DataBricks εναντίον Snowflake – Η καλύτερη επιλογή το 2023;

Αν έχετε ασχοληθεί με την επιστήμη των δεδομένων τον τελευταίο καιρό, ίσως έχετε ακούσει για το Snowflake και το Databricks και πώς συγκρίνονται μεταξύ τους.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ποια ακριβώς είναι αυτά τα εργαλεία και ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Αυτό το άρθρο θα καλύψει τι είναι, θα τα συγκρίνει και θα προτείνει το καθένα για την περίπτωση χρήσης που λειτουργεί καλύτερα.

Τι είναι το Databricks;

Το Databricks είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα δεδομένων που επεκτείνει το Apache Spark. Δημιουργήθηκε από τους δημιουργούς του Apache Spark και χρησιμοποιήθηκε από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες όπως η HSBC, η Amazon κ.λπ.

Ως πλατφόρμα, το Databricks παρέχει ένα μέσο συνεργασίας με το Apache Spark, το Delta Lake και το MLFlow για να βοηθήσει τους πελάτες να καθαρίσουν, να αποθηκεύσουν, να οπτικοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν δεδομένα για σκοπούς μηχανικής εκμάθησης.

Είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, αλλά μια διαχειριζόμενη επιλογή που βασίζεται σε σύννεφο είναι διαθέσιμη ως συνδρομητική υπηρεσία. Όπως το Snowflake, ακολουθεί την αρχιτεκτονική του lakehouse που συνδυάζει τα οφέλη των Data Warehouses και των Data Lakes.

Διαβάστε επίσης: Data Lake εναντίον Data Warehouse: Ποιες είναι οι διαφορές;

Τι είναι το Snowflake;

Το Snowflake είναι ένα σύστημα αποθήκευσης δεδομένων που βασίζεται σε σύννεφο. Λειτουργεί ως υπηρεσία πληρωμής ανά χρήση όπου χρεώνεστε για τους πόρους που χρησιμοποιείτε.

Ένα από τα σημεία πώλησης του Snowflake είναι ότι η χρέωση υπολογιστών και αποθήκευσης διαχωρίζονται. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που απαιτούν πολύ χώρο αποθήκευσης αλλά λίγο υπολογιστικό δεν χρειάζεται να πληρώσουν για την υπολογιστική ισχύ που δεν χρειάζονται.

  Top 16 Best Budget Phablet

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει επίσης μια προσαρμοσμένη μηχανή ερωτημάτων SQL που έχει σχεδιαστεί για να εκτελείται εγγενώς στο cloud. Το Snowflake τρέχει πάνω από τους δημοφιλείς παρόχους cloud: Google Cloud, Amazon AWS και Microsoft Azure.

Ομοιότητες μεταξύ Snowflake και Databricks

Τόσο το Databricks όσο και το Snowflake είναι σπίτια λιμνών δεδομένων. Συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των αποθηκών δεδομένων και των λιμνών δεδομένων για να παρέχουν το καλύτερο και των δύο κόσμων στην αποθήκευση δεδομένων και στους υπολογιστές.

Αποσυνδέουν τις επιλογές αποθήκευσης και υπολογισμού τους, έτσι ώστε να μπορούν να κλιμακωθούν ανεξάρτητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο προϊόντα για να δημιουργήσετε πίνακες εργαλείων για αναφορές και αναλυτικά στοιχεία.

Διαφορές μεταξύ Snowflake και Databricks

AspectDatabricksSnowflakeArchitectureDatabricks χρησιμοποιεί μια αρχιτεκτονική δύο επιπέδων. Το κάτω επίπεδο είναι το επίπεδο δεδομένων. Η κύρια ευθύνη αυτού του επιπέδου είναι η αποθήκευση και η επεξεργασία των δεδομένων σας.
Ο αποθηκευτικός χώρος διαχειρίζεται το επίπεδο συστήματος αρχείων Databricks που βρίσκεται πάνω από τον αποθηκευτικό χώρο σας στο cloud – είτε AWS S3 είτε Azure Blob Storage.
Ένα σύμπλεγμα που διαχειρίζεται το Apache Spark χειρίζεται την επεξεργασία. Το ανώτερο επίπεδο είναι το επίπεδο επιπέδου ελέγχου. Αυτό το επίπεδο περιέχει αρχεία διαμόρφωσης χώρου εργασίας και εντολές Notebook. Η αρχιτεκτονική του Snowflake μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει τρία επίπεδα. Στο βασικό επίπεδο βρίσκεται το επίπεδο αποθήκευσης δεδομένων. Εδώ βρίσκονται τα δεδομένα.
Το επίπεδο επεξεργασίας ερωτημάτων είναι το μεσαίο επίπεδο. Αυτό το στρώμα αποτελείται από «εικονικές αποθήκες». Αυτές οι εικονικές αποθήκες είναι ανεξάρτητα συμπλέγματα υπολογιστών διαφορετικών κόμβων υπολογισμού που υπολογίζουν ερωτήματα.
Το ανώτερο στρώμα αποτελείται από Υπηρεσίες Cloud. Αυτές οι υπηρεσίες διαχειρίζονται και συγκεντρώνουν τα άλλα μέρη του Snowflake. Χειρίζονται λειτουργίες όπως έλεγχος ταυτότητας, διαχείριση υποδομής, διαχείριση μεταδεδομένων και έλεγχος πρόσβασης. Το ScalabilityDatabricks κλιμακώνεται αυτόματα με βάση το φορτίο προσθέτοντας περισσότερους εργαζομένους σε συμπλέγματα ενώ μειώνουν τους εργαζόμενους σε συμπλέγματα που δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό διασφαλίζει ότι οι φόρτοι εργασίας εκτελούνται γρήγορα. Το Snowflake αυξάνει ή μειώνει αυτόματα τους υπολογιστικούς πόρους για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών δεδομένων, όπως η φόρτωση, η ενοποίηση ή η ανάλυση δεδομένων.
Ενώ τα μεγέθη των κόμβων δεν μπορούν να αλλάξουν, τα συμπλέγματα μπορούν εύκολα να αλλάξουν μέγεθος έως και 128 κόμβους.
Επιπλέον, το Snowflake παρέχει αυτόματα πρόσθετα υπολογιστικά συμπλέγματα όταν ένα σύμπλεγμα κατακλύζεται και εξισορροπεί το φορτίο μεταξύ των δύο συστάδων.
Ο αποθηκευτικός χώρος και οι υπολογιστικοί πόροι κλιμακώνονται ανεξάρτητα. Ασφάλεια Με Databricks, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Virtual Private Cloud με τον πάροχο cloud για να εκτελείτε την πλατφόρμα Databricks σας. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε περισσότερο έλεγχο και διαχείριση πρόσβασης από τον πάροχο Cloud.
Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Databricks για να διαχειριστείτε τη δημόσια πρόσβαση σε πόρους cloud μέσω ελέγχου πρόσβασης δικτύου.
Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε κλειδιά κρυπτογράφησης για πρόσθετη ασφάλεια. Για πρόσβαση API, μπορείτε να δημιουργήσετε, να διαχειριστείτε και να χρησιμοποιήσετε Προσωπικά Πρόσβαση Tokens. Το Snowflake προσφέρει παρόμοιες προσφορές ασφαλείας με εκείνες των Databricks. Αυτό περιλαμβάνει διαχείριση πρόσβασης στο δίκτυο μέσω φίλτρων IP και λιστών αποκλεισμού, ρύθμιση χρονικών ορίων αδράνειας περιόδου σύνδεσης χρήστη για όταν κάποιος ξεχνά να αποσυνδεθεί, χρήση ισχυρής κρυπτογράφησης (AES) με περιστρεφόμενα κλειδιά, έλεγχος πρόσβασης βάσει ρόλων σε δεδομένα και αντικείμενα, έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων κατά τη σύνδεση και απλή σύνδεση μέσω ομοσπονδιακού ελέγχου ταυτότητας. Τα StorageDatabricks αποθηκεύουν δεδομένα σε οποιαδήποτε μορφή. Η πλατφόρμα Databricks εστιάζει κυρίως στην επεξεργασία δεδομένων και στα επίπεδα εφαρμογής.
Ως αποτέλεσμα, τα δεδομένα σας μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε – στο cloud ή στις εγκαταστάσεις. Το Snowflake αποθηκεύει δεδομένα σε ημιδομημένη μορφή. Για αποθήκευση, το Snowflake διαχειρίζεται το επίπεδο δεδομένων του και αποθηκεύει τα δεδομένα είτε στις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon είτε στο Microsoft Azure. Το IntegrationsDatabricks ενσωματώνεται με τις πιο δημοφιλείς ενσωματώσεις για την απόκτηση δεδομένων. Το Snowflake ενσωματώνεται επίσης με αυτές τις δημοφιλείς ενσωματώσεις απόκτησης δεδομένων. Το Snowflake, που είναι το παλαιότερο εργαλείο, είχε ιστορικά κατασκευαστεί τα περισσότερα εργαλεία για αυτό.

  Γιατί οι άνθρωποι φαίνονται διαφορετικοί στις φωτογραφίες που λαμβάνονται με διαφορετικούς φακούς

Use Cases για Databricks

Τα τούβλα δεδομένων είναι πιο χρήσιμα κατά την εκτέλεση εργασιών Επιστήμης Δεδομένων και Μηχανικής μάθησης, όπως η προγνωστική ανάλυση και οι μηχανές προτάσεων. Επειδή είναι επεκτάσιμο και μπορεί να βελτιωθεί, συνιστάται για επιχειρήσεις που χειρίζονται μεγαλύτερο φόρτο εργασίας δεδομένων. Παρέχει μια πλατφόρμα για το χειρισμό δεδομένων, αναλυτικών στοιχείων και τεχνητής νοημοσύνης.

Θήκες χρήσης για νιφάδα χιονιού

Το Snowflake χρησιμοποιείται καλύτερα για Business Intelligence. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση SQL για ανάλυση δεδομένων, την αναφορά των δεδομένων και τη δημιουργία οπτικών πινάκων εργαλείων. Είναι καλό για μετασχηματισμό δεδομένων. Οι δυνατότητες Machine Learning είναι διαθέσιμες μόνο μέσω πρόσθετων εργαλείων όπως το Snowpark.

  Πώς να μοιραστείτε την μπαταρία στο iPhone

Τελικές Λέξεις

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν τα δυνατά τους σημεία και τα διαφορετικά σύνολα χαρακτηριστικών. Με βάση αυτόν τον οδηγό, θα πρέπει να είναι ευκολότερο να επιλέξετε μια πλατφόρμα που ταιριάζει στη στρατηγική, τον φόρτο εργασίας δεδομένων, τους όγκους και τις ανάγκες σας. Όπως τα περισσότερα πράγματα, δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση, μόνο μία που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Στη συνέχεια, ελέγξτε καλούς πόρους για να μάθετε Big Data και Hadoop.