9 Κρυπτογραφημένες υπηρεσίες email και εφαρμογές για καλύτερο απόρρητο

Ένα email ήταν ο προάγγελος για όλα τα είδη επικοινωνίας σε κάθε επιχείρηση. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ή να θυσιάσει την αξιοπιστία, την οικονομία και την κινητικότητα των μηνυμάτων που λαμβάνει στα εισερχόμενά του.

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για email είναι δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Gmail, το Yahoo και το Outlook. Αν και όλα είναι εξαιρετικά για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων Ιστού, έχουν ένα κοινό μειονέκτημα.

Δεν παρέχουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για την προστασία των μηνυμάτων κατά τη μεταφορά.

Δεν είναι σημαντικό πρόβλημα με τυχόν περιστασιακά μηνύματα που στέλνετε. Ωστόσο, το πρόβλημα προκύπτει εάν η επικοινωνία σας περιλαμβάνει ευαίσθητες πληροφορίες όπως κοινωνική ασφάλιση, πιστωτική κάρτα, αριθμούς λογαριασμών ή άλλα άκρως απόρρητα εταιρικά δεδομένα.

Γιατί;

Είναι επειδή το μόνο που χρειάζεται είναι μια μόνο κηλίδα για να αποκαλύψετε αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κρυπτογράφηση email είναι τόσο σημαντική και πρέπει να αποτελεί μέρος των σχεδίων ασφάλειας της επιχείρησής σας. Η αποστολή ενός ασφαλούς email διαφέρει από τα ανώνυμα email.

Τι ακριβώς είναι η κρυπτογράφηση email;

Η κρυπτογράφηση email δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μετατροπή των μηνυμάτων email σε μυστικό κωδικό για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και καλύτερο απόρρητο. Γίνεται για να προστατεύσει το ευαίσθητο περιεχόμενό σας από την ανάγνωση από άλλες οντότητες εκτός από τον προβλεπόμενο παραλήπτη. Μπορεί να περιλαμβάνει έλεγχο ταυτότητας.

Είναι απαραίτητο γιατί τα περισσότερα μηνύματα μεταδίδονται με ξεκάθαρη μορφή. Υπάρχει πιθανότητα άλλα άτομα εκτός από τον καθορισμένο παραλήπτη να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα εργαλεία για να διαβάσουν το περιεχόμενό του. Μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τις συνέπειές του εάν το φανταστείτε ως αλγόριθμος που σκάει και προωθεί τα ευαίσθητα δεδομένα σας, όπως σημειώσεις αγάπης και ραντεβού με γιατρό!

Η κρυπτογράφηση email χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού, όπου οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα δημόσιο κλειδί για να κωδικοποιούν μηνύματα. Ωστόσο, διατηρούν και χρησιμοποιούν ένα μυστικό ιδιωτικό κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων. Τα ιδιωτικά κλειδιά κρυπτογραφούν ψηφιακά και υπογράφουν τα μηνύματα πριν τα στείλουν.

Οφέλη από την κρυπτογράφηση email

Τώρα ξέρετε τη σημασία, διαβάστε τα ακόλουθα κύρια οφέλη.

Προστατεύει τις προσωπικές πληροφορίες

Με τόσες πολλές ιδιωτικές, ευαίσθητες και μυστικές πληροφορίες που ανταλλάσσονται μέσω μηνυμάτων, μόνο ο προβλεπόμενος παραλήπτης πρέπει να τις δει. Θυμηθείτε, ακόμη και ο «μυστικός κωδικός πρόσβασης και το όνομα χρήστη» σας μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση και να κλαπούν από χάκερ.

  Πώς να αλλάξετε την τοποθεσία σας στο Hulu και να παρακολουθήσετε από οπουδήποτε

Ένας διακομιστής κρυπτογράφησης email εμποδίζει τους χάκερ να αποκρυπτογραφήσουν αυτές τις μυστικές πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσουν κατάχρηση.

Προσιτή ασφάλεια

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε πρόσθετο λογισμικό ή υλικό. Υπάρχουν τόσες πολλές υπηρεσίες που μπορείτε να εμπιστευτείτε για να εξασφαλίσετε τις πληροφορίες σας με οικονομική τιμή.

Ακολουθεί τους κανονισμούς

Πολλές βιομηχανίες έχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται όταν πρόκειται για επικοινωνία. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες ενός ασθενούς θα πρέπει να διατηρούνται εμπιστευτικές και να μην κοινοποιούνται χωρίς τη συγκατάθεση του ασθενούς. Επομένως, ένας χάκερ που αποκτά τις πληροφορίες θα θεωρείται παραβίαση. Η κρυπτογράφηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βοηθά στην αποφυγή πέσουν αυτά τα έγγραφα σε λάθος χέρια.

Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη τους και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιείτε αντί για τυπικούς παρόχους όπως το Gmail, φυσικά θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις διαθέσιμες επιλογές.

Proton Mail

Με έδρα την Ελβετία, η Proton Mail διατηρεί την πρώτη θέση μεταξύ όλων των κρυπτογραφημένων υπηρεσιών email.

Οι ιδρυτές της Proton είναι επιστήμονες και η εταιρεία διαθέτει πολλά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του παγκοσμίου επιπέδου Proton VPN, γεγονός που τους καθιστά κορυφαίους υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής.

Το Proton Mail, το κορυφαίο προϊόν τους, είναι μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία αλληλογραφίας από άκρο σε άκρο που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης σε παραλήπτες που έχουν τα εισερχόμενά τους με Gmail, Hotmail κ.λπ.

Μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Ισχυρή προστασία από ψάρεμα και παρακολούθηση
 • Προαιρετικό προσαρμοσμένο όνομα τομέα
 • Προειδοποίηση συνημμένου που λείπει
 • Διαθεσιμότητα Dark mode
 • Δωρεάν email με προγράμματα επί πληρωμή
 • Εφαρμογές Android, iOS και web

Και μπορείτε να τα έχετε όλα αυτά χωρίς να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα με το για πάντα δωρεάν επίπεδο τους. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για το μέγιστο ψηφιακό απόρρητο είναι ο συνδυασμός κάθε υπηρεσίας Proton: αλληλογραφία, ημερολόγιο, VPN και μονάδα δίσκου.

Hushmail

Hushmail είναι ένας δημοφιλής, ασφαλής πάροχος email με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά, που ξεκίνησε το 1999. Με τη μητρική εταιρεία που εδρεύει στο Ντέλαγουερ στις ΗΠΑ, έχει εξαιρετική φήμη για την παροχή αξιόπιστων λειτουργιών αλληλογραφίας.

Χαρακτηριστικά

 • Κρυπτογράφηση OpenPGP
 • Μέθοδοι κρυπτογράφησης τελευταίας τεχνολογίας
 • Απεριόριστα ψευδώνυμα αλληλογραφίας για απόκρυψη της διαδικτυακής ταυτότητας
 • Υποστήριξη IMAP, POP
 • Εισάγει compact από αρχείο CSV
 • Αυτόματη απόκριση και φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας
 • Δυνατότητα αποστολής κρυπτογραφημένων email σε άλλους παρόχους

Η Hushmail προσφέρει μια ειδική λύση για επιχειρήσεις όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα δικηγορικά γραφεία και οι μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις HIPPA.

  Πώς να μεταφέρετε τραγούδια από ένα iPod σε υπολογιστή

Tutanota

Tutanota είναι ένας ασφαλής πάροχος υπηρεσιών email που ξεκίνησε το 2011 στη Γερμανία, ο οποίος έχει ισχυρούς νόμους περί απορρήτου. Είναι μια σοβαρή και αξιόπιστη υπηρεσία που διευθύνεται από μια ομάδα λάτρεις της ιδιωτικής ζωής. Σκοπεύουν να γίνουν η εναλλακτική της Google που σέβεται το απόρρητο με το κρυπτογραφημένο ημερολόγιο, τον αποθηκευτικό χώρο cloud και τις σημειώσεις τους.

Χαρακτηριστικά

 • Ανώνυμη εγγραφή χωρίς αριθμό τηλεφώνου ή οποιαδήποτε αναγνωρίσιμα δεδομένα
 • Χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα κρυπτογράφησης αντί για ένα PGP
 • Προστατεύεται από τον GDPR και άλλους κανονισμούς της ΕΕ υπέρ της ιδιωτικής ζωής
 • Κρυπτογραφήστε ακόμη και τη γραμμή θέματος και το βιβλίο διευθύνσεων και αποθηκεύστε τους σε γερμανικούς διακομιστές
 • Αφαιρεί τα email από τη διεύθυνση IP για να αποτρέψει την καταγραφή
 • Στέλνει κρυπτογραφημένα email ακόμα και σε χρήστες που δεν είναι Tutanota
 • Οι προσαρμοσμένοι φάκελοι βοηθούν στην οργάνωση των μηνυμάτων

Δεν υπάρχουν διαφημίσεις, ακόμη και στο ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα.

Mailfence

Mailfence είναι ένας πλήρως αφοσιωμένος πάροχος υπηρεσιών webmail με επίκεντρο το απόρρητο με έδρα το Βέλγιο και ακολουθεί την ισχυρή νομοθεσία του Βελγίου για την προστασία της ιδιωτικής ζωής από το 1999.

Παρέχει στους χρήστες την άξια ασφάλειας μέσω της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο. Το σύστημα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων της υπηρεσίας που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης προσθέτει πρόσθετη ασφάλεια στον λογαριασμό σας με μηδενική παρακολούθηση προσωπικών δεδομένων.

Χαρακτηριστικά

 • Κρυπτογράφηση με ψηφιακές υπογραφές με χρήση κλειδιών OpenPGP
 • Υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή πρωτόκολλα αλληλογραφίας όπως SMTP, IMAP και POP
 • Αποκλεισμός ανεπιθύμητων μηνυμάτων
 • Περιλαμβάνει ημερολόγια, αποθήκευση εγγράφων και διαχείριση επαφών
 • Εμφάνιση συγγραφής μέσω ψηφιακών υπογραφών email

Αν ψάχνετε για έναν επαγγελματικό σκοπό, μπορεί να θέλετε για ένα πρόγραμμα επί πληρωμή που προσφέρει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν προσαρμοσμένο τομέα.

Zoho

Το Zoho mail είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα που προσφέρει ισχυρά χαρακτηριστικά ιδανικά για επαγγελματική και προσωπική χρήση. Με τον ισχυρό πίνακα ελέγχου, μπορείτε να διαμορφώσετε και να ρυθμίσετε τις πολιτικές email του οργανισμού σας.

Χαρακτηριστικά

 • Αυτοματοποιεί κουραστικές εργασίες και δημιουργεί κανόνες για τη διαχείριση των εισερχόμενων email
 • Η σύνθετη αναζήτηση βοηθά στην γρήγορη εύρεση μηνυμάτων
 • Η λειτουργία scrub βοηθά στη μαζική διαγραφή ή αρχειοθέτηση μηνυμάτων web
 • Επιλέγει συγκεκριμένους φακέλους για ειδοποιήσεις
 • Δημιουργήστε επαναχρησιμοποιήσιμα πρότυπα αλληλογραφίας
 • Ελέγξτε και διαχειριστείτε την πρόσβαση στο γραμματοκιβώτιο συγκεκριμένων μελών της ομάδας
 • Ιδιαίτερα ασφαλή κέντρα δεδομένων με φυσική ασφάλεια και προστασία DDOS
 • Απεριόριστες ομάδες με ελκυστικά χαρακτηριστικά συνεργασίας

Μπορείτε να διαβάσετε και να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας εφαρμογές για κινητά ή στον ιστό. Η Zoho προσφέρει μια λύση έτοιμη για επιχειρήσεις.

  Λάβετε ειδοποίηση στιγμιότυπου οθόνης για εικόνες που αποστέλλονται μέσω iMessage

Χρήσιμα εργαλεία κρυπτογράφησης email

Δεν είναι μόνο οι πάροχοι κρυπτογραφημένων email που εμποδίζουν τους αλγόριθμους να εισχωρήσουν στα ευαίσθητα δεδομένα και τις πληροφορίες σας. Υπάρχουν επίσης αρκετά εργαλεία για χρήση με τις υπάρχουσες υπηρεσίες email σας.

Mesince

Mesince είναι ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για Android, iOS και Windows. Είναι προγραμματισμένο να διαμορφώνει αυτόματα ένα δωρεάν πιστοποιητικό κρυπτογράφησης ώστε ο χρήστης του να κωδικοποιεί κάθε εξερχόμενο μήνυμα. Εξασφαλίζει διαδικτυακή επικοινωνία για βέλτιστη προστασία του απορρήτου στο διαδίκτυο. Μόνο ο παραλήπτης με ιδιωτικό κλειδί που αντιστοιχεί στο δημόσιο κλειδί μπορεί να αποκρυπτογραφήσει και να διαβάσει το μήνυμα. Οποιοσδήποτε χωρίς το αντίστοιχο κλειδί βλέπει μόνο μπερδεμένο κείμενο.

PreVeil

Preveil Email λειτουργεί με Gmail, Outlook και Apple Mail. Το περιεχόμενο και τα συνημμένα email είναι κρυπτογραφημένα στη συσκευή σας, η οποία αποκρυπτογραφείται μόνο στη συσκευή του παραλήπτη. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή τους για κινητά, τότε επωφεληθείτε από την άμεση ειδοποίηση και τον έλεγχο ταυτότητας βιομετρικών στοιχείων. Αλλά μην ανησυχείτε, αν δεν μπορείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση ιστού τους.

CipherMail

CipherMail ήταν παλαιότερα γνωστός ως DJIGZO και εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Είναι ένας διακομιστής αλληλογραφίας ανοιχτού κώδικα κεντρικά διαχειριζόμενος που κωδικοποιεί και αποκωδικοποιεί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην πύλη.

Είναι μια εφαρμογή android που στέλνει και λαμβάνει μηνύματα S/MIME με ψηφιακή υπογραφή και κρυπτογράφηση μέσω smartphone Android.

Χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει κρυπτογραφημένα email S/MIME, OpenPGP, PDF και TLS
 • Μονάδα ασφαλείας υλικού (HSM) για πρόσθετο απόρρητο
 • Μια ενσωματωμένη αρχή έκδοσης πιστοποιητικών (CA)
 • Η ενσωματωμένη μονάδα πρόληψης διαρροής δεδομένων (DLP) αποτρέπει τις διαρροές πληροφοριών
 • Δημιουργεί αυτο-υπογεγραμμένα πιστοποιητικά για ιδιωτικά PKI

Mailvelope

Mailevelope εδρεύει στη Γερμανία. Προστατεύει με ασφάλεια τα ευαίσθητα δεδομένα σας για να διασφαλίσει ότι κανένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο, ακόμη και ο πάροχος, δεν διαβάζει δεδομένα κατά τη μεταφορά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να στείλετε μηνύματα με την τρέχουσα διεύθυνση email σας με ασφάλεια.

Είναι μια λύση ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να την ξεκινήσετε ΔΩΡΕΑΝ. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να αγοράσετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή για μια επιχείρηση, εάν ενδιαφέρεστε να ενσωματώσετε το Google Workspace, συμμορφούμενο με τον GDPR, υποστήριξη κ.λπ.

Για αυτό πρόκειται.

Μέχρι τώρα, γνωρίζετε τα πάντα για την κρυπτογράφηση email και τα οφέλη της. Γνωρίζετε επίσης για τις διάφορες επιλογές για την αποστολή ασφαλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επομένως, τώρα δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας άλλος λόγος για τον οποίο δεν σκέφτεστε να μεταβείτε στη χρήση κρυπτογραφημένων email για πρόσθετο απόρρητο!