A Project Manager’s Guide to Agile Methodologies

Το Agile είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση για την ανάπτυξη λογισμικού που βοηθά στη δημιουργία λογισμικού υψηλής ποιότητας, στη βελτίωση της συνεργασίας και της επικοινωνίας, στην επιτάχυνση της παράδοσης λογισμικού και στην αύξηση των ποσοστών ικανοποίησης των πελατών.

Οι εταιρείες παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Agile στις διαδικασίες διαχείρισης έργων και ανάπτυξης λογισμικού λόγω των πλεονεκτημάτων του.

Σύμφωνα με μια έκθεση, το agile χρησιμοποιείται στο 80% των έργων πληροφορικής παγκοσμίως, το οποίο περιλαμβάνει πολλές εταιρείες του Fortune 500.

Επίσης, τα ευέλικτα έργα έχουν δείξει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας από τις παραδοσιακές μεθοδολογίες διαχείρισης έργων ή ανάπτυξης λογισμικού, όπως ένας καταρράκτης. Αυτές οι μέθοδοι απαιτούν σημαντικό χρόνο, είναι λιγότερο ευέλικτες σε αλλαγές και περιλαμβάνουν πολλές άλλες προκλήσεις.

Το Agile είναι μια εξαιρετική εναλλακτική σε αυτές τις μεθόδους. Πολλές ευέλικτες μεθοδολογίες είναι διαθέσιμες σήμερα και η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες του έργου σας.

Έτσι, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ευέλικτες και διαφορετικές μεθοδολογίες εάν είστε διαχειριστής έργου.

Τι είναι οι Agile Methodologies;

Οι μεθοδολογίες Agile αναφέρονται σε διάφορες μεθοδολογίες ανάπτυξης προϊόντων που ευθυγραμμίζονται με τις αρχές και τις αξίες Agile. Αυτές οι μεθοδολογίες βοηθούν τις ομάδες και τους διαχειριστές έργων να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και συχνά παρέχουν τη λειτουργικότητά τους σε μικρότερα βήματα.

Επιτρέπει σε διαλειτουργικές ομάδες να αναζητούν ταχύτερα σχόλια από τους πελάτες περιοδικά για να κάνουν συνεχείς βελτιώσεις και μεγαλύτερη ικανοποίηση των τελικών χρηστών.

Τώρα, αν αναρωτιέστε τι αναφέρεται ο όρος «Agile», ας το καταλάβουμε έτσι ώστε η έννοια της ευέλικτης μεθοδολογίας να σας έρθει φυσικά.

Τι είναι το Agile;

Το Agile είναι μια αποτελεσματική και ευέλικτη προσέγγιση στη διαχείριση έργων που αναπτύχθηκε για να βοηθήσει στη δημιουργία και την παράδοση προϊόντων υψηλής ποιότητας πιο γρήγορα για τους τελικούς χρήστες. Ο όρος “Agile” σημαίνει την ικανότητα να κινείσαι πιο γρήγορα με ευκολία. Βοηθά τις ομάδες να ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες των πελατών και της αγοράς προσαρμόζοντας την κατάσταση.

Είναι μια νοοτροπία που περιλαμβάνει ένα σύνολο αρχών και αξιών για την ανάπτυξη λογισμικού, όπως καταγράφηκε στο Agile Manifesto που δημιουργήθηκε το 2001. Υπάρχουν τέσσερις βασικές αξίες στο Agile Manifesto:

  • Τα άτομα και οι αλληλεπιδράσεις εκτιμώνται περισσότερο από τα εργαλεία και τις διαδικασίες. Τα εργαλεία και οι διαδικασίες είναι αναμφίβολα απαραίτητα, αλλά η διαχείριση έργου περιλαμβάνει ανθρώπινη δραστηριότητα και το τελικό προϊόν είναι για τους τελικούς χρήστες. Ως εκ τούτου, αυτή η αξία δίνει έμφαση στην επικοινωνία και την ομαδική εργασία.
  • Το λογισμικό εργασίας εκτιμάται περισσότερο από την πλήρη τεκμηρίωση. Παρόλο που η ολοκληρωμένη τεκμηρίωση είναι εξαιρετικά ευρεία τόσο για τους χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές και πρέπει να διατηρηθεί, ο κύριος στόχος πρέπει πάντα να είναι η δημιουργία ενός πολύτιμου λειτουργικού συστήματος λογισμικού.
  • Η συνεργασία με τον πελάτη θα πρέπει να προηγείται της διαπραγμάτευσης της σύμβασης. Ο στόχος πρέπει να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών και όχι απλώς να καλύπτει τους δείκτες στη σύμβαση. Οι ευέλικτες ομάδες πρέπει να επικοινωνούν συχνά με τους πελάτες και να συνεργάζονται στενά μαζί τους για να κατανοήσουν τις ανάγκες τους, να συλλέξουν σχόλια και να βελτιώσουν το λογισμικό.
  • Η ανταπόκριση στην αλλαγή πρέπει να εξασκείται ακολουθώντας το σχέδιο. Οι ευέλικτες ομάδες πρέπει να είναι γρήγορες και ευέλικτες ώστε να προσαρμόζονται στις αλλαγές με βάση την κατάσταση σε οποιοδήποτε σημείο του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού.

Επιπλέον, οι 12 αρχές στο Agile Manifesto είναι:

  • Ικανοποίηση πελατών με συνεχή παράδοση πολύτιμου λογισμικού
  • Προσαρμόστε στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης.
  • Συχνή και ταχύτερη παράδοση λογισμικού σε εβδομάδες αντί για μήνες.
  • Ομαλή καθημερινή συνεργασία μεταξύ προγραμματιστών και επιχειρηματιών.
  • Χτίζοντας έργα γύρω από άτομα με κίνητρα, αξιόπιστα άτομα
  • Ενεργοποίηση συνομιλίας πρόσωπο με πρόσωπο και θεωρώντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας
  • Θεωρώντας το λειτουργικό λογισμικό ως το κύριο μέτρο της προόδου ενός έργου
  • Διατήρηση βιώσιμης ανάπτυξης λογισμικού που συνεπάγεται σταθερή ταχύτητα
  • Με στόχο την καλή σχεδίαση και την τεχνική αριστεία
  • Η διατήρηση της απλότητας είναι απαραίτητη
  • Τα καλύτερα σχέδια, αρχιτεκτονικές και απαιτήσεις προέρχονται από μια αυτο-οργάνωση ομάδα.
  • Έμφαση στην εξεύρεση τρόπων ώστε οι ομάδες να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις και να γίνουν πιο αποτελεσματικές
  Πώς να ρυθμίσετε ένα RAID σκληρού δίσκου στο Open Media Vault

Το Agile χρησιμοποιείται σε διάφορες διαδικασίες σχεδιασμού, τεχνικής και διαχείρισης ανάπτυξης λογισμικού. Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 50 ευέλικτες μεθοδολογίες και πλαίσια στην πράξη. Αυτό σημαίνει ότι το ευέλικτο δεν είναι απλώς μια ενιαία προσέγγιση. είναι πολύ περισσότερο.

Έτσι, οι οργανισμοί και οι ομάδες επιλέγουν ευέλικτες μεθοδολογίες με βάση τις ανάγκες του έργου τους. Και αν είστε διαχειριστής έργου, πρέπει να γνωρίζετε διαφορετικές ευέλικτες μεθοδολογίες για να επιλέξετε την καταλληλότερη για το έργο σας.

Εδώ είναι μερικές από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες ευέλικτες μεθοδολογίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Διαφορετικές ευέλικτες μεθοδολογίες

Scrum

Το Scrum είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες ευέλικτες μεθοδολογίες ή πλαίσια που δημιούργησαν οι Ken Schwaber και Jeff Sutherland. Χρησιμοποιείται για τη διαχείριση πολύπλοκων προσαρμοστικών έργων και στοχεύει στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας μεγιστοποιώντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα της ομάδας.

Αυτό το ελαφρύ πλαίσιο βοηθά οργανισμούς, ομάδες και άτομα που εργάζονται σε έργα να παράγουν αξία, επιτρέποντας προσαρμοστικές λύσεις σε εξαιρετικά πολύπλοκα προβλήματα.

Το Scrum περιλαμβάνει επαναλήψεις αναλύοντας τα στάδια ανάπτυξης λογισμικού σε κύκλους (συνήθως κύκλους 2-3 εβδομάδων) ή στάδια που ονομάζονται “σπριντ”. Κάθε σπριντ έχει ένα χρονικό πλαίσιο για την ανάπτυξη ενός καθορισμένου συνόλου χαρακτηριστικών.

Εδώ, ο χρόνος ανάπτυξης για κάθε σπριντ είναι αφιερωμένος και μεγιστοποιημένος για να είναι δυνατή η εργασία σε ένα σπριντ τη φορά. Περιλαμβάνει διάφορους ρόλους έργου, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη προϊόντος, του master scrum και της ομάδας.

Οι συναντήσεις Scrum πραγματοποιούνται καθημερινά για να παρακολουθείται η πρόοδος του έργου και να συζητούνται δραστηριότητες για τη βελτίωση της διαδικασίας. Πολλαπλά σπριντ συνδυάζονται για να γίνει μια Έκδοση όπου εκτελείται μια επίσημη παράδοση προϊόντος στον πελάτη ή στους τελικούς χρήστες.

Kanban

Το Kanban αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει ορισμένες προκλήσεις άλλων μεθοδολογιών Agile, ειδικά του Scrum. Για παράδειγμα, οι κύκλοι 2-3 εβδομάδων έγιναν μεγαλύτεροι για τους οργανισμούς για διάφορες επιχειρηματικές πτυχές και οι ομάδες άρχισαν να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις ποιότητας και εμβέλειας.

Ο Kanban πρότεινε μια διαφορετική, βελτιωμένη μέθοδο που βοηθά τις ομάδες να αποδίδουν συνεχώς αντί να περιμένουν για 2-3 εβδομάδες. Αυτό τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να συλλέγουν τα σχόλια των πελατών πιο γρήγορα και να βελτιώνουν το λογισμικό για να επιτύχουν καλύτερα ποσοστά ικανοποίησης.

Η λέξη Kanban έχει ιαπωνική προέλευση και η σημασία της συνδέεται με μια παραγωγική διαδικασία, «ακριβώς την ώρα» (JIT). Το Kanban είναι ένα οπτικό σύστημα για τη διαχείριση εργασιών όπου τα δεδομένα είναι οργανωμένα σε έναν πίνακα ή πίνακα που ονομάζεται πίνακας Kanban, που δείχνει τη ροή εργασίας σύμφωνα με το σχέδιο και την πραγματική εργασία που συμβαίνει.

Ο πίνακας χωρίζεται σε διάφορες στήλες, που αντιπροσωπεύουν τη ροή εργασίας. Με την πρόοδο των εργασιών ανάπτυξης, τα δεδομένα αλλάζουν στον πίνακα και δημιουργείται μια νέα «κάρτα» για μια νέα εργασία.

Αυτή η μέθοδος σάς βοηθά να εντοπίσετε προβλήματα στη διαδικασία παραγωγής σας και να τα διορθώσετε γρήγορα για να βελτιώσετε την απόδοση. Χρησιμοποιείται ευρέως σε επιχειρηματικά τμήματα, όπως το μάρκετινγκ, το HR κ.λπ.

Ελέγξτε τη λεπτομερή διαφορά μεταξύ Kanban και Scrum.

DevOps

Το DevOps είναι μια προσέγγιση που συνδυάζει την ανάπτυξη λογισμικού (Dev) και τις λειτουργίες (Ops). Είναι ένα σύνολο πολιτιστικών φιλοσοφιών, εργαλείων και πρακτικών που βοηθούν μια ομάδα να παρέχει γρήγορα υπηρεσίες και εφαρμογές υψηλής ποιότητας.

Το DevOps στοχεύει στη συντόμευση του κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού παρέχοντας παράλληλα συνεχή παράδοση προϊόντων. Πολλές έννοιες DevOps προκύπτουν από τις μεθοδολογίες Agile. Ως εκ τούτου, πολλοί το θεωρούν ενώ επιλέγουν έναν ευέλικτο τρόπο για τα έργα τους.

CI/CD

Η συνεχής ενοποίηση (CI) είναι μια μεθοδολογία ανάπτυξης λογισμικού που περιλαμβάνει προγραμματιστές που συγχωνεύουν συνεχώς κάθε αλλαγή κώδικα σε ένα ενιαίο χώρο αποθήκευσης πριν εκτελέσουν τις αυτοματοποιημένες εκδόσεις και δοκιμές.

Το CI στοχεύει στην γρηγορότερη εύρεση και διόρθωση σφαλμάτων και προβλημάτων για τη βελτίωση της ποιότητας του λογισμικού, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο επικύρωσης. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να κυκλοφορείτε γρήγορα νέες ενημερώσεις στο λογισμικό για την αντιμετώπιση περισσότερων προβλημάτων και την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα παράθυρα με πλακάκια στο Gnome Shell

Η συνεχής παράδοση (CD) είναι επίσης μια μέθοδος ανάπτυξης λογισμικού όπου η ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει αυτόματα, να δοκιμάσει και να προετοιμάσει τις αλλαγές κώδικα για την κυκλοφορία. Είναι μια συνέχεια της συνεχούς ενοποίησης που περιλαμβάνει την ανάπτυξη των αλλαγών κώδικα σε δοκιμή ή παραγωγή μόλις ολοκληρωθεί η φάση κατασκευής.

Scrumban

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Scrumban συνδυάζει το Scrum και το Kanban. Αυτή η υβριδική μεθοδολογία αναπτύχθηκε για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ομάδων που θέλουν να ελαχιστοποιήσουν την παρτίδα εργασίας και να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα που βασίζεται σε έλξη.

Το Scrumban προσφέρει τη δομή Scrum και τις δυνατότητες ευελιξίας και οπτικοποίησης του Kanban. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε ευέλικτη και ευκολότερη διαχείριση ροής εργασιών και μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες παραγωγής χωρίς να επιβαρυνθείτε υπερβολικά.

Lean Software Development (LSD)

Το Lean είναι ένα από τα ευέλικτα πλαίσια που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη λογισμικού. Βοηθά στον εξορθολογισμό και τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας ανάπτυξης, ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα.

Το LSD εξαλείφει τα περιττά βήματα στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός συστήματος λογισμικού, το οποίο εξοικονομεί σημαντικό χρόνο και κόστος. Ενθαρρύνει επίσης τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας σας για τη βελτιστοποίηση της ροής εργασίας χωρίς σύγχυση ή συγκρούσεις. Το LSD περιλαμβάνει επτά αρχές που περιλαμβάνουν ορισμένες τακτικές, διαδικασίες και πρακτικές. Αυτά είναι:

  • Γρηγορη διανομή
  • Ποιοτική κατασκευή
  • Εξαλείψτε τα απόβλητα
  • Βελτιστοποιήστε τη ροή εργασίας
  • ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • Αναβολή δεσμεύσεων
  • Ενισχύστε τη μάθηση

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για έργα οποιουδήποτε μεγέθους, καθώς είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμη και επεκτάσιμη.

Extreme Programming (XP)

Αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το Extreme Programming (XP) επικεντρώνεται στη βελτίωση της ομαδικής εργασίας, στην προώθηση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος και στη φροντίδα για τη μάθηση.

Σε αυτή τη μέθοδο, οι προγραμματιστές εργάζονται σε ζεύγη όπου ο ένας προγραμματιστής γράφει το πρόγραμμα ενώ ο άλλος παρατηρεί. Αλλάζουν επίσης ρόλους τακτικά σε ένα δεδομένο σπριντ. Αυτό επιτρέπει τη συνεχή ανατροφοδότηση και αναθεωρήσεις σχετικά με την ποιότητα του κώδικα και τις δυνατότητες του προγραμματιστή.

Επιπλέον, το XP προωθεί τη συνεχή ανατροφοδότηση από τον πελάτη προς τις ομάδες προγραμματιστών και την εύκολη επικοινωνία μεταξύ της ομάδας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ομάδες μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στις αλλαγές όταν απαιτείται. Αυτή η ευέλικτη μεθοδολογία ταιριάζει σε ένα έργο που περιλαμβάνει μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και τεχνικούς κινδύνους.

Σχεδιαστική λογική

Η σχεδιαστική σκέψη είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση όπου ένα προϊόν σχεδιάζεται και υλοποιείται με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του τελικού χρήστη ή των πελατών. Σας διευκολύνει επίσης να προσαρμοστείτε στις μεταβαλλόμενες τεχνολογικές και βιομηχανικές αλλαγές.

Αυτή η διαδικασία είναι επαναληπτική, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι επίλυσης ενός δεδομένου προβλήματος αντί μόνο ενός. Προωθεί επίσης την καινοτομία, τον πειραματισμό και την παρατήρηση.

Εδώ, οι ομάδες είναι ανοιχτές στο να λάβουν προτάσεις και ιδέες και να επιλέξουν την καλύτερη προσέγγιση που μπορεί να προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για το έργο, ώστε να δημιουργήσει ένα ποιοτικό προϊόν και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πελατών ή των χρηστών.

Κρύσταλλο

Το Crystal είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη ευέλικτη μεθοδολογία, που προσφέρει στην ομάδα την ελευθερία να αναπτύσσει διαδικασίες ανεξάρτητα. Εστιάζει πρωτίστως στα άτομα και τις αλληλεπιδράσεις τους και όχι αποκλειστικά σε εργαλεία και διαδικασίες. Αυτός είναι ο λόγος που η επικοινωνία είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Το κρύσταλλο είναι διαφόρων τύπων:

  • Crystal Clear για έως 8 άτομα σε μια ομάδα
  • Crystal Yellow για 10-20 άτομα
  • Crystal Orange για 20-50 άτομα
  • Crystal Red για 50-1000 άτομα

Αυτή η ευέλικτη μεθοδολογία στοχεύει στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση, την ομαδική εργασία και τη συμβίωση που φέρνουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Οι ομάδες βρίσκουν τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης ενός έργου με βάση τις προκλήσεις και τις μοναδικές απαιτήσεις.

Πειθαρχημένος ευκίνητος (DA)

Το Disciplined Agile (DA) είναι μια ευέλικτη μεθοδολογία που βοηθά τις ομάδες να εξορθολογίσουν τους οργανωτικούς ελέγχους, να βελτιώσουν την επιχειρηματική ευελιξία και να αποκτήσουν καλύτερη οικονομική επιτυχία.

Το DA σάς δίνει τη δυνατότητα να βρείτε τον καλύτερο τρόπο προσαρμογής στις απαιτήσεις του έργου και στο στυλ εργασίας της ομάδας σας, ώστε οι διαδικασίες να μπορούν να ολοκληρωθούν πιο γρήγορα χωρίς σύγχυση.

  Κατανόηση του δανεισμού και του δανεισμού κρυπτονομισμάτων για αρχάριους

Εδώ, η ομάδα χρησιμοποιεί απλούστερες, ελαφριές διαδικασίες για να επιτύχει τους στόχους της πιο γρήγορα. Είναι παρόμοιο με το Crystal και μπορεί να επιλέξει μια υβριδική προσέγγιση που συνδυάζει τις έννοιες των Scrum, Kanban και XP.

Μέθοδος Ανάπτυξης Δυναμικών Συστημάτων (DSDM)

Η μέθοδος δυναμικής ανάπτυξης λογισμικού (DSDM) ταιριάζει σε έργα με πιο αυστηρά χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς. Συχνά εστιάζει στην παράδοση ενός προϊόντος σε κύκλους, που περιλαμβάνει μια σταδιακή και επαναληπτική προσέγγιση ανάπτυξης.

Το DSDM σάς δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσετε έναν οδικό χάρτη που περιλαμβάνει συνεχή, έγκαιρη παράδοση των προϊόντων. Δίνει επίσης προτεραιότητα στη συλλογή σχολίων από τους πελάτες σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης και στην επικύρωση εάν οι απαιτήσεις ικανοποιούνται σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ανάπτυξη με γνώμονα τα χαρακτηριστικά (FDD)

Το Feature Driven Development (FDD) είναι μια σταδιακή, πελατοκεντρική και επαναληπτική ευέλικτη μεθοδολογία. Στοχεύει στην παραγωγή λογισμικού εργασίας με συνέπεια και συχνότητα. Περιλαμβάνει στάδια:

  • Ανάπτυξη του μοντέλου έργου
  • Δημιουργία λίστας χαρακτηριστικών που θα προστεθούν στο προϊόν
  • Σχεδιασμός ανά χαρακτηριστικό
  • Σχεδιασμός του προϊόντος ανά χαρακτηριστικό
  • Δόμηση του προϊόντος ανά χαρακτηριστικό

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η μέθοδος βασίζεται σε πολύτιμα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα προϊόν μοναδικό στην αγορά και χρήσιμο για τους τελικούς χρήστες. Τα παραπάνω βήματα βοηθούν τις ομάδες να κινούνται σταθερά και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους χωρίς ταλαιπωρίες. Είναι κατάλληλο για μεγαλύτερες ομάδες.

Ανάπτυξη με γνώμονα τη συμπεριφορά (BDD)

Το Behavior Driven Development (BDD) είναι μια ευέλικτη μεθοδολογία που είναι προσανατολισμένη στη συμπεριφορά. Οι έννοιές του προωθούν τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας με ή χωρίς πολλές τεχνικές γνώσεις ανάπτυξης λογισμικού.

Περιλαμβάνει τη σύνταξη δοκιμαστικών περιπτώσεων και χαρακτηριστικών που περιέχουν τις απαιτήσεις του έργου και τα πρότυπα αποδοχής σχετικά με το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται το σύστημα.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες λειτουργικότητας και να ξεκινήσετε εύκολα το έργο και να προβλέψετε τα επόμενα βήματα και αποτελέσματα. Το BDD βοηθά τις ομάδες να επικοινωνούν με ακρίβεια τις ανάγκες τους, να εντοπίζουν προβλήματα έγκαιρα και να δημιουργούν ένα ισχυρό σύστημα λογισμικού.

Scaled Agile Framework (SAFe)

Το Scaled Agile Framework (SAFe) περιλαμβάνει ένα σύνολο οργανωτικών ροών εργασίας και μοτίβων για την εφαρμογή του ευέλικτου σε επίπεδο επιχείρησης. Είναι ένα ελαφρύ πλαίσιο που επιτρέπει την κεντρική ικανότητα λήψης αποφάσεων που συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας της ανάπτυξης.

Αυτή η ευέλικτη μεθοδολογία φέρνει τη δύναμη των DevOps και Lean για να επιτρέψει στους οργανισμούς να δημιουργούν καινοτόμα προϊόντα πιο γρήγορα με μεγαλύτερη ποιότητα.

Scrum μεγάλης κλίμακας (LeSS)

Το LeSS είναι ένα ευέλικτο πλαίσιο που επιτρέπει την κλιμάκωση του Scrum σε διαφορετικές ομάδες που εργάζονται σε ένα προϊόν. Στοχεύει στην εξάλειψη των απορριμμάτων και στη μείωση της πολυπλοκότητας της διαδικασίας ανάπτυξης.

Αυτή η μέθοδος εφαρμόζει τις ιδέες και τις αρχές του Scrum σε ένα επιχειρηματικό πλαίσιο μεγάλης κλίμακας μέσω καθορισμένων οδηγών και κανόνων. Είναι επίσης γνωστό για την απλότητά του, αλλά είναι αποτελεσματικό για να βοηθά τις ομάδες να επιτύχουν ένα προϊόν καλύτερης ποιότητας και να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών.

Adaptive Software Development (ASD)

Η ΔΑΦ χρησιμοποιεί την έννοια της συνεχούς προσαρμογής στις αλλαγές αντί να πολεμά εναντίον τους. Στην ASD, οι ομάδες χρησιμοποιούν το Speculate, Learn and Collaborate, έναν δυναμικό κύκλο ανάπτυξης λογισμικού αφιερωμένου στη μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ πελατών και ομάδων και στη συνεχή μάθηση.

Το ASD ακολουθεί έναν μη γραμμικό επαναληπτικό κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού όπου κάθε κύκλος επαναλαμβάνεται και μπορεί να αλλάξει ενώ ο άλλος κύκλος εκτελείται. Επικεντρώνεται επίσης στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας με ταχύτητα, με χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Agile Project Management

Η ευέλικτη διαχείριση έργου είναι μια αποτελεσματική και επαναληπτική ευέλικτη προσέγγιση. Στοχεύει στη διαχείριση αναπτυξιακών έργων με συνεχείς εκδόσεις. Επιπλέον, οι ομάδες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο συλλέγουν και χρησιμοποιούν τα σχόλια των πελατών σε κάθε επανάληψη.

Η ευέλικτη διαχείριση έργων προσφέρει πολλά οφέλη στις ομάδες, όπως επιτάχυνση της ταχύτητας ανάπτυξης, προσαρμογή στις τάσεις της αγοράς και βελτιωμένη συνεργασία.

Άλλες ευέλικτες μεθοδολογίες περιλαμβάνουν:

  • PRINCE2 Ευκίνητος
  • Διαχείριση χαρτοφυλακίου βάσει αποδεικτικών στοιχείων (EB PfM)
  • Διαχείριση Χαρτοφυλακίων (MoP)
  • PMI-Agile Certified Professional (PMI-ACP)
  • Πλέγμα
  • Project Half Double
  • Scrum σε κλίμακα
  • AgileSHIFT
  • Και πολλά άλλα.

    συμπέρασμα

    Το Agile προσφέρει πολλά οφέλη στις ομάδες όσον αφορά την παραγωγικότητα, την ποιότητα των προϊόντων και την ικανοποίηση των πελατών, για να αναφέρουμε μερικά. Και υπάρχουν πολλές ευέλικτες μεθοδολογίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες του έργου σας. Επομένως, περάστε από το καθένα για να αποφασίσετε τι ταιριάζει περισσότερο στο έργο σας.

    Στη συνέχεια, ελέγξτε τα διαδικτυακά μαθήματα για τη διαχείριση έργων.