Kanban εναντίον Scrum: Διαφορές

Εάν αναρωτιέστε για τις διαφορές μεταξύ Kanban και Scrum, διαβάστε αυτόν τον λεπτομερή οδηγό.

Υπάρχουν διάφορες μεθοδολογίες διαχείρισης έργων που οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως πλαίσιο για τον προγραμματισμό του έργου τους. Αυτά είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για τη βελτιστοποίηση της ροής εργασίας της ομάδας και τη διασφάλιση αυξημένης παραγωγικότητας. Ενώ πρέπει να επιλέξετε τη σωστή μεθοδολογία για το έργο σας, αυτές οι μεθοδολογίες μπορεί μερικές φορές να προκαλούν σύγχυση.

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καταλληλότερη, θα συζητήσουμε δύο δημοφιλείς μεθοδολογίες έργου: Kanban και Scrum. Εκτός από το να μιλήσουμε για τις διαφορές τους, θα σας διαφωτίσουμε για τα χαρακτηριστικά και τις ομοιότητές τους.

Τι είναι το Kanban;

Το Kanban είναι μια μέθοδος διαχείρισης έργου που σας βοηθά να οπτικοποιήσετε την κατάσταση του έργου. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε εύκολα να οπτικοποιήσετε ποιες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, ποιες είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και ποιες εργασίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της μεθόδου είναι να ανακαλύψει τα πιθανά εμπόδια και να τα επιλύσει το συντομότερο δυνατό, ενώ συνεχίζει να εργάζεται στο έργο με τη βέλτιστη ταχύτητα. Εκτός από την εξασφάλιση ποιότητας χρόνου, Kanban διασφαλίζει ότι όλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να δουν την κατάσταση του έργου και της εργασίας ανά πάσα στιγμή.

Έτσι, μπορούν να έχουν ξεκάθαρη ιδέα για τους κινδύνους και την πολυπλοκότητα του έργου και να διαχειρίζονται ανάλογα τον χρόνο τους. Ωστόσο, ο πίνακας Kanban περιλαμβάνει ελάχιστη επικοινωνία. Ως εκ τούτου, οι εργασίες δεν βελτιστοποιούνται πλήρως.

Κορυφαία χαρακτηριστικά Kanban

  • Μέγιστη ευελιξία στις αλλαγές.
  • Γρήγορη παράδοση προϊόντων με μείωση του χρόνου κύκλου.
  • Μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.
  • Μείωση της σπατάλης χρόνου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η διαδικασία

Για να εφαρμόσετε τη μέθοδο Kanban, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα Kanban. Οι αρχές αυτού του συμβουλίου περιλαμβάνουν:

#1.Οπτικοποίηση: Οπτικοποίηση της ροής εργασιών από την αρχή μέχρι το τέλος.

#2. Μείωση χρονικού ορίου: Μείωση του χρόνου στο ελάχιστο.

#3. Εστίαση: Δίνοντας έμφαση σε εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

#4. Συνεχής Βελτίωση: Βελτίωση όλο το εικοσιτετράωρο στο έργο.

Τι είναι το Scrum;

Scrum είναι μια δημοφιλής ευέλικτη μέθοδος ιδανική για ομάδες που πρέπει να παραδώσουν το προϊόν το συντομότερο δυνατό. Αυτό περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες δοκιμές και επανεξέταση του προϊόντος. Επικεντρώνεται στη συνεχή πρόοδο του προϊόντος δίνοντας προτεραιότητα στην ομαδική εργασία.

Με τη βοήθεια του Scrum, οι ομάδες ανάπτυξης προϊόντων μπορούν να γίνουν πιο ευέλικτες και αποφασιστικές, ενώ ανταποκρίνονται σε εκπληκτικές και ξαφνικές αλλαγές. Όντας μια εξαιρετικά διαφανής διαδικασία, δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες και οργανισμούς να αξιολογούν καλύτερα τα έργα, καθώς περιλαμβάνει περισσότερη πρακτικότητα και λιγότερες προβλέψεις.

  Πώς να καρφιτσώσετε το tweet κάποιου άλλου στο προφίλ σας

Οι συμπαίκτες που ακολουθούν αυτή τη μεθοδολογία επικοινωνούν συχνά, επομένως υπάρχει τακτική ανταλλαγή γνώσεων. Δεδομένου ότι αυτή η μέθοδος είναι ευέλικτη στις αλλαγές, οι ομάδες τη χρησιμοποιούν όταν οι συνθήκες του έργου δεν είναι εξοικειωμένες.

Κορυφαία χαρακτηριστικά Scrum

  • Ανάπτυξη προϊόντων πλούσιας αξίας στο τέλος των σπριντ.
  • Γρήγορη και συνεχής αναθεώρηση προϊόντων.
  • Ευελιξία για προσαρμογές και ιεράρχηση γρήγορων αλλαγών.
  • Απευθύνεται σε ομάδες αυτοοργάνωσης και αυτοδιαχείρισης.
  • Ο κάτοχος του προϊόντος έχει την εξουσία να ορίσει τον στόχο του σπριντ.

Η διαδικασία

Η μεθοδολογία Scrum εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επικοινωνία. Οι ομάδες Scrum περνούν από τη διαδικασία που περιλαμβάνει:

#1. Καθημερινή συνάντηση: Αυτή η συνάντηση πραγματοποιείται καθημερινά σε καθορισμένη ώρα. Ενώ τα μέλη ενημερώνουν την πρόοδο και τα εμπόδια τους, η ομάδα εξετάζει τα σχέδια.

#2. Σχεδιασμός σπριντ: Σε αυτή τη συνάντηση, οι ομάδες αποφασίζουν πώς να εργαστούν για ένα συγκεκριμένο σπριντ και ποια ορόσημα πρέπει να επιτευχθούν. Ο χρόνος σπριντ ποικίλλει από έργο σε έργο.

#3. Αναδρομή στο σπριντ: Μόλις τελειώσει ένα σπριντ, υπάρχει μια αναδρομή όταν οι ομάδες αναλογίζονται την πρόοδο του έργου για να κατανοήσουν πώς να αποφύγουν τα κοινά μπλοκαρίσματα στα επερχόμενα σπριντ.

Kanban εναντίον Scrum: Διαφορές

Αυτές οι μεθοδολογίες διαφέρουν μεταξύ τους από πολλές απόψεις. Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικές διαφορές μεταξύ Kanban και Scrum.

Προγραμματισμός Έργου

Η μέθοδος Kanban εξαρτάται από πιθανολογικό σχεδιασμό, κυρίως μια προβολή που βασίζεται σε προηγούμενα δεδομένα ροής εργασίας. Παράγοντες όπως ο τύπος και το μέγεθος του έργου, όχι η ομάδα, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον προγραμματισμό με τη χρήση αυτής της μεθόδου.

Ο σχεδιασμός του έργου στο Scrum πραγματοποιείται σε ειδικές συναντήσεις όπου η ομάδα και τα ενδιαφερόμενα μέρη αναλύουν το έργο σε εργασίες και υπολογίζουν τον χρόνο.

Συναντήσεις

Οι συναντήσεις αποτελούν προαιρετικό στοιχείο της μεθοδολογίας Kanban. Οι ομάδες που θέλουν να το εφαρμόσουν συχνά επιλέγουν μεταξύ συναντήσεων σε επίπεδο ομάδας και σε επίπεδο υπηρεσιών, όπως ημερήσιες συσκέψεις, συσκέψεις αξιολόγησης λειτουργιών, συναντήσεις σχεδιασμού στρατηγικής, συναντήσεις αξιολόγησης κινδύνου κ.λπ.

Για τις ομάδες που ακολουθούν το Scrum, οι συναντήσεις είναι υποχρεωτικές. Για κάθε κύκλο Sprint, έχουν συνήθως τέσσερις τύπους συναντήσεων:

  • Καθημερινό Scrum
  • Σχεδιασμός σπριντ
  • Sprint κριτική
  • Αναδρομική σπριντ

Καθορισμός προτεραιοτήτων και ανάθεση εργασιών

Η μεθοδολογία Kanban ενθαρρύνει τους διευθυντές να διαχειρίζονται τη ροή εργασίας και να δίνουν προτεραιότητα στις εργασίες ενεργά. Συχνά αναθέτουν καθήκοντα με βάση προηγούμενους ρόλους, παραστάσεις και δομές ομάδας.

Δεδομένου ότι το Scrum είναι ιδανικό για αυτοδιαχειριζόμενες ομάδες που εργάζονται σε συνεργασία, όλα τα μέλη συμβάλλουν στον χειρισμό ενός Sprint. Συνήθως, επιλέγουν αυτόνομα σε ποια αντικείμενα θα δουλέψουν. Ωστόσο, ο κάτοχος του προϊόντος μπορεί να δώσει προτεραιότητα στις εργασίες ανάλογα με τη σημασία.

  Πώς να το κάνετε γρήγορα και εύκολα

Καθορισμένοι ρόλοι

Ο Kanban δεν ορίζει ρόλους στα εμπλεκόμενα μέλη της ομάδας. Συνήθως, αναμένει από τα μέλη να διατηρήσουν τις τρέχουσες ευθύνες τους. Οι ομάδες που ακολουθούν αυτήν την αρχή δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τους υπαλλήλους που αισθάνονται ανασφαλείς για τους εργασιακούς τους ρόλους.

Από την άλλη πλευρά, το Scrum έχει κάποιους προκαθορισμένους συγκεκριμένους ρόλους και ευθύνες, όπως:

#1. Scrum master: Ο συντονιστής και ο προπονητής κρατούν την ομάδα να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

#2. Κάτοχος προϊόντος: Αυτός που δημιουργεί τον οδικό χάρτη του προϊόντος και συντονίζεται με την ομάδα και τους πελάτες.

#3. Μέλος ομάδας: Κάθε άλλο μέλος της αυτοδιαχειριζόμενης ομάδας Scrum.

Τροποποιήσεις

Η μέθοδος Kanban καλωσορίζει τις αλλαγές σε οποιοδήποτε δεδομένο σημείο του έργου και τις δουλεύει άμεσα. Με βάση την αλλαγή, το χρονοδιάγραμμα του έργου μπορεί να αλλάξει.

Στο Scrum, ένα σπριντ τελειώνει με την παράδοση του προϊόντος. Τυχόν ζητήματα, αλλαγές και σφάλματα προστίθενται στο ανεκτέλεστο προϊόν μετά από έλεγχο και συχνά περιλαμβάνονται στο επόμενο σπριντ με προτεραιότητα.

Μετρήσεις παραγωγικότητας

Όσον αφορά την αξιολόγηση της παραγωγικότητας, το Kanban χρησιμοποιεί χρόνο κύκλου, χρόνο παράδοσης και εργασία σε εξέλιξη. Συνήθως, λαμβάνεται υπόψη ο μέσος χρόνος για να ληφθεί μια εκτίμηση.

Το Scrum βασίζεται σε μετρήσεις όπως η ταχύτητα και τα ποσοστά καύσης για τη μέτρηση της παραγωγικότητας. Μαζί, αυτά επιτρέπουν στις ομάδες να καθορίσουν τη συνολική παραγωγικότητα και πώς μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.

Ημερομηνίες λήξης και χρονοδιαγράμματα

Η συνεχής παράδοση εργασιών είναι η ουσία της μεθόδου Kanban. Καθώς τα μέλη της ομάδας εργάζονται σε ανεξάρτητες εργασίες, μπορούν να παραδώσουν μια εργασία αμέσως στον πελάτη όταν αυτή ολοκληρωθεί.

Στο Scrum, ένα προϊόν παραδίδεται μετά από κάθε σπριντ. Σε περίπτωση που δύο αλληλεξαρτώμενες εργασίες περιλαμβάνονται στο ίδιο σπριντ, οι ομάδες πρέπει να περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθούν και οι δύο.

Λογισμικό

Οι ομάδες που ακολουθούν τη μεθοδολογία Kanban θέλουν μια εφαρμογή όπου μπορούν να βλέπουν κάθε βήμα του έργου και να εντοπίζουν σημεία συμφόρησης για να τα διορθώσουν. Ενώ οι περισσότερες εφαρμογές διαχείρισης έργου της παρούσας εποχής σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν πίνακα Kanban, εδώ είναι μερικά εργαλεία Kanban:

  • Kanbanize
  • KanbanFlow
  • Δευτέρα.com
  • Εργαλείο Kanban
  • MeisterTask
  • Kanbanchi

Ομοίως, οι ομάδες του Scrum βασίζονται σε προγράμματα που τις βοηθούν στη διαχείριση του ανεκτέλετου και στις αξιολογήσεις χρόνου. Μερικά δημοφιλή εργαλεία Scrum είναι:

  • Zoho Sprints
  • nΕργασία
  • Πορτοκαλόξυλο
  • VivifyScrum
  • Jira
  • ScrumDo
  • Σπριντ

Σχεδιασμός KanbanScrumΒάσει του τύπου και του μεγέθους του έργουΠεριλαμβάνει ανάλυση σε μικρότερες εργασίεςΣυναντήσειςΠροαιρετικήΥποχρεωτική Προτεραιότητα και ΑνάθεσηΕργασίαςΈγινε από τους διευθυντές Ρόλοι και αρμοδιότητες που επιλέγονται από μόνοι τουςΔεν ορίζει ρόλους στα μέληΚατηγοριοποίηση σε Scrum master, ιδιοκτήτη έργου και μέλος ομάδαςΤροποποίηση και αλλαγή στο TimeProcessDone σε ProgressVelocity and Burndown RatesSoftwareKanbanize, KanbanFlow, Kanban Tool, MeisterTaskOrangescrum, VivifyScrum, ScrumDo, JiraKanban εναντίον Scrum: Σημαντικές Διαφορές

  Τι είναι το Ambient Computing και πώς θα αλλάξει τη ζωή μας;

Ποιες είναι οι ομοιότητες μεταξύ Kanban και Scrum;

Δεν χρειάζεται να πιστεύουμε ότι αυτές οι προσεγγίσεις έχουν μόνο διαφορές μεταξύ Kanban και Scrum. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές ομοιότητες μεταξύ τους:

  • Και οι δύο μέθοδοι αποτελούν μέρος των μεθοδολογιών Agile.
  • Και οι δύο στοχεύουν στην παράδοση του προϊόντος το συντομότερο δυνατό.
  • Και οι δύο τρόποι διασφαλίζουν τη διαφάνεια στο έργο σας.
  • Και οι δύο μέθοδοι προσφέρουν οπτική απεικόνιση από αυτοοργανωμένες ομάδες.
  • Το Kanban και το Scrum σας βοηθούν να πάρετε καλύτερες αποφάσεις ενθαρρύνοντας τον προγραμματισμό.
  • Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση και των δύο επιτρέπει στις ομάδες να είναι ευέλικτες.
  • Το Kanban και το Scrum χρησιμοποιούν τη μέθοδο έλξης και το timeboxing σε διαφορετικές φάσεις του έργου.
  • Ο απώτερος στόχος και των δύο μεθόδων είναι η αύξηση της παραγωγικότητας της ομάδας μέσω συνεχούς βελτίωσης.

Kanban Vs. Scrum: Πότε να χρησιμοποιήσετε ποια μεθοδολογία;

Γνωρίζοντας ποια από αυτές τις μεθόδους είναι η καλύτερη για εσάς σημαίνει να κατανοήσετε ποια ταιριάζει καλύτερα με τη φιλοσοφία και την προσέγγιση της ομάδας και του οργανισμού σας.

Επιλέξτε Kanban εάν —

  • Θέλετε να αποφύγετε τα σημεία συμφόρησης κατά τη διάρκεια έργων με πάρα πολλά “σε εξέλιξη”
  • Ψάχνετε για μια μέθοδο για την οπτικοποίηση όλων των βημάτων σας σε ένα έργο από την αρχή μέχρι το τέλος;
  • Θέλετε η ομάδα σας να προσαρμοστεί γρήγορα στις αλλαγές και να διορθώσει την πορεία όποτε χρειάζεται
  • Ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε βρόχους ανατροφοδότησης για τον εξορθολογισμό των έργων και τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα;
  • Δεν είναι πρόθυμοι να έχουν αυστηρά καθορισμένους ρόλους ομάδας ή διασταυρούμενη συνεργασία

Επιλέξτε Scrum εάν —

  • Θέλετε να αναλύσετε τα έργα σε μικρά μέρη
  • Ασχολούνται σοβαρά με τα σχόλια των πελατών και θέλουν να βελτιώσουν την απόδοση σύμφωνα με τα σχόλια
  • Επιθυμείτε να κάνετε αλλαγές μόλις ολοκληρωθεί ένα σπριντ αντί να προσαρμόζεστε σε πραγματικό χρόνο
  • Δεν ενδιαφέρεστε για προθεσμίες βάσει ημερομηνίας και ώρας και θέλετε να χρησιμοποιήσετε σημεία ιστορίας
  • Θέλετε να ορίσετε συγκεκριμένους ρόλους και διαλειτουργικές ικανότητες για τα μέλη της ομάδας

Να θυμάστε ότι οι ομάδες μπορούν επίσης να συνδυάσουν διαφορετικές πτυχές κάθε μεθόδου και να τη χρησιμοποιήσουν στα έργα τους. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η χρήση πινάκων Kanban από μια ομάδα Scrum. Ωστόσο, πρέπει να ταιριάξετε τη φιλοσοφία και να τις δοκιμάσετε για να μάθετε ποια ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

συμπέρασμα

Για να εφαρμόσετε το Agile, έχετε δύο διαφορετικές επιλογές μπροστά σας: Kanban και Scrum. Αν και και οι δύο αυτές μεθοδολογίες είναι χρήσιμες για διαφορετικές ομάδες, καμία από αυτές δεν είναι ανώτερη από την άλλη.

Και τα δύο έρχονται με εξαιρετικά ευεργετικά χαρακτηριστικά και μοιράζονται ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά.

Ως εκ τούτου, οι ομάδες πρέπει να τα δοκιμάσουν για να βρουν το τέλειο ταίρι για την ομάδα και το έργο τους. Χάρη στη διαθεσιμότητα διαφόρων εφαρμογών και εργαλείων για το Kanban και το Scrum, η δοκιμή αυτών των μεθόδων είναι παιχνιδάκι.

Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε για τη μέθοδο κρίσιμης διαδρομής για την αναγνώριση βασικών εργασιών για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.