9 μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο για τις οποίες μάλλον δεν έχετε ακούσει

Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους εκεί έξω χρησιμοποιούν το Google για ερωτήματα, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη μηχανή αναζήτησης που έχουμε.

Υπάρχουν πολλά από αυτά που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, τα περισσότερα από τα οποία είναι μοναδικά. Αυτά που έχω παραθέσει σε αυτό το άρθρο δίνουν σοβαρή έμφαση στο απόρρητο και τη συνολική ασφάλεια, οπότε αν αυτός είναι ο κύριος τομέας που σας ενδιαφέρει, πρέπει να το διαβάσετε μέχρι το τέλος.

Ας πηδήξουμε κατευθείαν σε αυτό.

DuckDuckGo

DuckDuckGo κυκλοφόρησε το 2008 με στόχο την πραγματική προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αυτή η μηχανή αναζήτησης κάνει μερικά επιπλέον μίλια για να προστατεύσει το απόρρητό σας, όπως:

 • Μπλοκ ιχνηλάτες
 • Κρυπτογραφεί τις συνδέσεις
 • Δεν συλλέγει ούτε μοιράζεται προσωπικά δεδομένα
 • Δεν συλλέγει ιστορικό αναζήτησης
 • Δεν στοχεύει εκ νέου για διαφημίσεις

Μπορείτε να προσθέσετε το DuckDuckGo στο Google Chrome.

Ελβετοί

Γεμάτο με μια ποικιλία από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, Ελβετοί είναι πιθανώς αυτή η μηχανή αναζήτησης που δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε. Σας επιτρέπει:

 • Ψάξτε για οτιδήποτε
 • Επιλέξτε να εμφανίζονται μόνο αποτελέσματα για συγκεκριμένη περιοχή
 • Μετάφραση κειμένου από τη μια γλώσσα στην άλλη
 • Αναζητήστε αμέσως τη σημασία των λέξεων και των προτάσεων με το Digest
  Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας LXDE

Το πιο σημαντικό από όλα; Δεν συλλέγει ούτε παρακολουθεί τα δεδομένα σας. Το απόρρητό σας είναι ιδιαίτερα σεβαστό και για καλούς λόγους. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να είστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης δεν θα εμφανίζουν ποτέ ακατάλληλο περιεχόμενο. Όλα είναι φιλικά προς την οικογένεια.

Οικοσία

Μια μηχανή αναζήτησης με καλό σκοπό, Οικοσία φυτεύει δέντρα στις πιο σπάνιες περιοχές σε όλο τον κόσμο όποτε ψάχνετε στις υπηρεσίες τους. Για κάθε 45 αναζητήσεις που κάνετε, φυτεύουν ένα δέντρο για το περιβάλλον.

Και δεν είναι αυτό το παν στην ιστορία. Αυτή η μηχανή αναζήτησης προστατεύει το απόρρητό σας, χρησιμοποιεί φυσική ενέργεια για τη λειτουργία του συστήματός της και, τέλος, δείχνει πού πηγαίνουν τα έσοδά τους από τις αναζητήσεις σας. Είναι εντελώς διάφανα.

Μπορείτε να αναζητήσετε ερωτήματα από τον ιστότοπό τους ή να προσθέσετε την επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησής σας Google Chrome.

Qwant

Μια μηχανή αναζήτησης προσανατολισμένη στο απόρρητο χωρίς παρακολούθηση, Qwant είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή στη λίστα. Μπορείτε να κάνετε απευθείας αναζήτηση από τον ιστότοπό τους ή να τον εγκαταστήσετε στο σύστημά σας για εύκολη πρόσβαση. Στην ίδια την αρχική σελίδα, θα δείτε τις πιο πρόσφατες καυτές τάσεις, κρατώντας σας ενήμερους.

Εάν σας αρέσει να το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να το ορίσετε ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

  Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες HEIC σε JPG σε iPhone και iPad

Αρχική σελίδα

Ασφαλές και ιδιωτικό, Αρχική σελίδα σας επιτρέπει να αναζητάτε πράγματα απρόσκοπτα χωρίς να αγγίζετε καμία από τις προσωπικές σας πληροφορίες. Είναι μια από τις πιο προτιμώμενες μηχανές αναζήτησης στην αγορά και έχει επαινεθεί από τους New York Times και το The Daily Bot.

Η χρήση του StartPage σημαίνει:

 • Δεν συλλέγονται ή χρησιμοποιούνται δεδομένα
 • Δυνατότητα προβολής ανώνυμα
 • Λήψη βαθύτερων αποτελεσμάτων για κάθε αναζήτηση, χωρίς cookies

Μπορείτε να κάνετε αυτήν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης εάν θέλετε.

Baidu

Ιδρύθηκε το 2000, Baidu είναι η πιο χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα. Λαμβάνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ερωτήματα αναζήτησης κάθε μήνα, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα τη δημοτικότητά του. Μπορείτε να αναζητήσετε ιστοτόπους, ήχους, εικόνες, ειδήσεις και πολλά άλλα.

Είναι ευρέως γνωστό ως «Google» της Κίνας επειδή έχει σχεδόν όλες τις λειτουργίες της Google. Παρομοίως, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα ερώτημα στην αρχική σελίδα και να λάβετε αμέσως πολλά αποτελέσματα.

Παρακαλώ

Μια μοναδική μηχανή αναζήτησης, Παρακαλώ είναι ένα είδος πλατφόρμας ερωτήσεων/απαντήσεων όπου κάθε ερώτημα είναι πιθανό να έχει μια απάντηση ήδη αναρτημένη από άλλους χρήστες. Έχετε υπόψη σας, έχει επίσης την παραδοσιακή επιλογή αναζήτησης, ώστε να έχετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους.

Στην αρχική σελίδα, μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε μια ποικιλία από ενδιαφέρουσες αναγνώσεις για διαφορετικές κατηγορίες, κάτι που είναι πολύ ωραίο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το θέμα Arc στην επιφάνεια εργασίας Plasma του KDE

Λούκολ

Λούκολ σας επιτρέπει να αναζητάτε πράγματα ενώ είστε εντελώς ανώνυμοι. Όπως είπα στην αρχή, αυτές οι μηχανές αναζήτησης αφιερώνουν πολύ χρόνο όσον αφορά την προστασία του απορρήτου σας, και αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού.

Το Lukol υποστηρίζεται από την προσαρμοσμένη αναζήτηση Google, που σημαίνει ότι έχετε όλες τις λειτουργίες της Google, αλλά απολαμβάνετε το πλεονέκτημα της ανωνυμίας για την προστασία του απορρήτου σας.

Yandex

Επίσημα η πέμπτη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, Yandex χρησιμοποιείται ευρέως στη Ρωσία και κατέχει μερίδιο αγοράς 60% εκεί. Είναι πολύ πανομοιότυπο με το Google και παρέχει μια ποικιλία επιλογών αναζήτησης όπως:

 • Ιστοσελίδες
 • εικόνες
 • Βίντεο
 • Ταχυδρομείο
 • Νέα
 • Χάρτες

Επίσης, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε χάρτες, να μεταφράσετε περιεχόμενο ή να χρησιμοποιήσετε το γρήγορο πρόγραμμα περιήγησής τους. Η διεπαφή είναι πολύ πιο καθαρή από άλλες μηχανές αναζήτησης, βοηθώντας σας να απολαύσετε μια ευχάριστη εμπειρία αναζήτησης.

συμπέρασμα

Τώρα που γνωρίζετε τις διαφορετικές μηχανές αναζήτησης που διαθέτουμε, ήρθε η ώρα να το αξιοποιήσετε και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Πολλές από αυτές τις μηχανές αναζήτησης παρέχουν πιθανώς πολύ καλύτερη εμπειρία χρήστη και απόρρητο σε σύγκριση με το Google.