Avast One – Αξίζει τον κόπο;

Ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος επικοινωνεί με προηγμένες πλατφόρμες και τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του IoT κ.λπ., απαιτεί κάτι περισσότερο από λογισμικό προστασίας από ιούς για προστασία από όλες τις επιθέσεις.

Avast One – Αξίζει? – ΝΑΙ, 👍 πολύ σε πολύ οικονομική τιμή. Ας δούμε γιατί.

Στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο και προκλητικό περιβάλλον, η προστασία από ιούς από μόνη της δεν αρκεί.

Σύμφωνα με α κανω ΑΝΑΦΟΡΑ, υπάρχουν 4,66 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο με μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων/λογισμικού. Επομένως, υπάρχει πάντα ανάγκη να διασφαλιστεί το απόρρητο στο διαδίκτυο και η ασφάλεια της συσκευής, και πάνω από όλα αυτά, το σύστημα/η συσκευή θα πρέπει να λειτουργεί πιο γρήγορα.

Οι καταναλωτές χρειάζονται ολοκληρωμένη προστασία για τις συσκευές τους (υπολογιστές και κινητές συσκευές) για την προστασία του απορρήτου, των χρημάτων και της ταυτότητάς τους.

Τώρα θα εξετάσουμε το λογισμικό Avast One, το οποίο θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες ασφάλειας, απορρήτου και βελτιστοποίησης της συσκευής σας.

Avast One

Το Avast One είναι μια ολοκληρωμένη δέσμη λογισμικού που περιλαμβάνει ένα βραβευμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς, VPN (ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο), εργαλείο παρακολούθησης παραβιάσεων δεδομένων και καθαρισμό συσκευών.

Αυτό το λογισμικό βραβεύτηκε με το PCMag Editor’s Choice για το 2021 και το εμπιστεύονται εκατομμύρια χρήστες.

Εκτός από την πτυχή της ασφάλειας, αυτό το λογισμικό διαθέτει επίσης δυνατότητες βελτιστοποίησης που σαρώνουν τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας για να εντοπίσουν περιττά στοιχεία και ελευθερώνουν χώρο στο δίσκο για να αυξήσετε την ταχύτητα του συστήματός σας και να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Το Avast One είναι εξαιρετικά συμβατό και μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητές συσκευές Windows και MAC, Android και iOS.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του Avast One.

Ταμπλό

Η κεντρική κονσόλα διαχείρισης Avast One έχει εύχρηστη σχεδίαση και μπορεί εύκολα να τη διαχειρίζεται οποιοσδήποτε, από έμπειρους χρήστες υπολογιστών έως αρχάριους.

Η κονσόλα έχει καρτέλες ευθυγραμμισμένες, ώστε να μπορείτε εύκολα να πλοηγηθείτε σε διαφορετικές λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να κάνετε αναζήτηση σε διαφορετικούς συνδέσμους.

Ο πίνακας εργαλείων συντόμευσης είναι μια από αυτές τις εύχρηστες καρτέλες όπου μπορείτε να εκτελέσετε λειτουργίες απευθείας χωρίς να εξερευνήσετε πολλές επιλογές.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα κύριο έγγραφο και να προσθέσετε δευτερεύοντα έγγραφα στο MS Word 2016

Προστασία από ιό

Η πλατφόρμα Antivirus της Avast One προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο εκτελώντας στο παρασκήνιο του συστήματός σας. Παρέχει μέγιστη προστασία από κακόβουλο λογισμικό όπως ransomware, spyware και επιθέσεις phishing.

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς σαρώνει και ελέγχει επίμονα το φόντο για να προσδιορίσει εάν είναι ενεργοποιημένα κακόβουλα αρχεία ή αδίστακτες εξελίξεις. Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς θα σαρώσει αυτόματα τη συσκευή εάν κάνετε λήψη αρχείων από το Διαδίκτυο ή συνδέσετε μια εξωτερική συσκευή στο σύστημα.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές δοκιμών από τα AV-Test, AV-Comparatives, VB100 και SE Labs, το Avast Antivirus κατατάσσεται στην κορυφή σε κλίμακα απόδοσης και απόδοσης. Σύμφωνα με το av-συγκριτικά έκθεση δοκιμής, το Avast One προσφέρει >99% διαδικτυακή προστασία.

Ασφαλές VPN

Όταν συνδέεστε στο Διαδίκτυο για να περιηγηθείτε, να παίξετε παιχνίδια, να ψωνίσετε, να αλληλεπιδράσετε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ., εκτίθεστε σε διαδικτυακές απειλές με αιχμή του δόρατος οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Κλέβουν πληροφορίες με τη μορφή στοιχείων σύνδεσης, τραπεζικών στοιχείων κ.λπ.

Όλες αυτές οι απειλές μπορούν να μειωθούν ή να αποκλειστούν πλήρως με τη βοήθεια ενός VPN (Virtual Private Network).

Η δουλειά ενός VPN είναι να κρυπτογραφεί την κυκλοφορία του δικτύου έτσι ώστε οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ή οι εισβολείς να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας. Το Avast One Secure VPN εξαλείφει την ανάγκη χρήσης άλλων VPN. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη ακόμα και στη δωρεάν (ουσιώδη) έκδοση με περιορισμένη κίνηση (5 GB).

Μία από τις ιδιαιτερότητές του είναι ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν ένας χρήστης έχει πρόσβαση ή επισκέπτεται έναν ευαίσθητο ιστότοπο. Μπορεί να ενεργοποιηθεί απλά κάνοντας κλικ στην κόκκινη ένδειξη, όπως φαίνεται παραπάνω στην εικόνα.

Παρακολούθηση Παραβίασης Δεδομένων

Ένα από τα ισχυρά χαρακτηριστικά του Avast One είναι η παρακολούθηση παραβίασης δεδομένων. Η παρακολούθηση και η προειδοποίηση για παραβιάσεις δεδομένων είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη περαιτέρω ζημιών στους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας.

Η μηχανή Avast σαρώνει και προειδοποιεί για παραβιάσεις των λογαριασμών σας στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν στοιχεία λογαριασμού και το Avast One Engine παρακολουθεί τον λογαριασμό σας σε πραγματικό χρόνο και τυχόν παραβιάσεις θα αναφέρονται αμέσως. Σε περίπτωση παραβίασης, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή σχετικά στοιχεία για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιές.

Εκκαθάριση συστήματος

Το Avast One προσφέρει την ευρύτερη πλατφόρμα για τον καθαρισμό, τη βελτιστοποίηση και τη συντήρηση υπολογιστών. Το λογισμικό περιλαμβάνει επίσης ένα εργαλείο καθαρισμού για Mac και Android.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις έξυπνες απαντήσεις στο Gmail

Ένα λογισμικό προστασίας από ιούς και ασφάλεια που προσφέρει μια τέτοια ολοκληρωμένη συντήρηση υπολογιστή εκτιμάται ευρέως. Μερικές από τις κορυφαίες δραστηριότητες καθαρισμού που εκτελεί είναι οι εξής:

 • Εκκαθάριση μητρώων: Διαγράψτε κατεστραμμένες συνδέσεις μητρώου
 • Εκκαθάριση προγράμματος περιήγησης: Διαγράφει τα υπόλοιπα cookie και τα αρχεία περιήγησης από το πρόγραμμα περιήγησης
 • Διόρθωση σφαλμάτων σκληρού δίσκου: Ανασυγκρότηση του σκληρού σας δίσκου για ταχύτερη πρόσβαση στα αρχεία και έλεγχος και επιδιόρθωση σφαλμάτων σκληρού δίσκου
 • Αυτόματες ενημερώσεις: Το πρόγραμμα ενημέρωσης λογισμικού ενημερώνει τακτικά τα προγράμματα στο σύστημά σας. Διαφορετικά, τα απαρχαιωμένα προγράμματα είναι επιρρεπή σε κινδύνους ασφαλείας, επιρρεπή σε τρακάρισμα κ.λπ.
 • Εκκαθάριση δίσκου: Αφαιρεί τα υπόλοιπα αρχεία από τα Windows και πάνω από 200 από τα πιο δημοφιλή προγράμματα υπολογιστή για να ελευθερώσει χώρο στον σκληρό σας δίσκο.

Τείχος προστασίας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αποκλείσετε το σύστημά σας από άγνωστες συνδέσεις στο Διαδίκτυο είναι μέσω ενός τείχους προστασίας. Το Avast One κάνει αυτή τη δυνατότητα πιο έξυπνη παρέχοντας έναν εύκολο διακόπτη ON και OFF για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του τείχους προστασίας.

Κάθε φορά που ένας χρήστης έχει πρόσβαση σε μια σύνδεση στο Διαδίκτυο, οι μηχανισμοί της Avast κάνουν διάκριση μεταξύ αξιόπιστων και αναξιόπιστων πηγών, εξισορροπώντας την ασφάλεια και την εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η απλή διεπαφή χρήστη επιτρέπει ακόμη και σε μη τεχνικούς ανθρώπους να ενεργοποιήσουν το τείχος προστασίας του συστήματός τους για να εμποδίσουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και να αποτρέψουν τους εισβολείς. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Avast Firewall εδώ.

Η επιλογή firewall διατίθεται ακόμη και στη δωρεάν έκδοση, ενώ προηγμένες λειτουργίες για καλύτερη προστασία είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις επί πληρωμή.

Ασπίδα αρχείου

Το File Shield είναι ένα άλλο επίπεδο προστασίας δεδομένων από το Avast One. Προστατεύει τα αρχεία και τα έγγραφά σας που είναι αποθηκευμένα στο σύστημά σας σαρώνοντας για κακόβουλες απειλές σε πραγματικό χρόνο προτού εξαπλωθούν σε όλα τα αρχεία.

Εάν εντοπιστεί κακόβουλο λογισμικό σε ένα πρόγραμμα ή αρχείο, το File Shield το αποκλείει θέτοντάς το σε καραντίνα ή αφαιρώντας το, αποτρέποντας έτσι ολόκληρο τον υπολογιστή σας από το να παραβιαστεί.

Web Shield

Το Web Shield προστατεύει το σύστημά σας από απειλές κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Αποτρέπει επίσης την εκτέλεση κακόβουλων σεναρίων ακόμα και όταν είστε εκτός σύνδεσης. Το Web Shield μπορεί επίσης να αποκλείσει ιστότοπους, να ενεργοποιήσει το HTTPS και να σαρώσει και να προστατεύσει από σενάρια botnet που έχουν σχεδιαστεί για να παραβιάζουν τα δεδομένα σας ή να ελέγχουν τον υπολογιστή σας από απόσταση.

  Θολώστε τα βίντεο με αυτές τις 11 εφαρμογές για κινητά και λογισμικό υπολογιστή

Σύμφωνα με την κανω ΑΝΑΦΟΡΑσημειώθηκαν 9,9 δισεκατομμύρια και 5,6 δισεκατομμύρια επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού το 2019 και το 2020, αντίστοιχα.

Προστασία Ransomware

Οι επιθέσεις ransomware συμβαίνουν σε άτομα και επιχειρήσεις. Στην προστασία Ransomware, τα δεδομένα προστατεύονται από κλοπή, τροποποίηση, διαγραφή ή κρυπτογράφηση από επιθέσεις ransomware.

Το Avast One σαρώνει το σύστημά σας και προσθέτει αυτόματα τα δεδομένα σε μια λίστα προστατευμένων φακέλων όπου αποθηκεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως φωτογραφίες, έγγραφα και αρχεία. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρήστη, οι φάκελοι μπορούν να προστεθούν και να αφαιρεθούν από αυτήν την ασφαλή λίστα.

Το 2021, το 68,5% των επιχειρήσεων ήταν θύματα επιθέσεων ransomware, σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με α Statista αναφορά, υπήρξαν 304 εκατομμύρια επιθέσεις ransomware μόνο το 2020.

Σχέδια

Η έκδοση Essential είναι δωρεάν για μία συσκευή: περιλαμβάνει προστασία από ιούς, τείχος προστασίας, προστασία με κωδικό πρόσβασης, διαδικτυακό απόρρητο και βελτιστοποίηση συστήματος.

Avast Individual and Family Editions: Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 4,19 $ το μήνα για πέντε συσκευές.

Η εταιρεία προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών για την αγορά σας.

Οι πληρωμένες εκδόσεις Avast One έχουν εκτεταμένες και προηγμένες δυνατότητες της έκδοσης Essential, όπως:

 • Προστασία Wi-Fi
 • Μηχανισμός ειδοποίησης κατά την πρόσβαση σε ιστότοπους τραπεζών και αγορών
 • Απεριόριστα δεδομένα VPN (5 GB/εβδομάδα για βασική έκδοση)
 • Παραβίαση δεδομένων
 • Ασφάλεια webcam
 • Εργαλεία απορρήτου
 • Kill switch για να αποτρέψετε τη διαρροή απορρήτου και δεδομένων
 • Εκκαθάριση συστήματος: αποθήκευση συσκευής, συντομεύσεις και πρόγραμμα περιήγησης
 • Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών

συμπέρασμα

Avast One παρέχει ασφάλεια, διατηρεί το απόρρητο, προστατεύει την ταυτότητά σας και βελτιώνει την απόδοση της συσκευής σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τη δωρεάν έκδοση (βασική έκδοση) και να απολαύσετε όλες τις δυνατότητες και τη συμβατότητα πριν αγοράσετε το λογισμικό.

Αν ψάχνετε για μια λύση all-in-one για ασφαλή περιήγηση, προστασία του απορρήτου σας, αποτροπή κακόβουλων επιθέσεων και βελτιστοποίηση της απόδοσης του υπολογιστή ή της κινητής συσκευής σας, το Avast One είναι το καλύτερο και οικονομικότερο για να καλύψει όλες τις ανάγκες σας. Οπότε, σίγουρα αξίζει τον κόπο!