Google Meet εναντίον Zoom: Ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;

Το Google Meet και το Zoom μπορεί να φαίνονται σχεδόν ίδια. Παρόλο που και οι δύο υπηρεσίες καθιστούν εύκολη τη βιντεοδιάσκεψη μεγάλης κλίμακας, υπάρχουν πολλά περισσότερα που συμβαίνουν κάτω από την κουκούλα. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς.

Το Google Meet είναι το καλύτερο για μικρές, γρήγορες συναντήσεις

Τόσο το Google Meet όσο και το Zoom σάς επιτρέπουν να πραγματοποιείτε βιντεοκλήσεις μεγάλης κλίμακας με έως και 100 συμμετέχοντες δωρεάν (για περιορισμένο χρονικό διάστημα). Αυτό είναι το μόνο κοινό τους, όμως.

Τον Απρίλιο, η Google παρουσίασε την εταιρική υπηρεσία τηλεδιάσκεψης G Suite, το Google Meet, στο ευρύ κοινό. Οποιοσδήποτε έχει λογαριασμό Google μπορεί να δημιουργήσει ή να συμμετάσχει σε μια κλήση Google Meet. Έως 100 συμμετέχοντες μπορούν να συμμετάσχουν σε μια κλήση και το δωρεάν πρόγραμμα επιτρέπει συναντήσεις διάρκειας 60 λεπτών (το χρονικό όριο έχει ανασταλεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο).

Ενώ το Google Meet δεν διαθέτει τις περισσότερες από τις προηγμένες δυνατότητες που προσφέρει το Zoom (περισσότερα για αυτό αργότερα), αυτό που προσφέρει είναι μια γρήγορη, εύκολη υπηρεσία βιντεοκλήσεων απευθείας στον Ιστό. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε ή να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή για να τη χρησιμοποιήσετε.

Απλώς πηγαίνετε στο Google Meet ιστότοπο και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google. Με ένα κλικ, μπορείτε να ξεκινήσετε μια βιντεοκλήση (ή να προγραμματίσετε μια με το Ημερολόγιο Google). Μοιραστείτε τη διεύθυνση URL με τους συμμετέχοντες σας και μπορούν να συμμετάσχουν στην κλήση αφού συνδεθούν στον λογαριασμό τους Google.

  Πώς να εισάγετε Emoji στο Photoshop

Μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη σας, να αλλάξετε τη διάταξη, να θέσετε σε σίγαση τους συμμετέχοντες και να μοιραστείτε κείμενο ή έγγραφα στην περιοχή συνομιλίας.

Εάν είστε συνδρομητής του G Suite (6 $ το μήνα, ανά χρήστη), έχετε πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες, όπως ηχογραφήσεις συσκέψεων, ζωντανή ροή για έως και 100.000 θεατές και έως και 250 συμμετέχοντες σε κλήσεις.

Αυτό είναι, πραγματικά. Δεν υπάρχουν πολλά άλλα να πούμε όταν πρόκειται για το Google Meet και αυτό δεν είναι κακό.

Εάν θέλετε έναν απλό, ιδιωτικό, άμεσο τρόπο για να μεταβείτε γρήγορα σε μια συνάντηση με 10 συναδέλφους ή 6 φίλους, χρησιμοποιήστε το Google Meet. Εάν θέλετε κάτι περισσότερο από αυτό, θα πρέπει να μεταβείτε στην περιοχή Zoom.

Το ζουμ είναι το καλύτερο για συναντήσεις μεγάλης κλίμακας

Ξέρετε ότι κάτι είναι δημοφιλές όταν γίνεται ρήμα και το Zoom έχει ήδη περάσει αυτό το ορόσημο. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι λένε “Google it” αντί για “αναζήτηση”, λένε επίσης “Let’s Zoom” σε σχέση με διαδικτυακές συναντήσεις και κλήσεις. Μετά, φυσικά, υπάρχει και όλο το Zoombombing.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Zoom έπαιξε μεγάλο ρόλο τόσο στην επαγγελματική όσο και στην ιδιωτική μας ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με λίγα λόγια, Ανίπταμαι διαγωνίως είναι μια υπηρεσία βιντεοκλήσεων μεγάλης κλίμακας για επιχειρήσεις με πολλές δυνατότητες (όχι υπερβολή) και έχει δωρεάν πρόγραμμα. Το δωρεάν πρόγραμμα σάς επιτρέπει να καλέσετε έως και 100 συμμετέχοντες και να χρησιμοποιήσετε πολλές από τις λειτουργίες, αλλά ο χρόνος συνάντησης περιορίζεται στα 40 λεπτά.

Ακόμη και με το δωρεάν πρόγραμμα, μπορείτε να ηχογραφήσετε μια κλήση, να θέσετε σε σίγαση τους συμμετέχοντες, να συνομιλήσετε, να μοιραστείτε έγγραφα ή την οθόνη σας, να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις HD, να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα ή εικονικά φόντο, να στείλετε emoji και πολλά άλλα.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Badoo

Το πρόγραμμα Zoom Pro κοστίζει 15 $ ανά μήνα, ανά κεντρικό υπολογιστή, αλλά έχετε αυξημένο όριο χρόνου συνάντησης 24 ωρών και προηγμένες λειτουργίες ελέγχου συσκέψεων.

Τόσο το Google Meet όσο και το Zoom λειτουργούν στον ιστό. Οποιοσδήποτε διαθέτει σύνδεσμο μπορεί να εγγραφεί μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, ανεξάρτητα από το αν έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή ή όχι.

Όταν το Zoom δεν έχει μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα (με ένα σκάνδαλο απορρήτου ή όταν είναι υπό βαρύ φορτίο), είναι μια σταθερή, αξιόπιστη υπηρεσία που είναι κατάλληλη για μεγάλες συναντήσεις. Επιπλέον, για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι ασφαλές στη χρήση. Μπορεί να χειριστεί 100 συμμετέχοντες σε μια κλήση HD για πολλές ώρες μια χαρά.

Τα πρόσθετα πλεονεκτήματα του Zoom είναι τα χαρακτηριστικά του—πολλά και πολλά.

Αν θέλετε χαρακτηριστικά, θέλετε ζουμ

Αν αναφέραμε όλες τις δυνατότητες, μεγάλες και μικρές, που έχει το Zoom και το Google Meet όχι, θα ξεπερνούσαμε εύκολα το χρονικό όριο των 40 λεπτών του Zoom. Ωστόσο, παραθέτουμε μερικές από τις σημαντικότερες παρακάτω:

Ηχογράφηση: Μπορείτε να καταγράψετε τις συσκέψεις σας στον υπολογιστή σας. Εάν έχετε πρόγραμμα επί πληρωμή, μπορείτε να το καταγράψετε και στο cloud. Στο Google Meet, μόνο οι συνδρομητές του G Suite μπορούν να καταγράφουν συσκέψεις.
Εικονικό υπόβαθρο: Από θολά, μέχρι ακίνητες φωτογραφίες και φόντο βίντεο, το Zoom τα έχει όλα. Το Google Meet δεν έχει κανένα.
Μια αίθουσα αναμονής: Εδώ, βλέπετε μια λίστα με τους συμμετέχοντες που περιμένουν να συμμετάσχουν στην κλήση Zoom. Μπορείτε να προσθέσετε συμμετέχοντες ή να τους ξεκινήσετε μια σύσκεψη χωρίς να τους αποσυνδέσετε.
Ένας λευκός πίνακας: Είναι ενσωματωμένος στο Zoom. Στο Google Meet, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν το Google Jamboard.
Προβολή συλλογής: Μπορείτε να προβάλετε έως και 49 συμμετέχοντες στο Zoom. Το Google Meet θα εμφανίζει μόνο 16 συμμετέχοντες στην προβολή πλακιδίων του.
Αλληλεπίδραση: Το Zoom διαθέτει λειτουργίες Raise Hand και Emoji Response που στερούνται από το Google Meet.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Picture-in-Picture στο iPhone

Όταν κοιτάζετε αυτή τη λίστα, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα γιατί το Zoom είναι τόσο δημοφιλές. Σχεδιάστηκε σαφώς για χρήση σε εταιρικό επίπεδο και λειτουργεί πολύ καλά και για επαγγελματικούς σκοπούς. Εάν είστε αρχηγός ομάδας ή δάσκαλος, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες που αναφέρονται παραπάνω.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να εξετάσετε ποιες λειτουργίες είναι πραγματικά σημαντικές για εσάς για να επιλέξετε το σωστό λογισμικό βιντεοκλήσεων. Εάν χρειάζεστε έστω και μία από τις αποκλειστικές λειτουργίες Zoom, η επιλογή σας έχει γίνει.

Αν θέλετε απλότητα, επιλέξτε το Google Meet

Τα χαρακτηριστικά δεν είναι το παν. Για μερικούς ανθρώπους, το όριο κλήσεων των 40 λεπτών του Zoom μπορεί να είναι πολύ περιοριστικό. Το χρονικό όριο των 60 λεπτών του Google Meet είναι πολύ καλύτερο, καθώς πολλές συσκέψεις, μαθήματα ή εκδηλώσεις διαρκούν περίπου τόσο πολύ.

Μπορεί επίσης να μην θέλετε να πληρώνετε 15 $ το μήνα για έναν λογαριασμό Zoom Pro.

Αν ψάχνετε για μια απλή υπηρεσία που σας επιτρέπει να μεταβείτε γρήγορα σε μια βιντεοκλήση με συναδέλφους ή φίλους και ίσως να μοιραστείτε την οθόνη σας, θα τα βγάλετε πέρα ​​με το δωρεάν πρόγραμμα του Google Meet.

Εάν δεν σας αρέσει ούτε το Google Meet ούτε το Zoom, υπάρχουν άλλες επιλογές εκεί έξω που μπορείτε να ελέγξετε, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Teams και Cisco Webex Meetings.