Commodity Vs. Ασφάλεια στο Crypto και γιατί έχει σημασία

Το εμπόρευμα εναντίον της ασφάλειας είναι ένα έντονο θέμα στον χώρο των κρυπτογράφησης εδώ και πολύ καιρό.

Ας υποθέσουμε ότι αναρωτιέστε επίσης εάν το αγαπημένο σας περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης είναι εμπόρευμα ή ασφάλεια. Σε αυτή την περίπτωση, θα σας βοηθήσουμε να το καταλάβετε.

Η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων αποτιμάται πάνω από $1,3 τρισ. Επιπλέον, ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων είναι περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την τεράστια αξία στην αγορά κρυπτογράφησης, είναι καιρός να κατηγοριοποιήσουμε αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με βάση τα χαρακτηριστικά τους.

Στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, τα περιουσιακά στοιχεία εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: εμπόρευμα και ασφάλεια. Επιπλέον, αυτά τα χρηματοπιστωτικά μέσα έχουν διαφορετικούς κανονισμούς και φορολογικές επιπτώσεις.

Με απλά λόγια, είναι σημαντικό να κατανοήσετε εάν η επένδυσή σας είναι εμπόρευμα ή ασφάλεια. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις διαφορές, τις ομοιότητες και τις ρυθμιστικές πτυχές γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

Τι είναι το εμπόρευμα και η ασφάλεια;

Αρχικά, ας καταλάβουμε τα βασικά, ξεκινώντας από το εμπόρευμα. Μείνετε συντονισμένοι!

Εμπόρευμα

Το εμπόρευμα αποτελείται από αγαθά ή προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να ανταλλάξετε. Τα πιο δημοφιλή παραδείγματα εμπορευμάτων περιλαμβάνουν χρυσό, ασήμι, αργό πετρέλαιο, καφέ και πολλά άλλα.

Επιπλέον, τα εμπορεύματα συχνά τιμολογούνται με βάση τη ζήτησή τους στην αγορά. Επιπλέον, οι ρυθμίσεις γύρω από την αγορά εμπορευμάτων είναι ελάχιστες.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια περιλαμβάνει εμπορεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα που χρησιμοποιούνται για την άντληση κεφαλαίων για κυβερνήσεις ή εταιρείες. Οι τίτλοι συνήθως προσφέρονται με τη μορφή ομολόγων και μετοχών.

Επιπλέον, οι τίτλοι λειτουργούν ως επενδυτικό εργαλείο που παρέχει στους επενδυτές τόκους, ανατίμηση κεφαλαίου ή μερίσματα. Για το λόγο αυτό, οι τίτλοι συνοδεύονται από διάφορους κανονισμούς.

Τώρα που γνωρίζετε για το εμπόρευμα και την ασφάλεια γενικά, ας εξερευνήσουμε την ιδέα του στον χώρο της κρυπτογράφησης. Μείνετε μαζί!

Τα Crypto Assets as Commodities

Οι ιδρυτές και οι επενδυτές του Crypto project πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα εμπίπτουν στην κατηγορία των εμπορευμάτων. Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC) μπορούν να διατηρήσουν την αξία τους και είναι απρόσβλητα σε υποτίμηση.

Επιπλέον, τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης χρησιμοποιούνται ως επενδύσεις από επενδυτές για να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμες αποδόσεις στο αναπτυσσόμενο κεφάλαιο τους. Εκτός αυτού, οι έμποροι ανταλλάσσουν επίσης κρυπτονομίσματα για να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη. Αυτή η δυνατότητα συναλλαγών και επένδυσης παρέχει μια πτυχή εμπορευμάτων για τα κρυπτονομίσματα.

  Πώς να αποσυνδέσετε τον τραπεζικό λογαριασμό από την εφαρμογή Dave

Στην παραδοσιακή χρηματοδότηση, το The Δοκιμή Howey είναι ένα τεστ που βασίζεται σε ερωτήσεις που προσδιορίζει εάν ένα περιουσιακό στοιχείο είναι «επενδυτικό συμβόλαιο» και, ως εκ τούτου, τίτλος. Αυτό το τεστ περιλαμβάνει τρεις απλές ερωτήσεις:

  • Επενδύει κανείς χρήματα περιμένοντας μελλοντικά κέρδη;
  • Περιλαμβάνει επένδυση χρημάτων σε μια κοινή επιχείρηση;
  • Η προσπάθεια ενός τρίτου ή ενός υποστηρικτή οδηγεί σε κέρδη;
  • Εάν η απάντηση σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις είναι «ναι», τότε αυτό το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης μπορεί να θεωρηθεί ασφάλεια. Διαφορετικά, εμπίπτει στην κατηγορία των εμπορευμάτων.

    Crypto Assets ως τίτλοι

    Ενώ εξετάζει τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ως ασφάλεια, προσθέτει περισσότερους κανονισμούς που περιορίζουν την ευκολία ανάπτυξης ενός έργου κρυπτογράφησης και των διακριτικών του. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση ως ασφάλεια θα προσελκύσει περισσότερους επενδυτές και θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά.

    Επιπλέον, ως ασφάλεια, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν εύκολα να παρέχουν διάφορα είδη επενδυτικών επιλογών στο κοινό. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται μέσω ανταλλαγής (ETF) που προέρχονται από τα αγαπημένα σας κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC).

    Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια κρυπτονομισμάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε αμοιβαία κεφάλαια για να διανείμετε την επένδυσή σας στα πέντε κορυφαία κρυπτονομίσματα.

    Επιπλέον, οι εταιρείες που βασίζονται σε κρυπτογράφηση συγκεντρώνουν κεφάλαια με τη βοήθεια αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICO). Αυτή η μέθοδος συγκέντρωσης κεφαλαίων μοιάζει με τις αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) που εμπίπτουν στην κατηγορία ασφάλειας.

    Σημείωση του συγγραφέα: Οι συναλλαγές και οι επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης είναι επικίνδυνες και υπάρχει πιθανότητα σημαντικής αστάθειας των τιμών. Επομένως, κάντε τη δική σας έρευνα (DYOR) και αποφύγετε τον φόβο ότι θα χάσετε (FOMO).

    Πώς είναι παρόμοια τα εμπορεύματα και οι τίτλοι στο Crypto;

    Παρόλο που υπάρχει μια σταθερή συνεχής συζήτηση για τα εμπορεύματα έναντι της ασφάλειας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, και οι δύο κατηγορίες μοιράζονται διάφορες ομοιότητες. Τα εξέχοντα περιλαμβάνουν:

    #1. Επενδυτικές Ευκαιρίες

    Τόσο τα εμπορεύματα όσο και οι τίτλοι μπορούν να θεωρηθούν ως επενδυτικό εργαλείο κρυπτογράφησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαθέσετε το κεφάλαιό σας και στις δύο αυτές κατηγορίες, παρόμοια με την επένδυση σε άλλα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά μέσα.

    Επιπλέον, έχετε επίσης πολλές επιλογές για να επιλέξετε την επένδυση με βάση την όρεξή σας για ρίσκο. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε λιγότερο επικίνδυνες εναλλακτικές, όπως σταθερά νομίσματα όπως το Tether (USDT) που μιμούνται την τιμή του δολαρίου ΗΠΑ.

    #2. Επιτρέπει τη διαφοροποίηση

    Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που εμπίπτουν στα εμπορεύματα και την ασφάλεια παρέχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για επένδυση. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιο κρυπτογράφησης σας για να μειώσετε τυχόν αρνητικές επιπτώσεις ενός μεμονωμένου περιουσιακού στοιχείου.

      Ξεκινώντας με το Golang

    Οι επενδυτές που βασίζονται σε εμπορεύματα κρυπτογράφησης μπορούν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους κατανέμοντας διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin (BTC) ή το Litecoin (LTC). Ενώ οι επενδυτές που βασίζονται στην ασφάλεια κρυπτογράφησης μπορούν να προσθέσουν διακριτικά ασφαλείας για διαφοροποίηση.

    #3. Εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία

    Τόσο τα εμπορεύματα κρυπτογράφησης όσο και η ασφάλεια εμπίπτουν στην κατηγορία των εμπορεύσιμων περιουσιακών στοιχείων. Με απλά λόγια, μπορείτε να αγοράσετε, να πουλήσετε και να ανταλλάξετε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία σε υποστηριζόμενες πλατφόρμες ή αγορές.

    Επιπλέον, διάφορες πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να ανταλλάσσετε μεταξύ περιουσιακών στοιχείων ενός εμπορεύματος κρυπτογράφησης και ασφάλειας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νομίσματα fiat για να αγοράσετε και τα δύο αυτά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

    #4. Επηρεασμένος από τις συνθήκες και τα συναισθήματα της αγοράς

    Τα εμπορεύματα κρυπτογράφησης και οι τίτλοι επηρεάζονται από τις συνθήκες της αγοράς. Κατά τη διάρκεια σημαντικών οικονομικών γεγονότων, και οι δύο κατηγορίες τείνουν να έχουν αρνητικό ή θετικό αντίκτυπο στη ζήτηση.

    Επιπλέον, τα συναισθήματα των επενδυτών διαδραματίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στην τιμολόγηση τόσο των εμπορευμάτων όσο και των τίτλων. Για παράδειγμα, η κακή απόδοση της αγοράς κρυπτογράφησης μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες πωλήσεις, με αποτέλεσμα τη μαζική πτώση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων.

    Τώρα που γνωρίζουμε τις ομοιότητες μεταξύ εμπορευμάτων και τίτλων, ας διερευνήσουμε τις σημαντικές διαφορές τους.

    Διαφορές μεταξύ εμπορευμάτων και τίτλων στο Crypto

    Οι κύριες διαφορές που παρατήρησα και που διαφοροποιούν μεταξύ ενός εμπορεύματος κρυπτογράφησης και της ασφάλειας συνίστανται στα εξής:

    #1. Ρυθμιστική Θέση

    Οι κανονισμοί που σχετίζονται με ένα εμπόρευμα είναι εντελώς διαφορετικοί από εκείνους ενός τίτλου. Εξάλλου, κάθε χώρα έχει διαφορετικούς κυβερνητικούς φορείς για να ρυθμίζουν αυτές τις δύο κατηγορίες.

    Για παράδειγμα, αν πάρουμε την περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) είναι ο ρυθμιστικός οργανισμός για την αγορά εμπορευμάτων. Ταυτόχρονα, η αγορά τίτλων ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

    #2. Σκοπός Επένδυσης

    Η επένδυση ή η διαπραγμάτευση σε εμπορεύματα κρυπτογράφησης σχετίζεται συχνά με κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα, οι έμποροι ή οι επενδυτές χρησιμοποιούν τα κεφάλαιά τους, ελπίζοντας σε τεράστια κέρδη.

    Από την άλλη πλευρά, η επένδυση σε χρεόγραφα κρυπτογράφησης συνοδεύεται από συγκεκριμένους κανονισμούς. Για το λόγο αυτό, μπορεί κανείς να επενδύσει σε ένα έργο κρυπτογράφησης με μελλοντικές δυνατότητες.

    #3. Ρευστότητα ενεργητικού

    Μπορείτε να ανταλλάξετε εμπορεύματα κρυπτογράφησης όπως το Bitcoin (BTC) από πολλά ανταλλακτήρια παγκοσμίως. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε τέτοια περιουσιακά στοιχεία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανά πάσα στιγμή.

    Ωστόσο, η εμπορική ρευστότητα των κρυπτοκινητών είναι συγκριτικά μικρότερη. Ως εκ τούτου, η πώληση αυτού του τύπου περιουσιακών στοιχείων μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο από την πώληση εμπορευμάτων.

    #4. Εμπλοκή κινδύνου

    Τα περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε εμπορεύματα κρυπτογράφησης ανήκουν στην κατηγορία των συναλλαγών ή των επενδύσεων υψηλού κινδύνου. Ως αποτέλεσμα, η τιμή τέτοιων περιουσιακών στοιχείων παρουσιάζει υψηλή αστάθεια τιμών σε κακές συνθήκες της αγοράς.

      Αποκτήστε έναν διακομιστή διαφημίσεων για τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας αυτές τις 9 πλατφόρμες

    Από την άλλη πλευρά, η ρυθμιστική πτυχή της ασφάλειας κρυπτογράφησης είναι συγκριτικά στην κάτω πλευρά. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε περιουσιακά στοιχεία ασφάλειας χαμηλής μεταβλητότητας για ένα ειρηνικό επενδυτικό ταξίδι.

    #5. Μηχανισμός Συναλλαγών και Επενδύσεων

    Μπορείτε να επενδύσετε και να κάνετε συναλλαγές σε εμπορεύματα κρυπτογράφησης μέσω διαφόρων καναλιών από τον χώρο κρυπτογράφησης. Για αυτόν τον λόγο, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κρυπτοπορτοφόλι που υποστηρίζει τα περιουσιακά σας στοιχεία.

    Αντίθετα, οι τίτλοι κρυπτογράφησης έχουν περιορισμένο αριθμό αγορών και πλατφορμών για συναλλαγές και επενδύσεις. Επιπλέον, η εύρεση ενός πιθανού πωλητή μπορεί να είναι δύσκολη σε κακές συνθήκες αγοράς κρυπτογράφησης.

    Γιατί έχει σημασία η ταξινόμηση του Crypto ως εμπόρευμα ή ασφάλεια;

    Τα στελέχη της βιομηχανίας κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών και των βασικών μελών, υποστηρίζουν πάντα ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ανήκουν στην κατηγορία των εμπορευμάτων. Αυτή η άποψη μειώνει τη ρυθμιστική πτυχή και τις πρόσθετες χρηματοοικονομικές δαπάνες που συνοδεύουν αυτήν.

    Επιπλέον, εάν η κρυπτογράφηση θεωρείται ασφάλεια, τότε οι προγραμματιστές περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης πρέπει να ακολουθούν αυστηρές ρυθμιστικές οδηγίες. Υπό αυτές τις συνθήκες, το εμπόδιο εισόδου για νέα έργα που βασίζονται σε κρυπτογράφηση αυξάνεται δραστικά.

    Επιπλέον, εάν εφαρμοστούν περίπλοκες πολιτικές σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, θα επηρεάσει αρνητικά την υιοθέτηση κρυπτογράφησης. Όχι μόνο αυτό, οι κανονισμοί αποτρέπουν επίσης τις παραδοσιακές τεχνολογίες από την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain.

    Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι επίσης μια θετική πτυχή όσον αφορά τον περιορισμό των απατών ή των πλαστών έργων. Για παράδειγμα, οι αυστηρές διαδικασίες θα είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη έργων που σχεδιάζουν να εξαπατήσουν επενδυτές.

    Ο χώρος των κρυπτονομισμάτων έχει γίνει μάρτυρας πολλών απατών, χρεοκοπιών και τραβηγμάτων τα τελευταία χρόνια που αφορούσαν την απώλεια κεφαλαίων επενδυτών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια σωστή και δομημένη ρύθμιση θα προσθέσει περισσότερη εμπιστοσύνη στους επενδυτές.

    Η SEC πάντα απέρριπτε να θεωρήσει κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC) ως ασφάλεια. Για το λόγο αυτό, έβλεπαν το Bitcoin (BTC) ως εμπόρευμα. Για παράδειγμα, το 2022, ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, ισχυρίστηκε ότι μόνο το Bitcoin (BTC) ανήκει στο κατηγορία εμπορευμάτων.

    Επιπλέον, ο κανονισμός για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ποικίλλει ανάλογα με τους κανόνες και τους κανονισμούς της χώρας. Επομένως, είναι πρακτικά αδύνατο να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος κανονισμός για την κρυπτογράφηση.

    Επιπλέον, ορισμένες χώρες έχουν ρυθμιστικές πολιτικές που είναι φιλικές προς τα κρυπτογράφηση. Αντίθετα, ορισμένες άλλες χώρες έχουν απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα και τις σχετικές δραστηριότητες. Επιπλέον, πολλές χώρες έχουν ασαφείς κανονισμούς για περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

    Για παράδειγμα, χώρες όπως η Σλοβενία, η Μάλτα, η Σιγκαπούρη, η Εσθονία κ.λπ θετική προσέγγιση σε κρυπτονομίσματα και τεχνολογία blockchain. Από την άλλη πλευρά, χώρες όπως η Κίνα, το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος και η Αλγερία έχουν επίσημα απαγορευμένα κρυπτονομίσματα και συναφείς δραστηριότητες.

    Είναι το Crypto σας εμπόρευμα ή ασφάλεια;

    Δυστυχώς, δεν υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο που να μας βοηθά να διακρίνουμε το εμπόρευμα από την ασφάλεια. Το αν η κρυπτογράφηση σας εμπίπτει σε μία από αυτές τις κατηγορίες εξελίσσεται με βάση ρυθμιστικές αποφάσεις.

    Πιστεύω ακράδαντα ότι ρυθμιστικοί φορείς όπως η SEC θα δημιουργήσουν τελικά ένα τυποποιημένο πλαίσιο για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης σε κατηγορίες ασφάλειας ή εμπορευμάτων. Μέχρι τότε, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να παρακολουθείτε τους κανονισμούς κρυπτογράφησης της χώρας σας και να ενεργήσετε ανάλογα.

    Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο σχετικά με την Προσφορά διακριτικών ασφαλείας (STO).