9 καλύτερες λύσεις διαχείρισης διαμόρφωσης δικτύου

Καθώς η δικτύωση συνεχίζει να εξελίσσεται και να αυξάνεται σε μέγεθος, οι διαμορφώσεις γίνονται πιο περίπλοκες και πιο απαιτητικές για τη διαχείριση με τη χρήση συμβατικών μη αυτόματων μεθόδων.

Εκτός από τα παραδοσιακά τοπικά και δίκτυα ευρείας περιοχής, έχουμε πλέον την υποδομή cloud, το Internet of Things (IoT), τη δικτύωση που καθορίζεται από λογισμικό και άλλες τεχνολογίες που διευρύνουν την κάλυψη και τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών.

Οι οργανισμοί πρέπει να διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία για να διαχειριστούν την αυξανόμενη πολυπλοκότητα, την κλίμακα και τη δυναμική φύση της σύγχρονης υποδομής. Αυτά τα εργαλεία θα πρέπει ιδανικά να επιτρέπουν στους διαχειριστές να κάνουν αλλαγές σε εκατοντάδες ή χιλιάδες δρομολογητές, διακόπτες, ελεγκτές και άλλες συσκευές δικτύωσης σε διαφορετικά περιβάλλοντα εσωτερικής εγκατάστασης και cloud.

Ειδικότερα, οι λύσεις διαχείρισης διαμόρφωσης δικτύου (NCM) επιτρέπουν στους οργανισμούς να παρακολουθούν συνεχώς τα δίκτυά τους, να παρακολουθούν τις αλλαγές διαμόρφωσης και να επαναφέρουν σε προηγούμενες καταστάσεις όταν υπάρχουν εσφαλμένες διαμορφώσεις. Ένας οργανισμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία για να προωθήσει εξ αποστάσεως ενημερώσεις υλικολογισμικού στις συσκευές δικτύου.

Ενώ ορισμένα εργαλεία παρέχουν απλώς βασικές λειτουργίες, άλλα έχουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως η αναφορά, η ειδοποίηση, η δυνατότητα επιβολής ασφάλειας, ελέγχου και συμμόρφωσης σε συσκευές πολλών προμηθευτών και πολλά άλλα. Εκτός από τις παραπάνω δυνατότητες, είναι επιθυμητό ένα εργαλείο NCM που σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε μια βασική ή καλύτερη λειτουργική διαμόρφωση στην οποία θα επιστρέψετε όταν το δίκτυό σας αποτυγχάνει.

Το βάθος κάθε λειτουργίας, καθώς και η παρουσίαση, μπορεί να διαφέρει από το ένα εργαλείο στο άλλο. Ομοίως, το κόστος, η επεκτασιμότητα ή η χωρητικότητα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα και είναι βέλτιστη πρακτική να επιλέγετε ένα εργαλείο που ανταποκρίνεται στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις.

Παρακάτω είναι η λίστα με τις καλύτερες λύσεις διαχείρισης διαμόρφωσης δικτύου που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.

rConfig

rConfig μπορεί να εντοπίσει όλες τις συσκευές στο δίκτυό σας και να απλοποιήσει τις εργασίες διαχείρισης διαμόρφωσης. Το εργαλείο περιλαμβάνει αυτοματισμό, προσαρμοσμένη δέσμη ενεργειών, διαχείριση συμμόρφωσης, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ρυθμίσεων, αναφορές και πολλά άλλα.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Εύκολο στη χρήση εργαλείο διαχείρισης διαμόρφωσης και συμμόρφωσης με εξαιρετικές επιλογές καταγραφής που σας επιτρέπουν να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε διάφορα ζητήματα δικτύου
 • Εξαιρετικά προσαρμόσιμο με δυνατότητα λήψης στιγμιότυπων πινάκων arp, διευθύνσεων mac, πινάκων δρομολόγησης και κατάστασης άλλων συσκευών κατά παραγγελία.
 • Εξαιρετικές επιλογές αναφορών, ειδοποιήσεων και ειδοποιήσεων εκτός από τη βελτίωση της ασφάλειας των στοιχείων του δικτύου σας.
 • Σας επιτρέπει να τραβάτε συχνά στιγμιότυπα των συσκευών δικτύου σας
 • Προγραμματίστε την εγγραφή των διαμορφώσεων μεμονωμένων ή κατηγορίας συσκευών. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες για να δείτε την κατάσταση οποιουδήποτε.

Μπορείτε να το ξεκινήσετε με ένα δωρεάν πρόγραμμα.

  5 τρόποι για να αποκτήσετε το Netflix με έκπτωση

ManageEngine

ManageEngine Network Configuration Manager είναι ένα ισχυρό εργαλείο που παρέχει αυτοματοποιημένες δυνατότητες διαμόρφωσης, διαχείρισης και συμμόρφωσης δικτύου από άκρο σε άκρο. Το εργαλείο επιτρέπει στους διαχειριστές να εντοπίζουν αλλαγές διαμόρφωσης καθώς και μη συμμόρφωση σε διαφορετικές συσκευές δικτύου.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Βελτιώνει τη διαχείριση της διαμόρφωσης δικτύου μέσω ενός γραφικού περιβάλλοντος που βασίζεται στον ιστό που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα των χρηστών, να εντοπίζετε αλλαγές παρέχοντας άμεσες ειδοποιήσεις.
 • Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ρυθμίσεων διαμόρφωσης και επαναφορά όταν υπάρχουν εσφαλμένες διαμορφώσεις, αποτυχίες ή μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές
 • Απομακρυσμένη διαμόρφωση και διαχείριση – χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για κινητά για να παρακολουθείτε το δίκτυό σας και να προσδιορίζετε τις αλλαγές διαμόρφωσης.
 • Κεντρική ασφαλής αποθήκευση με κρυπτογραφημένα αρχεία διαμόρφωσης
 • Εκτελέστε μαζικές λειτουργίες δικτύου σε πολλές συσκευές από ένα κεντρικό μέρος.
 • Ελέγξτε τις διαμορφώσεις της συσκευής για να διασφαλίσετε τη συμμόρφωση με τα HIPAA, PCI, SOX, Cisco IOS, καθώς και με προσαρμοσμένες πολιτικές
 • Αναζητήστε, εξετάστε και διαχειριστείτε τη διαμόρφωση συσκευών από περισσότερους από 200 διαφορετικούς προμηθευτές
 • Αυτόματη αναστολή λογαριασμών χρηστών που έχουν παραβιαστεί.

Batfish

ο Batfish είναι ένα εργαλείο ανάλυσης διαμόρφωσης δικτύου ανοιχτού κώδικα που βοηθά τους διαχειριστές να αυτοματοποιούν τις αλλαγές διαμόρφωσης τόσο για το Cloud όσο και για τα δίκτυα εσωτερικής εγκατάστασης. Βοηθά τις ομάδες να καθορίσουν τον αντίκτυπο των αλλαγών διαμόρφωσης πριν τις πραγματοποιήσουν.

Κατά συνέπεια, αυτό επιτρέπει στις ομάδες να επιλύουν προληπτικά ζητήματα δικτύου που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ή να οδηγήσουν σε διακοπές λειτουργίας.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Αποκτήστε ορατότητα στη συμπεριφορά του δικτύου στο cloud ή στην εσωτερική σας υποδομή.
 • Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την απόδοση, τη διαθεσιμότητα και την ασφάλεια του δικτύου.
 • Παρακολουθήστε συνεχώς το δίκτυο για να κατανοήσετε τη στάση ασφαλείας και να αποκαλύψετε τρωτά σημεία.
 • Ένας χάρτης δικτύου σε πραγματικό χρόνο με λεπτομερείς και ακριβείς πληροφορίες κατάστασης δικτύου
 • Δημιουργία και οπτικοποίηση των διαδρομών του δικτύου στα δίκτυα cloud, εσωτερικής εγκατάστασης και υβριδικών δικτύων
 • Λειτουργία Sandbox που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τις αλλαγές διαμόρφωσης πριν τις πραγματοποιήσετε.

SolarWinds

SolarWinds Network Configuration Manager είναι ένα ολοκληρωμένο, πλούσιο σε χαρακτηριστικά, έξυπνο εργαλείο που αυτοματοποιεί τις εργασίες διαμόρφωσης δικτύου, όπως διαχείριση αλλαγών, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επαναφορά, συμμόρφωση και άλλα. Το εργαλείο NCM σάς επιτρέπει να σκληρύνετε το δίκτυο, να αλλάξετε διαμορφώσεις, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων, να συγκρίνετε τις ρυθμίσεις, να ανακαλύψετε και να ανακαλέσετε εσφαλμένες διαμορφώσεις με λίγη προσπάθεια.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Παρακολούθηση διαμορφώσεων, ανίχνευση αλλαγών και γρήγορη επαναφορά για ανάκτηση από εσφαλμένη διαμόρφωση, μη εξουσιοδοτημένες τροποποιήσεις ή αποτυχία συσκευής.
 • Έλεγχος διαμορφώσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της συμμόρφωσης με διάφορα προκαθορισμένα και προσαρμοσμένα ρυθμιστικά πρότυπα και πολιτικές
 • Δημιουργεί και διατηρεί ένα απόθεμα με δυνατότητα αναζήτησης όλων των συσκευών δικτύου.
 • Μια επεκτάσιμη πλατφόρμα μπορεί να διαχειριστεί έως και χιλιάδες συσκευές πολλαπλών προμηθευτών, ενώ μεγιστοποιεί το χρόνο λειτουργίας και την αξιοπιστία των υπηρεσιών δικτύου τους.
 • Διαμορφώστε τις ημερήσιες αναφορές email για τον εντοπισμό μη εξουσιοδοτημένων αλλαγών και την ώρα της τροποποίησης
 • Πιέστε τις αλλαγές διαμόρφωσης σε πολλές συσκευές, εξοικονομώντας χρόνο και ελαχιστοποιήστε τα σφάλματα. Παρέχει παρακολούθηση, αναφορές σφαλμάτων, ειδοποιήσεις και διορθωτικές ενέργειες όταν υπάρχουν ζητήματα όπως αποτυχία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
  18 προσοδοφόρα προγράμματα θυγατρικών Crypto για να εγγραφείτε και να κερδίσετε χρήματα το 2022

WhatsUp Gold

ο WhatsUp Gold είναι μια σουίτα διαχείρισης ρυθμίσεων all-in-one που υποστηρίζει όλα τα μεγέθη και τους τύπους δικτύων. Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης, του αυτοματισμού, της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, του ελέγχου, της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και πολλά άλλα.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Αυτοματοποιεί ένα ευρύ φάσμα εργασιών διαχείρισης δικτύου, όπως διαμόρφωση, παρακολούθηση, προσθήκη και αφαίρεση συσκευών δικτύου, παρακολούθηση κ.λπ.
 • Ανακαλύπτει και δημιουργεί αυτόματα έναν λεπτομερή και διαδραστικό χάρτη υποδομής δικτύου των συσκευών, διαμορφώσεων, διακομιστών, εικονικών μηχανών, ροής κυκλοφορίας κ.λπ.
 • Παρέχει παρακολούθηση και πλήρη ορατότητα της απόδοσης και της κατάστασης των διακομιστών, των συσκευών δικτύου και των εφαρμογών σε περιβάλλοντα εσωτερικού και cloud.
 • Ελέγξτε και επιβάλλετε τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς PCI, SOX, HIPAA, DSS, FISMA και άλλους κανονισμούς.
 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των διαμορφώσεων δικτύου και επαναφέρετε αυτόματα στην προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας όταν αποτύχει μια νέα ή υπάρχουσα ρύθμιση.
 • Φιλικό προς τον χρήστη GUI βασισμένο στον ιστό και προσαρμόσιμος πίνακας εργαλείων
 • Βελτιωμένες αναφορές, ειδοποιήσεις και έγκαιρες και ακριβείς ειδοποιήσεις για αλλαγές διαμόρφωσης.

TrueSight

ο TrueSight Automation για Δίκτυα από το BMC, παλαιότερα γνωστό ως BladeLogic Network Automation, είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σας βοηθά να αυτοματοποιήσετε τη διαχείριση των αλλαγών διαμόρφωσης δικτύου. Διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες για τη βελτίωση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της συμμόρφωσης του δικτύου. Επιπλέον, επιτρέπει στους διαχειριστές να ανακαλύπτουν εύκολα και γρήγορα αλλαγές στη διαμόρφωση του δικτύου με χαμηλότερο κόστος.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Εκτελέστε ταχύτερες αλλαγές διαμόρφωσης ή ενημερώσεις σε πολλές συσκευές δικτύου.
 • Η διαμόρφωση του κομματιού αλλάζει και γίνεται αυτόματη επαναφορά όταν υπάρχουν προβλήματα.
 • Αναλύστε, εντοπίστε και απαντήστε σε απειλές μέσω της δυνατότητας αυτοματοποιημένης διαχείρισης ευπάθειας. Η λειτουργία επιτρέπει στους διαχειριστές να αποκτήσουν ορατότητα και να ανταποκρίνονται γρήγορα σε τυχόν απειλές ασφαλείας σε διαφορετικές συσκευές δικτύου.
 • Παρακολουθήστε τις διαμορφώσεις συσκευών σε πραγματικό χρόνο, δημιουργήστε αναφορές και δείτε την κατάσταση. Σας επιτρέπει επίσης να εκτελέσετε τον έλεγχο συμμόρφωσης και να αντιμετωπίσετε τις διαμορφώσεις δικτύου.
 • Επιβάλετε τη συμμόρφωση με πρότυπα όπως NIST, DISA, CIS, PCI, HIPPA, SOX, SCAP, DISA και άλλα, αναπτύσσοντας προδιαμορφωμένες πολιτικές και διορθώνοντας αυτόματα τη μη συμμόρφωση.
 • Εξωθήστε ενημερώσεις και επιδιορθώστε τις συσκευές δικτύου με μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας. Σας επιτρέπει επίσης να ανακαλείτε προβληματικές αλλαγές και να επαναφέρετε καλές από το αντίγραφο ασφαλείας.
 • Υποστηρίζει ασφαλείς πολλαπλές συνδέσεις, επομένως είναι κατάλληλο για χρήση από ομάδες.

WeConfig

WeConfig είναι ένα εργαλείο διαχείρισης και συντήρησης διαμόρφωσης δικτύου για τη διασφάλιση εύκολων και ασφαλών αλλαγών διαμόρφωσης, ενημερώσεων συσκευών και αναβαθμίσεων. Η λύση διευκολύνει τις εργασίες διαχείρισης διαμόρφωσης ενώ τις καθιστά απλές, αποτελεσματικές και αξιόπιστες. Ο αυτοματισμός και η μαζική ανάπτυξη εξαλείφουν τις χρονοβόρες χειροκίνητες εργασίες εγκατάστασης, συντήρησης και καθαριότητας, εξοικονομώντας χρόνο για τις ομάδες.

  Πώς να διαχειριστείτε τον λογαριασμό Hulu

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Η παρακολούθηση αποτρέπει λανθασμένες διαμορφώσεις, μη συμμόρφωση και άλλα ζητήματα, επιτρέποντας στις ομάδες να επιλύουν προβλήματα και να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους και το χρόνο διακοπής λειτουργίας.
 • Δοκιμάστε τη νέα διαμόρφωση πριν την εφαρμόσετε και επιστρέψτε σε κατάσταση λειτουργίας εάν οι αλλαγές προκαλέσουν δυσλειτουργία.
 • Μειώστε τα σφάλματα διαμόρφωσης και επαναφέρετε τις προηγούμενες καλές συνθήκες εργασίας σε περίπτωση προβλημάτων.
 • Βελτιωμένη καταγραφή συμβάντων και ειδοποιήσεις
 • Ενσωματώνεται με άλλα διαγνωστικά εργαλεία για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης και αξιοπιστίας δικτύου.
 • Συγκεντρώνει και παρουσιάζει όλες τις πληροφορίες δικτύου σε ένα μέρος.

Netline LineDancer

Netline LineDancer Το (NetLD) είναι ένα εύχρηστο, πλούσιο σε χαρακτηριστικά εργαλείο NCM με όλες τις βασικές δυνατότητες και απλή διεπαφή. Σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τις διαμορφώσεις των συσκευών δικτύου σας και να εντοπίζετε αλλαγές, ενώ σας παρέχει τις λεπτομέρειες υλικού και λογισμικού, τις αναφορές αποθέματος και πολλά άλλα.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Μια απλή, ισχυρή διεπαφή χρήστη που βασίζεται στο web σάς δίνει τη δυνατότητα να εκτελείτε όλες τις εργασίες ταυτόχρονα και να κάνετε εύκολα μαζικές αλλαγές διαμόρφωσης.
 • Αυτοματοποιημένη ανίχνευση αλλαγών στις διαμορφώσεις
 • Εύκολη ενσωμάτωση με άλλα εργαλεία διαχείρισης δικτύου
 • Καλές λειτουργίες αναφοράς, συναγερμών και ειδοποίησης
 • Σαρώστε το δίκτυο, αναγνωρίστε και καταγράψτε όλες τις συμβατές συσκευές ενώ τραβάτε στιγμιότυπα των ρυθμίσεων διαμόρφωσης κάθε συσκευής.
 • Επεκτάσιμο και εύκολο στην εγκατάσταση εργαλείο με ευέλικτα σχέδια συνδρομής

Pulseway

Pulseway είναι ένα επεκτάσιμο εργαλείο διαμόρφωσης και διαχείρισης δικτύου πολλαπλών λογαριασμών που λειτουργεί σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών. Μπορείτε να φιλοξενήσετε την πλατφόρμα διαχείρισης δικτύου στον διακομιστή Pulseway, στην εσωτερική εγκατάσταση ή στο κέντρο δεδομένων cloud. Λειτουργεί στα κύρια λειτουργικά συστήματα των Windows, Linux, Mac και άλλων συστημάτων που υποστηρίζουν το Pulsaway API.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Προσαρμόσιμοι κανόνες και άμεσες ειδοποιήσεις για αλλαγές διαμόρφωσης, παραβιάσεις ή άλλα ζητήματα
 • Συμβατό με την πλειοψηφία των επιτραπέζιων καθώς και φορητών συσκευών
 • Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε εξ αποστάσεως τους διακόπτες, τους δρομολογητές, τα τείχη προστασίας και άλλες συσκευές σας
 • Ενσωματωμένες αναφορές με λεπτομερείς πληροφορίες κατάστασης δικτύου
 • Ενσωματώνεται με άλλα εργαλεία όπως το Slack για ειδοποιήσεις.

συμπέρασμα

Τα εργαλεία διαχείρισης και παρακολούθησης διαμόρφωσης δικτύου βελτιώνουν την αξιοπιστία, τη διαθεσιμότητα και τη συνέπεια των διαμορφώσεων και των υπηρεσιών δικτύου. Γενικά, οι λύσεις επιτρέπουν στους διαχειριστές να διαχειρίζονται τις αλλαγές διαμόρφωσης, τις ενημερώσεις υλικολογισμικού της συσκευής, την παρακολούθηση των ρυθμίσεων και πολλά άλλα.

Όταν αναζητάτε ένα αξιόπιστο εργαλείο, βεβαιωθείτε ότι σας επιτρέπει να ορίσετε μια γραμμή βάσης, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των διαμορφώσεων και να επαναφέρετε σε προηγουμένως αποθηκευμένες ρυθμίσεις όταν υπάρχει εσφαλμένη διαμόρφωση ή αποτυχία.