[Explained] Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Snapchat

Το Snapchat απολάμβανε τον τίτλο του ως η καλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εκείνη την εποχή.

Ενώ εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές κοινωνικών μέσων εκεί έξω, λαμβάνοντας υπόψη τον παλιό ανταγωνισμό με το Instagram και την είσοδο νέων όπλων όπως το Threads, πολλοί χρήστες σκέφτονται να το σταματήσουν με την εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών.

Τα καλά νέα είναι – μπορείτε εύκολα να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Snapchat αν δεν θέλετε να τον χρησιμοποιείτε πλέον, σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (αν ξέρετε τι εννοώ.) Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε όλα τα βήματα για να αποχαιρετήστε το Snapchat.

The Snaps, The Streaks, & Everything in Between 👻

Το Snapchat έγινε γνωστό λόγω πολλών νέων αντιλήψεων που εισήγαγε στον χώρο των social media. Ενώ άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης εστίαζαν σε φωτογραφίες και σύντομες γραπτές αναρτήσεις, το Snapchat πρωτοστάτησε στην κοινή χρήση ιδιωτικών φωτογραφιών και βίντεο.

Έκανε επίσης κάποιες έξυπνες κινήσεις που ενθάρρυναν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το Snapchat σχεδόν καθημερινά. Μία από τις κινήσεις τους ματ ήταν η εισαγωγή της έννοιας των Snaps και των Snapstreaks.

#1. Στιγμιότυπα 🤳

Όταν τραβάτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, μπορείτε να τα μοιραστείτε με τον κύκλο σας στην εφαρμογή. Μπορείτε είτε να δημοσιεύσετε το στιγμιότυπο ως ιστορία σας είτε να το μοιραστείτε ιδιωτικά με τους φίλους και την οικογένειά σας για μια μοναδική προβολή. Οι φωτογραφίες κοινοποιούνται σε ένα πλαίσιο συνομιλίας όπου μπορείτε επίσης να ανταλλάσσετε μηνύματα κειμένου.

Η γοητεία της εφαρμογής είναι ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο, ακόμα και τα μηνύματα που στέλνετε. Τα περισσότερα από αυτά εξαφανίζονται μέσα σε 24 ώρες ή διαγράφονται οριστικά μέσα σε 30 ημέρες.

Η απόλυτη μυστικότητα που παρέχει το Snapchat σχετικά με την αλληλεπίδραση ένας προς έναν έχει καταστήσει έναν ασφαλή χώρο για πολλούς χρήστες να εκφράζονται ελεύθερα.

  Πώς να διαγράψετε οριστικά έναν λογαριασμό Snapchat

#2. Ραβδώσεις 🔥

Μία από τις πιο έξυπνες κινήσεις που έκανε το Snapchat για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να το χρησιμοποιούν καθημερινά είναι η ανάπτυξη της έννοιας του Streaks.

Ουσιαστικά μετρά πόσες συνεχόμενες ημέρες δύο χρήστες έχουν ανταλλάξει snaps μεταξύ τους. Η καθημερινή ανταλλαγή επεκτείνει το σερί και καθώς το συνεχίζετε, ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται.

Αν και δεν υπάρχει ανταμοιβή για ένα εκτεταμένο σερί, στους ανθρώπους αρέσει να το κάνουν για κάποιο λόγο. Το μόνο πράγμα που κερδίζετε από αυτό είναι να κερδίσετε επιπλέον πόντους για τη βαθμολογία σας στο Snapchat.

Διασκεδαστικό γεγονός: Είχα ένα Snapstreak 1075🔥 πριν αποσυρθώ από την εφαρμογή.

#3. Φίλτρα 🐶

Τα φίλτρα φωτογραφιών Snapchat είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η εφαρμογή είναι το απόλυτο αγαπημένο των θαυμαστών. Η πλατφόρμα συνεχίζει να έρχεται με νέα και ιδιόμορφα φίλτρα που κρατούν τους χρήστες αφοσιωμένους για ώρες. Θυμάστε τις φωτογραφίες με αυτιά και λουλούδια σκύλου που έγιναν trend το 2016; Λοιπόν, αυτή ήταν μια εφεύρεση του Snapchat.

Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν εγκατέστησα το Snapchat για να δοκιμάσω αυτά τα περίεργα φίλτρα. Δεν είναι περίεργο που έγινε αίσθηση για αυτά τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά.

Ενώ το Snapchat διατήρησε τη γοητεία του για πάνω από μια δεκαετία, με τόσες άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων να εμφανίζονται, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι προτιμάτε να διαγράψετε την εφαρμογή. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορείτε να σκεφτείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Snapchat.

Λόγοι για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Snapchat

Είστε δεύτερος, μαντεύετε την απόφασή σας να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Snapchat; Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα και να προχωρήσετε σε κάτι καλύτερο.

Θέλετε να διαγράψετε και τον λογαριασμό σας στο Twitch; Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Twitch όταν έρθει η ώρα να προχωρήσετε.

#1. Οδηγεί σε κύλιση χωρίς σκέψη 😵‍💫

Έχουμε ήδη γεμίσει τα πιάτα μας με Twitter και Instagram. Χρειαζόμαστε πραγματικά μια άλλη εφαρμογή που μας κάνει να περιηγούμαστε ασυνείδητα στα στιγμιότυπα και τις ιστορίες των ανθρώπων ενώ έχουμε πολλή δουλειά που ζητάει την προσοχή μας;

  Πώς να κάνετε μια δημοσκόπηση στο Snapchat

Είναι ακόμα χειρότερο όταν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να μείνεις ούτε μια μέρα χωρίς να ελέγξεις τη ροή σου στο Snapchat ή να ξέρεις τι κάνουν όλοι οι άλλοι. Εάν έχετε παρατηρήσει ότι αρχίζετε να ξοδεύετε πολύ χρόνο στην εφαρμογή, ίσως είναι καιρός να τραβήξετε την πρίζα και να εστιάσετε στο να κάνετε κάτι πιο παραγωγικό.

#2. Καταναλώνει ημερήσιο χρόνο ⏳

Οι χρήστες του Snapchat τείνουν να μοιράζονται ιστορίες και στιγμιότυπα σε τυχαίες ώρες κάθε μέρα. Για να διατηρήσετε το “snapstreak”, ίσως νιώθετε υποχρεωμένοι να απαντήσετε στα στιγμιότυπα όλων. Εάν είστε κοινωνική πεταλούδα, πιθανότατα έχετε πολλά στο πιάτο σας, που μπορεί να σας πάρει πολύ χρόνο από την ημέρα σας.

Μη διστάσετε να διαγράψετε την εφαρμογή, αν έχετε βαρεθεί να παρακολουθείτε τις αηδίες του φίλου σας την Παρασκευή το βράδυ. 😆

#3. Προβλήματα απορρήτου 🔓

Το Snapchat είναι γεμάτο ανησυχίες για την ασφάλεια, που μπορεί να σας κάνουν λίγο ανήσυχους. Μπορεί να νομίζετε ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζεστε είναι κρυπτογραφημένα, αλλά δεν είναι. Επομένως, εάν ανησυχείτε για την παραποίηση των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μετακινηθείτε σε μια ασφαλέστερη επιλογή.

Τώρα που γνωρίζουμε τους λόγους πιθανής διαγραφής του λογαριασμού μας στο Snapchat, ας μεταβούμε στον αναλυτικό οδηγό.

Σε iOS

Πριν ξεκινήσετε, σκεφτείτε το ξανά και βεβαιωθείτε ότι θέλετε πραγματικά να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Snapchat. Μόλις διαγράψετε τον λογαριασμό σας, θα χάσετε όλες τις συνομιλίες σας και οι φίλοι σας δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω της εφαρμογής. Εάν είστε ξεκάθαροι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Snapchat και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Avatar σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Αυτό θα ανοίξει το προφίλ σας.

Βήμα 3: Πατήστε το εικονίδιο ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία και μετακινηθείτε προς τα κάτω σε ένα μενού που ονομάζεται Ενέργειες λογαριασμού.

Βήμα 4: Κάτω από το μενού, θα έχετε την επιλογή Διαγραφή λογαριασμού. Μόλις πατήσετε σε αυτό, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας.

  Πώς να δείτε τη δική σας ιστορία στο Snapchat

Βήμα 5: Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και πατήστε Συνέχεια.

Ολα τελείωσαν! Ο λογαριασμός σας στο Snapchat θα απενεργοποιηθεί για 30 ημέρες πριν διαγραφεί οριστικά. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβετε μια περίοδο προσωρινής αποθήκευσης κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας όποτε θέλετε, απλά συνδέοντας. Μετά από 30 ημέρες, δεν υπάρχει επιστροφή. Εάν θέλετε να επιστρέψετε στην πλατφόρμα, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ από την αρχή.

Σε Android

Τα βήματα για τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Android είναι λίγο μακρά και διαφορετικά. Δείτε πώς να το κάνετε:

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Snapchat στη συσκευή σας Android και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Avatar σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Αυτό θα ανοίξει το προφίλ σας.

Βήμα 3: Πατήστε το εικονίδιο ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 4: Στην ενότητα Υποστήριξη, πατήστε Χρειάζομαι βοήθεια.

Βήμα 5: Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε τη Διαχείριση του λογαριασμού μου. Πατήστε πάνω του.

Βήμα 6: Πατήστε Διαγραφή ή Επανενεργοποίηση του λογαριασμού μου.

Βήμα 7: Πατήστε Πώς μπορώ να διαγράψω τον λογαριασμό μου στο Snapchat;

Βήμα 8: Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε έναν σύνδεσμο με το κείμενο Πύλη λογαριασμών. Πατήστε πάνω του.

Βήμα 9: Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στα δεδομένα πεδία και πατήστε Συνέχεια.

Και τέλος! Θα λάβετε την επιβεβαίωση της απενεργοποίησης του λογαριασμού. Μόλις απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας, θα διαγραφεί οριστικά σε 30 ημέρες, εκτός εάν τον ενεργοποιήσετε ξανά πριν από αυτό.

Κλείσιμο Σκέψεις

Η διαγραφή του λογαριασμού σας στο Snapchat μπορεί να έχει πολλά οφέλη. Δεν χάνετε το χρόνο σας σε άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, μπορείτε να συνδεθείτε αυθεντικά με τους φίλους και την οικογένειά σας και δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για τα προσωπικά σας στιγμιότυπα που είναι προσβάσιμα από άλλα άτομα.

Μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό και να ξεκινήσετε από την αρχή εάν αρχίσετε να χάνετε την εφαρμογή. Αν και δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε τις αποθηκευμένες συνομιλίες, φωτογραφίες ή βίντεό σας, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε νέες αναμνήσεις και να ξεκινήσετε εκ νέου με τον κύκλο σας. Είναι μια κατάσταση win-win!

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Instagram.