9 Κορυφαίες εφαρμογές αναζήτησης τηλεφωνικών αριθμών απατεώνων

Ψάχνετε για την καλύτερη εφαρμογή αναζήτησης αριθμών τηλεφώνου απατεώνων για να μείνετε ασφαλείς από επιθέσεις απάτης; Είστε στο σωστό μέρος!

Με την ευρεία ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών, ξεπήδησαν το τηλέφωνο και η διαδικτυακή απάτη. Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται θύμα αυτών των επιθέσεων απάτης, άπειροι στον τομέα της πληροφορικής. Για να μην αναφέρουμε, οι άνθρωποι που γνωρίζουν την τεχνολογία πέφτουν θύματα αυτών των απατεώνων κυρίως μέσω της κοινωνικής μηχανικής και της απληστίας.

Ωστόσο, η χρήση των κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών μπορεί να κρατήσει τον εαυτό σας και τον πλούτο σας ασφαλή από τέτοιους απατεώνες. Δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια ή δεξιότητες πληροφορικής για την πρόληψη επιθέσεων απάτης. Χρειάζεται μόνο την προθυμία σας να μείνετε μακριά από παράνομες προσφορές και phishing. Μπορείτε να το κάνετε αβίαστα χρησιμοποιώντας εφαρμογές αναζήτησης αριθμών τηλεφώνου απατεώνων για κινητά.

Οι απάτες μέσω smartphone και μέσω διαδικτύου βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους

Μια πρόσφατη αναφορά από το Scam Watch υποδηλώνει ότι οι διαδικτυακές απάτες δεν αυξάνονται απλώς αλλά και ευδοκιμούν. Μέχρι στιγμής, τα θύματα απάτης παγκοσμίως έχουν αναφέρει συνολική απώλεια ποσού 381.256.046 $ σε τηλεφωνικές ή διαδικτυακές απάτες. Υπάρχουν συνολικά 146.776 αναφορές απάτης μέχρι στιγμής.

Η ίδια έκθεση λέει ότι οι επενδυτικές απάτες είναι σχεδόν 100 φορές περισσότερες από όλες τις άλλες απάτες. Βρείτε παρακάτω έναν πίνακα για να κατανοήσετε οπτικά τις παγκόσμιες επιθέσεις απάτης:

Type of ScamAmount LostInvestment scams$267,263,910Romance and dating scams$23,4564,80Remote tech support scams$16,670,008False billing issues$15,006,570Phishing of personal data$11,965,331Threats to arrest, audit, life, etc.$9,094,071Identity theft$6,874,922eCommerce scams$5,981,554Classified ad scams$5,478,024Pyramid ή MLM ή Ponzi απάτες 3.469.380$

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν διάφορους τύπους μεθόδων παράδοσης για να βρουν το επόμενο θύμα απάτης. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο ένας απατεώνας μπορεί να προσπαθήσει να σας κάνει τη λεία του είναι οι εφαρμογές για κινητά, τα κινητά τηλέφωνα, τα email, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μηνύματα κειμένου.

Ένα άλλο ενδιαφέρον και ανησυχητικό εύρημα της αναφοράς Scam Watch σχετικά με τις παγκόσμιες επιθέσεις απάτης είναι ότι το κοινό-στόχος για τέτοιες απάτες εμπίπτει στις ακόλουθες ηλικιακές ομάδες: άνω των 65 ετών, 55 έως 64 και 45 έως 54 ετών.

Τώρα που ξέρετε πόσο ανησυχητικές είναι οι επιθέσεις απάτης στη σημερινή σκοπιά, βρείτε παρακάτω μερικές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν με την αναζήτηση αριθμού τηλεφώνου απατεώνων:

Spokeo

Το Spokeo χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο αντίστροφης αναζήτησης τηλεφώνου. Όταν λαμβάνετε συχνές τηλεφωνικές κλήσεις από έναν συγκεκριμένο άγνωστο αριθμό, μπορείτε να αναζητήσετε τα στοιχεία του κατόχου του σε αυτήν την εφαρμογή Ιστού. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του διαδικτυακού λογισμικού είναι:

 • Φέρνει το πλήρες όνομα, το φύλο και την ηλικία των αγνώστων καλούντων.
 • Επίσης, ανακτά πρόσθετες λεπτομέρειες, όπως διευθύνσεις email, προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εναλλακτικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων.
 • Η εσωτερική βάση δεδομένων του αποτελείται από ενημερωμένους αριθμούς τηλεφώνου από την εξυπηρέτηση πελατών επωνυμιών σε όλο τον κόσμο. Το εργαλείο χρησιμοποιεί αυτή τη βάση δεδομένων για τον εντοπισμό ψεύτικων αριθμών τηλεφωνικών κέντρων.
 • Παρέχει μια λεπτομερή αναφορά εισερχόμενων άγνωστων καλούντων.

Προσφέρει τις υπηρεσίες του μόνο σε premium μέλη. Μπορείτε να γίνετε ένας με την εγγραφή σας σε ένα πρόγραμμα ενός μήνα (19,95 $/μήνα) ή σε ένα πρόγραμμα 3 μηνών (14,95 $/μήνα).

  Πώς μπορώ να δω πού χρησιμοποιείται το Apple ID μου;

YouMail

Αν ψάχνετε για μια πιο βολική αναζήτηση άγνωστων εισερχόμενων καλούντων απευθείας από το smartphone σας, πρέπει να δοκιμάσετε το YouMail. Προσφέρει μια εφαρμογή smartphone διαθέσιμη στο Google Play και το App Store.

Η έννοια της αναγνώρισης καλούντος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι η ίδια που αναφέρεται στην πρώτη εφαρμογή. Η εφαρμογή για κινητά θα χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα αντίστροφης αναζήτησης. Ο αλγόριθμος πραγματοποιεί αναζήτηση σε πολλές λευκές σελίδες, Yellowpages, βάσεις δεδομένων επιχειρήσεων, πύλες υποστήριξης πελατών, διαδικτυακές κίτρινες σελίδες, τοπικές επιχειρήσεις και πολλά άλλα.

Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί αμέσως όταν λάβετε μια κλήση από ένα πιθανό τηλεφωνικό κέντρο απάτης. Σας προειδοποιεί να σκεφτείτε δύο φορές πριν απαντήσετε στην κλήση. Το αναδυόμενο παράθυρο μπορεί να εμφανίζει την κατάσταση κινδύνου, την τοποθεσία, άλλες αναφορές χρηστών και πολλά άλλα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια δωρεάν δοκιμή 2 εβδομάδων.

SocialCatfish

Ένας άλλος ανερχόμενος αντίστροφος ανιχνευτής τηλεφωνικών αριθμών για απατεώνες αναζήτησης τηλεφωνικών αριθμών είναι το SocialCatfish. Ο αλγόριθμος αναζήτησής του είναι ισχυρός και πραγματοποιεί αναζήτηση σε διάφορα διαδικτυακά περιεχόμενα όπως κίτρινες σελίδες, βάσεις δεδομένων εγγραφής επιχειρήσεων, καταχωρίσεις επιχειρήσεων, ιστότοπους τοπικών επιχειρήσεων, ηλεκτρονικές εικόνες, αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακά προφίλ και διευθύνσεις email.

Ως εκ τούτου, με αυτήν την εφαρμογή, αυξάνετε την αποτελεσματικότητά σας στον εντοπισμό ψεύτικων κλήσεων τηλεφωνικού κέντρου και μειώνετε τον αριθμό των ψευδώς θετικών. Εντοπίζει εάν ο εισερχόμενος καλών είναι απατεώνας ή δεν χρησιμοποιεί τις ακόλουθες λύσεις:

 • Ανίχνευση αριθμού VOIP
 • Επαλήθευση προφίλ εφαρμογής διαδικτυακών γνωριμιών
 • Ελέγχει το επιχειρηματικό ή επαγγελματικό υπόβαθρο
 • Έλεγχος ταυτότητας πελατών και επιχειρήσεων
 • Εντοπίστε και επανενωθείτε με χαμένες συνδέσεις

Τα δημοφιλή προγράμματα συνδρομής από το SocialCatfish είναι η απεριόριστη αναζήτηση κοινωνικής δικτύωσης για 27,48 $/μήνα και η απεριόριστη αναζήτηση εικόνων για 26,99 $/μήνα. Μπορείτε επίσης να πάρετε έναν ειδικό αναζήτησης με εφάπαξ χρέωση 297,00 $.

Ο Intelius

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την Intelius όταν χρειάζεστε ένα από τα καλύτερα εργαλεία αναζήτησης τηλεφωνικών αριθμών απατεώνων. Απλώς πρέπει να εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα επί πληρωμή σε αυτόν τον ιστότοπο και να δημιουργήσετε το προφίλ σας. Μόλις τελειώσετε, απλώς εισαγάγετε τον εισερχόμενο αριθμό κινητού τηλεφώνου στην πύλη αναζήτησης. Προσφέρει τις ακόλουθες αντίστροφες αναζητήσεις χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου:

 • Οι άνθρωποι αναζητούν
 • Έρευνα ποινικού μητρώου
 • Ελεγχο του ιστορικού τους
 • Αντίστροφη αναζήτηση διεύθυνσης
 • Αναζήτηση δημόσιων αρχείων

Συνοδεύεται από μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων και πόρους δεδομένων συνεργατών. Όταν πληκτρολογείτε έναν αριθμό για επαλήθευση, η μηχανή δεδομένων του σαρώνει δισεκατομμύρια εγγραφές παγκοσμίως. Μόλις ολοκληρωθεί, παράγει μια λεπτομερή αναφορά που συνήθως περιέχει όνομα, διεύθυνση, πιθανές γνωριμίες, ηλικία, όνομα φορέα, τύπο τηλεφώνου, τοποθεσία και ούτω καθεξής.

Έχει επαληθευτεί

Η BeenVerified λειτουργεί ως εταιρεία συλλογής πληροφοριών εδώ και πολλά χρόνια. Η πλατφόρμα είναι κατάλληλη για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Σας επιτρέπει να μάθετε ένα λεπτομερές υπόβαθρο του καλούντος μέσω εξωτερικών και εσωτερικών αναζητήσεων στη βάση δεδομένων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ιστού, την εφαρμογή Android και την εφαρμογή iOS, ανάλογα με τη χρήση της συσκευής σας. Ανεξάρτητα από τη συσκευή, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση εισάγοντας οποιοδήποτε από τα ακόλουθα δεδομένα σχετικά με τον εισερχόμενο άγνωστο καλούντα:

 • Ποιοι είναι
 • Αντίστροφη αναζήτηση αριθμού τηλεφώνου
 • Αναζήτηση βάσει διεύθυνσης email
 • Αναζήτηση βάσει διεύθυνσης σπιτιού ή επιχείρησης
 • Αναζήτηση ονομάτων χρήστη πρακτόρων συνομιλίας, πρακτόρων κλήσης, πρακτόρων τεχνικής υποστήριξης κ.λπ.
 • Αναζητήστε κάποιον από το όχημα,

Επομένως, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον αριθμό του αντιπροσώπου του εισερχόμενου τηλεφωνικού κέντρου για να επαληθεύσετε εάν ο πράκτορας ανήκει σε εταιρεία απάτης ή σε πραγματική επιχείρηση.

Άμεσο ματ

Το Instant Checkmate μπορεί να ανακαλύψει λεπτομερείς πληροφορίες για τον καλούντα σας, όπως προσωπικά στοιχεία, φωτογραφίες, διαδικτυακή δραστηριότητα, προφίλ κοινωνικών μέσων, πληροφορίες εταιρείας κ.λπ. Χρησιμοποιεί τον αντίστροφο αλγόριθμο εντοπισμού αριθμών τηλεφώνου που χρησιμοποιούν οι περισσότερες εφαρμογές αναζήτησης τηλεφωνικών αριθμών απατεώνων.

  8 Ερωτήσεις και απαντήσεις γωνιακής συνέντευξης [2022]

Εάν λάβετε οποιοδήποτε ύποπτο κείμενο WhatsApp, SMS, MMS, τηλεφωνικές κλήσεις κ.λπ., μπορείτε να αναζητήσετε τον εισερχόμενο καλούντα παρέχοντας τον αριθμό σε αυτό το εργαλείο. Κυρίως οι απατεώνες υποδύονται έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας για να σας παγιδεύσουν. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε με σιγουριά τέτοιες καταστάσεις επαληθεύοντας τα στοιχεία ιστορικού του καλούντος.

Επομένως, κάθε φορά που λαμβάνετε πραγματικές κλήσεις έκτακτης ανάγκης από αγνώστους όπου εμπλέκεται κάποιος γνωστός σας, μπορείτε να τους βοηθήσετε. Διαφορετικά, μπορείτε απλώς να αγνοήσετε την κλήση ή ακόμα και να μοιραστείτε τις λεπτομέρειες με τις τοπικές αρχές για αυστηρή δράση.

TruthFinder

Το TruthFinder σάς επιτρέπει επίσης να ανακαλύψετε την ταυτότητα ενός αγνώστου καλούντος ή ενός αγνώστου καλούντος αναζητώντας απλώς αριθμούς τηλεφώνου στην εφαρμογή Ιστού του. Εκτός από την εφαρμογή Ιστού, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές Android και iOS για επιπλέον ευκολία.

Τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα είναι:

 • Αντίστροφη αναζήτηση αριθμού κινητού ή σταθερού τηλεφώνου
 • Αναζήτηση πληροφοριών για αγνώστους
 • Πραγματοποίηση ελέγχου ιστορικού σε τηλεφωνητές, αντιπρόσωπο πωλήσεων κ.λπ.
 • Αντίστροφη αναζήτηση διευθύνσεων όταν οι αποστολείς ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μοιράζονται ψεύτικες διευθύνσεις επιχειρήσεων
 • Εξετάζοντας τα δημόσια αρχεία για να επαληθεύσετε μια νόμιμη επιχείρηση
 • Σάρωση του σκοτεινού ιστού για την αποκάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων από ψεύτικους πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών

Το εργαλείο λειτουργεί επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε να λάβετε μια λεπτομερή αναφορά για τον άγνωστο καλούντα με την εγγραφή σας σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή.

CocoFinder

Έχετε λάβει πολλές κλήσεις για προωθητικές ενέργειες και εκπτώσεις τον τελευταίο καιρό; Αυτοί οι τηλεφωνητές ζητούν πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κάρτες, δωροκάρτες Google Play κ.λπ.; Εάν όλα αυτά ισχύουν, μπορείτε να επαληθεύσετε τα στοιχεία του εισερχόμενου καλούντος στο CocoFinder πριν δώσετε οποιαδήποτε προσωπική ή οικονομική πληροφορία.

Η αντίστροφη πλατφόρμα αναζήτησης αριθμών τηλεφώνου προσφέρει επί του παρόντος δωρεάν υπηρεσίες επικύρωσης τηλεφωνικών αριθμών. Ωστόσο, η διαδικασία μπορεί να φαίνεται πιο αργή από τους ανταγωνιστές της.

Αν και οι περισσότερες από τις παραπάνω υπηρεσίες λειτουργούν μόνο εντός των ΗΠΑ, το CocoFinder προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλές χώρες εκτός των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε αριθμούς στον Καναδά, τη Γαλλία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Αφρική κ.λπ.

Ακτινίδια

Μια άλλη δημοφιλής και εύχρηστη εφαρμογή για αναζήτηση αριθμών τηλεφώνου απατεώνων είναι το Kiwi. Η διεπαφή του είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση με τον αριθμό τηλεφώνου ή το όνομα του αγνώστου καλούντος.

Η αντίστροφη αναζήτηση αριθμού κινητού τηλεφώνου ανακτά μια λεπτομερή αναφορά που μπορεί να περιλαμβάνει όνομα, ηλικία, πληροφορίες εταιρείας, τοποθεσία κ.λπ. Συγκεντρώνει επίσης αναφορές ανεπιθύμητων μηνυμάτων ενός αριθμού τηλεφώνου από πολλούς χρήστες. Ως εκ τούτου, μπορείτε να μάθετε αμέσως ότι ο εισερχόμενος καλών είναι απατεώνας, ώστε να μπορείτε να κλείσετε το τηλέφωνο.

Συχνά χρησιμοποιούμενες μέθοδοι απάτης

Γατοψάρεμα

Οι απατεώνες δημιουργούν μια φανταστική ταυτότητα και προσελκύουν τα θύματα-στόχους τους στο διαδίκτυο μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, οι κακοί ηθοποιοί είτε τους δελεάζουν σε προσωπικές συναντήσεις και τους απαγάγουν είτε κερδίζουν οικονομικά οφέλη από τον στόχο.

Κοινωνική μηχανική

Οι χάκερ χρησιμοποιούν την κοινωνική μηχανική για να αποκτήσουν εταιρικά ή επιχειρηματικά δεδομένα από επαγγελματίες που εργάζονται σε διευθυντικούς ή ηγετικούς ρόλους. Στη συνέχεια, οι απατεώνες χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να επιτεθούν στην εταιρεία χρησιμοποιώντας ransomware.

Απάτη Τεχνικής Υποστήριξης

Είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος εξαπάτησης ηλικιωμένων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Οι ψεύτικοι πράκτορες τηλεφωνικών κέντρων θα καλούν τους υποψήφιους πελάτες τυχαία. Στη συνέχεια απειλούν έμμεσα τα νοικοκυριά ότι το τηλέφωνο ή η γραμμή του διαδικτύου τους έχει χακαριστεί.

  Πώς να διαγράψετε εφαρμογές στο Nintendo Switch

Και, μόνο οι πράκτορες του τηλεφωνικού κέντρου μπορούν να το λύσουν αυτό. Εάν ο χρήστης πέσει θύμα αυτής της τακτικής, οι απατεώνες θα αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στον φορητό υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το TeamViewer, την Amy Admin και ούτω καθεξής. Σε κάποιο σημείο, θα σας ζητήσουν να εισαγάγετε στοιχεία πιστωτικής κάρτας, τα οποία θα κλέψουν μέσω της κοινής χρήσης οθόνης.

Επενδυτικές απάτες

Οι ηλικιωμένοι με συνταξιοδοτικά ταμεία, αποταμιεύσεις κ.λπ., πέφτουν πιο συχνά θύματα επενδυτικών απατών. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές όπως Απάτη συγγένειας, Προγράμματα υψηλής απόδοσης, σχήματα δωματίου ανάκτησης κ.λπ., για να κλέψουν τις οικονομίες τους από τους ηλικιωμένους.

Απάτη επιστροφής χρημάτων

Ψεύτικοι πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών ψυχρής κλήσης πελατών των Target, Walmart, Amazon, eBay κ.λπ. Στη συνέχεια παραπλανούν τον πελάτη ότι έχουν κάνει μια παραγγελία για πολλά χρήματα και ο πράκτορας μπορεί μόνο να επιστρέψει τα χρήματα. Ο πράκτορας ζητά τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και τα χρησιμοποιεί για να κάνει ηλεκτρονικές αγορές για τρίτους.

Απάτη με δωροκάρτες Google Play

 • Ορισμένοι ψεύτικοι ιστότοποι θα έδιναν δωροκάρτες Google Play μεγάλων ονομαστικών αξιών σε πολύ φθηνή τιμή. Αυτοί οι κωδικοί είναι πάντα ψεύτικοι και δεν λειτουργούν ποτέ.
 • Απατεώνες εκβιάζουν ηλικιωμένους πολίτες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και τους δελεάζουν να αγοράσουν δωροκάρτες Google Play. Στη συνέχεια, οι απατεώνες ξεγελούν επίσης τον στόχο τους για να στείλουν κωδικούς δωροκάρτας στους απατεώνες.

Απάτες phishing

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι απατεώνες θα σας στείλουν ένα μήνυμα SMS, email, WhatsApp ή Facebook για να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ή να κάνετε λήψη ενός αρχείου. Ο απώτερος στόχος είναι να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή κατασκοπείας στη συσκευή σας, ώστε οι χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά σας διαπιστευτήρια.

Οι καλύτερες συμβουλές για να μείνετε ασφαλείς από απατεώνες

 • Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από τις παραπάνω εφαρμογές αναζήτησης αριθμών τηλεφώνου απατεώνων για να επαληθεύσετε κλήσεις προώθησης και εξυπηρέτησης πελατών.
 • Εάν η εφαρμογή αναγνώρισης απατεώνων προσδιορίσει τον αριθμό ως μη ασφαλή, αποσυνδέστε αμέσως την κλήση.
 • Ποτέ μην απαντάτε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου ο αποστολέας σας υπόσχεται εκατομμύρια δολάρια για τίποτα.
 • Μην κάνετε λήψη, εγκατάσταση ή κλικ σε άγνωστους συνδέσμους που λαμβάνονται μέσω SMS, WhatsApp κ.λπ.
 • Μην εμπιστεύεστε υποβαθμισμένες επενδυτικές εταιρείες που σας προσφέρουν κέρδη από τη μια μέρα στην άλλη που είναι αδιανόητα.
 • Εάν κάποιος σας τηλεφωνήσει λέγοντας ότι είναι από την IRS, το FBI, την NSA κ.λπ., επικοινωνήστε αμέσως με τις τοπικές αρχές ή το 911 και αναφέρετε το περιστατικό. Μην αποδεχτείτε να αγοράσετε δωροκάρτες, να κάνετε μεταφορά χρημάτων κ.λπ.
 • Οι περισσότερες προληπτικές διαδικτυακές προσφορές για να σας κάνουν πλούσιους, να σας κάνουν έναν καλό σύντροφο, να σας δώσουν δωρεάν δωροκάρτες κ.λπ., είναι απάτες. Μείνετε μακριά από αυτά!
 • Βοηθήστε τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειάς σας με τους υπολογιστές και το smartphone τους για να τα κρατήσετε μακριά από απατεώνες.

Τελικές Λέξεις

Εάν δεν παίρνετε το διαδίκτυο στα σοβαρά, μπορεί να πέσετε θύματα απατεώνων. Πρέπει να μοιράζεστε ελάχιστα δεδομένα στο διαδίκτυο. Επίσης, προστατέψτε τους λογαριασμούς σας με σκληρούς κωδικούς πρόσβασης. Και, για να αντισταθείτε και να είστε ενήμεροι όταν οι απατεώνες σας καλούν εν ψυχρώ ως πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από τις παραπάνω εφαρμογές αναζήτησης αριθμού τηλεφώνου απατεώνων για να αναγνωρίσετε έναν απατεώνα.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικούς καλύτερους τρόπους και εφαρμογές για να αποφύγετε τις επιθέσεις Vishing.