9 τρόποι για να διορθώσετε το Microsoft PowerPoint που δεν εκτυπώνει σωστά στα Windows

Η εκτύπωση του PowerPoint δεν βγαίνει σωστά; Είτε είναι παραμορφωμένο, θολό ή δεν ταιριάζει με αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας, δεν χρειάζεται να χάνετε πολύτιμο χρόνο ή χαρτί.

Θα εξετάσουμε μερικές εύκολες επιδιορθώσεις που θα κάνουν το Microsoft PowerPoint να εκτυπώνει σωστά στον υπολογιστή σας με Windows 10 ή 11.

1. Διαμορφώστε τις επιλογές εκτύπωσης στο PowerPoint

Όπως και άλλες εφαρμογές του Office, το Microsoft PowerPoint προσφέρει έναν αριθμό επιλογών για την προσαρμογή της διαδικασίας εκτύπωσης. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επιλογές για να διαμορφώσετε το PowerPoint ώστε να εκτυπώνει αντικείμενα που έχουν εισαχθεί, όπως γραφήματα Excel ή έγγραφα Word, στην ανάλυση του εκτυπωτή.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ρυθμίσετε το PowerPoint να μετατρέπει τις γραμματοσειρές TrueType σε γραφικά, διασφαλίζοντας ότι το εκτυπωμένο κείμενο εμφανίζεται ακριβώς όπως εμφανίζεται στην οθόνη.

Για να διαμορφώσετε τις επιλογές εκτύπωσης στο PowerPoint:

 • Ανοίξτε το PowerPoint και κατευθυνθείτε στο Αρχείο > Επιλογές.
 • Επιλέξτε την καρτέλα Για προχωρημένους.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Εκτύπωση και χρησιμοποιήστε τα πλαίσια ελέγχου για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις επιλογές που προτιμάτε.
 • Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
 • Αφού διαμορφώσετε τις παραπάνω επιλογές στο PowerPoint, οι εκτυπώσεις σας θα πρέπει να βγαίνουν όπως τις θέλατε.

  2. Τροποποίηση διάταξης εκτύπωσης

  Το παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση στο Microsoft PowerPoint σάς παρέχει μια ποικιλία επιλογών για τη λήψη της επιθυμητής εξόδου εκτύπωσης. Πρέπει να περάσετε από αυτές τις επιλογές και να βεβαιωθείτε ότι έχουν ρυθμιστεί κατάλληλα.

  Ανοίξτε την παρουσίασή σας στο PowerPoint και πατήστε Ctrl + P για πρόσβαση στο παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση. Επιλέξτε τη διάταξη εκτύπωσης που προτιμάτε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να εκτυπώσετε την παρουσίασή σας με σημειώσεις, θα χρειαστεί να επιλέξετε τη διάταξη Σελίδες σημειώσεων. Επιπλέον, εάν οι εκτυπωμένες διαφάνειες του PowerPoint έχουν αποκοπεί, επιλέξτε την επιλογή Scale to Fit Paper.

    Πώς να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Handoff στα Windows 10

  Αφού επιλέξετε τις προτιμώμενες επιλογές σας, εκτυπώστε μια δοκιμαστική σελίδα και δείτε εάν το PowerPoint εκτυπώνει σωστά.

  Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε την παρουσίασή σας στο PowerPoint ως PDF και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να την εκτυπώσετε. Αυτό είναι περισσότερο μια λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο να καταλάβετε τι προκαλεί το πρόβλημα.

  Για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο PowerPoint ως PDF:

 • Ανοίξτε την παρουσίασή σας στο PowerPoint και πατήστε F12 για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως.
 • Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού Αποθήκευση ως τύπου για να επιλέξετε PDF.
 • Εισαγάγετε ένα όνομα αρχείου και ορίστε την προτιμώμενη τοποθεσία σας.
 • Κάντε κλικ στην Αποθήκευση.
 • Αφού αποθηκεύσετε την παρουσίασή σας ως PDF, ανοίξτε την και δείτε αν εκτυπώνεται σωστά.

  4. Ανοίξτε το PowerPoint σε ασφαλή λειτουργία

  Η εκκίνηση του PowerPoint σε ασφαλή λειτουργία σάς δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσετε το πρόγραμμα χωρίς παρεμβολές πρόσθετων. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ένα ελαττωματικό πρόσθετο προκαλεί προβλήματα με τη διαδικασία εκτύπωσης του PowerPoint.

  Για να εκκινήσετε το Microsoft PowerPoint σε ασφαλή λειτουργία, πατήστε Win + R για να ανοίξετε το εργαλείο Εκτέλεση. Πληκτρολογήστε PowerPnt /safe στο πεδίο κειμένου και πατήστε Enter.

  Μετά από αυτό, δοκιμάστε να εκτυπώσετε μια διαφάνεια και δείτε εάν εκτυπώνεται σωστά. Εάν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι ένα από τα πρόσθετά σας ευθύνεται για προβλήματα εκτύπωσης. Για να το αναγνωρίσετε, θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε όλα τα πρόσθετά σας και στη συνέχεια να τα ενεργοποιήσετε ξανά ένα κάθε φορά. Εδώ είναι τα βήματα για το ίδιο.

    Πώς να βρείτε τη θέση εγγραφής του Microsoft Teams
 • Στο PowerPoint, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο στην επάνω αριστερή γωνία.
 • Κάντε κλικ στο Επιλογές στο αριστερό παράθυρο.
 • Στο παράθυρο Επιλογές του PowerPoint, μεταβείτε στην καρτέλα Πρόσθετα.
 • Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή Διαχείριση και επιλέξτε Πρόσθετα COM.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Μετάβαση.
 • Διαγράψτε όλα τα πλαίσια ελέγχου για να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα.
 • Κάντε κλικ στο OK.
 • Κάντε επανεκκίνηση του PowerPoint αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τα πρόσθετά σας ένα κάθε φορά. Θα χρειαστεί να εκτυπώσετε μια δοκιμαστική διαφάνεια αφού ενεργοποιήσετε κάθε πρόσθετο μέχρι να παρουσιαστεί ξανά το πρόβλημα. Μόλις βρείτε το ελαττωματικό πρόσθετο, σκεφτείτε να το αφαιρέσετε.

  5. Επιδιορθώστε το αρχείο PowerPoint σας

  Εάν το PowerPoint αποτυγχάνει να εκτυπώσει μόνο σε μια συγκεκριμένη παρουσίαση, ενδέχεται να είναι κατεστραμμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη επιλογή επιδιόρθωσης αρχείων στο PowerPoint για να διορθώσετε την παρουσίαση. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα:

 • Ανοίξτε το PowerPoint και κατευθυνθείτε στο Αρχείο > Άνοιγμα > Περιήγηση.
 • Εντοπίστε και επιλέξτε το αρχείο PowerPoint σας.
 • Κάντε κλικ στο βέλος προς τα κάτω δίπλα στο Άνοιγμα για να επιλέξετε Άνοιγμα και επιδιόρθωση.
 • Το PowerPoint θα ανοίξει την παρουσίαση αφού την επιδιορθώσει. Μετά από αυτό, θα πρέπει να μπορείτε να το εκτυπώσετε χωρίς προβλήματα.

  6. Εκτελέστε το Printer Troubleshooter

  Τα ενσωματωμένα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων στον υπολογιστή σας με Windows 10 ή 11 μπορεί να είναι χρήσιμα όταν προγράμματα όπως το PowerPoint δεν εκτυπώνουν σωστά ή καθόλου. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων του εκτυπωτή για να δείτε εάν εντοπίζει και επιλύει το πρόβλημα.

  Για να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων εκτυπωτή στα Windows:

 • Πατήστε Win + I για να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 • Στην καρτέλα Σύστημα, κάντε κλικ στην Αντιμετώπιση προβλημάτων.
 • Επιλέξτε Άλλα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση δίπλα στον εκτυπωτή.
 •   Υπολογίστε πόσα πρέπει να πληρώσετε και συμπληρώστε όταν μοιράζετε τον λογαριασμό

  Περιμένετε να κάνει το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων και ελέγξτε αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

  7. Ενημερώστε το Microsoft PowerPoint

  Είναι πιθανό τα προβλήματα εκτύπωσης στο Microsoft PowerPoint να οφείλονται στο ότι χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση του προγράμματος. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του PowerPoint, ειδικά εάν έχετε απενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις για εφαρμογές του Office.

  Στο PowerPoint, μεταβείτε στο Αρχείο > Λογαριασμός > Επιλογές ενημέρωσης και επιλέξτε Ενημέρωση τώρα για να εγκαταστήσετε εκκρεμείς ενημερώσεις.

  Εάν αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα εκτύπωσης στο Excel, το Word και άλλες εφαρμογές του Office, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση του Office. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο επιδιόρθωσης του Office για να διορθώσετε το πρόβλημα. Εδώ είναι τα βήματα για το ίδιο.

 • Πατήστε Win + S για να ανοίξετε το μενού αναζήτησης.
 • Πληκτρολογήστε πίνακας ελέγχου στο πλαίσιο κειμένου και πατήστε Enter.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Προγράμματα και δυνατότητες.
 • Εντοπίστε τη σουίτα του Microsoft Office στη λίστα. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Αλλαγή.
 • Επιλέξτε την επιλογή Online Repair και πατήστε το κουμπί Repair.
 • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και, στη συνέχεια, ελέγξτε εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να παρουσιάζεται.

  9. Διορθώστε προβλήματα με τον εκτυπωτή σας

  Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν λειτουργούν, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στον εκτυπωτή σας και όχι στο PowerPoint. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

  • Ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης εκτυπωτή: Τα παλιά ή κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εκτύπωσης στο PowerPoint. Προχωρήστε και ενημερώστε τα παλιά προγράμματα οδήγησης για τον εκτυπωτή σας και δείτε αν αυτό βοηθάει.
  • Κατάργηση και επανεγκατάσταση του εκτυπωτή: Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τον εκτυπωτή σας από τα Windows και να τον ρυθμίσετε από την αρχή. Αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκαλούνται από ακατάλληλη ρύθμιση ή εσφαλμένες ρυθμίσεις.

  Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα εκτύπωσης στο PowerPoint για Windows

  Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν το PowerPoint δεν εκτυπώνεται σωστά, ειδικά όταν δεν έχετε χρόνο. Ας ελπίσουμε ότι μία ή περισσότερες από τις παραπάνω προτάσεις σας βοήθησαν να επιλύσετε το πρόβλημα και το Microsoft PowerPoint εκτυπώνει τώρα σωστά στον υπολογιστή σας με Windows.