Binance Launchpad εναντίον Binance Launchpool: Εξηγούνται οι βασικές διαφορές

Η έναρξη ή η επένδυση σε ένα νέο έργο κρυπτογράφησης μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Είτε είστε επενδυτής είτε προγραμματιστής, υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες και επιλογές για να διαλέξετε αυτές τις μέρες που είναι δύσκολο να επιλέξετε έναν νικητή.

Το Binance, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια χρηματιστήρια κρυπτογράφησης, προσφέρει στις ομάδες του έργου δύο δημοφιλείς επιλογές για την κυκλοφορία των κουπονιών τους: το Launchpad και το Launchpool. Και οι δύο στοχεύουν να βοηθήσουν νέα έργα blockchain να αυξήσουν το κεφάλαιο και να κερδίσουν την έκθεση μεταξύ των επενδυτών, αλλά το κάνουν με διαφορετικούς τρόπους.

Τι είναι το Binance Launchpad;

Το Binance Launchpad είναι μια πλατφόρμα που βοηθά στην έναρξη νέων έργων κρυπτονομισμάτων με δίκαιο και ανοιχτό τρόπο.

Στη σφαίρα των κρυπτονομισμάτων, οι επιφάνειες εκκίνησης (επίσης γνωστές ως θερμοκοιτίδες) καθιστούν δυνατή την ανάπτυξη έργων και μάρκες για βρέφη. Μια τυπική πλατφόρμα εκκίνησης θα επιτρέψει σε νέα έργα να προβληθούν στους επενδυτές και να πουλήσουν μάρκες πρώιμης πρόσβασης για να συγκεντρώσουν χρηματοδότηση. Το δέλεαρ για τους επενδυτές είναι η ευκαιρία να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη όταν η αξία του διακριτικού, ελπίζουμε, αρχίσει να αυξάνεται καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα του έργου.

Αυτό προσφέρει στους χρήστες το Binance Launchpad και λειτουργεί με έναν αρκετά απλό τρόπο.

Αν θέλετε να επενδύσετε, υπάρχει πρώτα μια περίοδος υπολογισμού όπου η Binance εξετάζει το μέσο υπόλοιπο BNB σας σε έναν καθορισμένο αριθμό ημερών για να καθορίσει το όριο συμμετοχής σας. Αυτό καθορίζει τον μέγιστο αριθμό κουπονιών έργου που μπορείτε να λάβετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα με το BNB σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. απλά κρατήστε το στον λογαριασμό σας.

Μόλις λήξει η περίοδος υπολογισμού, υπάρχει μια περίοδος συνδρομής όπου μπορείτε να δεσμεύσετε μέχρι το όριο συμμετοχής σας BNB για να αγοράσετε το νέο διακριτικό. Αυτό κλειδώνει το BNB σας σε ένα ξεχωριστό πορτοφόλι Launchpad μέχρι τη φάση της εκχώρησης.

  Περιστρέψτε ένα στρώμα σε μια προσαρμοσμένη γωνία

Μετά τη λήξη της περιόδου συνδρομής, η Binance υπολογίζει την τελική κατανομή διακριτικού όλων με βάση το ποσό BNB που δεσμεύτηκαν. Εάν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, θα μειώσουν τις κατανομές για να παραμείνουν κάτω από το συνολικό ανώτατο όριο για το κέρμα. Μόλις οριστούν οι κατανομές, το BNB που δεσμεύσατε ανταλλάσσεται αυτόματα για τα νέα διακριτικά.

Τυχόν υπόλοιπο BNB, μαζί με τα νέα σας διακριτικά, αποστέλλονται στη συνέχεια στο πορτοφόλι σας.

Μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου σχετικά με το Binance Launchpad:

  • Δεν χρειάζεται να “ποντάρετε” ή να κλειδώσετε το BNB σας κατά τη διάρκεια της περιόδου υπολογισμού.
  • Μπορείτε να διατηρήσετε το BNB σας σε προϊόντα όπως το Launchpool και το BNB Vault, τα οποία θα εξακολουθούν να υπολογίζονται στο όριο σας.
  • Μόλις δεσμεύσετε το BNB σας κατά τη διάρκεια της περιόδου συνδρομής, κλειδώνεται μέχρι να ολοκληρωθεί η κατανομή.
  • Συνήθως υπάρχει ένα σκληρό ανώτατο όριο ή μέγιστος αριθμός κουπονιών που μπορεί να πάρει κάθε χρήστης για να είναι δίκαιο.
  • Το ελάχιστο ποσό BNB που μπορείτε να δεσμεύσετε είναι 0,1 BNB.

Το Binance Launchpad ήταν ένα σύστημα λαχειοφόρων αγορών, αλλά τώρα βασίζεται στον μέσο όρο των διαθεσίμων σας, κάτι που δεν είναι πολύ περίπλοκο. Απλώς δεσμεύστε το BNB σας όταν έρθει η ώρα και να είστε έτοιμοι να λάβετε τα διακριτικά σας.

Μερικές από τις μεγαλύτερες ιστορίες επιτυχίας από το Binance Launchpad είναι οι Axie Infinity, Elrond και Celer Network. Οι άνθρωποι που μπήκαν νωρίς κέρδισαν πολλά χρήματα από αυτά τα έργα. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ένα συγκεκριμένο έργο θα πετύχει μέσω του Binance Launchpad, αλλά η πλατφόρμα δίνει στους προγραμματιστές μια σταθερή ευκαιρία για σημαντικά κέρδη.

Τι είναι το Binance Launchpool;

Σε αντίθεση με το Launchpad, το Binance Launchpool επιτρέπει στους χρήστες να καλλιεργούν (κερδίζουν) ανταμοιβές ποντάροντας BNB, BUSD και άλλα υποστηριζόμενα διακριτικά. Βασικά, είναι ένας τρόπος για να πάρετε στα χέρια σας μερικά νομίσματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα χωρίς να χρειάζεται να τα αγοράσετε.

Ετσι δουλευει:

Όταν ένα νέο έργο κρυπτογράφησης θέλει να διανείμει τα διακριτικά του, μπορεί να συνεργαστεί με το Binance Launchpool. Στη συνέχεια, η Binance θα επιτρέψει στους χρήστες της να ποντάρουν BNB, BUSD και άλλα κατάλληλα διακριτικά σε ξεχωριστό pool για αυτό το έργο.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι το NewCryptoCoin ξεκινά και κάνει ένα Launchpool με το BNB. Μπορείτε να ποντάρετε το BNB σας στο NewCryptoCoin BNB pool. Ενώ ποντάρετε το BNB σας, θα κερδίζετε μάρκες NewCryptoCoin ως ανταμοιβές.

  7 Καλύτερο Λογισμικό Ενσωμάτωσης Υπαλλήλων για HR το 2023

Όσο περισσότερο και περισσότερο ποντάρετε, τόσο μεγαλύτερο είναι το μερίδιό σας από τις ανταμοιβές. Έτσι, εάν μπορείτε να κλειδώσετε το BNB σας για ολόκληρη την περίοδο πονταρίσματος (συνήθως περίπου 30 ημέρες), μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας.

Μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου σχετικά με το Binance Launchpool:

  • Χρειάζεστε έναν επαληθευμένο λογαριασμό Binance.
  • Το ελάχιστο ποντάρισμα είναι 0,1 ενός επιλέξιμου νομίσματος.
  • Οι ανταμοιβές συγκεντρώνονται ανά ώρα και συνδυάζονται αυτόματα.
  • Μπορείτε να ποντάρετε, να καταργήσετε το ποντάρισμα ή να προσθέσετε στη θέση σας οποιαδήποτε στιγμή.
  • Τα διακριτικά ανταμοιβής είναι εμπορεύσιμα στο Binance μετά την αρχική περίοδο καλλιέργειας.

Μερικά επιτυχημένα token που διανέμονται στο Launchpool περιλαμβάνουν το REEF, το LIT, το UNFI και το ATM.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μεταξύ του Launchpad ή του Launchpool του Binance

Το Launchpad και το Launchpool στο Binance σάς επιτρέπουν να εμπλακείτε με συναρπαστικά νέα έργα κρυπτογράφησης. Και αφού η Binance τους υποστηρίζει, ξέρετε ότι έχουν κάποια πραγματική αξιοπιστία.

Αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε όταν αποφασίζετε μεταξύ αυτών των δύο υπηρεσιών. Ας συζητήσουμε μερικούς από αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες.

1. Προσβασιμότητα

Το Launchpool είναι πολύ πιο προσιτό από το Launchpad, καθώς χρειάζεστε μόνο μερικά διακριτικά για να ποντάρετε και είστε έτοιμοι. Το Launchpad, από την άλλη πλευρά, απαιτεί από εσάς να δεσμεύσετε ένα ποσό του BNB σας για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, ώστε να πληροίτε τα κριτήρια για την κατανομή νέων διακριτικών.

Έτσι, το Launchpool είναι καλύτερο αν ψάχνετε για κάτι εύκολο να μπείτε.

2. Πιθανές ανταμοιβές

Οι πωλήσεις διακριτικών του Launchpad τείνουν να είναι περισσότερο προσανατολισμένες στη διαφημιστική εκστρατεία, με τα περισσότερα νέα διακριτικά να βλέπουν μια γρήγορη αντλία μετά την κυκλοφορία. Έτσι, μπορείτε ενδεχομένως να δημιουργήσετε μερικές στοίβες λίπους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με το Launchpool, οι ανταμοιβές διανέμονται με την πάροδο του χρόνου μέσω της γεωργίας, επομένως είναι πιο αργό.

3. Κλειδωμένα Ταμεία

Με το Launchpad, το BNB σας είναι κλειδωμένο για λίγο πριν αγοράσετε και σας εκχωρούνται μάρκες. Με το Launchpool, μπορείτε να καταργήσετε το ποντάρισμα των συγκεντρωτικών σας στοιχείων ανά πάσα στιγμή.

Έτσι, εάν θέλετε ευελιξία, το Launchpool είναι λιγότερο δέσμευση.

  Τι είναι το Smishing και πώς προστατεύετε τον εαυτό σας;

4. Τεχνική Τεχνογνωσία

Το Launchpool είναι απλούστερο αν θέλετε απλώς να ποντάρετε και να κερδίσετε. Το Launchpad απαιτεί περισσότερες τεχνικές γνώσεις, καθώς περιλαμβάνει τη διαχείριση πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων, τη δέσμευση BNB, την παρακολούθηση ορίων κατανομής και ούτω καθεξής.

Αυτή είναι μια ακόμη νίκη για το Launchpool, καθώς είναι λίγο πιο απλό για αρχάριους κρυπτογράφησης.

6. Κίνδυνος

Λόγω της διαφημιστικής εκστρατείας και της περιορισμένης προσφοράς, τα μάρκες που πωλούνται στο Binance Launchpad συχνά βλέπουν δραματικά κέρδη στην τιμή καθώς ξεκινούν τις συναλλαγές. Ωστόσο, οι μειώσεις ακολούθησαν τις αιχμές καθώς οι πρώτοι επενδυτές αποκομίζουν κέρδη ή σε περιπτώσεις όπου τα μάρκες έχουν χάσει την αξία τους αφού ξεκινήσουν τις συναλλαγές στα χρηματιστήρια. Όταν επενδύετε μέσω του Binance Launchpad, παίζετε ένα στοίχημα.

Εν τω μεταξύ, για μια ασφαλέστερη, πιο παθητική προσέγγιση, το Launchpool σάς επιτρέπει να κερδίζετε νέα μάρκες με την πάροδο του χρόνου μόνο για να κρατάτε BNB ή άλλα νομίσματα. Έτσι, υπάρχει λιγότερος κίνδυνος, αλλά και λιγότερο εκρηκτικό δυναμικό ανάπτυξης.

Το Binance προσφέρει δύο διαφορετικές διαδρομές για ανταμοιβές νέων διακριτικών

Το Binance δίνει στα έργα κρυπτογράφησης δύο στέρεες επιλογές για να βγουν από το έδαφος – το Launchpad και το Launchpool.

Το Launchpad είναι ιδανικό για έμπειρους επενδυτές κρυπτογράφησης που θέλουν ενεργό συμμετοχή σε πολλά υποσχόμενες νέες πωλήσεις διακριτικών. Οι χρήστες δεσμεύουν BNB κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης περιόδου συνδρομής προκειμένου να εξασφαλίσουν την κατανομή του νέου διακριτικού. Όσο περισσότερες δεσμεύσεις BNB, τόσο μεγαλύτερη είναι η συμβολική ανταμοιβή. Το Launchpad απαιτεί εμπιστοσύνη σε πολλά βήματα, όπως η διαχείριση μεταφορών BNB και η παρακολούθηση ορίων κατανομής. Οι ανταμοιβές μπορεί να είναι υψηλές αλλά ενέχουν και υψηλότερο κίνδυνο.

Αντίθετα, το Launchpool επιτρέπει πιο παθητικά κέρδη νέων κουπονιών ποντάροντας BNB ή άλλα νομίσματα σε ομάδες ρευστότητας με την πάροδο του χρόνου. Οι χρήστες δεν χρειάζεται να παρακολουθούν το χρονοδιάγραμμα ή τα όρια. Απλώς ποντάρετε και κερδίστε! Το εμπόδιο εισόδου είναι χαμηλότερο για αρχάριους. Αν και οι ανταμοιβές είναι πιο συνεπείς, μπορεί να μην είναι τόσο υψηλές όσο το Launchpad για τα πιο δημοφιλή έργα.

Στο τέλος της ημέρας, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε την ανοχή σας στον κίνδυνο και πόσο δραστήριοι θέλετε να είστε στη διαδικασία. Κάντε επίσης μια μικρή εργασία για κάθε νέο έργο. Επιλέξτε αυτά που ευθυγραμμίζονται με τη στρατηγική επένδυσης κρυπτογράφησης.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ αυτών των υπηρεσιών Binance

Το Binance Launchpad και το Launchpool προσφέρουν και τα δύο εξαιρετικά εργαλεία για εμπόρους κρυπτογράφησης και επενδυτές. Εάν είστε μεγάλοι στο DeFi και στα νέα tokens, αυτό ισχύει ιδιαίτερα.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς τι προσφέρει κάθε υπηρεσία πριν ξεκινήσετε και έχετε κατά νου τις σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.