9 καλύτερες μηχανές αναζήτησης αναγνώρισης προσώπου για αναζήτηση κατά πρόσωπο και όχι με βάση το όνομα

Θα με πιστεύατε αν σας έλεγα ότι η τρέχουσα τεχνολογία μας είναι πολύ πιο μπροστά από αυτή που χρησιμοποιούμε σήμερα; Ίσως θυμάστε τις μέρες που πληκτρολογούσαμε το όνομα κάποιου σε μια μηχανή αναζήτησης για να τον βρούμε στο διαδίκτυο. Σήμερα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα πρόσωπο και μπορούμε να πάρουμε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό το πρόσωπο.

Αυτό γίνεται εφικτό από πολλές μηχανές αναζήτησης αναγνώρισης προσώπου. Επιπλέον, αυτές οι μηχανές αναζήτησης προσφέρουν στους καταναλωτές έναν ολοκαίνουργιο τρόπο περιήγησης στο διαδίκτυο. Στο παρελθόν συγκεντρώναμε λεπτομέρειες για ένα άτομο ή ένα προϊόν μέσω λεκτικών περιγραφών όπως ονόματα. Σήμερα, μια εικόνα ή μια εικόνα αρκεί με τη βοήθεια μηχανών αναζήτησης αναγνώρισης προσώπου. Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας δούμε τα οφέλη της αναζήτησης αναγνώρισης προσώπου.

Οι μηχανές αναζήτησης αναγνώρισης προσώπου είναι το μέλλον της πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στον κόσμο χρησιμοποιεί πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είτε είστε σούπερ σταρ είτε κανονικό άτομο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι προσβάσιμα σε όλους. Στο διαδίκτυο, εκατομμύρια εικόνες ανταλλάσσονται και δημοσιεύονται καθημερινά. Καθώς η οπτική κατανάλωση στο Διαδίκτυο αυξάνεται με τόσο γρήγορο ρυθμό, η πρόοδος της τεχνολογίας είναι απαραίτητη.

Εξαιτίας αυτού, η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων έχει κάνει την αναγνώριση προσώπου ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο για την αναγνώριση του προφίλ ενός ατόμου από τις εικόνες του. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (FRT) χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το FRT είναι απαραίτητο για αναγνώριση χωρίς κωδικό πρόσβασης, όπως το Face ID. Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας ενδιαφέρει είναι πώς λειτουργεί η αναζήτηση αναγνώρισης προσώπου. Λοιπόν, ορίστε μια απάντηση.

Πώς λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης αναγνώρισης προσώπου;

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος βασίζεται βασικά στην αναγνώριση προτύπων. Το πιθανό αποτέλεσμα έδωσε την ιδέα να μοιραστούμε αυτές τις ικανότητες αναγνώρισης προτύπων με ρομπότ, γνωστό και ως τεχνητή νοημοσύνη. Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, οι εργασίες αναγνώρισης προσώπου γίνονται όλο και πιο σημαντικές.

Η αναγνώριση και η επαλήθευση είναι οι δύο διαδικασίες που συνθέτουν τον αλγόριθμο εργασίας FRT. Η ταυτότητα του ατόμου ορίζεται στο πρώτο στάδιο και η αυθεντικότητά του ως το πρόσωπο που ισχυρίζονται ότι είναι επαληθεύεται στο δεύτερο στάδιο.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές μηχανές αναζήτησης με αναγνώριση προσώπου. Έτσι, χωρίς να χάσετε καθόλου χρόνο, εδώ είναι μια λίστα με τις κορυφαίες μηχανές αναζήτησης όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφία ενός ατόμου για να λάβετε όλες τις πληροφορίες του στο διαδίκτυο.

PimEyes

Το PimEyes είναι μια μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί αντίστροφη αναζήτηση εικόνων και μπορεί να αναζητήσει μια εικόνα ή ένα πρόσωπο σε εκατομμύρια ιστότοπους (10 εκατομμύρια σύμφωνα με τον ιστότοπο). Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει δημιουργήσει μια ισχυρή φήμη.

  7 Vim Editors για καλύτερη παραγωγικότητα το 2022

Η μηχανή αναζήτησης αντλεί γρήγορα πληροφορίες για οποιαδήποτε εικόνα από την τεράστια βάση δεδομένων εικόνων της. Αν αναζητάτε φωτογραφίες διάσημων προσώπων, λειτουργεί με ακρίβεια. Θα παράγει ακριβή αποτελέσματα και περιλαμβάνει σχεδόν 1 TB νέων εικόνων.

Το PimEyes είναι και δωρεάν και επί πληρωμή, κάτι που πρέπει να αναφερθεί σε αυτό το πλαίσιο. Ωστόσο, η δωρεάν χρήση σάς επιτρέπει να αποδείξετε ότι οι εικόνες είναι online. Επιπλέον, όλες οι άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της Deep Search, της δημιουργίας PDF και των αποτελεσμάτων σε διαδικτυακούς ιστότοπους, απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή.

FaceCheck.id

Το FaceCheck.id έχει μια μοναδική και ζωντανή διεπαφή χρήστη. Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να σας προσφέρει τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων και τους λογαριασμούς ιστού του ατόμου του οποίου την εικόνα χρησιμοποιείτε. Η ικανότητα να βλέπεις το ποινικό ιστορικό ενός ατόμου (αν υπάρχει) ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές που έχω δει. Για άτομα που χρησιμοποιούν γνωριμίες μέσω Διαδικτύου, είναι συνετό να ερευνήσετε διεξοδικά το άτομο με το οποίο πρόκειται να συναντήσετε (πλάκα κάνω ή εγώ;😜)

Είναι ένας από αυτούς τους ιστότοπους με πολλή επισκεψιμότητα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να περιμένει σε μια ουρά. Ναι, καλά ακούσατε, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για να υποβάλετε μια φωτογραφία, πρέπει επίσης να δηλώσετε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες που λαμβάνετε μέσω αυτού του ιστότοπου για να αντιμετωπίσετε, να παρενοχλήσετε, να καταδιώξετε ή να εκβιάσετε κάποιον.

Για παράδειγμα, ερεύνησα τις πληροφορίες στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία μου. Το πρώτο πράγμα που συνάντησα ήταν μια μακρά αναμονή 45 αιτημάτων. μετά από δέκα λεπτά, ήρθε επιτέλους η ώρα μου. Απογοητεύτηκα γιατί κανένα από τα αποτελέσματα δεν είχε καμία σχέση με εμένα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιστότοπος είναι αναξιόπιστος. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση για οποιαδήποτε διασημότητα και να λάβετε ακριβή αποτελέσματα.

Betaface

Το Betaface μπορεί να είναι ελκυστικό και ευχάριστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για επαγγελματικούς όσο και για προσωπικούς σκοπούς. Το πρώτο πράγμα που θα δείτε όταν ανεβάζετε μια φωτογραφία ή μια διεύθυνση URL εικόνας είναι ένα ορθογώνιο που περικλείει το πρόσωπο. Στη συνέχεια, πολλές κουκκίδες θα εμφανιστούν στο πρόσωπο, αναλύοντας πολλά στοιχεία του προσώπου, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, της ελκυστικότητας και των διαφόρων εκφράσεων του προσώπου και συναισθημάτων.

Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επίδειξη αλλά δεν είναι δωρεάν. Αφού ανεβάσετε μια φωτογραφία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά για να συγκρίνετε πρόσωπα, να αναζητήσετε διάσημους ανθρώπους και να αναζητήσετε τη Wikipedia. Το εργαλείο επιτρέπει τη μαζική μεταφόρτωση και σύγκριση εικόνων. Εκτός από την ταξινόμηση προσώπων χρησιμοποιώντας 101 επαγγελματικά χαρακτηριστικά προσώπου και 22 βασικά σημεία προσώπου

  Στατικά πρότυπα ιστοτόπων για προσωπική και εκκίνηση

Θα ήταν καλύτερο να δοκιμάσετε αυτό το εργαλείο, καθώς μπορεί να βρείτε και το διάσημο doppelganger σας. Είμαι περίεργος για το διάσημο doppelganger μου.

TinEye

Το TinEye είναι μια άλλη μηχανή αναζήτησης αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί αντίστροφη αναζήτηση εικόνων για ακριβή αποτελέσματα. Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι έχουν δημιουργήσει τα πιο γρήγορα και ακριβή API αναγνώρισης εικόνων στον κόσμο. Μπορείτε να αναζητήσετε εικόνες επικολλώντας διευθύνσεις URL και ανεβάζοντας εικόνες.

Αποφάσισα να το δοκιμάσω μιας και είπαν ότι ήταν οι πιο γρήγοροι και ακριβείς στον κόσμο. Το δοκίμασα αρχικά με τη φωτογραφία μου, αλλά επειδή δεν είμαι πολύ γνωστός (προς το παρόν, ίσως στο μέλλον), έλαβα “0 αποτελέσματα βρέθηκαν” αστραπιαία. Στη συνέχεια τράβηξα μια φωτογραφία του Dwayne “The Rock” Johnson και σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, είχα 38 αποτελέσματα σχετικά με την εικόνα.

Υπό το φως της δικής μου εμπειρίας, είμαι βέβαιος ότι το TinEye ανταποκρίνεται στον ισχυρισμό του και αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας για εξοικονόμηση χρόνου και χώρου.

Image Raider

Με μια απλή διεπαφή χρήστη και άμεση εστίαση στον στόχο του, το Image Raider είναι ένα εύκολο και εν κινήσει εργαλείο αναγνώρισης εικόνων. Ο ιστότοπος αναφέρει ότι επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση νομικών εταιρειών, φωτογράφων και προγραμματιστών. Παρόλο που αυτή είναι μια premium υπηρεσία, είναι διαθέσιμη μια δωρεάν δοκιμή, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε αν αξίζει τον κόπο. Εάν εκτιμάτε όλες τις λεπτομερείς δυνατότητες, μπορείτε να αγοράσετε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις της εταιρείας σας.

Για άλλη μια φορά, το περίεργο κεφάλι μου θέλει να δοκιμάσω το εργαλείο. Ξεκίνησα λοιπόν με την εικόνα του Dwayne Johnson που χρησιμοποιούσα νωρίτερα. Επιπλέον, ολοκλήρωσα ένα τεστ captcha για να δείξω ότι δεν είμαι ρομπότ (για προφανείς λόγους). Σύντομα βρήκα πάνω από 30 αποτελέσματα που συνδέονταν με την εικόνα. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα της εικόνας παρέχονται από δημόσια πηγή και το εργαλείο δεν παρέχει εγγυήσεις για την ακρίβεια.

Κοινωνικό Γατόψαρο

Σε έναν κόσμο γεμάτο με ψεύτικα πράγματα και ψεύτικους ανθρώπους, πρέπει να είστε προσεκτικοί σε κάθε βήμα που κάνετε στο διαδίκτυο όταν συναντάτε νέους ανθρώπους. Η όλη διαδικασία γίνεται πιο προσιτή για εσάς μέσω του Social Catfish, το οποίο σας παρέχει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την εικόνα του ατόμου που έχετε ανεβάσει χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του εργαλείου είναι ότι παρέχει πληροφορίες με βάση μια εικόνα εκτός από email, ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις και άλλα κριτήρια. Αυτό είναι απλά καταπληκτικό!

Επιπλέον, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία δωρεάν, αλλά μπορείτε να πληρώσετε για μια δοκιμαστική περίοδο 5 ημερών πριν δεσμευτείτε για πλήρη συνδρομή.

  8 Το καλύτερο λογισμικό UEM για να βελτιστοποιήσετε τη διαχείριση πληροφορικής σας

Η εφαρμογή σαρώνει μεταδεδομένα εικόνας και πληροφορίες συσκευής, αναζητά τις ταυτότητες απατεώνων σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι δεν μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για μία μόνο εικόνα εάν δεν πληρώσετε.

Yandex

Το Yandex είναι συγκρίσιμο με την αναζήτηση εικόνων της Google, αν το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ. Θα λάβετε μια σειρά από πληροφορίες με βάση την εικόνα όταν τη ανεβάσετε. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν την αναγνώριση προσώπου του ατόμου και τα ρούχα που φοράει, μεταξύ άλλων λεπτομερειών.

Θα λάβετε πολλά αποτελέσματα ανάλογα με την εικόνα, κάτι που είναι ένα μειονέκτημα που έχω δει και μερικές φορές αισθάνομαι περιττό. Τέλος, το εργαλείο μπορεί να αναζητήσει γρήγορα εικόνες, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χρόνο. Μπορείτε να έχετε έναν απεριόριστο αριθμό αντιστοιχισμένων στοιχείων που υπάρχουν στην εικόνα και να δείτε εικόνες που είναι παρόμοιες με αυτήν που ανεβάσατε.

Bing

Τώρα είναι η ώρα για τους Γίγαντες να ενταχθούν στη λίστα. Η τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας της Bing, την οποία διαθέτει η Microsoft, μπορεί να αναγνωρίσει ένα ευρύ φάσμα εικόνων και να σας προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα. Μπορείτε είτε να ανεβάσετε απευθείας φωτογραφίες από τη συσκευή είτε να προσθέσετε διευθύνσεις URL εικόνων. Σε κάθε περίπτωση, θα έχετε εκατοντάδες αποτελέσματα αμέσως. Επιπλέον, είναι εντελώς δωρεάν.

Η μηχανή αναζήτησης έχει προχωρήσει μετά την αλλαγή του ονόματός της από Bing σε Microsoft Bing. Η αναζήτηση εικόνων ήταν μία από τις πολυάριθμες πτυχές της μηχανής αναζήτησης που αυτή η αλλαγή επωνυμίας επικεντρώθηκε στη βελτίωση. Τα αποτελέσματα από την αναζήτηση εικόνων Bing μπορούν να εμφανίζονται σε πολλές καρτέλες, ώστε να μπορείτε να τα δείτε σε άλλες σελίδες.

Google

Η αναζήτηση εικόνων είναι μια από τις αμέτρητες δυνατότητες που παρέχει η Google, η πρωτοπόρος της επανάστασης στο διαδίκτυο. Όταν πρόκειται για την παροχή πολλών ακριβών αποτελεσμάτων, είναι εντελώς δωρεάν. Ωστόσο, το εργαλείο αναζήτησης εικόνων δεν χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου κατά την αναζήτηση φωτογραφιών. Ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε παρόμοιες εικόνες.

Για να ξεκινήσετε, αναζητήστε το εικονίδιο της κάμερας στη γραμμή αναζήτησης και σύρετε την εικόνα σας εκεί για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την Αναζήτηση εικόνων Google. Επιπλέον, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο, μπορείτε να κατεβάσετε την εικόνα από τον υπολογιστή. Η επικόλληση της διεύθυνσης URL είναι η τρίτη επιλογή. Η Google θα δημιουργήσει ένα μαθηματικό μοντέλο χρησιμοποιώντας τα οπτικά δεδομένα που έχει λάβει για να εντοπίσει τα πιο παρόμοια αρχεία.

συμπέρασμα

Το Διαδίκτυο είναι ένα πλεονέκτημα που συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά σε αυτήν την εποχή που ζούμε. Αν και είναι ευκολότερο να λαμβάνετε πληροφορίες για διάσημα άτομα, νομίζω ότι θα είναι δυνατό να λαμβάνετε πληροφορίες για οποιοδήποτε άτομο στο μέλλον. Όλα τα παραπάνω εργαλεία έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά μου άρεσε πραγματικά να δουλεύω μαζί τους.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε για την αναγνώριση προσώπου για επιχειρήσεις.