Instagram Reels εναντίον TikTok

Οι τροχοί του Instagram και το TikTok είναι πολύ δημοφιλείς τρόποι για να παρακολουθήσετε διασκεδαστικά σύντομα βίντεο. Παρόλο που λειτουργούν παρόμοια και παρέχουν παρόμοιο περιεχόμενο, υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δύο πλατφορμών. Πολλοί χρήστες μπορεί να μην γνωρίζουν αυτές τις διαφορές, μεγάλες ή μικρές. Αυτό το άρθρο θα συζητήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Instagram Reels εναντίον TikTok.

Διάρκεια βίντεο

Η μέγιστη διάρκεια ενός βίντεο στο TikTok είναι τρία λεπτά, ενώ ένα βίντεο στο Instagram Reels περιορίζεται στα 60 δευτερόλεπτα. Οι χρήστες ήταν πρόθυμοι να επισημάνουν αυτή τη σημαντική διαφορά επειδή, μέχρι πρόσφατα, η μέγιστη διάρκεια βίντεο του TikTok ήταν 15 δευτερόλεπτα.

Το Instagram Reels έχει ένα όριο 60 δευτερολέπτων, το οποίο μπορεί να είναι περιοριστικό ανάλογα με το συγκεκριμένο περιεχόμενο που θέλετε να ανεβάσετε.

Ενώ η χρονική σήμανση του TikTok μπορεί να ευνοεί το μεγαλύτερο υλικό, το Reels εξακολουθεί να σας επιτρέπει να είστε δημιουργικοί.

Επεξεργασία

Οι διεπαφές επεξεργασίας του TikTok και του Instagram Reels είναι αρκετά διαφορετικές.

Ως αποτέλεσμα της μεγάλης ποικιλίας εφέ και θεμάτων που είναι διαθέσιμα, τα φίλτρα είναι αρκετά δημοφιλή στο TikTok.
Το Instagram, ωστόσο, προσφέρει μόνο μια περιορισμένη ποικιλία επιλογών και εφέ στη βιβλιοθήκη Εφέ του.

Τα φωνητικά εφέ και οι δυνατότητες φωνής του TikTok είναι επίσης ευχάριστα για όλους τους χρήστες.
Προς το παρόν, οι χρήστες μπορούν μόνο να εγγράψουν τη δική τους ταινία ή να ανεβάσουν περιεχόμενο από το ρολό της κάμερας τους στο Instagram Reels και δεν παρέχει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το Duet ή το Stitch.

Αλγόριθμος

Ο αλγόριθμος του TikTok ήταν ένα μυστήριο για πολύ καιρό μέχρι να αποκαλυφθεί επίσημα στους χρήστες. Σε σύγκριση με τη Σελίδα Εξερεύνησης των Reels του Instagram, η σελίδα For You του TikTok είναι προσαρμοσμένη στα συγκεκριμένα ενδιαφέροντά σας.

  Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες στο Instagram από την επιφάνεια εργασίας σας

Όταν είστε χρήστης του TikTok για πρώτη φορά, ο αλγόριθμος προτείνει υλικό βαθμολογώντας τα βίντεο σύμφωνα με κριτήρια, ξεκινώντας από τα “μου αρέσει” που δίνετε ως νέος χρήστης και προσαρμόζοντας τα στοιχεία που δηλώνετε ότι δεν σας ενδιαφέρουν.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εξετάζει ο αλγόριθμος. Η δέσμευση με άλλους χρήστες μπορεί να λάβει πολλές μορφές, από τα βίντεο που σας αρέσουν ή τα κοινοποιείτε στους λογαριασμούς που ακολουθείτε έως τα σχόλια που αφήνετε. Τα μεταδεδομένα ενός βίντεο περιλαμβάνουν πληροφορίες, όπως λεζάντες, ηχητικά εφέ και hashtags του βίντεο. Η επιλογή γλώσσας, η ρύθμιση χώρας και ο τύπος συσκευής περιλαμβάνονται όλα στις ρυθμίσεις της συσκευής και του λογαριασμού σας.

Η σελίδα For You του TikTok λαμβάνει όλους αυτούς τους παράγοντες υπόψη για να προσφέρει στους χρήστες του τα καλύτερα προτεινόμενα βίντεο, κάνοντας κάθε σελίδα εξατομικευμένη για κάθε χρήστη.

Ο αλγόριθμος του Instagram για τα Reels δεν είναι ακόμα τόσο καλά καθορισμένος όσο αυτός του TikTok. Στη σελίδα του Instagram Reels Explore, δεν είναι προφανές εάν το υλικό που σας προσφέρεται εξαρτάται από το πού βρίσκεστε ή από το τι σας ενδιαφέρει.

Εάν το Καρούλι σας εμφανίζεται στην Εξερεύνηση, θα ειδοποιηθείτε. Το Instagram επιλέγει πολλούς δημόσιους τροχούς για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέο μοναδικό υλικό που ελπίζουμε να σας διασκεδάσει και να σας εμπνεύσει. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το γιατί ή πώς το Instagram επιλέγει το επισημασμένο περιεχόμενο. Είναι πιθανό, ωστόσο, ότι εάν εμφανίζεται το Reel σας, το βίντεο και το προφίλ σας να γίνουν viral!

Όσο περισσότερο μοιράζεστε βίντεο στα Reels του Instagram, τόσο πιο πιθανό είναι το υλικό σας να εμφανίζεται στη Σελίδα Εξερεύνησης, όπως και στο TikTok.

Πιθανότητες να γίνει Viral

Σε τι διαφέρει το να γίνεις δημοφιλές στα Reels του Instagram από το να γίνεις viral στο TikTok; Παρόλο που είναι μια συναρπαστική προοπτική να γίνεις viral αίσθηση στο TikTok, ο λογαριασμός σου στο Instagram είναι ήδη συνδεδεμένος.

  Πώς να παίξετε αντίστροφα στο TikTok

Εάν είστε επιχείρηση ή επωνυμία στο Instagram, πιθανότατα έχετε ένα κατάστημα Instagram, στιγμιότυπα στις ιστορίες σας και πολύ υλικό στη ροή σας. Το να γίνει το Instagram Reel σας viral σημαίνει ότι εκθέτετε την επιχείρησή σας σε μεγάλο αριθμό πιθανών πελατών.

Το Instagram Reels είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να αποκτήσετε περισσότερους οπαδούς στο Instagram χωρίς να φύγετε από την εφαρμογή.

Περιεχόμενο

Αν και το TikTok και το Instagram Reels περιλαμβάνουν το ίδιο είδος βίντεο, το πελατολόγιο του TikTok φαίνεται να είναι νεότερο.

Το TikTok έχει μια πιο «αντιαισθητική» αίσθηση από το Instagram. Στους Reels, οι επωνυμίες, οι εταιρείες και οι παράγοντες επιρροής είναι πιο επιλεκτικοί και μοιράζονται υλικό που συνάδει με την εταιρική τους ταυτότητα. Οι χρήστες του TikTok, από την άλλη πλευρά, ανησυχούν λιγότερο για το πώς εμφανίζεται η ροή τους.

Το Instagram Reels είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να μοιράζεστε ταινίες με ευρύτερα δημογραφικά στοιχεία και να διατηρείτε μια σταθερή εικόνα της επωνυμίας σας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Το TikTok μπορεί επίσης να είναι ένα καλύτερο στοίχημα εάν προσπαθείτε να στοχεύσετε ένα νεότερο κοινό Gen Z συμμετέχοντας σε ιογενή φαινόμενα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η μουσική είναι μια από τις πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ των πλατφορμών. Πολλοί επαγγελματικοί λογαριασμοί στο Instagram Reels δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τη μουσική δυνατότητα του Instagram.

Πρέπει να ηχογραφήσετε και να επεξεργαστείτε τον δικό σας ήχο ή βίντεο εκτός Instagram εάν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα Reel με μουσική σε έναν επαγγελματικό λογαριασμό. Το Instagram δεν έχει σχολιάσει εάν οι εταιρικοί λογαριασμοί θα μπορούν ή όχι να χρησιμοποιούν τη λειτουργία μουσικής σύντομα.

Διαφημίσεις

Αν και οι μικρές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις TikTok τόσο συχνά όσο άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσφέρουν επιλογές διαφήμισης επί πληρωμή. Οι προκλήσεις επώνυμων Hashtag, τα επώνυμα εφέ και οι διαφημίσεις In-Feed είναι προς το παρόν διαθέσιμα στο TikTok.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει διαθέσιμη διαφήμιση με χορηγία στο Instagram Reels, αλλά οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ ενδέχεται να συνεργαστούν με επιρροές και καλλιτέχνες για την παραγωγή επώνυμου περιεχομένου. Σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι οι παραγωγοί δηλώνουν ρητά όταν δημιουργούν προωθούμενο υλικό, το Instagram μόλις πρόσθεσε ετικέτες επώνυμου περιεχομένου για τους Instagram Reels.

  Πώς να περικόψετε πανοράματα για ένα άλμπουμ Instagram

Το TikTok δεν απέχει πολύ από το Instagram όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο. Για να βοηθήσει τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο εμπόρους του Shopify να αποκτήσουν πρόσβαση στο νεότερο κοινό του TikTok και να δημιουργήσουν πωλήσεις, το TikTok μόλις ανακοίνωσε μια πρώτη στο είδος του συνεργασία με το Shopify. Οι διαφημίσεις βίντεο με δυνατότητα αγοράς στο TikTok θα είναι διαθέσιμες σε πωλητές λιανικής στους οποίους έχει παραχωρηθεί πρόσβαση στο πρόγραμμα, επιτρέποντάς τους να πουλούν προϊόντα στο TikTok.

Δεν γίνεται πολύ καλύτερο από αυτό. Τα πάντα, από τη δημιουργία διαφημίσεων έως τη στόχευση, τη βελτιστοποίηση και την παρακολούθηση γίνονται μέσω του πίνακα ελέγχου του Shopify. Οι μάρκες και οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται στον κλάδο των πωλήσεων προϊόντων θα πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη. Διαβάστε για τη σχέση μεταξύ Shopify και TikTok εδώ.

Instagram Reels εναντίον TikTok – Ποιο είναι καλύτερο;

Το TikTok είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα για τη δημιουργία σύντομων βίντεο. Το Reels είναι μια προφανής προσπάθεια του Instagram να διεκδικήσει ξανά το κοινό του, αλλά είναι επίσης ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό που αξίζει να χρησιμοποιήσετε.

Το TikTok είναι μια εξαιρετική τοποθεσία για να πάρετε μια γεύση του τι επιφυλάσσει το μέλλον της ψυχαγωγίας όσον αφορά τις ελκυστικές κινούμενες εικόνες.

Αν ψάχνετε για νέες μεθόδους για να αυξήσετε τους ακόλουθούς σας στο Instagram, ρίξτε μια ματιά στο Reels, μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργείτε σύντομα βίντεο που βελτιώνουν το μήνυμα της επωνυμίας σας. Μην ξεχνάτε ότι αν μόλις ξεκινήσετε με το TikTok, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Reels για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram με τον λογαριασμό σας στο TikTok.