9 Πρότυπα Σχεδίων Μάρκετινγκ & Δημιουργός για ΜΜΕ

Τα πρότυπα σχεδίων μάρκετινγκ λειτουργούν ως χρήσιμο εργαλείο για τους επιχειρηματικούς συνεργάτες, τα στελέχη και την ηγεσία. Σας βοηθά να οπτικοποιήσετε τις στρατηγικές μάρκετινγκ για το μέλλον.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το προϊόν σας, θα πρέπει να έχετε ένα καλά ερευνημένο και σταθερό σχέδιο στρατηγικής μάρκετινγκ για να πετύχετε στο επιχειρηματικό σας εγχείρημα. Δεδομένου ότι η ανάπτυξη μιας στρατηγικής μάρκετινγκ για ένα συγκεκριμένο χρονικό εύρος μπορεί να είναι δύσκολη, οι άνθρωποι επιλέγουν συχνά να χρησιμοποιούν πρότυπα σχεδίων μάρκετινγκ για να κάνουν την εργασία ευκολότερη.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τον ορισμό, τη σημασία και τα στοιχεία ενός σχεδίου μάρκετινγκ. Επίσης, θα μοιραστούμε μια λίστα με πρότυπα για σχέδια μάρκετινγκ.

Τι είναι ένα σχέδιο μάρκετινγκ;

Ένα σχέδιο στρατηγικής μάρκετινγκ είναι ένα έγγραφο που περιέχει το περίγραμμα της στρατηγικής μάρκετινγκ ή διαφήμισης ενός οργανισμού. Δείχνει πώς οι καμπάνιες δημοσίων σχέσεων θα οδηγηθούν για να προσεγγίσουν τους πελάτες-στόχους και να δημιουργήσουν δυνητικούς πελάτες.

Μια σαφώς καθορισμένη στρατηγική μάρκετινγκ περιλαμβάνει το συνολικό σχέδιο για να εξηγήσετε τα οφέλη του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας στο κοινό και να κερδίσετε τους ανταγωνιστές. Επιπλέον, ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να περιέχει διάφορους όρους μάρκετινγκ που χρειάζονται μια εύκολη εξήγηση κατά την προσέγγιση του κοινού.

Οφέλη από ένα σχέδιο μάρκετινγκ

#1. Προσδιορίστε το κοινό-στόχο και τους ανταγωνιστές

Με ένα επαρκώς ερευνημένο σχέδιο μάρκετινγκ, οι εταιρείες μπορούν να εντοπίσουν τους πελάτες-στόχους τους των οποίων τα προβλήματα θα προσπαθήσουν να επιλύσουν με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Θα πρέπει επίσης να εντοπίσει τους ανταγωνιστές για να κατανοήσουν τι προσφέρουν οι άλλοι στους ίδιους πελάτες και πώς μπορείτε να προσφέρετε καλύτερα προϊόντα.

#2. Ενεργοποίηση λήψης αποφάσεων

Ένα σχέδιο μάρκετινγκ περιέχει τους παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιχείρησή σας και τους πόρους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τους χειριστείτε. Με αυτά να αναφέρονται στο ίδιο μέρος, η λήψη αποφάσεων μάρκετινγκ θα είναι μια εύκολη διαδικασία. Τώρα, μπορείτε να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις μάρκετινγκ με βάση το σχέδιο μάρκετινγκ.

#3. Βοηθά με Μακροπρόθεσμο Σχέδιο & Βραχυπρόθεσμη Εκτέλεση

Ένα ιδανικό στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ προσφέρει μια φουτουριστική άποψη για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια. Έτσι, είστε έτοιμοι να χειριστείτε οποιεσδήποτε προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον. Μπορείτε επίσης να τα επισκέπτεστε από καιρό σε καιρό για να κάνετε τυχόν αλλαγές εάν χρειαστεί.

#4. Αποφύγετε τις αποφάσεις πανικού

Το σχέδιο μάρκετινγκ μπορεί να προβλέψει τα ζητήματα που βρίσκονται μπροστά σας, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε προετοιμασμένοι για αυτά και να αναπτύξετε κατάλληλες στρατηγικές για να τα χειριστείτε. Για το λόγο αυτό, δεν θα καταλήξετε να παίρνετε αποφάσεις πανικού αν συμβεί κάτι δυσμενές. Η εφαρμογή του προγραμματισμένου πλαισίου αρκεί για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

  Πώς να προσαρμόσετε το κέλυφος Gnome με επεκτάσεις

#5. Αναπτύξτε στρατηγικές προσανατολισμένες στον πελάτη

Με ένα στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα της έρευνας αγοράς για να αναπτύξετε έναν τρόπο να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας. Το σχέδιο θα περιέχει επίσης τα κανάλια και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε για να τους προσελκύσετε. Εξασφαλίζει επίσης ότι επενδύετε σε δραστηριότητες μάρκετινγκ που υποστηρίζουν την προκαθορισμένη στρατηγική.

Τι να συμπεριλάβετε σε ένα σχέδιο μάρκετινγκ;

Ανάλογα με τις ανάγκες του προϊόντος και της εταιρείας σας, μπορείτε να εστιάσετε σε διάφορες πτυχές ενός σχεδίου μάρκετινγκ. Τα παρακάτω είναι μερικά στοιχεία που βρίσκονται συνήθως σε ένα στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ.

  • Το κοινό-στόχος και η δημογραφία του
  • Ερευνα αγοράς
  • Ανάλυση SWOT
  • Ανάλυση ανταγωνιστών
  • Στόχοι
  • Στρατηγικές και κανάλια αγοράς
  • Συγχρονισμός
  • Προϋπολογισμός

HubSpot

Η δημιουργία ενός σχεδίου μάρκετινγκ είναι παιχνιδάκι αν χρησιμοποιήσετε το HubSpot πρότυπο για το σχέδιο στρατηγικής μάρκετινγκ. Το πρότυπο βοηθά τους χρήστες να περιγράψουν την ετήσια στρατηγική μάρκετινγκ, να εντοπίσουν τις πιο κρίσιμες πρωτοβουλίες και να παρακολουθήσουν τις κρίσιμες μετρήσεις.

Απλώς εισαγάγετε τους στόχους μάρκετινγκ και αποκτήστε ένα πρότυπο για τη στρατηγική μάρκετινγκ της εταιρείας σας. Για παράδειγμα, πρέπει να προσθέσετε την αποστολή της εταιρείας σας, την εστίαση της ομάδας σας, τις πρωτοβουλίες που έχετε για την προτεραιότητα, τους στόχους που θέλετε να επιτύχετε με αυτές και τις μελλοντικές προσπάθειες.

Το πρότυπο περιλαμβάνει ενότητες για Περίληψη, Επιχειρηματικές Πρωτοβουλίες, Στρατηγική Αγοράς, Κανάλια Μάρκετινγκ, Τεχνολογία Μάρκετινγκ, Αγορά Στόχου και Προϋπολογισμός.

monday.com

Τα άτομα που αναζητούν προσαρμόσιμα πρότυπα για τις ανάγκες μάρκετινγκ μπορούν να επιλέξουν monday.com. Εδώ, θα βρείτε πολλά έτοιμα πρότυπα μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένου ενός για τη στρατηγική μάρκετινγκ.

Χρησιμοποιώντας αυτό το πρότυπο, εσείς και η ομάδα σας μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις στρατηγικές και τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ. Τώρα, θα καταστεί δυνατό να προγραμματίσετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους, τις καμπάνιες και τους προϋπολογισμούς σας σε έναν ενιαίο χώρο εργασίας.

Αυτό το πρότυπο υποστηρίζει επίσης την οπτικοποίηση της στρατηγικής μάρκετινγκ μέσω ενός ολοκληρωμένου χρονοδιαγράμματος και γραφήματος. Η δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε εύκολα τις απαραίτητες στήλες.

Το πρότυπο μάρκετινγκ από το monday.com ενσωματώνεται εύκολα με το Gmail, το Ημερολόγιο Google, το Google Drive, το Facebook Ads, το Mailchimp και το HubSpot.

Canva

Canva διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προτύπων, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών για το σχέδιο στρατηγικής μάρκετινγκ. Η πλατφόρμα διαθέτει μερικές εξαιρετικές παρουσιάσεις διαφανειών που μπορείτε να προσαρμόσετε για να παρουσιάσετε την πιο συναρπαστική στρατηγική μάρκετινγκ.

Εδώ, μπορείτε να βρείτε μια σειρά από επαγγελματικά σχεδιασμένες παρουσιάσεις με διαφορετικά στυλ και χρώματα για διάφορους σκοπούς, που κυμαίνονται από νέες προτάσεις προϊόντων έως ενημερώσεις στρατηγικής μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να επιλέξετε από πολύχρωμα, απλά, μινιμαλιστικά και ιδιόμορφα πρότυπα που ταιριάζουν με την ταυτότητα της επωνυμίας. Αυτή η φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης τη συνεργασία με τους συμπαίκτες σας και σας επιτρέπει να προσθέτετε φωτογραφίες, εικονίδια, σχήματα και εικόνες.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Memoji κατά τη διάρκεια μιας κλήσης FaceTime σε iPhone και iPad

Αφού δημιουργήσετε την παρουσίαση, μπορείτε να την κατεβάσετε ως PDF ή PPT. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο της παρουσίασης με δυνατότητα προβολής με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Visme

Εάν βρίσκετε ταραχώδη τη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ, ρίξτε μια ματιά στη συλλογή προτύπων σχεδίων μάρκετινγκ Visme προσφορές. Χρησιμοποιώντας τα πρότυπά τους, οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκινήσει με προσχεδιασμένες διατάξεις και να τις εξατομικεύσει για να δημιουργήσει ένα σχέδιο που ταιριάζει στους στόχους και τη στρατηγική σας.

Χαρακτηριστικά όπως η αντικατάσταση περιεχομένου κράτησης θέσης μαζί με την προσαρμογή γραμματοσειράς και χρώματος κάνουν το σχέδιο μάρκετινγκ να δημιουργεί μια απρόσκοπτη διαδικασία. Μπορείτε να συμπεριλάβετε τα στοιχεία της επωνυμίας σας ή οποιεσδήποτε άλλες δωρεάν φωτογραφίες, εικονίδια και γραφήματα στο πρότυπο ως ανάγκες μας.

Επιπλέον, είναι εφικτό να αναδιατάξετε ή να αφαιρέσετε τις διαφάνειες σύμφωνα με το περιεχόμενό σας. Όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σχεδίου, μπορείτε να κατεβάσετε το σχέδιο μάρκετινγκ υψηλής ανάλυσης ή να το μοιραστείτε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο.

Plannuh

Plannuh είναι μια λύση στρατηγικού σχεδίου μάρκετινγκ που βασίζεται σε σύννεφο, όπου οι χρήστες μπορούν να αναπτύξουν και να διαχειριστούν σχέδια μάρκετινγκ χρησιμοποιώντας ισχυρά πρότυπα. Χρησιμοποιώντας τα πρότυπα διαφανειών, μπορείτε να δημιουργήσετε διαδικτυακά σχέδια μάρκετινγκ και να τα εξάγετε ή να τα κατεβάσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Οι διαφάνειες του προτύπου συνοδεύονται από ορισμούς και παραδείγματα των στοιχείων, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε καλύτερες ιδέες. Αυτά είναι επεξεργάσιμα και προσαρμόσιμα, όπου μπορείτε να μορφοποιήσετε το κείμενο εκτός από την προσθήκη αρίθμησης και κουκκίδων.

Για παράδειγμα, ενώ δημιουργείτε ένα σχέδιο σχετικά με το κοινό-στόχο, μπορείτε να συμπεριλάβετε τον ορισμό των πελατών-στόχων σας, τα δημογραφικά στοιχεία, τη συμπεριφορά, την τοποθεσία και τα πρόσωπα τους.

Μερικές από τις διαφάνειες Plannuh για το σχέδιο στρατηγικής μάρκετινγκ είναι η Έρευνα & Ανάλυση Αγοράς, οι Στόχοι Μάρκετινγκ, οι Εταιρικοί Στόχοι, η Τιμολόγηση και η Συσκευασία, η Ανταγωνιστική Ανάλυση και η Στρατηγική Καναλιών Πωλήσεων.

Xtensio

Xtensio είναι μια πύλη συνεργασίας όπου μπορείτε να βρείτε όμορφα πρότυπα και παρουσιάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός προτύπου σχεδίου μάρκετινγκ. Σας βοηθά να προσδιορίσετε τους βασικούς στόχους της εταιρείας σας και να χαράξετε έναν σαφή οδικό χάρτη για ταχύτερη επιχειρηματική ανάπτυξη.

Χρησιμοποιώντας αυτό το πρότυπο, οι οργανισμοί μπορούν να αναπτύξουν ένα ισχυρό σχέδιο μάρκετινγκ που αποτελείται από τα τακτικά και στρατηγικά σχέδια μάρκετινγκ που έχουν για τους πελάτες. Είναι επίσης κατάλληλο για τη δημιουργία ενός οπτικά ελκυστικού στρατηγικού χάρτη πορείας για την ομάδα μάρκετινγκ.

Οι χρήστες μπορούν να διατηρήσουν τη συνέπεια σε όλη τη στρατηγική μάρκετινγκ χρησιμοποιώντας τη. Αυτό το πρότυπο βοηθά επίσης στη διατήρηση της διαφάνειας σε ολόκληρη την εταιρεία σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση και κατανομή πόρων. Οι δυνατότητες προσαρμογής γραμματοσειράς και χρώματος διασφαλίζουν τη συνέπεια της επωνυμίας.

  Πώς να σαρώσετε ένα αρχείο μέσω του VirusTotal πριν το κατεβάσετε

Slite

Αναζητάτε πρότυπα σχεδίων μάρκετινγκ που σας επιτρέπουν να περιγράψετε το σχέδιο μάρκετινγκ της εταιρείας σας μαζί με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα; Slite σας προσφέρει δωρεάν πρότυπα για σχέδια μάρκετινγκ που σας βοηθούν να αναπτύξετε ένα πρακτικό και χρήσιμο σχέδιο μάρκετινγκ με ευκολία.

Δεν χρειάζεται να επενδύσετε πολύτιμους πόρους και χρόνο για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ όταν έχετε αυτό το πρότυπο πρόχειρο. Αυτά τα πρότυπα συνεργατικής στρατηγικής μάρκετινγκ κάνουν όλη τη διαδικασία σχεδιασμού αβίαστη και συνοπτική, ενώ σας προσφέρουν μια σταθερή βάση για να ξεκινήσετε.

Το Slite προσφέρει ξεχωριστά πρότυπα για έργα μάρκετινγκ, πειράματα μάρκετινγκ, ενημερωτικά δελτία μάρκετινγκ και ανάλυση ανταγωνιστών, ώστε να μπορείτε εύκολα να τα προσαρμόσετε για να προσθέσετε τα απαραίτητα δεδομένα.

Όμορφη.ai

Όμορφη.ai είναι πολύ χρήσιμο για στελέχη που πρέπει να προετοιμάσουν μια αποτελεσματική παρουσίαση σχεδίου μάρκετινγκ για τους συμπαίκτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Χρησιμοποιώντας το, οι χρήστες μπορούν να παρουσιάσουν μια σαφή εικόνα των σχεδίων μάρκετινγκ που έχετε.

Αυτό το πρότυπο παρουσίασης όχι μόνο σας απαλλάσσει από τη δημιουργία διαφανειών από την αρχή, αλλά σας προσφέρει επίσης την ελευθερία να συμπεριλάβετε τη δημιουργικότητα στις διαφάνειές σας. Αν και αυτό το πρότυπο είναι ιδανικό για διάφορους σκοπούς, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν κυρίως για διαφημιστικές καμπάνιες, προτάσεις μάρκετινγκ και σχέδια μάρκετινγκ.

Αυτό το πρότυπο από το Beautiful.ai περιέχει 10 πλήρως προσαρμόσιμες διαφάνειες με γραφήματα και χαρακτηριστικά σχεδίασης. Έχει αφιερωμένες διαφάνειες για τη δομή καμπάνιας, τον προϋπολογισμό, το διάγραμμα ανάπτυξης, τη διοχέτευση μάρκετινγκ, την ατζέντα, τους στόχους και το διάγραμμα διαδικασίας.

Asana

Asana προσφέρει ένα ισχυρό πρότυπο στρατηγικής μάρκετινγκ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαμορφώσετε στρατηγικούς τους στόχους σας και να διαχειριστείτε βασικούς πόρους. Σας επιτρέπει επίσης να συγκεντρώνετε όλα τα σχέδιά σας που σχετίζονται με το μάρκετινγκ σε μία πλατφόρμα για απρόσκοπτη εκτέλεση.

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε μια στρατηγική μάρκετινγκ B2B είτε B2C, μπορείτε να αυξήσετε και να κλιμακώσετε τον αντίκτυπο του μάρκετινγκ με αυτό το πρότυπο Asana. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε σχέδια μάρκετινγκ για ψηφιακό μάρκετινγκ, μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μάρκετινγκ περιεχομένου και οποιαδήποτε άλλη στρατηγική αγοράς.

Αυτό το πρότυπο σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε την πρόοδο της εργασίας, την κατάταξη προτεραιότητας και την κατάσταση έγκρισης για κάθε βήμα του σχεδίου. Με αυτά, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν εργασίες με δυνατότητα δράσης με τους κατόχους, να ενημερώσουν την κανονική κατάσταση και να διατηρήσουν τα σχέδια προσβάσιμα στα μέλη της ομάδας.

συμπέρασμα

Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής μάρκετινγκ είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη εκκίνηση και διαχείριση καμπάνιας. Με τη βοήθεια των προτύπων σχεδίων μάρκετινγκ που συζητήθηκαν παραπάνω, θα πρέπει να είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια στρατηγική για το μάρκετινγκ προϊόντων σε χρόνο μηδέν.

Κατά την κατάρτιση σχεδίων, μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε πλατφόρμες μάρκετινγκ SMS για να προσεγγίσετε απευθείας τους τελικούς χρήστες για την προώθηση προϊόντων.