9 Τρόποι με τους οποίους η Wearable Tech μπορεί να είναι ευεργετική για τους ηλικιωμένους

Οι φορητές συσκευές είναι σύνηθες φαινόμενο για τους νέους, αλλά ξέρατε ότι γίνονται όλο και πιο ωφέλιμες για την παλαιότερη γενιά; Ο κύριος λόγος είναι ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους για να ζήσουν πιο ευτυχισμένες και υγιείς ζωές.

Από λειτουργίες έκτακτης ανάγκης, όπως ανίχνευση πτώσης έως παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, παρακάτω είναι αρκετοί εντυπωσιακοί τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία φορητών συσκευών μπορεί να είναι επωφελής για τους ηλικιωμένους.

1. Μετρήστε τον καρδιακό ρυθμό

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε ενεργά τον καρδιακό σας ρυθμό και να τον προσέχετε εάν είναι πολύ υψηλός, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό όσο μεγαλώνετε.

Πολλά φορητά – κυρίως έξυπνα ρολόγια και ιχνηλάτες γυμναστικής – συνήθως μετρούν τον καρδιακό σας ρυθμό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πραγματικότητα, το Apple Watch θα σας στέλνει ακόμη και ειδοποιήσεις για υψηλό, χαμηλό ή ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό.

Ωστόσο, υπάρχουν συσκευές που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για να καταγράφουν τον καρδιακό σας ρυθμό και συνήθως φοριούνται γύρω από τον καρπό ή το στήθος σας. Ορισμένες φορητές συσκευές παρακολούθησης καρδιακών παλμών που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν διάφορες επιλογές από τις Fitbit και Garmin, συμπεριλαμβανομένων των Fitbit Versa 4 και το Garmin HRM-Pro.

2. Λάβετε βοήθεια γρήγορα με την ανίχνευση πτώσης

Τα ηλικιωμένα άτομα είναι επιρρεπή σε πτώση λόγω απώλειας μυϊκής μάζας, προβλημάτων ισορροπίας και πτώσης της αρτηριακής πίεσης, όπως αναφέρεται σε αυτό άρθρο από το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές φορητές συσκευές για ηλικιωμένους για να βελτιώσουν την υγεία και την ασφάλειά τους χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη ανίχνευση πτώσης.

  Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό βίντεο με αυτά τα 11 εργαλεία

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το Samsung Galaxy Watch (Σειρά 3 και μεταγενέστερη). Αυτά τα έξυπνα ρολόγια είναι ιδανικά για ηλικιωμένους, καθώς θα ειδοποιήσουν τις αρχές έκτακτης ανάγκης και τις επαφές έκτακτης ανάγκης που έχετε επιλέξει εάν πέσετε σκληρά. Επιπλέον, η ανίχνευση πτώσης εγκαθίσταται αυτόματα σε όλα τα Ρολόγια Apple που ήρθαν μετά τη σειρά 3.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας, να ενισχύσει την ανοσία και να αποτρέψει χρόνιες ασθένειες, όπως αναφέρεται σε αυτό άρθρο από το Εθνικό Συμβούλιο για τη Γήρανση.

Η τεχνολογία Wearable διευκολύνει από ποτέ τους ηλικιωμένους να παρακολουθούν τη φυσική τους κατάσταση και τη δραστηριότητά τους. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να κοστίζουν ένα χέρι και ένα πόδι. ο Fitbit Inspire 3 είναι προσιτή και προσφέρει παρακολούθηση βημάτων, απόστασης και θερμίδων καθώς και αυτόματη παρακολούθηση της άσκησης.

Επιπλέον, ένα smartwatch όπως το MGMove επιτρέπει στους ηλικιωμένους να θέτουν στόχους δραστηριότητας, οι οποίοι μπορούν να τους ενθαρρύνουν να σηκωθούν και να κινηθούν.

4. Προγραμματίστε Υπενθυμίσεις Φαρμάκων

Μπορεί να είναι δύσκολο για τους ηλικιωμένους να θυμούνται να παίρνουν τα καθημερινά φάρμακά τους. Και ενώ υπάρχουν συσκευές όπως οι έξυπνοι διανομείς χαπιών, δεν φοριούνται, επομένως δεν μπορούν να ειδοποιούν τους ηλικιωμένους όταν βρίσκονται έξω. Οι ηλικιωμένοι μπορούν να ωφεληθούν πολύ από το να έχουν τις υπενθυμίσεις φαρμάκων στους καρπούς τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε έξυπνο ρολόι για να ορίσετε τυπικές υπενθυμίσεις, καθώς ενσωματώνονται αυτόματα στη συσκευή. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση ενός Apple Watch, το οποίο διαθέτει παρακολούθηση φαρμάκων και τη δυνατότητα ρύθμισης υπενθυμίσεων φαρμάκων. Το Apple Watch λειτουργεί σε συνεργασία με την εφαρμογή Apple Health, επομένως, με βάση το πρόγραμμα των φαρμάκων σας, η συσκευή θα στέλνει ειδοποιήσεις.

5. Παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης

Ενα άρθρο από το Institute for Healthcare Policy and Innovation λέει ότι η τακτική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων. Τι καλύτερος τρόπος για τους ηλικιωμένους να παρακολουθούν τακτικά την αρτηριακή τους πίεση από μια βολική φορητή συσκευή;

  Πώς να ορίσετε ένα ανοιχτό ή σκοτεινό θέμα στο Photoshop CC

Πολλά έξυπνα ρολόγια μπορούν να λειτουργήσουν ως αποτελεσματικά όργανα παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης, συμπεριλαμβανομένων των Samsung Galaxy Watches και των OMRON Heart Guide. Ωστόσο, η μόνη συσκευή που έχει καταχωρηθεί στο FDA είναι το OMRON HeartGuide. Αυτό το wearable παρακολουθεί τις διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης και συλλέγει τα δεδομένα σας, ώστε να μπορείτε να το παρακολουθείτε και να το ελέγχετε όποτε θέλετε.

Για να παρακολουθείτε την αρτηριακή σας πίεση χρησιμοποιώντας τη συσκευή HeartGuide, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί έναρξης, να το κρατήσετε στο επίπεδο της καρδιάς και να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να λάβετε τα αποτελέσματά σας.

6. Παρακολούθηση GPS

Η παρακολούθηση GPS είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους ίδιους τους ηλικιωμένους, αλλά και για τους φροντιστές τους. Οι φορητές συσκευές μπορούν να προσφέρουν ηρεμία στα αγαπημένα τους πρόσωπα και προστασία για τους ηλικιωμένους, ειδικά αν έχουν να κάνουν με κάτι σαν άνοια.

Οι ιχνηλάτες GPS για ηλικιωμένους διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, όπως έξυπνα ρολόγια, κλιπ ζώνης, βραχιολάκια, συσκευές τσέπης και μενταγιόν λαιμού.

ο Ρολόι CPR Guardian II είναι ένα από τα καλύτερα ρολόγια εντοπισμού θέσης GPS στην αγορά για ηλικιωμένους. Αυτό που κάνει αυτό το έξυπνο ρολόι ξεχωριστό είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε ζώνες ασφαλείας γεωφράχτη. Επομένως, ένα αγαπημένο πρόσωπο ή ένας φροντιστής θα λάβει ειδοποιήσεις εφαρμογής εάν ο χρήστης φύγει ή εισέλθει σε μια συγκεκριμένη ζώνη.

7. Βελτιώνει την Υγιεινή του ύπνου

Σύμφωνα με έναν άρθρο από την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου, η υγιεινή ύπνου αναφέρεται σε μια σειρά από υγιεινές συνήθειες ύπνου που μπορούν να βελτιώσουν την ικανότητά σας να αποκοιμηθείτε και να παραμείνετε κοιμισμένοι. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν πλέον να διασφαλίσουν ότι ξεκουράζονται πάντα καλά, χρησιμοποιώντας διάφορα φορητά προγράμματα παρακολούθησης ύπνου.

Μερικές από τις καλύτερες επιλογές περιλαμβάνουν το Δαχτυλίδι Oura, Apple Watch Series 8, και το Samsung Galaxy Watch 6. Όλα αυτά τα wearables δίνουν στους ηλικιωμένους τη δυνατότητα να διατηρούν ένα κανονικό πρόγραμμα ύπνου και να ορίζουν μια δομημένη ώρα ύπνου και αφύπνισης. Το Oura Ring μπορεί ακόμη και να δώσει στους ηλικιωμένους μια βαθμολογία ύπνου μετά από κάθε βράδυ με βάση πτυχές όπως ο ύπνος REM και ο καρδιακός ρυθμός τους.

  Πώς μπορώ να ανακτήσω τον λογαριασμό μου στο MeetMe

8. Μείνετε συνδεδεμένοι με αγαπημένα πρόσωπα

Γνωρίζατε ότι οι τακτικές κοινωνικές συνδέσεις και η δέσμευση μπορούν να έχουν πολλά οφέλη για τους ηλικιωμένους, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης ασθενειών, της βελτίωσης της γνωστικής λειτουργίας και λιγότερων γενικών προβλημάτων σωματικής υγείας; Ενα άρθρο από το Κέντρο Κακοποίησης στο Γηροκομείο λεπτομερώς αυτά τα οφέλη.

Προκειμένου να παραμείνουν συνδεδεμένοι, οι ηλικιωμένοι μπορούν να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές, όπως smartwatches, για να διαβάζουν και να στέλνουν μηνύματα, καθώς και να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις. Από την άλλη πλευρά, το MGMove είναι μια εξαιρετική επιλογή για ηλικιωμένους που τους επιτρέπει να στέλνουν ηχογραφήσεις φωνής ή να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Social Circle για να στέλνουν μηνύματα σε αγαπημένα τους πρόσωπα.

9. Δημιουργεί μια αίσθηση ανεξαρτησίας

Οι ηλικιωμένοι συχνά χρειάζονται βοήθεια όταν πρόκειται να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς. Ωστόσο, η μετακίνηση σε κέντρα υποβοηθούμενης διαβίωσης ή η συναλλαγή με εργαζόμενους στον τομέα της φροντίδας μπορεί να οδηγήσει τους ηλικιωμένους να αισθάνονται σαν να έχουν χάσει την ικανότητα να ζήσουν μια ικανοποιητική και ανεξάρτητη ζωή.

Αλλά τα wearables μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα κρατούν ενήμερους αυτούς που τα φροντίζουν. Οι ηλικιωμένοι μπορούν να χρησιμοποιούν wearables όπως το Βοήθεια παρακολούθησης αγγέλου να παρακολουθούν μόνοι τους ζωτικά σημεία όπως τη θερμοκρασία του σώματος, την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

Επιπλέον, μια φορητή ιατρική συσκευή προειδοποίησης όπως η Κολιέ LifeStation μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πατώντας απλώς το κουμπί βοήθειας.

Οι φορητές συσκευές και η τεχνολογία είναι αλλαγές παιχνιδιών για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας

Οι φορητές συσκευές δεν είναι απλώς ένας μοντέρνος τρόπος για τους ανθρώπους να ενισχύσουν τη μόδα και το στυλ τους ή να μένουν άνετα σε επαφή ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Οι ηλικιωμένοι μπορούν επίσης να αγκαλιάσουν και να χρησιμοποιήσουν αυτές τις φορητές συσκευές ως εργαλεία προς όφελός τους.

Αυτοί είναι μερικοί φανταστικοί τρόποι με τους οποίους τα wearables μπορούν να ωφελήσουν τους ηλικιωμένους, είτε αναζητούν έναν βολικό τρόπο παρακολούθησης των μετρήσεων υγείας και της φυσικής τους δραστηριότητας είτε έναν απλό τρόπο να παραμείνουν σε επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.