9 Microblogging Twitter εναλλακτικές για να εγγραφείτε σήμερα

Αναζητάτε εναλλακτικές λύσεις στο Twitter; 🙃 Είστε στο σωστό μέρος!

Αλίμονο! Το Twitter ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία.

Αλλά από τότε που η νέα ηγεσία ανέλαβε το τιμόνι, οι άνθρωποι έψαχναν για ένα νέο σπίτι στο οποίο θα μπορούσαν να κάνουν microblog με τον ίδιο τρόπο.

Και παρόλο που δεν είναι ακόμα όλα καταστροφικά, ας δούμε κάτι εκ των προτέρων χωρίς να περιμένουμε ένα πλήρες μπλακ άουτ (Twitter).

Μαστόδοντας

Αυτό είναι ίσως το πρώτο που μπορεί να έχετε ακούσει. Το Mastodon, με λίγα λόγια, είναι το Twitter σε αμέτρητα διαφορετικά μέρη (διακομιστές) που μπορούν να διαλειτουργήσουν.

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγγραφείτε σε έναν διακομιστή ή να δημιουργήσετε έναν εάν κανείς δεν σας επιτρέπει να εισέλθετε. Υπάρχουν πολλοί διακομιστές, ορισμένοι που επιτρέπουν εύκολα εγγραφές και άλλοι εγκρίνουν μη αυτόματα τους συμμετέχοντες.

Κάποιος μπορεί να αναζητήσει διακομιστές με βάση την περιοχή ή το θέμα που τον ενδιαφέρει να εφαρμόσει. Μόλις εγγραφείτε, μπορείτε να ακολουθήσετε άλλους διακομιστές και άτομα, και μετά είναι σαν το Twitter.

Αντικοινωνική

Η πρώτη εντύπωση θα είναι – αυτό είναι ΠΕΡΙΕΡΓΟ! Και αυτό είναι.

Το CounterSocial παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος της ανατομίας του σε στήλες που μπορείτε να κάνετε κύλιση ξεχωριστά.

Έχετε ένα χώρο τηλεόρασης κάτω αριστερά, κοινή χρήση αρχείων κάτω δεξιά και ειδοποιήσεις, ενημερώσεις κοινότητας και άτομα που ακολουθείτε στο κέντρο.

Το μεγαλύτερο μέρος του CounterSocial είναι δωρεάν, αλλά μπορείτε να κάνετε ενημέρωση στο Pro για μεγαλύτερη ανδρεία.

Το CounterSocial διαθέτει επίσης το CounterRealms, χώρους εικονικής πραγματικότητας που δημιουργούνται από τα μέλη του. Μπορείτε να ελέγξετε τα υπάρχοντα ή να δημιουργήσετε τα δικά σας για να συμμετάσχετε με ή χωρίς ακουστικά VR. Τα CounterRealms είναι παρόμοια με τα Metaverse και χρήσιμα για απομακρυσμένες συναντήσεις και εκδηλώσεις κοινότητας.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη και το εμφανιζόμενο όνομα στο Twitter από οποιαδήποτε συσκευή

Συνολικά, το CounterSocial έχει την έκκλησή του, αν και παρουσιάζει το microblogging λίγο διαφορετικά.

GETTR

Το GETTR μοιάζει με Twitter. Δωρεάν συμμετοχή και μπορείτε να ξεκινήσετε ακόμη και χωρίς email ή αριθμό τηλεφώνου.

Η διεπαφή είναι καθαρή και γνωρίζετε ήδη τι να περιμένετε από το Twitter.

Ωστόσο, το GETTR διαθέτει επίσης μια λειτουργία ζωντανής ροής (προς το παρόν σε έκδοση beta), η οποία θα βοηθήσει τους δημιουργούς περιεχομένου να κάνουν πολύ περισσότερα από το microblog.

Συνολικά, το GETTR φαίνεται μια τέλεια εναλλακτική λύση στο Twitter με πρόσθετες δυνατότητες και μια διεπαφή που έχουμε ήδη συνηθίσει.

Κου

Ο Koo είναι άλλο ένα διπλό Twitter.

Η διεπαφή είναι οικεία, αλλά με κίτρινους τόνους αυτή τη φορά. Λαμβάνετε προτάσεις για αξιόλογες προσωπικότητες και ανερχόμενα hashtags με βάση την περιοχή σας.

Μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια πολύγλωσση διεπαφή, καρουζέλ εικόνας προφίλ κ.λπ.

Συνολικά, είναι ένα άλλο αξιόλογο υποκατάστατο Twitter που μπορείτε επίσης να έχετε στην τοπική σας γλώσσα.

Plurk

Το Plurk μπορεί να αισθάνεται ως η πιο περίεργη εναλλακτική λύση Twitter σε αυτήν τη λίστα, αλλά έχει τους θαυμαστές του, ωστόσο. Τα χρονοδιαγράμματα έρχονται οριζόντια και σας απονέμεται κάρμα για τη δραστηριότητά σας.

Κάνετε φίλους, μπορείτε να ακολουθήσετε και να δημοσιεύσετε (Plurk) για να αντιδράσουν οι άλλοι. Τα χρονολόγιά σας αποτελούνται από τα Plurks σας και αυτά που ακολουθείτε ή γίνετε φίλοι.

Κατά μέρος, ένιωσα ότι το Plurk είναι Twitter αλλά με φόντο anime.

Μυαλά

Το Minds είναι ένα εξαιρετικό μέρος για δημιουργούς που επιθυμούν να κερδίσουν έσοδα μέσω αυτής της πλατφόρμας microblogging ανοιχτού κώδικα (και όχι μόνο).

Αυτό σας ανταμείβει τα MIND tokens (ERC-20) για τη δημιουργία δημοφιλούς περιεχομένου. Στη συνέχεια, μπορείτε να προωθήσετε άλλους δημιουργούς περιεχομένου ή να προωθήσετε το δικό σας περιεχόμενο μαζί τους.

  Πώς να στείλετε Tweet που εξαφανίζονται χρησιμοποιώντας Fleets στο Twitter

Ωστόσο, το πραγματικό δυναμικό κερδών είναι κλειδωμένο πίσω από μια μηνιαία συνδρομή – Minds Pro. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε αιτήματα SUPERMIND για διακριτικά MIND ή μια μικρή χρέωση (τουλάχιστον 10 $) που πληρώνουν οι θαυμαστές σας.

Με το Minds Pro, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας με προσαρμοσμένο τομέα.

Επιπλέον, υπάρχει το Mind+, μια υπηρεσία ροής που υποστηρίζεται από την κοινότητα για τους χρήστες να ξεκλειδώνουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας από τους αγαπημένους τους δημιουργούς περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, το Minds Pro περιλαμβάνει το Minds+ και τα δύο επαληθεύουν το κανάλι σας, απενεργοποιούν τις διαφημίσεις, δίνουν σήμα κ.λπ., για να αποδείξουν την εξουσία.

Συνολικά, το Minds είναι κάτι περισσότερο από το Twitter (και μερικά από το YouTube) και έχει αξιοπρεπείς στρατηγικές δημιουργίας εσόδων για τους δημιουργούς περιεχομένου.

Διασπορά

Πηγή: Διασπορά

Το Diaspora μοιάζει πολύ με το Mastodon και μια εναλλακτική λύση στο Twitter όπου φιλοξενείτε τους δικούς σας διακομιστές (pods) ή συμμετέχετε σε άλλους.

Αυτό ξεκινά με την επιλογή ενός pod με βάση τον αριθμό των χρηστών και το χρόνο λειτουργίας ή την τοποθεσία. Στη συνέχεια, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ που να απεικονίζει την πραγματική σας ταυτότητα ή ψευδώνυμο για να συνδεθείτε με άλλους.

Παρόμοια με το Mastodon, δεν είναι όλα τα pods ανοιχτά σε νεοεισερχόμενους.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό επιτρέπει την ενσωμάτωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με λογαριασμούς Twitter, Tumblr και WordPress (θα ακολουθήσουν περισσότερα). Αυτό θα σας συνδέσει με το δίκτυό σας, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται στη Διασπορά.

Φυλή

Το Tribel εμφανίζεται ως ένα μείγμα Twitter και Facebook με πολλά κενά.

Μου άρεσε η διεπαφή και οι ενότητες που χωρίζουν τις ενημερώσεις από φίλους, άτομα που ακολουθώ, το πιο πρόσφατο περιεχόμενο Tribel και δημοφιλείς αναρτήσεις.

Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τη ροή σας επιλέγοντας συγκεκριμένες κατηγορίες, εξαιρουμένων αυτών που δεν σας αρέσουν ή από ένα single που θέλετε να εξερευνήσετε.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα νήμα Twitter από ένα μακρύ tweet

Τα περισσότερα “μου αρέσει” σάς επιτρέπουν να κερδίσετε ένα σήμα συνεισφέροντος αστέρι εάν ξεπεράσετε το 90% των δημιουργών Tribel. Επιπλέον, το κορυφαίο 5% θα είναι συνεισφέροντες με χρυσό αστέρι, ενώ το υπόλοιπο (6-10%) θα παραμείνει με το σήμα του ασημένιου αστεριού.

Τέλος, το Tribel είναι για άτομα που αναζητούν ένα διάλειμμα από το Twitter και το Facebook και θέλουν κάτι ενδιάμεσα.

Cohost

Επί του παρόντος, το Cohost ζητά από τους νέους συμμετέχοντες λίγες ημέρες αναμονής για να εγγραφούν ή να πληρώσουν για μια συνδρομή για άμεση ενεργοποίηση με πρόσθετες λειτουργίες όπως μεγαλύτερο όριο μεταφόρτωσης, περισσότερα avatar κ.λπ.

Μπορείτε να μοιραστείτε, να κάνετε like και να ακολουθήσετε, αλλά δεν μπορείτε να σχολιάσετε ή να δημοσιεύσετε μέχρι να επιβεβαιωθεί.

Βρήκα τη διεπαφή καλή αλλά όχι τόσο κομψή όσο θα ήθελε να είναι οποιοσδήποτε προερχόμενος από το Twitter.

Ένα άλλο πράγμα που λείπει είναι μια καρτέλα για να βρείτε το δημοφιλές περιεχόμενο, καθώς η ροή ειδήσεων αφορά ακριβώς τα άτομα που ακολουθήσατε.

Ωστόσο, είναι μοναδικό και στα αρχικά στάδια οι χρήστες διαμαρτύρονται πολύ.

Βρήκατε την εναλλακτική σας στο Twitter;

Η ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις Twitter θα αυξηθεί μέχρι να βρούμε έναν ξεκάθαρο νικητή.

Για μένα, οι GETTR, ο Koo και ο Tribel ένιωθαν καλά. Το Mastodon και το Diaspora είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές για ιδιωτικές κοινότητες. Τέλος, θα πρέπει να δοκιμάσετε το Minds για δημιουργία εσόδων.

Τέλος πάντων, θα είμαι σε επιφυλακή να προσθέσω περισσότερα σε αυτήν τη λίστα. Τα λέμε αργότερα!

ΥΓ: Απλώς δεν είναι Twitter. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πολλούς λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε ξεχωριστά. Ωστόσο, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτήν τη λίστα εργαλείων διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να κάνετε τα βαριά για εσάς.