Blogger εναντίον WordPress: Τι είναι καλύτερο για το blogging;

Το blogging αυξάνεται και γίνεται πιο δημοφιλές όσο μιλάμε.

Το 2021, υπάρχουν πάνω από 600 εκατομμύρια ιστολόγια από 1,9 δισεκατομμύρια ιστότοπους στον ιστό, λέει αυτό Έκθεση Ahrefs.

Είτε είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης είτε διαχειρίζεστε έναν προσωπικό ιστότοπο, η ιδέα να ξεκινήσετε ένα δικό σας blog μπορεί να έχει περάσει από το μυαλό σας.

Λέτε ναι;

Τότε καλώς ήρθες!

Και ακόμα κι αν δεν έχετε καμία γνώση σχετικά με το blogging και τις νιφάδες του, μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε περισσότερα.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο blogging,

Οποιοσδήποτε με οποιοδήποτε σύνολο δεξιοτήτων μπορεί να ξεκινήσει ένα ιστολόγιο.

Σωστά!

Είναι τόσο εύκολο και υπάρχει μια δεξαμενή ευκαιριών που μπορεί να σερβίρει στο πιάτο σας, από χρήματα μέχρι φήμη.

Έτσι, για να ξεκινήσετε με αυτό, χρειάζεστε μια πλατφόρμα δημοσίευσης όπου μπορείτε να εκθέσετε τις σκέψεις, τις απόψεις σας και να επιδείξετε τις γνώσεις σας.

Το WordPress και το Blogger είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες που διατίθενται στον ιστό. Καθένα από αυτά έχει τα θετικά και τα πλην του.

Εάν είστε διστακτικοί να επιλέξετε ένα από αυτά, θα σας βοηθήσω να επιλέξετε ένα στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ας τα συγκρίνουμε λοιπόν για να βρούμε ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Blogger εναντίον WordPress: Επισκόπηση

Συναντώ WordPress

Ξεκίνησε το 2003, το WordPress είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να δημιουργήσετε το blog, τον ιστότοπο ή την εφαρμογή σας. Είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που διευκολύνει τη δημιουργία, την επεξεργασία και τη δημοσίευση του περιεχομένου σας στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν, τροφοδοτεί περίπου το 38% του συνολικού ιστού, εξυπηρετώντας τους μεγαλύτερους ιστότοπους και ιστολόγια χόμπι. Διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά, όμορφα σχέδια και σας παρέχει την ελευθερία να δημιουργείτε υπέροχα προϊόντα web, προσφέροντας μια πραγματικά «ανεκτίμητη» εμπειρία.

Για να ξεκινήσετε με ένα ιστολόγιο WordPress, χρειάζεστε όνομα τομέα και φιλοξενία ιστού. Το όνομα τομέα αναφέρεται στη διεύθυνση που πληκτρολογούν οι χρήστες στο Διαδίκτυο για πρόσβαση στο ιστολόγιό σας, για παράδειγμα – grtechpc.org.com. Είναι παρόμοιο με αυτό της φυσικής σας διεύθυνσης που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να επισκεφτούν το σπίτι σας.

Ένα web hosting, όπως Bluehost, είναι το μέρος όπου φιλοξενείται το ιστολόγιό σας και εμφανίζεται στον επισκέπτη σας. Συγκρίνετε αυτό ως ενοικιαζόμενο σπίτι το οποίο μπορείτε να αλλάξετε με βάση τις απαιτήσεις σας και εάν θέλετε να μείνετε εκεί ή να βρείτε κάποιο άλλο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Συναντώ Blogger

Το Blogger είναι μια καθαρή πλατφόρμα blogging που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΔΩΡΕΑΝ για να δημοσιεύσετε τα ιστολόγιά σας. Προηγουμένως, ήταν γνωστό ως Blogspot όταν ξεκίνησε το 1999 από μια εταιρεία – Pyra Labs. Η Google το απέκτησε το 2003 και στη συνέχεια μετονομάστηκε στο Blogspot ως Blogger που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Σας παρέχουν επίσης έναν δωρεάν υποτομέα όπου η διεύθυνση του ιστολογίου σας μοιάζει με name.blogspot.com.

Εάν θέλετε έναν προσαρμοσμένο τομέα, μπορείτε να εγγραφείτε πληρώνοντας κάποιο ποσό σε έναν καταχωρητή τομέα τρίτου μέρους και στη συνέχεια να συνδέσετε το ίδιο στο ιστολόγιό σας στο Blogger. Τώρα, η διεύθυνσή σας θα μοιάζει κάπως έτσι – name.com.

Blogger εναντίον WordPress: Ευχρηστία

Τι γίνεται αν δεν έχετε απολύτως καμία γνώση σχετικά με την κωδικοποίηση, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να ξεκινήσετε μόνοι σας το ιστολόγιό σας;

Μην ανησυχείς. δεν είσαι μόνος!

Μπορείτε να μεταφέρετε τις σκέψεις σας μέσω του ιστολογίου σας χωρίς δεξιότητες κωδικοποίησης, γι’ αυτό δημιουργούνται αυτές οι πλατφόρμες ιστολογίου.

WordPress

Η δημιουργία ενός ιστολογίου είναι γρήγορη και απλή στο WordPress. Το μόνο που χρειάζεστε είναι βασικές δεξιότητες υπολογιστή για λήψη, εγκατάσταση και ρύθμιση του ιστολογίου σας.

Αφού το διαμορφώσετε, επιλέξτε ένα θέμα WordPress για το ιστολόγιό σας που μπορεί να συμπληρώσει τη θέση. Είναι απαραίτητο για την εμφάνιση και την αίσθηση του ιστολογίου σας. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ορισμένα πρόσθετα WordPress για να ενεργοποιήσετε περισσότερες δυνατότητες στο ιστολόγιό σας.

  5 Καλύτερο λογισμικό IT Help Desk: Βασισμένο σε νέφος ή τοπικά εγκατεστημένο;

Όσον αφορά την προσθήκη περιεχομένου, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο!

Δημιουργήστε περιεχόμενο, προσθέστε μέσα όπως βίντεο ή εικόνες και δημοσιεύστε απευθείας χωρίς καμία σύγχυση. Μπορείτε να προσαρμόσετε το ιστολόγιό σας όπως θέλετε μέσω ενός εργαλείου δημιουργίας μεταφοράς και απόθεσης.

Blogger

Η ρύθμιση του ιστολογίου σας στο Blogger είναι ακόμα πιο εύκολη και φιλοξενείται ήδη από την Google, επομένως δεν χρειάζεται να αγοράσετε όνομα τομέα ή φιλοξενία ιστού.

Χρειάζεστε απλώς έναν λογαριασμό στο Google και είστε έτοιμοι.

Δημιουργήστε ένα ιστολόγιο επιλέγοντας ένα εμφανιζόμενο όνομα, δώστε έναν τίτλο στο ιστολόγιο, διεύθυνση ιστολογίου, ένα θέμα και η ρύθμιση έχει ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια, διαμορφώστε τις ρυθμίσεις του ιστολογίου, διαχειριστείτε τη διάταξη και ξεκινήστε να προσθέτετε περιεχόμενο.

Αν και η διαδικασία εγκατάστασης είναι εύκολη, η προσαρμογή του θέματος ή του σχεδιασμού του ιστολογίου μπορεί να είναι δύσκολη καθώς χρειάζεται δεξιότητες HTML.

Νικητής – είναι ισοπαλία.

Blogger εναντίον WordPress: Ιδιοκτησία και έλεγχος

Το ποιος κατέχει το ιστολόγιό σας είναι σαφώς μια κρίσιμη πτυχή, καθώς σας δίνει απόλυτη ελευθερία στο ιστολόγιό σας. Μπορείτε να αποφασίσετε πώς να εκτελέσετε, να διαχειριστείτε, να δημιουργήσετε έσοδα ή να κλείσετε το ιστολόγιο εάν χρειάζεται.

WordPress

Όταν φιλοξενείτε το ιστολόγιό σας σε αυτο-φιλοξενούμενο WordPress, είστε ιδιοκτήτης του ιστολογίου σας και έχετε απόλυτη ελευθερία σε αυτό. Έχετε το δικαίωμα να το διαχειριστείτε όπως θέλετε, να αποφασίσετε πόσο καιρό θέλετε να το εκτελείτε και δεν θα κλείσει χωρίς να σας προειδοποιήσει.

Καθώς δεν είστε συνδεδεμένοι με έναν οικοδεσπότη Ιστού, μπορείτε να αλλάξετε τον οικοδεσπότη Ιστού σας όποτε θέλετε, εάν δεν σας αρέσουν οι υπηρεσίες του. Αντιγράψτε δεδομένα οπουδήποτε θέλετε, ελέγξτε ποια δεδομένα μοιράζεστε και μεταφέρετε ολόκληρο το ιστολόγιο, αν θέλετε.

Όσον αφορά τα στοιχεία ελέγχου και την ευελιξία, μπορείτε να επεκτείνετε εύκολα τις δυνατότητές του με ενσωματώσεις και προσθήκες τρίτων, καθώς υπάρχουν χιλιάδες διαθέσιμες τόσο δωρεάν όσο και premium για να βελτιώσετε την εμπειρία σας.

Blogger

Καθώς το Blogger φιλοξενείται στο Google, δεν σας ανήκει το ιστολόγιό σας. Αν σκοπεύουν να το κλείσουν αύριο ή να περιορίσουν την πρόσβασή σου, φοβάμαι ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Είναι όπως το Facebook, το LinkedIn, το Instagram κ.λπ. που μπορούν να αναστείλουν έναν λογαριασμό ή να αποκλείσουν άτομα όποτε υποπτεύονται ότι κάποιος παραβιάζει τους κανόνες τους.

Και αν κλείσουν μόνοι τους για οποιονδήποτε λόγο, τότε η μόνη επιλογή που σας απομένει είναι να σχεδιάσετε μια μετανάστευση, η οποία μπορεί να σας κοστίσει.

Για έλεγχο και ευελιξία, υπάρχουν περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές, καθώς είναι απλώς μια απλή πλατφόρμα blogging. Προσφέρουν ένα σύνολο εργαλείων που σας επιτρέπουν να προσθέσετε ορισμένες δυνατότητες, για παράδειγμα, διαφήμιση, συνδέσμους, συνδρομές, φόρμες επικοινωνίας και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, η λειτουργικότητα είναι περιορισμένη, σε αντίθεση με το WordPress.

Νικητής: Σαφώς, WordPress.

Blogger εναντίον WordPress: Χαρακτηριστικά

WordPress

Το WordPress προσφέρει χιλιάδες θέματα υψηλής ποιότητας και πάνω από 55.000 πρόσθετα, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή για όλους να ανταποκριθούν στις ποικίλες ανάγκες τους.

Μπορείτε να επιλέξετε είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, την κλήση σας. Όλα είναι διαθέσιμα για εύκολη προσαρμογή ώστε να ταιριάζουν με την εμφάνιση του ιστολογίου σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε τρίτους παρόχους θεμάτων WordPress, όπως π.χ Θέματα Astraκι αλλα.

Για να διευκολύνει τη σχεδίαση, προσφέρει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης.

Δεν έχετε γνώσεις SEO;

Πώς σκοπεύετε να βελτιώσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας τότε;

Μην ανησυχείτε άλλο, το WordPress έχει απλοποιήσει το SEO. Στην πραγματικότητα, θα λατρέψετε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το SEO στο ιστολόγιό σας χωρίς προηγούμενες δεξιότητες.

Δεν είναι απλά λόγια. Μιλάω από τις δικές μου εμπειρίες. Πριν από μερικά χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησα να γράφω, δεν ήξερα τίποτα για το SEO.

Στη συνέχεια ήρθε μια τεράστια βοήθεια από το Yoast SEO – μια προσθήκη WordPress για τη βελτιστοποίηση του SEO στη σελίδα του ιστολογίου σας. Από εμένα άλλαξε το παιχνίδι γιατί προσφέρει προτάσεις για τη δημιουργία ευανάγνωστου κειμένου, σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε μετα-περιγραφές, να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά, εναλλακτικά κείμενα εικόνας, εσωτερικούς συνδέσμους, επικεφαλίδες και υποτίτλους, προσαρμοσμένες διευθύνσεις URL και πολλά άλλα.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα ήχου Slack

Μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα πρόσθετα για να βελτιστοποιήσετε εικόνες, να τροποποιήσετε χάρτες ιστοτόπου XML ή να τα δημιουργήσετε, να ενσωματώσετε το ιστολόγιό σας με το Google Analytics και πολλά άλλα για να βελτιώσετε το SEO του ιστολογίου σας.

Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, είστε ελεύθεροι να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας οπουδήποτε στον ιστό. Υπονοεί ότι μπορείτε να αλλάξετε τον κεντρικό υπολογιστή, το όνομα τομέα ή το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Εκτός από αυτό, το WordPress είναι γνωστό ότι προσφέρει υψηλή απόδοση, ισχυρή διαχείριση πολυμέσων και υψηλή ανταπόκριση σε διαφορετικές συσκευές. Έχει ήδη τροφοδοτήσει ορισμένους κορυφαίους ιστότοπους όπως οι New York Times, το επίσημο ιστολόγιο Star Wars, το MTV News και άλλα.

Blogger

Το Blogger παρέχει περιορισμένα πρότυπα για χρήση σε ένα ιστολόγιο. Αυτά τα πρότυπα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τόσα πολλά ιστολόγια εκεί έξω, αλλά είναι αρκετά βασικά. Επιπλέον, είναι δύσκολο να αποκτήσετε ποιοτικά πρότυπα. αν θελεις πληρωσε το επιπλεον.

Έχετε την ελευθερία να αλλάξετε τις διατάξεις και τα χρώματα των προτύπων μέσω των ενσωματωμένων εργαλείων του Blogger. Ωστόσο, η δημιουργία προτύπων ή η πραγματοποίηση τροποποιήσεων είναι εκεί όπου το Blogger στερείται πολύ.

Και πάλι απογοητεύει όταν πρόκειται για πρόσθετα. Ωστόσο, υπάρχει μια επιλογή να εισαγάγετε ένα σενάριο τρίτου μέρους για να προσθέσετε ορισμένες βασικές δυνατότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα σενάριο για να προσθέσετε φόρμες επικοινωνίας. Για να μην αναφέρουμε, ακόμη και τα σενάρια τρίτων έρχονται με περιορισμούς, εκτός και αν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες premium.

Καθώς το Blogger δεν προσφέρει πρόσθετα, δεν μπορείτε να αυτοματοποιήσετε πτυχές SEO όπως μπορείτε να κάνετε με το WordPress. Το Blogger είναι ιδανικό για κάποιον που είναι ήδη εξοικειωμένος με τις πρακτικές SEO ή είναι έτοιμος να το μάθει επιπλέον.

Ωστόσο, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας προσαρμόζοντας μόνιμους συνδέσμους, τίτλους σελίδων, κεφαλίδες, εναλλακτικό κείμενο εικόνας, προσθήκη λέξεων-κλειδιών, απόκρυψη ορισμένων σελίδων από την αναζήτηση και πολλά άλλα.

Εάν προκύψει ένα σενάριο όταν πρέπει να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από το Blogger, είναι πολύπλοκο έργο. Ενέχει σημαντικούς κινδύνους απώλειας του SEO, των οπαδών ή των συνδρομητών σας εν κινήσει.

Νικητής: Εξετάζοντας τις επιλογές σχεδίασης, το SEO και άλλες δυνατότητες, το WordPress αναδεικνύεται ξανά ως πολεμιστής.

Blogger εναντίον WordPress: Κόστος

Δεν θα θέλατε ποτέ το blog σας να σας κοστίσει περισσότερο από ό,τι μπορείτε να ξοδέψετε σε αυτό. Εάν είναι απλώς ένα χόμπι, τα δωρεάν παιχνίδια θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν ως ένα βαθμό, αλλά εάν είστε αποφασισμένος blogger που θέλει να βγάλει κάποιο σοβαρό εισόδημα, μπορεί να δυσκολευτείτε να αναπτύξετε το ιστολόγιό σας.

Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι μια τέλεια ισορροπία του πόσα πρέπει να ξοδεύετε για το ιστολόγιό σας.

WordPress

Παρόλο που το WordPress είναι ΔΩΡΕΑΝ λογισμικό, πρέπει να ξοδέψετε για την αγορά ενός ονόματος τομέα και ενός οικοδεσπότη Ιστού, όπως εξηγήθηκε προηγουμένως.

Ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού όπως το Bluehost προσφέρουν ακόμη και ένα όνομα τομέα δωρεάν όταν αγοράζετε την υπηρεσία φιλοξενίας τους με μόλις 2,75 $/μήνα. Βρείτε λοιπόν έναν web host ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας.

Εάν θέλετε premium πρόσθετα και θέματα, το κόστος αυξάνεται ξανά. Μην ανησυχείς. αν θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας, αυτά τα πράγματα αποδίδουν μακροπρόθεσμα.

Blogger

Είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και συνοδεύεται επίσης με υποτομέα. Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δημοσίευση του περιεχομένου σας με μηδενική επένδυση.

Εάν θέλετε έναν προσαρμοσμένο τομέα, premium θέματα και προσθήκες, να είστε έτοιμοι να το πληρώσετε, προφανώς!

Νικητής: Blogger

Blogger εναντίον WordPress: Επιλογές δημιουργίας εσόδων

WordPress

Χωρίς αμφιβολία, το WordPress είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα από ένα blog. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε συνδέσμους συνεργατών, Google Adsense, Google Analytics, διαφημιστικά banner και πολλά άλλα.

Επιπλέον, θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου στον ιστότοπό σας και να αρχίσετε να πουλάτε προϊόντα για να δημιουργήσετε περισσότερα έσοδα. Για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, χρησιμοποιήστε ένα ποιοτικό πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου.

Blogger

Είναι δυνατή η δημιουργία εσόδων από ένα ιστολόγιο στο Blogger, εάν προσθέσετε συνδέσμους συνεργατών και το Google Adsense. Καλό πράγμα – το Adsense είναι προ-χτισμένο στο Blogger.

  Πώς να κλείσετε τον λογαριασμό GoDaddy

Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι ότι πολλοί διαφημιστές δεν εκτιμούν ένα ιστολόγιο στο Blogger καθώς είναι δωρεάν. Έτσι, τα πράγματα γίνονται λιγότερο ευκαιριακά κατά την πώληση άμεσων διαφημίσεων χωρίς υπηρεσία τρίτου μέρους. Προσθέτοντας περισσότερα σε αυτό, το Blogger δεν υποστηρίζει προκατασκευασμένες ενσωματώσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Νικητής: Το WordPress έχει το προβάδισμα έναντι του Blogger.

Blogger εναντίον WordPress: Ασφάλεια

Με τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, έχει καταστεί απαραίτητο να προστατεύσετε τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας.

WordPress

Ο οικοδεσπότης Ιστού που θα επιλέξετε πρέπει να παρέχει μια καλή λύση ασφάλειας, καθώς και να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας εγκαθιστώντας μια αποτελεσματική προσθήκη ασφαλείας WordPress και τείχη προστασίας εφαρμογών ιστού.

Αν και ο οικοδεσπότης Ιστού σας θα μπορούσε να παρέχει περιοδικά αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε επίσης να το διαχειριστείτε μόνοι σας μέσω μιας προσθήκης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. να είστε προετοιμασμένοι πριν τα πράγματα πάνε νότια.

Blogger

Λόγω της ισχυρής και ασφαλούς πλατφόρμας της Google, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια του ιστολογίου σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να βασιστείτε στην Google για τη διαχείριση των πόρων του διακομιστή σας και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Αλλά, σε περίπτωση που η πλατφόρμα πέσει, το ίδιο θα κάνει και το ιστολόγιό σας σε αυτήν. Και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το ανακτήσετε. Από την πιο φωτεινή πλευρά, είστε απαλλαγμένοι από επιπλέον πρόσθετα ή εφιάλτες ασφαλείας. Η Google το φροντίζει.

Νικητής: Blogger

Blogger εναντίον WordPress: Υποστήριξη

Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η ποιότητα της υποστήριξης που λαμβάνετε, καθώς προβλήματα μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Και αν δεν έχετε τεχνική εξειδίκευση, θα βρεθείτε στη μέση του πουθενά, και μπορεί να δώσει ένα πλήγμα στο ιστολόγιό σας και στις σχετικές δυνατότητες κερδών.

WordPress

Η κοινότητα του WordPress είναι τεράστια, βοηθώντας όλους τους χρήστες σε όλο τον κόσμο κάνοντας τη συνεισφορά τους στο λογισμικό να το βελτιώσουν περισσότερο και μοιράζοντας γνώσεις. Υπάρχουν φόρουμ για ερωτήσεις, απαντήσεις και τεκμηρίωση.

Εκτός από αυτό, τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι διαθέσιμα σε χιλιάδες που έχουν δημιουργήσει οι προγραμματιστές του WordPress, μαζί με τα μέλη της κοινότητας.

Blogger

Οι επιλογές υποστήριξης είναι πολύ περιορισμένες στο Blogger. Παρέχουν ένα βασικό φόρουμ χρηστών και τεκμηρίωση. Για να αναζητήσετε υποστήριξη, κάντε κλικ στη «βοήθεια» από τον πίνακα διαχείρισης, όπου θα μπορούσατε να δείτε πληροφορίες για εκπαιδευτικά προγράμματα υποστήριξης.

Νικητής: WordPress

Blogger εναντίον WordPress: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αφού έχετε δει τη σύγκριση μεταξύ των δύο πλατφορμών με βάση διαφορετικές πτυχές, ας συγκρίνουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους για να συνοψίσουμε τα πράγματα.

WordPress

Πλεονεκτήματα

+ Απαιτεί λίγη δουλειά για να βρείτε μια καλή υπηρεσία φιλοξενίας και πάροχο ονόματος τομέα. Αλλά όταν το κάνετε, μπορείτε να αφήσετε τον κεντρικό υπολογιστή να κάνει τη ρύθμιση για το ιστολόγιό σας

+ Φιλικό προς το χρήστη και καλές δυνατότητες εκμάθησης

+ Πολλές επιλογές σχεδίασης για θέματα και πρόσθετα

+ Υποστηρίζει πολλαπλές ενσωματώσεις για να προσθέσετε περισσότερες δυνατότητες για βελτιωμένη εμπειρία χρήστη

Μειονεκτήματα

– Νομισματικές επενδύσεις

– ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Blogger

Πλεονεκτήματα

+ Πολύ απλό και γρήγορο για να ξεκινήσει

+ Εξαιρετικά εύκολο να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε ιστολόγια

+ Εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

+ Ισχυρή ασφάλεια από την Google

Μειονεκτήματα

– Πολύ βασική λειτουργικότητα

– Περιορισμένες επιλογές για την προσαρμογή της εμφάνισης και των δυνατοτήτων του ιστολογίου

– Δεν σας ανήκει το ιστολόγιό σας και μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή

Συμπέρασμα: Τι είναι καλύτερο, WordPress ή Blogger;

Μέχρι στιγμής, σε αυτό το άρθρο, είμαι σίγουρος ότι έχετε κάποιες ιδέες σχετικά με τις δύο πλατφόρμες. Το WordPress και το Blogger είναι και οι δύο καλοί στα δικά τους μέρη, αλλά όταν καταλήγει στην επιλογή ενός για το ιστολόγιό σας, εξαρτάται από τις ανάγκες, τον προϋπολογισμό και τους μακροχρόνιους στόχους σας με το ιστολόγιο.

Εάν θέλετε απλώς να δημιουργήσετε ένα προσωπικό ιστολόγιο για να μοιραστείτε τις εμπειρίες, τις ιστορίες σας και να βάλετε τον εαυτό σας εκεί έξω, το Blogger είναι μια καλή επιλογή. Εδώ, δεν χρειάζεται να πάτε για ένα φανταχτερό σχέδιο ή να κάνετε επιπλέον επενδύσεις. Και αν θέλετε να προσθέσετε κάποια ανατροπή, μπορείτε πάντα να πληρώσετε για αυτό.

Αλλά αν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό blog για μεγάλο χρονικό διάστημα και θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα από αυτό, χρειάζεστε μια επεκτάσιμη, υψηλής απόδοσης και ευέλικτη πλατφόρμα, σε αυτήν την περίπτωση, είναι το WordPress. Διευρύνει τις δυνατότητες κερδών σας επιτρέποντάς σας να προσθέσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, έναν ιστότοπο συνδρομής κ.λπ. για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

Έτσι, σκεφτείτε τους στόχους σας καθώς και τον προϋπολογισμό για να επιλέξετε αυτόν που πιστεύετε ότι καλύπτει το κενό.

Ελπίζω να βοηθήσει 🙂