9 λόγοι που χρειάζεστε οπωσδήποτε μια εφαρμογή γονικού ελέγχου

Εάν είστε γονιός, πιθανότατα γνωρίζετε ότι το να μεγαλώνεις παιδιά στην ψηφιακή εποχή δεν είναι ακριβώς εύκολο. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα smartphone και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, έχουν μεταμορφώσει το πώς φαίνεται να μεγαλώνεις — συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο τα παιδιά επικοινωνούν, διασκεδάζουν και δίνουν νόημα στον κόσμο.

Όλη αυτή η τεχνολογία ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων, καθώς και μια σειρά από πιθανούς κινδύνους και περισπασμούς.

Συγκεντρώσαμε τα εννέα κορυφαία πράγματα που κάνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο και για τα οποία πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς. Μπορεί να εκπλαγείτε! Ευτυχώς, υπάρχει λύση σε μερικά από αυτά τα ζητήματα: α εφαρμογή γονικού ελέγχου για οικογένειες που ονομάζονται Bark.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τα Έγγραφα Google για συνομιλία.

Τα Έγγραφα Google (και το Microsoft Word) είναι τα βασικά προγράμματα για τις εργασίες για το σπίτι, την τάξη και οτιδήποτε ενδιάμεσο για τα παιδιά σήμερα. Όταν ένα παιδί πληκτρολογεί ένα Έγγραφο Google, είναι σαν ένα κομμάτι χαρτί. Ωστόσο, όταν το μοιράζεστε με έναν φίλο, γίνεται ένα μεγάλο chat room.

Μπορείτε να προσκαλέσετε όσα άτομα θέλετε να συμμετάσχουν στο έγγραφο και όλοι μπορούν να συνεισφέρουν σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, όταν κρυφοκοιτάζετε στο δωμάτιο του παιδιού σας και το βλέπετε να πληκτρολογεί σε ένα έγγραφο, μπορεί να μην είναι απλώς μια εργασία για το σπίτι που εργάζονται – θα μπορούσαν απλώς να αστειεύονται με φίλους!

Tweens και έφηβοι διαβάζουν και γράφουν αστεία φαντασία θαυμαστών στο διαδίκτυο

Το Fanfiction, ή η τέχνη της συγγραφής νέων ιστοριών με αγαπημένους χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας, υπάρχει από τη δεκαετία του ’60. Το Fanfiction έχει γίνει απίστευτα δημοφιλές σε πολλούς ιστότοπους χάρη στο διαδίκτυο. Οι άνθρωποι μπορούν να μοιραστούν τις ιστορίες τους, να λάβουν σχόλια ή απλώς να διαβάσουν για ευχαρίστηση, μεταξύ άλλων WattPad, FanFiction.netκαι Αρχείο Δικών μας.

  Πώς να ελέγξετε τις προδιαγραφές υλικού σε ένα Chromebook

Ωστόσο, το Fanfiction δεν είναι όλα υπερήρωες και φανταστικές περιπέτειες. Πολλά από αυτά είναι αφιερωμένα σε σεξουαλικό περιεχόμενο — και μπορεί να είναι εξαιρετικά γραφικό. Στην πραγματικότητα, το βιβλίο 50 Shades of Grey ξεκίνησε τη ζωή του ως φαντασία θαυμαστών του Twilight στο FanFiction.net το 2009. Το ακατάλληλο περιεχόμενο σε αυτές τις ιστορίες μπορεί επίσης να περιλαμβάνει σεξουαλική επίθεση, αιμομιξία και άλλα.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι αχαλίνωτος 👺

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός δεν είναι σαν τον εκφοβισμό στο σχολείο που ίσως θυμάστε. Χάρη στην τεχνολογία, τα παιδιά μπορούν να υποστούν εκφοβισμό οπουδήποτε παίρνουν το τηλέφωνό τους — στην εκκλησία, στο τραπέζι του δείπνου, ακόμη και σε διακοπές 1.000 μίλια μακριά. Ο εκφοβισμός έχει επίσης πολλές διαφορετικές μορφές.

Τα παιδιά μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα μίσους ή επιθετικά, μηνύματα κειμένου, συνομιλίες και email. Μπορούν επίσης να είναι θύματα ψεύτικων λογαριασμών στο Instagram όπου οι άνθρωποι δημοσιεύουν ντροπιαστικές φωτογραφίες. Υπάρχουν επίσης ομαδικές συνομιλίες που αποκλείουν άλλες, όπως αυτές που ονομάζονται «Όλοι στο σπίτι εκτός από τον Τέιλορ». Οι επιπτώσεις του διαδικτυακού εκφοβισμού μπορεί να είναι έντονες και οδυνηρές και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και κατάθλιψη, άγχος και αυτοκτονικό ιδεασμό στα παιδιά.

Οι ανώνυμες εφαρμογές συνομιλίας είναι δημοφιλείς στα sleepovers 🛌

Ανώνυμοι ιστότοποι συνομιλίας όπως Omegle υπάρχουν για έναν μόνο σκοπό – να συνδέουν αγνώστους. Είναι γνωστό ότι τα παιδιά πηγαίνουν σε ιστότοπους σαν αυτούς σε ομάδες, αναζητώντας τον ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια ενός ύπνου, όπως ακριβώς έκανε η γενιά μας με τις κλήσεις με μανιβέλα ή τα δωμάτια συνομιλίας της AOL.

Ωστόσο, το Omegle δεν είναι απλώς μια αθώα διασκέδαση. Αυτή η πλατφόρμα συνομιλίας μέσω βίντεο παρουσιάζει μια σειρά από κινδύνους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα παιδιά με σοβαρούς τρόπους, όπως σεξουαλικό περιεχόμενο, ενοχλητικές εικόνες, θηρευτές στο διαδίκτυο και πολλά άλλα.

  Πώς να προγραμματίσετε μια συνάντηση ζουμ

Ακόμη και το Twitter έχει σεξουαλικό περιεχόμενο.

Η λειτουργία αναζήτησης του Twitter είναι ουσιαστικά μια γραμμή αναζήτησης Google. Οι συμβατικοί όροι όπως το «σεξουαλικό» προσφέρουν αμέτρητα αποτελέσματα. Ωστόσο, λόγω των χαλαρών προτύπων του Twitter, αυτά συνήθως δεν χρειάζονται.

Μια γρήγορη αναζήτηση για “σεξουαλικό” μπορεί να αποκαλύψει άμεσες σαφείς εικόνες. Και επειδή το Twitter δεν θεωρείται συνήθως επικίνδυνος ιστότοπος, συχνά παραβλέπεται από τους γονείς ως πιθανή πηγή ακατάλληλου περιεχομένου.

Τα παιδιά συχνά αισθάνονται πίεση στο sext 📱

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, ένα στα 4 παιδιά κάνει sexting. Αν αυτό σας τρομάζει ως γονέα, δεν είστε μόνοι! Η πίεση των συνομηλίκων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σήμερα είναι άνευ προηγουμένου.

Είναι φτιαγμένοι να νιώθουν ότι πρέπει να στείλουν γυμνές φωτογραφίες για να ταιριάζουν και μετά, αν το κάνουν, κρίνονται γι’ αυτό. Και αν δεν το κάνουν; Και για αυτό κρίνονται. Πάνω από όλα αυτά, το νομικές συνέπειες του sexting μπορεί να είναι σοβαρή. Οι νόμοι διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων μπορεί να είναι παράνομες ακόμα κι αν ανταλλάσσονται μεταξύ δύο παιδιών.

Τα έξυπνα ηχεία μπορούν να λειτουργήσουν ως τηλέφωνα 🔊

Εκτός από την ακρόαση μουσικής, τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν έξυπνα ηχεία για να μιλήσουν με φίλους και συγγενείς. Αυτή η λειτουργία συνδέεται με ένα τηλέφωνο και συγχρονίζεται με τις επαφές. Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καλέσετε δημόσιους αριθμούς, συμπεριλαμβανομένων αγνώστων. Εκτός από την πραγματοποίηση κλήσεων, οι λειτουργίες “Drop-In” του Amazon και “Broadcast” της Google σάς επιτρέπουν να επικοινωνείτε απευθείας από ηχείο σε ηχείο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες για να μιλήσετε με ένα άλλο έξυπνο ηχείο σε διαφορετικό δωμάτιο του σπιτιού σας ή σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και σε άλλο σπίτι εντελώς! Όμως, σε αντίθεση με μια συνηθισμένη τηλεφωνική κλήση, οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας ακόμα κι αν δεν το θέλετε εσείς. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη επικοινωνία και ακόμη και σε παρενόχληση.

Τα emoji έχουν γίνει η δική τους γλώσσα.

Κάθε γενιά έχει τη δική της αργκό — θυμάστε «όλα αυτά και ένα σακουλάκι πατατάκια» από τη δεκαετία του ’90; Σήμερα, όχι μόνο το Gen Z έχει τις περίεργες στροφές της φράσης του, αλλά χρησιμοποιεί επίσης emojis να επικοινωνούν πράγματα που δεν είναι πάντα ξεκάθαρα τι σημαίνουν στην επιφάνεια.

  Ποιες είναι οι απαιτήσεις Valorant Laptop;

Για παράδειγμα, το emoji του ανατρεπόμενου φορτηγού (🚛) χρησιμοποιείται για να σημαίνει “ένας καλλίγραμμος πάτος”. Και το emoji των φύλλων (🍃); Δεν σημαίνει εκτίμηση της φύσης — στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για να μιλήσουμε για μαριχουάνα! Αυτό βοηθά να καμουφλάρονται οι συνομιλίες σε περίπτωση που ενήλικες παρακολουθούν.

Τα παιδιά χρειάζονται βοήθεια για την εξισορρόπηση του χρόνου οθόνης.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, παιδιά 8–12 στις ΗΠΑ κατά μέσο όρο 4–6 ώρες οθόνης την ημέρα. Για τους εφήβους, ο αριθμός εκτοξεύεται στις 9 ώρες. Και σύμφωνα με το Κλινική Mayoτα παιδιά μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρές παρενέργειες από τον υπερβολικό χρόνο οθόνης, όπως μειωμένη ακαδημαϊκή απόδοση, ακανόνιστες συνήθειες ύπνου, προβλήματα συμπεριφοράς και πολλά άλλα.

Ενώ οι οθόνες αποτελούν (και θα παραμείνουν) μεγάλο μέρος της σύγχρονης ζωής, η διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας είναι το κλειδί. Τα παιδιά σας θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία για το υπόλοιπο της ζωής τους, επομένως είναι σημαντικό να τους διδάξετε πώς να ζουν και να ευδοκιμούν με αυτήν όταν είναι μικρά.

Αισθάνεστε συγκλονισμένοι από όλα αυτά; Μην ανησυχείς! Η εφαρμογή γονικού ελέγχου του Bark είναι εδώ για να βοηθήσει!

Το Bark είναι μια εφαρμογή γονικού ελέγχου που δίνει πληροφορίες για τον ψηφιακό κόσμο του παιδιού σας. Όταν συνδέετε τις συσκευές, τις εφαρμογές και τους λογαριασμούς του παιδιού σας στο Bark, μπορείτε να παρακολουθείτε για ζητήματα όπως ο εκφοβισμός, οι διαδικτυακοί θηρευτές, τα ναρκωτικά/αλκοόλ, το σεξουαλικό περιεχόμενο, η κατάθλιψη και άλλα. Εάν βρεθεί κάτι ανησυχητικό, θα λάβετε μια ειδοποίηση, ώστε να μπορείτε να κάνετε check in με το παιδί σας.

Ο Bark δεν σας παρέχει πλήρη πρόσβαση σε όλα στο τηλέφωνό του — αυτό σας εξοικονομεί χρόνο ενώ παράλληλα δίνει στο παιδί σας λίγη ιδιωτικότητα.

Εκτός από την παρακολούθηση, το Bark παρέχει επίσης ένα προσαρμόσιμο εργαλείο προγραμματισμού χρόνου οθόνης που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε ποιες εφαρμογές μπορεί να χρησιμοποιεί το παιδί σας και πότε — ιδανικό για τον περιορισμό των περισπασμών κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας και την ενθάρρυνση της ξεκούρασης μετά το σβήσιμο των φώτων.

Τέλος, το Bark διαθέτει επίσης ένα ισχυρό φίλτρο ιστού για να αποκλείει ιστότοπους για να προστατεύει το παιδί σας από ακατάλληλο περιεχόμενο. Εγγραφείτε σήμερα για τη δωρεάν δοκιμή 1 εβδομάδας!

Ακολουθούν ορισμένες ακόμη εφαρμογές γονικού ελέγχου για την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο.