iPhone έναντι Google Pixel Phones: Ποιο είναι καλύτερο;

Καθώς η Google συνεχίζει να παίρνει πιο σοβαρά το τμήμα smartphone της, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται ποιο τηλέφωνο είναι καλύτερο, το iPhone ή το Pixel. Αν ψάχνετε για αναβάθμιση, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς διαφέρουν τα δύο και πώς επηρεάζουν την εμπειρία σας ως χρήστη.

Ας συγκρίνουμε iPhone και τηλέφωνα Google Pixel για να δούμε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς.

Τιμή και αξία για τα χρήματα

Τα τηλέφωνα Pixel συνήθιζαν να προσφέρουν τρομερή αξία, αλλά από το Pixel 6, η Google αναθεώρησε πλήρως τη στρατηγική τιμολόγησης της. Το σημείο εισόδου για να αποκτήσετε μια ναυαρχίδα Pixel είναι τώρα 599 $, ενώ τα τυπικά μοντέλα iPhone εξακολουθούν να ξεκινούν από 799 $.

Ακόμα κι αν θέλετε ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας, το Pixel 6a ξεπερνά το iPhone SE από άποψη αξίας. Το πρώτο έχει πιο ισορροπημένες προδιαγραφές και χαρακτηριστικά, ενώ το δεύτερο έχει ξεπερασμένη σχεδίαση, κακή διάρκεια μπαταρίας και χωρίς εξαιρετικά ευρεία κάμερα, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο να το προτείνουμε.

Τούτου λεχθέντος, εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι με το οικοσύστημα της Apple και δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς υπηρεσίες όπως το iMessage, το iCloud, το Apple TV και άλλα, καλύτερα να αγοράσετε ένα iPhone. Ένας άλλος ισχυρός λόγος για να αγοράσετε ένα iPhone έναντι ενός τηλεφώνου Pixel είναι ότι τα iPhone διατηρούν πολύ καλά την αξία τους, ώστε να μπορείτε να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε το παλιό σας iPhone αργότερα.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι τα iPhone δεν έχουν εκπτώσεις, ενώ τα τηλέφωνα Google Pixel βρίσκονται συχνά σε έκπτωση μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία, γεγονός που βλάπτει την αντιληπτή αξία τους για τους αγοραστές.

Ωστόσο, αν αγοράσετε ένα iPhone, θα αισθανθείτε υποχρεωμένοι να αγοράσετε και άλλα ακριβά προϊόντα της Apple, δεδομένου του τρόπου σχεδιασμού του οικοσυστήματος της Apple. Αυτό δεν συμβαίνει με τα τηλέφωνα Pixel, καθώς η εμπειρία είναι η ίδια ανεξάρτητα από την επωνυμία Android από την οποία αγοράζετε τα αξεσουάρ σας.

  10 καλύτερες πλατφόρμες συνεντεύξεων προγραμματιστών για να βρείτε τα καλύτερα απομακρυσμένα ταλέντα [HackerRank Alternatives]

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι τα iPhone είναι διαβόητα ακριβά στην επισκευή τους, επομένως μπορεί να χρειαστεί να επιβαρυνθείτε με βαριές χρεώσεις, εάν προκαλέσετε βλάβη στο δικό σας κατά λάθος. Τα πράγματα ευτυχώς δεν είναι τόσο τρομακτικά για τους χρήστες Pixel. Με απλά λόγια, αν ψάχνετε για αξία, επιλέξτε ένα Pixel έναντι ενός iPhone.

Κάμερες

Τα τηλέφωνα Pixel είναι περισσότερο γνωστά για την εξαιρετική υπολογιστική τους φωτογραφία και τα πιο πρόσφατα Pixel 7 και Pixel 7 Pro δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι φωτογραφίες από ένα Pixel συνήθως έχουν καλύτερο δυναμικό εύρος, φαίνονται πιο πολύχρωμες και αντιπροσωπεύουν τον τόνο του δέρματός σας με μεγαλύτερη ακρίβεια από ένα iPhone.

Το Pixel έχει πιο χρήσιμες και διασκεδαστικές λειτουργίες λογισμικού κάμερας, όπως Magic Eraser, Photo Unblur, Motion Mode, Guided Frame και άλλα.

Ταυτόχρονα, οι κάμερες iPhone είναι πολύ αξιόπιστες και συνεπείς. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά ποιότητας μεταξύ οποιουδήποτε από τους φακούς και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η τελική λήψη θα είναι πολύ κοντά —αν όχι πανομοιότυπη— με αυτό που είδατε στο σκόπευτρο.

Πίστωση εικόνας: Κατασκευάστηκε από την Google

Επίσης, εάν τραβάτε πολλά βίντεο, ένα κορυφαίο iPhone θα ήταν η καλύτερη επιλογή, καθώς τα βίντεό του είναι πιο ομαλά και ευκρινέστερα, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα iPhone της Apple θα σας προσφέρουν περισσότερη ηρεμία ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας φαίνονται πάντα αρκετά καλά, ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε. Αλλά αν θέλετε ένα πιο ικανό σύστημα κάμερας και αναμφισβήτητα καλύτερες φωτογραφίες, επιλέξτε το Pixel.

Λειτουργικό σύστημα

Εφόσον η Google ελέγχει το Android, τα τηλέφωνα Pixel σάς επιτρέπουν να απολαμβάνετε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Android. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες Google όπως η Αναζήτηση, το Gmail, οι Φωτογραφίες, οι Χάρτες, το Drive και άλλα λειτουργούν εξαιρετικά σε τηλέφωνα Pixel.

  Πώς να αποθηκεύσετε μια σελίδα ενός PDF

Τούτου λεχθέντος, τα iPhone τρέχουν με το αποκλειστικό λογισμικό της Apple, το iOS, και ως εκ τούτου απολαμβάνουν καλύτερη βελτιστοποίηση εφαρμογών και παιχνιδιών τρίτων. Τα iPhone εγγυώνται επίσης μια απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ όλων των συσκευών Apple σας, συμπεριλαμβανομένων των AirPods, του Apple Watch, των MacBook και άλλων.

Ένας άλλος λόγος για να επιλέξετε ένα iPhone αντί για ένα Pixel είναι ότι τα iPhone λαμβάνουν μεγαλύτερες ενημερώσεις λογισμικού πέντε έως έξι ετών, ενώ τα τηλέφωνα Pixel λαμβάνουν μόνο τρία χρόνια σημαντικών ενημερώσεων Android. Έτσι, εάν δεν αναβαθμίζετε συχνά το τηλέφωνό σας, ένα iPhone θα σας εξυπηρετεί για περισσότερο.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι τα τηλέφωνα Pixel είναι τα πρώτα που λαμβάνουν νέες ενημερώσεις Android και λαμβάνουν επίσης νέα Pixel Feature Drops κάθε λίγους μήνες, καθιστώντας τη συσκευή σας πιο χρήσιμη με την πάροδο του χρόνου.

Βοηθοί φωνής

Τόσο ο Βοηθός Google όσο και το Siri είναι συγκρίσιμα όσον αφορά την απάντηση σε καθημερινά ερωτήματα σχετικά με πράγματα όπως ο καιρός ή το πρόγραμμά σας, αλλά ο πρώτος ανταποκρίνεται περισσότερο όταν εκτελεί ενέργειες όπως η αποστολή κειμένου ή η ανάγνωση των ειδοποιήσεών σας.

Ο Βοηθός Google κάνει επίσης άλματα μπροστά στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλύτερα σε θέση να κατανοεί το πλαίσιο, να μεταφέρει συνομιλίες, να μεταφράζει φωνές και να ανταποκρίνεται φυσικά. Μπορείτε ακόμη και να αναζητήσετε ένα τραγούδι βουίζοντας το στον Βοηθό Google.

Αν και το Siri μπορεί να μην είναι τόσο ικανό τεχνικά, σέβεται περισσότερο το απόρρητό σας. Η Apple λέει ότι τα δεδομένα που έχει το Siri για εσάς “δεν συνδέονται με το Apple ID, τη διεύθυνση email σας ή άλλα δεδομένα που μπορεί να έχει η Apple από τη χρήση άλλων υπηρεσιών της Apple”.

  Πώς να προωθήσετε αυτόματα μηνύματα κειμένου σε άλλο iPhone

Αυτό δεν συμβαίνει με τον Βοηθό Google, καθώς συλλέγει μεταγραμμένο ηχητικό κείμενο από τα φωνητικά σας ερωτήματα και μπορεί ακόμη και να αποθηκεύσει τις ηχογραφήσεις σας, εάν το επιτρέψετε. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η Google είναι εταιρεία λογισμικού, αλλά η Apple βγάζει τα περισσότερα χρήματα από το υλικό.

Ποιότητα μπαταρίας

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα iPhone ξεπερνούν τα τηλέφωνα Pixel παρά το γεγονός ότι έχουν μικρότερες μπαταρίες. Αυτό είναι δυνατό χάρη στους εξαιρετικά αποδοτικούς επεξεργαστές Apple Silicon και το εξαιρετικά βελτιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα iOS. Η αρμονία και των δύο εξασφαλίζει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Εάν αγοράζετε ένα μεγαλύτερο iPhone, όπως το iPhone 14 Pro Max, μπορείτε να περιμένετε πολύ καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από ένα Pixel. Αλλά η διαφορά είναι οριακή αν συγκρίνετε το μικρότερο iPhone 14 Pro και το Pixel 7 Pro, για παράδειγμα.

Πίστωση εικόνας: μήλο

Οι επωνυμίες Android έχουν σχεδόν πάντα ταχύτερη φόρτιση από τα iPhone, αλλά το Pixel είναι μια θλιβερή εξαίρεση. Τόσο τα iPhone όσο και τα τηλέφωνα Pixel έχουν περίπου τις ίδιες ταχύτητες ενσύρματης φόρτισης, αν και το Pixel έχει ελαφρώς ταχύτερη ασύρματη φόρτιση.

Δυστυχώς, το iPhone 14 και οι προκάτοχοί του χρησιμοποιούν εξαιρετικά ξεπερασμένες θύρες Lightning αντί για θύρες USB-C. Οι θύρες Lightning είναι τρομερά αργές τόσο σε ταχύτητες μεταφοράς αρχείων όσο και σε ταχύτητες φόρτισης σε σύγκριση με τα σύγχρονα πρότυπα.

iPhone ή Google Pixel: Ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;

Το να αποφασίσετε ποιο τηλέφωνο θα αγοράσετε, iPhone ή Google Pixel, θα εξαρτηθεί τελικά από τις ανάγκες σας. Θα πρέπει να διαλέξετε το Pixel αν θέλετε να έχετε περισσότερα χρήματα, περισσότερες δυνατότητες κάμερας, τις καλύτερες υπηρεσίες της Google, γρήγορες ενημερώσεις Android και έναν πιο έξυπνο φωνητικό βοηθό.

Θα πρέπει να επιλέξετε ένα iPhone εάν βασίζεστε σε υπηρεσίες της Apple και έχετε ήδη άλλες συσκευές Apple. Τα iPhone είναι επίσης πιο ισχυρά, διαρκούν περισσότερο, έχουν πιο σταθερό σύστημα κάμερας, έχουν καλύτερη βελτιστοποίηση για εφαρμογές τρίτων και είναι πιο αξιόπιστα συνολικά.