9 Φιλοξενία αρχείων Δωρεάν επιλογές αποθήκευσης Cloud για προσωπική και επαγγελματική χρήση

Η αποθήκευση των σημαντικών δεδομένων σας σε περισσότερα από ένα μέρη είναι η πιο σοφή απόφαση γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε τα δεδομένα σας μπορούν να εξαλειφθούν για τους πιο περίεργους λόγους.

Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε ποτέ να βασιστείτε πλήρως στη μονάδα σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας, επειδή ανεξάρτητα από το πόσο προχωράει η τεχνολογία, θα είμαστε πάντα επιρρεπείς σε ιούς και άλλες δυσάρεστες επιθέσεις από χάκερ που θα μπορούσαν να κλέψουν τις πληροφορίες σας πριν καν μετρήσετε μέχρι το 3 .

Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να κοιτάξετε για την αποθήκευση των δεδομένων σας σε ασφαλείς πλατφόρμες αποθήκευσης cloud. Έχει πολλά οφέλη, μερικά από τα οποία είναι:

 • Εύκολη πρόσβαση από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή
 • Δυνατότητα ανάκτησης και ανάκτησης χαμένων δεδομένων
 • Πλήρως ασφαλής και κρυπτογραφημένη υπηρεσία
 • Βολικό για άμεση κοινή χρήση δεδομένων με μέλη της ομάδας, φίλους και οικογένεια
 • Δημιουργήστε εύκολα αντίγραφα ασφαλείας και επαναφέρετε δεδομένα σε λίγο.

Δεν είναι δύσκολο να βρείτε τις καλύτερες πλατφόρμες αποθήκευσης cloud. Στην πραγματικότητα, αυτό θα σας δείξω σήμερα σε αυτό το άρθρο. Αυτά είναι εντελώς δωρεάν και 100% ασφαλή στα οποία μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Ας πηδήξουμε κατευθείαν σε αυτό.

Internxt

Προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τη μεγάλη τεχνολογία μια για πάντα; Internxt είναι μια υπηρεσία cloud ανοιχτού κώδικα που έχει γίνει all-in για το απόρρητο και την ασφάλεια.

Σχεδιασμένο για να προστατεύει το δικαίωμα των χρηστών στο απόρρητο, το Internxt από άκρο σε άκρο κρυπτογραφεί όλα όσα αποφασίζετε να μοιραστείτε ή να αποθηκεύσετε με το cloud. Το Internxt βασίζεται σε blockchain και είναι αποκεντρωμένο, πράγμα που σημαίνει ότι η υπηρεσία εκτελείται σε ένα τεράστιο δίκτυο peer-to-peer και όχι σε μια κεντρική βάση δεδομένων διακομιστών. Όλα αυτά συνθέτουν μια γελοία ασφαλή υπηρεσία που σας δίνει τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο των αρχείων, των φωτογραφιών και των προσωπικών σας πληροφοριών.

Το Internxt είναι μια σύγχρονη και ηθική εναλλακτική στις πολλές παρόμοιες υπηρεσίες που προσφέρονται από τεχνολογικούς γίγαντες που διψούν για δεδομένα. Δεν υπάρχει ποτέ πρόσβαση πρώτου ή τρίτου μέρους! Με το Internxt, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είστε ο απόλυτος μόνος που έχει πρόσβαση στα αρχεία σας.

Η υπηρεσία cloud Web3 της Internxt είναι προσιτή, φιλική προς το χρήστη και εξαιρετικά εύκολη στη χρήση. Δοκιμάστε δωρεάν 10 GB πλήρως εξοπλισμένου αποθηκευτικού χώρου. Ή εγγραφείτε μηνιαία για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο από 1,05 $ για 20 GB, 4,75 $ για 200 GB ή 10,50 $ για 2 TB.

Η προθυμία της εταιρείας να υπερασπιστεί τα ψηφιακά δικαιώματα, οι βολικές δυνατότητες συγχρονισμού/δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η δυνατότητα περιορισμού των κοινών χρήσεων συνδέσμων, η ισχυρή πολιτική για τον χρήστη και η σταθερή τεχνολογία κρυπτογράφησης καθιστούν το Internxt το ιδανικό για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το απόρρητό του στο διαδίκτυο.

  13 καλύτερες πλατφόρμες επικοινωνίας εργαζομένων το 2022

pCloud

Αναζητάτε έναν απλό και ασφαλή χώρο αποθήκευσης στο cloud για τα έγγραφά σας;

Δοκιμάστε το pCloud για να αποκτήσετε δωρεάν χώρο αποθήκευσης 10 GB.

Το pCloud υποστηρίζει όλες τις συσκευές για την αποθήκευση των αρχείων, ώστε να έχετε πρόσβαση στα έγγραφά σας από τον ιστό, το τηλέφωνο ή το φορητό υπολογιστή όταν τα χρειάζεστε. Μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλα μέλη για να στείλετε και να λάβετε τα αρχεία και να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε γρήγορα. Επίσης, το pCloud Crypto βοηθά στο να διατηρείτε τα αρχεία σας εμπιστευτικά με άθραυστη ασφάλεια.

Τώρα μπορείτε να διαχειριστείτε τα αρχεία σας οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Αναζητήστε το φάκελο ή το αρχείο που θέλετε να δείτε και φιλτράρετε με τη μορφή τους. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στα διαγραμμένα αρχεία σας, μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή του κάδου απορριμμάτων για να αναζητήσετε τα αρχεία και να τα επαναφέρετε εάν θέλετε.

Το pCloud σάς επιτρέπει να ανεβάσετε οποιοδήποτε αρχείο οποιουδήποτε μεγέθους και μπορείτε να προσκαλέσετε τους χρήστες του pCloud να δουν τους φακέλους σας και να διαχειριστούν τα αρχεία σας. Μοιραστείτε τον σύνδεσμο του αρχείου σας με άλλους χρήστες και δώστε τους πρόσβαση για να κάνουν αλλαγές και να αφήσουν σχόλια. Επιπλέον, το pCloud προσφέρει κρυπτογράφηση SSL/TLS και αποθηκεύει τα αρχεία σας σε τουλάχιστον τρεις τοποθεσίες διακομιστή. Έχει πολλά πρόσθετα που διευκολύνουν την εργασία σας.

Ανάλογα με την απαίτηση χώρου αποθήκευσης, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε πρόγραμμα που ξεκινά από 175 $ για 500 GB αποθηκευτικού χώρου.

Συγχρονισμός

Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα πλατφόρμα αποθήκευσης cloud, το Sync, διαθέτει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή και ασφαλή. Όπως υποδηλώνει το όνομα, συγχρονίζει αυτόματα τα δεδομένα σας μεταξύ διαφορετικών συσκευών και λειτουργικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των macOS, Windows, IOS και Android.

Μπορείτε να μοιραστείτε οποιοδήποτε τύπο αρχείου μέσω αυτής της πλατφόρμας και ακόμη και να προσκαλέσετε πολλούς χρήστες να συναντηθούν και να εργαστούν στα ίδια δεδομένα. Διαθέτει λειτουργίες προστασίας κωδικού πρόσβασης, ειδοποιήσεων και αδειών, ώστε να έχετε πάντα τον έλεγχο του τι συμβαίνει στον λογαριασμό σας ενώ συνεργάζεστε.

Παίρνετε 5 GB δωρεάν για χρήση κατά την εγγραφή σας και μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.

Dropbox

Μπορείτε να αποθηκεύσετε, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να μοιραστείτε τα δεδομένα σας με ασφάλεια Dropbox. Πιθανότατα έχετε ακούσει για αυτήν την καταπληκτική πλατφόρμα αποθήκευσης cloud, επειδή χρησιμοποιείται ευρέως από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από πολλές συσκευές, όπου προέρχονται από την εφαρμογή για υπολογιστές, την εφαρμογή για κινητά ή απλώς το πρόγραμμα περιήγησής σας. Όλα συγχρονίζονται για τη διευκόλυνσή σας, ειδικά όταν είστε εν κινήσει.

Τα δεδομένα που επιλέγετε να αποθηκεύσετε σε αυτήν την πλατφόρμα προστατεύονται πάντα. Ακόμα κι αν χάσετε την πρόσβαση στη συσκευή σας για κάποιο λόγο, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “απομακρυσμένης σκουπίσματος” για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας από τον λογαριασμό, ώστε να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν θα τα χάσει.

  Τα καλύτερα εργαλεία συνεργασίας εγγράφων για απομακρυσμένες ομάδες [Notion + 8 Alternatives]

Μπορείτε να ξεκινήσετε με 2 GB δωρεάν και στη συνέχεια να κάνετε αναβάθμιση σε ένα από τα προγράμματα επί πληρωμή που ξεκινούν από μόλις 9,99 $/μήνα για να ξεκλειδώσετε όλες τις εκπληκτικές δυνατότητες.

Google Drive

Οτιδήποτε βγαίνει από το Google είναι βέβαιο ότι θα είναι υπέροχο και δεν διαφέρει Google Drive. Είναι μια βολική πλατφόρμα για προσωπική και επαγγελματική χρήση και μπορείτε να την αυξήσετε ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε, να μοιραστείτε και να συνεργαστείτε σχετικά με τα δεδομένα σας. Στην πραγματικότητα, σας επιτρέπει να το ενσωματώσετε με άλλες εφαρμογές Google, όπως Φύλλα, Παρουσιάσεις και Έγγραφα, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε μετεγκατάσταση από υπάρχοντα εργαλεία. Όχι μόνο αυτό, εκτός από τις εφαρμογές Google, μπορείτε να το ενσωματώσετε με εργαλεία τρίτων, όπως το Slack, το Adobe, το DocuSign και το Salesforce.

Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα όταν εργάζεστε με τα μέλη της ομάδας σας, επειδή τα πάντα είναι προσβάσιμα από ένα μέρος.

Το Google Drive μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Σας δίνει τεράστια 15 GB χωρίς κανένα κόστος.

Για επαγγελματική χρήση, εάν δεν σας πειράζει να ξοδέψετε μερικά $, θα πρέπει να ελέγξετε το Google Workspace.

OneDrive

Μπορείτε να κάνετε πολλά με τη δωρεάν έκδοση του OneDrive, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αποθήκευση και κοινή χρήση των δεδομένων σας, μαζί με τη συνεργασία με την ομάδα σας. Ωστόσο, μια αναβάθμιση στις premium εκδόσεις θα ανοίξει περισσότερες μοναδικές δυνατότητες, με την κύρια να μπορεί να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές της Microsoft όπως το Word, το Excel και το PowerPoint, όλες εντός της πλατφόρμας.

Εάν δεν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση αυτή τη στιγμή, τότε μπορείτε ακόμα να απολαύσετε μερικές εκπληκτικές δυνατότητες του OneDrive, όπως μια προσωπική θήκη για την αποθήκευση των εμπιστευτικών σας δεδομένων και τη σάρωση εγγράφων για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καθαρά.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από διαφορετικές συσκευές ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε. Το δωρεάν πρόγραμμα σάς δίνει 5 GB χώρου για χρήση.

Κουτί

Εμπιστεύονται ορισμένοι από τους πιο εξέχοντες οργανισμούς στον κόσμο, Κουτί ακολουθεί προηγμένους ελέγχους ασφαλείας, έξυπνη ανίχνευση απειλών και πλήρη διαχείριση πληροφοριών για τα δεδομένα σας. Σας παρέχει μια απλοποιημένη ροή εργασίας με την οποία μπορείτε να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες και να εξοικονομήσετε πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας για να εστιάσετε στα πιο σημαντικά πράγματα.

Μπορείτε να συγκεντρώσετε τα μέλη της ομάδας σας για απρόσκοπτη συνεργασία και να μοιραστείτε αρχεία και σημειώσεις. Αυτή η πλατφόρμα είναι ιδανική για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά αν είστε πολύ απασχολημένος.

  Πώς να αποκτήσετε αποτελεσματικά μια πιστοποίηση PRINCE2

Το Box μπορεί να ενσωματωθεί με πάνω από 1.500 από τα αγαπημένα σας εργαλεία τρίτων και σας προσφέρει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 10 GB για να ξεκινήσετε.

Έγγραφα Zoho

Μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση όλων των τύπων αρχείων Έγγραφα Zoho και μοιραστείτε τα με τους φίλους, την οικογένεια και τα μέλη της ομάδας. Παίρνετε 5 GB για να ξεκινήσετε και επιτρέπει τον συγχρονισμό αρχείων εμπρός και πίσω από τα Windows, το macOS και το Ubuntu Linux χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σας επιτρέπει να οργανώσετε τα δεδομένα σας σε διαφορετικές κατηγορίες και επίσης χρησιμοποιεί στοιχεία ελέγχου διαχειριστή για να προσαρμόσετε ολόκληρο το σύστημα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Όλα τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα σε πολλά επίπεδα και δεν υπάρχουν ερωτήσεις όταν μια πλατφόρμα χρησιμοποιεί SOC 2 Type II και ISO 27001 για την ασφάλειά της.

Μπορείτε να πάρετε τα Έγγραφα Zoho μαζί σας εν κινήσει χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές Android και IOS.

iCloud

Εάν είστε χρήστης προϊόντος της Apple, τότε iCloud είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεστε. Συγχρονίζεται σε πολλές συσκευές και σας επιτρέπει εύκολα να κάνετε αναζήτηση, περιήγηση και κοινή χρήση των δεδομένων σας ανεξάρτητα από το πόσο παλιά ή νέα είναι.

Ένα πολύ δελεαστικό χαρακτηριστικό είναι το πώς το iCloud ανεβάζει αυτόματα τις φωτογραφίες σας υψηλής ανάλυσης στην πλατφόρμα και διατηρεί μια ελαφριά έκδοση στη συσκευή σας για εξοικονόμηση εύρους ζώνης. Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχικό αρχείο όποτε το χρειάζεστε.

Μπορείτε να οργανώσετε τα αρχεία σας ανά φακέλους, όνομα ή ακόμα και χρώματα για να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας παραμένουν εύκολα προσβάσιμα και δεν μπλέκονται με χιλιάδες άλλα. Ακολουθούν ορισμένα άλλα κύρια χαρακτηριστικά του iCloud που αξίζει να αναφερθούν:

 • Μοιραστείτε φακέλους με οποιονδήποτε (ακόμη και μη χρήστες της Apple) και ορίστε δικαιώματα για αυτό.
 • Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας
 • Αυτόματη ενημέρωση σε όλες τις συσκευές όταν κάνετε μια αλλαγή
 • Χρησιμοποιήστε υπολογιστικά φύλλα, σημειώσεις, έγγραφα και παρουσιάσεις για αποτελεσματική συνεργασία
 • Ομαλή μετάβαση σε μια νέα συσκευή με όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις σας ανέπαφα
 • Ασφάλεια ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων

Αυτή η πλατφόρμα cloud είναι δωρεάν για την αρχή. Παίρνετε 5 GB για χρήση, μετά τα οποία θα ξεκινήσετε από μόλις 0,99 $/μήνα.

συμπέρασμα

Ακολουθεί ένας πίνακας που συγκρίνει το όριο αποθήκευσης που παρέχεται από καθεμία από τις πλατφόρμες για να σας διευκολύνει να επιλέξετε:

Αποθήκευση πλατφόρμας σε ΔΩΡΕΑΝ PlanInternxt10 GBpCloud10 GBDropbox2 GB Google Drive15 GBOne Drive5 GBBox10 GBZoho Docs5 GBSync5 GBiCloud5 GB

Είτε ο σκοπός σας είναι προσωπικός είτε επαγγελματικός, οι παραπάνω δωρεάν πλατφόρμες αποθήκευσης cloud θα ταιριάζουν εύστοχα στις απαιτήσεις σας και ταυτόχρονα θα διατηρούν τα δεδομένα σας ασφαλή.