9 Καλύτερο λογισμικό ήχου για εγγραφή, επεξεργασία, μίξη και άλλα

Ανεξάρτητα από το αν είστε καλλιτέχνης φωνής ή βιντεογράφος, το να έχετε καλό λογισμικό ήχου είναι ύψιστης προτεραιότητας.

Ακόμα κι αν σας αρέσει το τραγούδι, θα ψάχνετε για κάτι που να μπορεί να ηχογραφήσει, να επεξεργαστεί και ακόμη και να αναμίξει ήχους για να δημιουργήσει τα καλύτερα δυνατά κομμάτια για το κοινό σας. Το λογισμικό ήχου είναι πραγματικά απαραίτητο και για τους παραγωγούς μουσικής, επειδή όλη τους η δουλειά περιστρέφεται γύρω από τη δημιουργία καλής μουσικής και ο κύριος στόχος τους είναι να προσφέρουν καθαρή ποιότητα ήχου.

Υπάρχουν στιγμές ακόμα κι αν το περιβάλλον σας δεν είναι τόσο θορυβώδες. θα εξακολουθείτε να θεωρείτε ότι ο ήχος σας είναι λίγο ενοχλητικός με περιττές φλυαρίες ή θορύβους από την κυκλοφορία, κυρίως επειδή το μικρόφωνό σας δεν κάνει το καλύτερο της δουλειάς του.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε το πιο κατάλληλο λογισμικό ήχου για τις ανάγκες σας για να κάνετε το κομμάτι σας να ξεχωρίζει απίστευτα. Ευτυχώς, έκανα όλη την έρευνα για εσάς, συντάσσοντας αυτήν τη χρήσιμη λίστα.

Ας πηδήξουμε κατευθείαν σε αυτά για να μάθουμε ποια θα ήταν κατάλληλη για εσάς.

Θράσος

Ένας βετεράνος για αρχή, Θράσος υπάρχει από το 2000 και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή λογισμικά επεξεργασίας ήχου εκεί έξω. Είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα και πολλαπλών πλατφορμών που είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση για οποιονδήποτε χωρίς προηγούμενη εξειδίκευση στην επεξεργασία ήχου.

Εδώ είναι μερικά από τα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό:

 • Εγγραφή ήχου
 • Ψηφιοποίηση εγγραφών από άλλα μέσα
 • Επεξεργαστείτε και προσθέστε εφέ στον ήχο σας, όπως αντήχηση, αυτόματο συντονισμό, παραμόρφωση και ηχώ
 • Ενεργοποιήστε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για ταχύτερη ροή εργασίας
 • Δείτε τον ήχο σε λειτουργία φασματογράμματος για να τον επιλέξετε και να τον οπτικοποιήσετε σε συχνότητες
 • Προσθέστε πρόσθετα όπως το LV2 και το VST για να βελτιώσετε περαιτέρω τον ήχο σας.
 • Εισαγωγή/εξαγωγή ήχου 16-bit, 24-bit και 32-bit για εξαιρετική ποιότητα ήχου

Το Audacity υποστηρίζει μια χούφτα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS και Linux.

Adobe Audition

Οτιδήποτε προέρχεται από την Adobe είναι βέβαιο ότι θα είναι υπέροχο και δεν διαφέρει Adobe Audition. Μπορείτε να επεξεργαστείτε και να γυαλίσετε τους ακατέργαστους ήχους σας σε άψογο ήχο ανακατεύοντας, καθαρίζοντας και κυριολεκτικά προσαρμόζοντάς τον, ενώ έχετε μια ομαλή ροή εργασίας.

Η φασματική τους οθόνη και ο βασικός πίνακας ήχου σάς βοηθούν να επαναφέρετε τους ήχους και να επιτύχετε ποιότητα επαγγελματικού επιπέδου ακόμα κι αν δεν είστε επαγγελματίας σε αυτό που κάνετε. Για να μην αναφέρουμε, μπορείτε επίσης να κάνετε remix ήχου αναδιατάσσοντας τα κομμάτια ώστε να ταιριάζουν σε οποιαδήποτε διάρκεια.

  Πώς να σαρώσετε και να διορθώσετε την ευπάθεια Log4j;

Εάν ο υπάρχων ήχος σας έχει προβλήματα, μπορείτε να το διορθώσετε και τα ενσωματωμένα εργαλεία τους, όπως ο πίνακας διάγνωσης, η μείωση ήχου, το DeClipper και το DeHummer.

Το Adobe Audition έχει κατασκευαστεί για διάφορους σκοπούς που χρησιμοποιεί ήχο, συμπεριλαμβανομένων των podcast, το οποίο απαιτεί πολύ καθαρό ήχο στις μέρες μας. Έτσι, μπορείτε να οπτικοποιήσετε ξεκάθαρα πόσο καλά θα είναι τα επεξεργασμένα ηχητικά σας με αυτό το λογισμικό.

WavePad

WavePad είναι ένας άλλος εκπληκτικός επεξεργαστής ήχου που διαθέτει έναν τόνο βασικών και προηγμένων χαρακτηριστικών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλους τους σκοπούς επεξεργασίας ήχου, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής μουσικής και των τακτικών ηχογραφήσεων.

Υποστηρίζει όλες τις κύριες μορφές ήχου και σας επιτρέπει να αποκόψετε, να αντιγράψετε, να περικόψετε, να χωρίσετε, να ενισχύσετε, να εξισορροπήσετε και να κανονικοποιήσετε τα κομμάτια ήχου σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Υπάρχουν επίσης επιλογές για τη μείωση του θορύβου και την πρόσβαση σε προηγμένα εργαλεία όπως η φασματική ανάλυση, το FFT και το TFFT για να κατανοήσετε καλύτερα τη συχνότητα ήχου σας.

Εάν είστε κάποιος που παράγει πολλά soundtrack ή οποιοδήποτε ήχο και θέλει να εξοικονομήσει χρόνο στη διαδικασία της επεξεργασίας του, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα ομαδικής επεξεργασίας για να τα επεξεργαστείτε όλα ταυτόχρονα. Είναι πολύ βολικό για άτομα που είναι απασχολημένα και θέλουν κάτι γρήγορο.

Το WavePad μπορεί να ληφθεί δωρεάν σε Windows, Mac, IOS, Android και Chromebook με περιορισμένες δυνατότητες. Για να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητες αυτού του λογισμικού, πρέπει να επιλέξετε την πληρωμένη έκδοση, η οποία αξίζει κατά τη γνώμη μου.

TwistedWave

Με τη δυνατότητα εγγραφής, master, μετατροπής και ομαδικής επεξεργασίας του ήχου σας, TwistedWave ήταν υποχρεωμένος να μπει σε αυτή τη λίστα.

Είναι μια λύση all-in-one για οτιδήποτε σχετίζεται με ήχους και το σπουδαίο είναι ότι είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση για οποιονδήποτε.

Εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες, εδώ είναι μερικά μοναδικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό το λογισμικό:

 • Αυτόματος εντοπισμός σημείων σίγασης στο κομμάτι ήχου για εύκολο διαχωρισμό
 • Διορθώστε το βήμα ή επιταχύνετε ανεξάρτητα
 • Δημιουργήστε εύκολα ήχους κλήσης iPhone και εξάγετε σε υποστηριζόμενη μορφή.
 • Εργαστείτε στα τρέχοντα κομμάτια ήχου ενώ τα μεγάλα αρχεία σας φορτώνονται στο παρασκήνιο.
 • Φορτώστε οποιονδήποτε αριθμό ηχητικών εφέ στη στοίβα σας για να τα εφαρμόσετε αντί να χρειάζεται να προσθέσετε το καθένα από την αρχή

Το TwistedWave υποστηρίζεται σε Mac και IOS ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και διαδικτυακά εάν δεν θέλετε να κατεβάσετε τίποτα.

Επεξεργαστής ήχου AVS

Δημιουργήθηκε αποκλειστικά για Windows, Επεξεργαστής ήχου AVS υποστηρίζει όλες τις κύριες μορφές ήχου και σας διευκολύνει να δημιουργήσετε υπέροχα κομμάτια. Μπορείτε να κόψετε, να περικόψετε, να χωρίσετε, να συγχωνεύσετε και να χειριστείτε τους ήχους σας σε μεγάλο βαθμό, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ανάμειξης διαφορετικών κομματιών μεταξύ τους.

  Περιορίστε την πρόσβαση στην εφαρμογή και τη λειτουργικότητα της συσκευής με ένα PIN

Υπάρχει επίσης μια βιβλιοθήκη εφέ, όπως αντήχηση, ρεφρέν, φλάντζερ και ηχώ, που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στα επιθυμητά σημεία του κομματιού. Εκτός από αυτό, μπορείτε:

 • Εγγράψτε ήχο από πολλές εισόδους όπως μικρόφωνο και δίσκους βινυλίου
 • Εξαγωγή ήχου από αρχεία βίντεο
 • Αφαιρέστε τους περιττούς θορύβους του περιβάλλοντος.
 • Αλλάξτε τον ρυθμό μετάδοσης bit ήχου σε οποιοδήποτε επίπεδο.
 • Μετατρέψτε το γραπτό κείμενο σε φωνή με φυσικό ήχο, όλα χάρη στη δυνατότητα μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Εφόσον αυτό το λογισμικό είναι διαθέσιμο μόνο για Windows, μπορείτε να το κατεβάσετε σε εκδόσεις Vista, 2003, XP, 7, 8, 8.1 και 10.

Logic Pro

Logic Pro από την Apple σας επιτρέπει να εφαρμόσετε μερικές από τις πιο σκληροπυρηνικές πρακτικές παραγωγής και επεξεργασίας ήχου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες Step Sequencer, Sampler και Quick Sampler για να δημιουργήσετε χτύπους τυμπάνων, μελωδικά μοτίβα και να μετατρέψετε τους ήχους σε όργανα, όλα αυτά με μια κίνηση.

Η δημιουργία και ο αυτοσχεδιασμός της μουσικής σας έχει επίσης ένα εντελώς νέο νόημα με αυτό το λογισμικό, επειδή έχει Live Loops, οι οποίοι βασικά σας επιτρέπουν να παίξετε με διαφορετικά σετ μουσικών ρυθμίσεων σε ένα πλέγμα κελιών για να προσδιορίσετε ποιο ακούγεται καλύτερα, χωρίς να χρειάζεται να το προσθέσετε στο χρονοδιάγραμμά σας εκ των προτέρων.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε εφέ τύπου DJ, να παίξετε οποιοδήποτε όργανο (κιθάρα, ντραμς, πληκτρολόγιο κ.λπ.), να ηχογραφήσετε καθαρό ήχο, να προσθέσετε νέα μουσική στο υπάρχον κομμάτι χωρίς να διαταράξετε το τρέχον τέμπο και να εκτελέσετε διόρθωση τόνου.

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone ή iPad, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Logic Remote για να ελέγξετε ορισμένες λειτουργίες όπως Live Loops και Remix FX απευθείας από τη συσκευή σας με χειρονομίες πολλαπλής αφής.

Πολύ ωραίο, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό και μπορείτε να τα δοκιμάσετε όλα χρησιμοποιώντας τη διαθέσιμη δωρεάν δοκιμή. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε εύκολα να αποσυσκευάσετε κάθε χαρακτηριστικό και να δείτε αν αυτό το λογισμικό είναι κατάλληλο για εσάς ή όχι, αν και σίγουρα είναι σίγουρα. 🙂

Pro Tools

Με μία από τις πιο καθαρές ροές εργασίας ήχου μεταξύ όλων των επιλογών σε αυτήν τη λίστα, Pro Tools θα σας νιώσει σαν το σπίτι σας γιατί περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε κομμάτια με υπέροχο ήχο. Διατίθεται σε 3 διαφορετικά πακέτα – Pro Tools First (δωρεάν), Pro Tools (με πληρωμή) και Pro Tools Ultimate (Πληρωμή με προηγμένες λειτουργίες).

Το γεγονός ότι έχουν ένα δωρεάν πρόγραμμα κάνει πραγματικά τα πράγματα για εσάς να αποφασίσετε εάν αυτό το λογισμικό είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας ή όχι. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για αποσυσκευασία σε αυτό το εργαλείο, αλλά για να αναφέρουμε μερικές, έχει:

 • Ισχυρές και έξυπνες επιλογές παγώματος και δέσμευσης κομματιού
 • Εγγραφή και μίξη 64 bit
 • Ισχυρές πολιτικές υλικού και υποστήριξης
 • Dolby Atmos, Ambisonics και άλλες ιδιότητες ήχου 3D
 • Επιλογή ροής και πώλησης της μουσικής που δημιουργήσατε οπουδήποτε χωρίς να ανησυχείτε για άδειες
 • Εξαιρετικά εργοστασιακά και πακέτα ήχου Plugsound
  7 Εργαλεία αυτοπροστασίας εφαρμογής χρόνου εκτέλεσης (RASP) για σύγχρονες εφαρμογές

Το Pro Tools είναι φτιαγμένο για όλους εκεί έξω, ανεξάρτητα από το επίπεδο εξειδίκευσής σας. Και υπάρχουν τόσα πολλά ακόμη λαμπρά χαρακτηριστικά που θα σας συνεπάρουν. Φροντίστε να ξεκινήσετε με το δωρεάν πρόγραμμα και να το προωθήσετε από εκεί αν σας εντυπωσιάσει.

ΘΕΡΙΣΤΗΣ

Πολύ προσιτό αλλά ισχυρό, ΘΕΡΙΣΤΗΣ είναι ένα λογισμικό παραγωγής ήχου που μπορεί να επεκταθεί, να τροποποιηθεί και να δημιουργηθεί ολοκληρωμένα σενάρια. Υποστηρίζει διάφορα πρόσθετα, υλικό και ψηφιακές μορφές για να επιτύχετε τους στόχους παραγωγής ήχου χωρίς περιορισμό.

Μπορείτε να ηχογραφήσετε, να επεξεργαστείτε και να αποδώσετε ήχους σε 64-bit, να παίξετε εικονικά όργανα, να εφαρμόσετε διάφορα ηχητικά εφέ και να εξερευνήσετε πολλές ακόμη λειτουργίες. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτό το λογισμικό είναι ότι κυκλοφορεί ενημερώσεις κάθε λίγες εβδομάδες για να παραμένει σχετικός με αυτό που δημιουργείτε με το REAPER.

Τα σχέδια τιμολόγησης ξεκινούν από μόλις 60 $, αλλά υπάρχει μια γενναιόδωρη δωρεάν δοκιμή 60 ημερών που σας περιμένει πριν εξοφλήσετε χρήματα.

Cubase

Επεξεργαστείτε, ανακατέψτε και επεξεργαστείτε τους ήχους σας σε κομμάτια με επαγγελματικό ήχο Cubase. Σας βοηθά να αυξήσετε τις δημιουργικές σας δυνατότητες, ανεξάρτητα από το αν είστε αρχάριος ή μεγάλος συνθέτης/παραγωγός. Αυτό το λογισμικό είναι γρήγορο, ευέλικτο, διαισθητικό και ταιριάζει κυριολεκτικά σε κάθε είδος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια προϊόντων από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να ιδρώσετε πραγματικά, καθώς το Cubase είναι αρκετά διαισθητικό και γνωρίζει τι θέλει να πετύχει ένα συνηθισμένο άτομο πίσω από την οθόνη.

Έχει επαινεθεί από μερικούς από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον μουσικό χώρο, όπως οι Zedd, Tyler Smyth και Kurt Oldman.

Μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικές εκδόσεις του λογισμικού κατάλληλου για τις απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό σας. Αλλά πρώτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμή που είναι διαθέσιμη για να μάθετε τι σας επιφυλάσσει.

συμπέρασμα

Η επεξεργασία ήχου είναι ένα ουσιαστικό μέρος ενός υπέροχου μουσικού κομματιού, βίντεο ή απλώς μιας ηχογράφησης. Με τη βοήθεια των παραπάνω εργαλείων, θα μπορείτε να μετατρέψετε τους ήχους με συνηθισμένο ήχο σε ποιότητα επαγγελματικού επιπέδου, ανεξάρτητα από το ποια θέλετε.

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Spotify Web Player; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε.