9 Καλύτερο λογισμικό Planogram για να βελτιστοποιήσετε τον χώρο λιανικής σας

Εσείς, ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης λιανικής, αναζητάτε δημιουργικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο λιανικής σας;

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο του λιανικού εμπορίου, η αποτελεσματική αξιοποίηση του χώρου και το στρατηγικό οπτικό merchandising κάνουν τη διαφορά στην προσέλκυση πελατών και στην αύξηση των πωλήσεων. Αυτό είναι όπου το λογισμικό του πλανογράμματος μπαίνει στην εικόνα.

Το λογισμικό Planogram έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι έμποροι λιανικής δημιουργούν και στήνουν τα καταστήματά τους για να μεγιστοποιήσουν τον χώρο λιανικής τους και να προσφέρουν στους καταναλωτές μια συναρπαστική εμπειρία αγορών.

Ας καταλάβουμε λεπτομερώς τι είναι στην πραγματικότητα το λογισμικό πλανογράμματος και πώς σας βοηθά να οργανώσετε τον χώρο λιανικής σας.

Το πλανόγραμμα είναι μια οπτική αναπαράσταση που περιγράφει τη θέση και τη διάταξη των προϊόντων σε μια περιοχή λιανικής, όπως ένα κατάστημα ή ένα τμήμα. Οι έμποροι το χρησιμοποιούν για να οργανώσουν τα εμπορεύματά τους σε ράφια, ράφια ή εκθέσεις.

Ο κύριος σκοπός του λογισμικού planogram είναι να βελτιστοποιήσει τη χρήση του χώρου λιανικής για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, την αύξηση των πωλήσεων και τη βελτίωση της συνολικής λειτουργικής αποτελεσματικότητας. Τα πλανογράμματα αναπτύσσονται συχνά με εξειδικευμένο λογισμικό που βοηθά τις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν, να οπτικοποιούν και να διαχειρίζονται τη διάταξη των χώρων λιανικής τους.

Πώς βοηθά το λογισμικό Plangoram στη βελτιστοποίηση του χώρου αποθήκευσης;

Αυτές οι λύσεις λογισμικού βοηθούν στην προβολή των αγαθών και των εμπορευμάτων σας και στη βελτιστοποίηση του εικονικού χώρου καταστημάτων λιανικής με τους ακόλουθους τρόπους:

 • Αξιοποίηση χώρου: Οι έμποροι λιανικής μπορούν να χρησιμοποιούν λογισμικό πλανογράμματος για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χώρο τους. Με βάση τη συμπεριφορά των πελατών, τις πληροφορίες πωλήσεων και τη δημοτικότητα του προϊόντος, μπορούν να αναλύσουν και να τροποποιήσουν την κατανομή του χώρου των ραφιών. Η αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου εγγυάται ότι τα αγαθά εμφανίζονται σε περίοπτη θέση, καθιστώντας ευκολότερο για τους πελάτες να βρουν αυτό που χρειάζονται.
 • Σχεδιασμός ποικιλίας: Το λογισμικό Planogram βοηθά τους εμπόρους να οργανώσουν την επιλογή των προϊόντων τους. Οι έμποροι λιανικής μπορούν να αποφασίσουν ποια προϊόντα θα ομαδοποιήσουν για ευκαιρίες διασταυρούμενων πωλήσεων ή δωρεάν προβολές, εξετάζοντας τις προτιμήσεις των πελατών και τα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων.
 • Τοποθέτηση προϊόντων και αλληλουχία: Οι πωλητές μπορούν να επιλέξουν την καλύτερη παραγγελία για να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας λογισμικό πλανογράμματος. Μπορείτε να ταξινομήσετε προσεκτικά τα πράγματα με βάση το μέγεθος του προϊόντος, την επωνυμία, το χρώμα και την τιμολόγηση για να δημιουργήσετε οπτικά ελκυστικές οθόνες που είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσουν πελάτες.

Με βάση το πόσο πολλά υποσχόμενο φαίνεται ένα λογισμικό πλανογράμματος για την εικονική επιχείρησή σας, ακριβώς εμείς καθώς συζητάμε τα καλύτερα εργαλεία πλανογράμματος μαζί με τα χαρακτηριστικά τους που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τη βιτρίνα σας σε έναν κερδοφόρο κόμβο οπτικής απήχησης και αφοσίωσης των καταναλωτών.

Λοιπόν, εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές για το καλύτερο λογισμικό πλανογράμματος, γνωστό ως αποτελεσματικό και φιλικό προς τον χρήστη.

  Τι νέο υπάρχει στην Java 17;

DotActiv

Η DotActiv είναι ένας κορυφαίος πάροχος λογισμικού πλανογραμματισμού που έχει σχεδιαστεί για καταστήματα λιανικής. Η πρωτοποριακή λύση τους προσφέρει ισχυρές λειτουργίες που βασίζονται σε δεδομένα, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν αποτελεσματικά πλανογράμματα με έως και 40 προϊόντα σε διάταξη μιας σταγόνας.

Αποκτώντας πληροφορίες για την τοποθέτηση των ραφιών και τον αντίκτυπό της στην απόδοση, οι έμποροι λιανικής μπορούν να βελτιστοποιήσουν την τοποθέτηση των προϊόντων τους για μέγιστα αποτελέσματα. Το βασικό χαρακτηριστικό του λογισμικού πλανογράμματος DotActiv είναι η δυνατότητα αυτοματισμού που διασφαλίζει ότι μπορείτε να κυριαρχήσετε τα πλανογράμματα που βασίζονται σε δεδομένα σε λίγα δευτερόλεπτα και όχι σε ώρες!

Χαρακτηριστικά:

 • Παρέχει ισχυρά αναλυτικά στοιχεία λιανικής που διευκολύνει τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.
 • Διαθέτει προσαρμοσμένους πίνακες εργαλείων, οι οποίοι επιτρέπουν στους χρήστες να εξερευνούν και να αναλύουν οπτικά τον χώρο του καταστήματος.
 • Εξασφαλίζει την ικανοποίηση των χρηστών προσφέροντας ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά βίντεο.
 • Παρέχετε εγγύηση επιστροφής χρημάτων, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή τους για την επιτυχία των πελατών.
 • Προηγμένες δυνατότητες, όπως μια προσέγγιση βάσει δεδομένων και αφοσίωση στην υποστήριξη πελατών.

Creately

Το Creately είναι μια φιλική προς το χρήστη εφαρμογή που απαιτεί ελάχιστη τεχνική εξειδίκευση για τη δημιουργία πλανογραμμάτων ή γραφημάτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επικεντρωθείτε στα δημιουργικά σας έργα χωρίς να σας εμποδίζουν πολύπλοκα εργαλεία.

Με πολλές βολικές συντομεύσεις σχεδίασης, μια τεράστια βιβλιοθήκη σχολαστικά σχεδιασμένων σχημάτων και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικά κατασκευασμένων προτύπων,

Συνολικά, το Creately παρέχει μια βέλτιστη εμπειρία. Επιπλέον, η ανεξάρτητη από πλατφόρμα χαρακτηριστικό του το καθιστά συμβατό με δημοφιλή λειτουργικά συστήματα όπως Mac OS, Windows και Linux, διασφαλίζοντας προσβασιμότητα για όλους τους χρήστες.

Χαρακτηριστικά:

 • Εργαλεία πλανογραμμάτων που βασίζονται σε δεδομένα με συνεργασία σε πραγματικό χρόνο
 • Καμβάς ελεύθερης μορφής για διαισθητική απεικόνιση με λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης
 • Διατίθεται ποικιλία χρωμάτων για τη διαφοροποίηση μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών προϊόντων
 • Ενσωματωμένη αναζήτηση εικόνων Google για άμεση πρόσβαση σε σχετικά προϊόντα χωρίς να βγείτε από την εφαρμογή
 • Δυνατότητα τηλεδιάσκεψης εντός εφαρμογής και παρακολούθηση ζωντανού ποντικιού για βελτίωση της απομακρυσμένης συνεργασίας.

SmartDraw

Το SmartDraw παρέχει ένα ευρύ φάσμα εξαιρετικών λειτουργιών ειδικά για το λιανικό εμπόριο και έχει αποδειχθεί πολύ συμβατό με τη συνεργασία σε επίπεδο επιχείρησης. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση με πολλά πρότυπα, ομαλή ενσωμάτωση με γνωστό λογισμικό, αυτοματοποιημένη οπτική παραγωγή και απλή κοινή χρήση αρχείων. Παραδόξως, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά σε επίπεδο επιχείρησης, η τιμολόγηση του SmartDraw εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστική.

Το SmartDraw προσφέρει λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης που σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέτετε προθήκες, παλέτες χρωμάτων και ευθυγράμμιση στα προϊόντα. Το λογισμικό προσφέρει μια πλούσια βιβλιοθήκη οπτικών αντικειμένων δίνοντάς σας τεράστιες επιλογές για να διαλέξετε.

Χαρακτηριστικά:

 • Χαρακτηριστικά μηχανής έξυπνης μορφοποίησης που επιτρέπουν προσβάσιμη δημιουργία και επεξεργασία διαγραμμάτων.
 • Διατίθενται αυτόματα διαστήματα, ευθυγράμμιση, μεγέθη και συνδυασμοί χρωμάτων.
 • Παρέχει χιλιάδες πρότυπα και σύμβολα για περισσότερους από 70 διαφορετικούς τύπους διαγραμμάτων.
 • Προσφέρει πραγματικές ικανότητες σχεδίασης που μοιάζουν με CAD, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών ζυγών μηχανικής.
 • Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες επεκτάσεις χρησιμοποιώντας το VisualScript SDK.

Ποσ

Παρά το γεγονός ότι είναι πιο ακριβή επιλογή, η Quant έχει πολλά πλεονεκτήματα για το merchandising με πλανόγραμμα. Το εργαλείο του περιλαμβάνει μια ποικιλία τύπων εξαρτημάτων, όπως συμβατικά συστήματα ραφιών, επιτραπέζιες οθόνες, ειδικά εξαρτήματα όπως ψυγεία και συστήματα ανάρτησης.

  Πώς να διαγράψετε το προφίλ Netflix

Το Quant διαθέτει επίσης μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που το καθιστά απλό στη χρήση. Τόσο η χρήση του χώρου όσο και οι δυνατότητες πωλήσεων μπορούν να αυξηθούν αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας τα αυτοματοποιημένα πλανογράμματα της Quant. Η πλούσια βιβλιοθήκη προσαρμόσιμων προτύπων προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις πωλήσεων και υλικοτεχνικής υποστήριξης σας επιτρέπει να δημιουργείτε πλανογράμματα μέσα σε λίγα λεπτά.

Χαρακτηριστικά:

 • Λογισμικό υψηλής απόδοσης ικανό να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται αποτελεσματικά μεγάλο όγκο δεδομένων.
 • Δημιουργήστε εύκολα ακριβή και βέλτιστα πλανογράμματα
 • Διευκολύνει την απρόσκοπτη εξαγωγή και κοινή χρήση με ομάδες στο κατάστημα.
 • Ενεργοποιήστε την ταυτόχρονη πρόσβαση για πολλούς χρήστες, επιτρέποντας την ταυτόχρονη εργασία σε διαφορετικά έργα.
 • Η εφαρμογή Ιστού προσφέρει υψηλή ευελιξία και επιλογές προσαρμογής σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Relex

Η Relex ειδικεύεται στο να βοηθάει τους λιανοπωλητές και τις επωνυμίες καταναλωτών να επιτύχουν κερδοφόρα ανάπτυξη μέσω των καναλιών πωλήσεων και διανομής. Δίνοντας προτεραιότητα στην ικανοποίηση των πελατών και ελαχιστοποιώντας το λειτουργικό κόστος, η ολοκληρωμένη πλατφόρμα σχεδιασμού της αλυσίδας εφοδιασμού και λιανικής επιτρέπει στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τη συνολική τους απόδοση.

Με την καινοτόμο προσέγγισή τους, βοηθούν τους πελάτες να επιτύχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, όπως εξαιρετική διαθεσιμότητα προϊόντων, αυξημένες πωλήσεις, βελτιωμένη βιωσιμότητα και βέλτιστη απόδοση επένδυσης.

Χαρακτηριστικά:

 • Παρέχει σχεδιασμό χώρου και παραγωγή 2D πλανογραμμάτων με απομακρυσμένη πρόσβαση.
 • Επιτρέπει στα μέλη του προσωπικού να προτείνουν τροποποιήσεις της ποικιλίας βάσει δεδομένων πλανογράμματος.
 • Επιτρέπει τη δημιουργία, εκτέλεση και παρακολούθηση εργασιών σε πολλαπλά περιβάλλοντα.
 • Επιτρέπει την ανανέωση του προϊόντος σε μια συγκεκριμένη περιοχή
 • Εξουσιοδοτεί τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την απογραφή, τη χρήση του χώρου, τη διαχείριση εργατικού δυναμικού και τον προγραμματισμό χωρητικότητας.

zVisuel

Το zVisuel είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο που απευθύνεται σε κατασκευαστές, επωνυμίες και εμπόρους λιανικής με στόχο τη δημιουργία πλανογραμμάτων υψηλής ποιότητας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Χρησιμοποιώντας το 3D planogramming, οι χρήστες μπορούν να ξεκλειδώσουν τη δυνατότητα διαδραστικής προβολής και εκτύπωσης πλανογραμμάτων από διάφορες γωνίες, να αυτοματοποιήσουν την αντιγραφή προϊόντων κατά μήκος των ραφιών, να προσομοιώσουν περίπλοκα φωτιστικά και στοιχεία σημείου πώλησης (POS) και να έχουν πρόσβαση σε πολλές άλλες δυνατότητες που προηγουμένως ήταν δύσκολο να επιτευχθούν με παραδοσιακές μεθόδους 2D.

Χαρακτηριστικά:

 • Περιλαμβάνονται τυπικά εργαλεία ανάλυσης για τη βελτιστοποίηση της αξίας και των ποικιλιών ραφιού.
 • Δυνατότητα μέτρησης της αξίας ράφι και υπολογισμού πωλήσεων σε πραγματικό χρόνο.
 • Δημιουργήστε εικόνες υψηλής ανάλυσης 2D ή 3D της διάταξης του ραφιού.
 • Δημιουργήστε προσαρμόσιμες αναφορές πλανογράμματος με λεπτομερείς πληροφορίες.
 • Δημοσιεύστε τις αναφορές του πλανογράμματος για να τις μοιραστείτε με τους ενδιαφερόμενους.

OPENCatman

Το OPENCatman φέρνει επανάσταση στον τομέα του σχεδιασμού και του σχεδιασμού του χώρου με τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά του. Αυτό το λογισμικό διευκολύνει την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών και εμπόρων λιανικής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν καινοτόμα σχέδια μάρκετινγκ κατηγορίας.

Με την πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud, αυτό το λογισμικό αιχμής έχει συγκεντρώσει μια τεράστια και εντυπωσιακή βάση χρηστών. Αυτοί οι χρήστες αξιοποιούν τις ισχυρές δυνατότητες του OPENCatman για να σχεδιάσουν, να αναλύσουν και να μοιραστούν αβίαστα πλανογράμματα λιανικής με καταστήματα και συνεργάτες.

  Η φριτέζα αέρα Ninja έχει κουμπί επαναφοράς;

Χαρακτηριστικά:

 • Δημιουργεί πλανογράμματα λιανικής για ταξινόμηση και προβολή προϊόντων.
 • Προσδιορίζει και αναλύει τις όψεις με βάση τις πωλήσεις, τον κύκλο εργασιών των αποθεμάτων και το περιθώριο κέρδους
 • Παρέχετε μια βάση δεδομένων προϊόντων με 1.200.000 δυνατότητες από 40 χώρες που εξακολουθούν να επεκτείνονται.
 • Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται πλανογράμματα μεταξύ των συνεργατών τους.
 • Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μια βιβλιοθήκη προϊόντων που περιέχει φωτογραφίες, μετρήσεις και περιγραφές προϊόντων.

Γραφόλιθος

Το Grapholite είναι ένα μοντέρνο και ολοκληρωμένο εργαλείο για το σχεδιασμό διαφόρων διαγραμμάτων. Ο πρωταρχικός του στόχος είναι να διευκολύνει τη δημιουργία διαφόρων επαγγελματικών γραφικών και τεχνικών σχεδίων, που περιλαμβάνουν τα πάντα, από βασικά προσχέδια και σκίτσα μέχρι περίπλοκα και επαγγελματικής εμφάνισης εικονικά πλανογράμματα.

Δεν μπορείτε να παραβλέψετε αυτό το απίστευτο εργαλείο εάν ασχολείστε με τη σχεδίαση διαγραμμάτων ροής, κατόψεων, διατάξεων δικτύου, σκίτσα, εικονογραφήσεις και άλλες παρόμοιες εργασίες. Χάρη στη δυνατότητα ελεύθερου σχεδίου, το Grapholite σάς επιτρέπει να δημιουργείτε βασικά σχήματα και συνδέσεις με πολύ απλό τρόπο. Σε περίπτωση που θέλετε να δημιουργήσετε πολύπλοκα σχέδια και δομές, μπορείτε να επιλέξετε εκατοντάδες έτοιμα προς χρήση στένσιλ χρησιμοποιώντας τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης.

Χαρακτηριστικά:

 • Παρέχετε μια διαισθητική διεπαφή που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν και να αποθέσουν προϊόντα σε ένα εικονικό ράφι ή οθόνη καταστήματος.
 • Δυνατότητα προσαρμογής της διάταξης του καταστήματος καθορίζοντας το μέγεθος, το σχήμα και τον αριθμό των ραφιών.
 • Διατίθενται προσχεδιασμένα πρότυπα για κοινές διατάξεις καταστημάτων ή τύπους οθόνης.
 • Συμπεριλάβετε λειτουργίες για τη διαχείριση και την οργάνωση δεδομένων προϊόντων, όπως εικόνες προϊόντων και τιμολόγηση.
 • Δυνατότητα δημιουργίας τρισδιάστατων απεικονίσεων ή ρεαλιστικών αποδόσεων.

Edraw

Το Edraw by Wondershare ξεχωρίζει για τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή του, που έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώνει τους αρχάριους με την εύκολη πλοήγηση. Με τόσες πολλές επιλογές στη γραμμή εργαλείων, τον πίνακα και τη βιβλιοθήκη, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε όποιο σχέδιο θέλετε, να το σύρετε και να το αποθέσετε στον καμβά. Με αυτόν τον τρόπο, η ολοκλήρωση ενός πλανογράμματος γίνεται παιχνιδάκι.

Επιπλέον, το EdrawMax προσφέρει απρόσκοπτες δυνατότητες κοινής χρήσης, επιτρέποντάς σας να εξάγετε την ολοκληρωμένη εργασία σας στο Visio. Εφοδιασμένο με μια τεράστια συλλογή προτύπων και συμβόλων, το Edraw σάς βοηθά να σχεδιάσετε εντυπωσιακά πλανογράμματα με ελάχιστη προσπάθεια, είτε είστε αρχάριος είτε επαγγελματίας.

Χαρακτηριστικά:

 • Προσφέρει 25 επαγγελματικά σχεδιασμένους συνδυασμούς χρωμάτων για μη σχεδιαστές.
 • Περιλαμβάνει λειτουργίες λήψης σημειώσεων για εύκολη καταγραφή και οργάνωση των σκέψεων.
 • Επιτρέπει την ενσωμάτωση υπερσυνδέσμων σε διαγράμματα για βελτιωμένες επεξηγήσεις.
 • Παρέχει δυνατότητες εκτύπωσης για κοινή χρήση δημιουργημένων διαγραμμάτων με φίλους.
 • Προσφέρετε μια μεγάλη γκάμα συμβόλων και σχημάτων για εύκολη επιλογή στα διαγράμματά σας.

συμπέρασμα

Η εφαρμογή του λογισμικού planogram αλλάζει το παιχνίδι για τους λιανοπωλητές που επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν τον χώρο λιανικής τους. Αξιοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και γνώσεις που βασίζονται σε δεδομένα, αυτό το λογισμικό δίνει τη δυνατότητα στους λιανοπωλητές να δημιουργούν στρατηγικές διατάξεις που μεγιστοποιούν τις πωλήσεις, βελτιώνουν τις εμπειρίες των πελατών και βελτιώνουν τη συνολική λειτουργική απόδοση.

Μπορείτε εύκολα να πειραματιστείτε με διαφορετικό λογισμικό πλανογράμματος που αναφέρεται σε αυτήν την ανάρτηση και να φέρετε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζετε, οπτικοποιείτε και εκτελείτε τις στρατηγικές εμπορευματοποίησης.