9 καλύτερες επεκτάσεις στιγμιότυπου οθόνης του Google Chrome για χρήση το 2023

Τα στιγμιότυπα οθόνης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αποθήκευσης και κοινής χρήσης πληροφοριών σε μια στιγμή. Φανταστείτε για ένα δευτερόλεπτο: περιηγείστε ανέμελα στο διαδίκτυο και ξαφνικά βλέπετε κάτι ενδιαφέρον.

Αφού το διαβάσετε, το πρώτο σας ένστικτο θα ήταν να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες και να ενημερώσετε και άλλους για αυτό. Εκεί μπαίνουν τα στιγμιότυπα οθόνης.

Αλλά μερικές φορές, η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης γίνεται δύσκολη διαδικασία. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί βάσιμοι λόγοι πίσω από αυτό: Ίσως δεν μπορείτε να θυμηθείτε το πλήκτρο συντόμευσης για τη λειτουργία της οθόνης εκτύπωσης αυτή τη στιγμή.

Ίσως δυσκολεύεστε να περικόψετε σωστά ένα στιγμιότυπο οθόνης και να το επεξεργαστείτε ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Ή μπορεί να είναι ότι χρησιμοποιείτε το Google Chrome που δεν διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα λήψης στιγμιότυπων οθόνης.

Εάν βρίσκεστε στο Google Chrome και θέλετε να τραβάτε εύκολα στιγμιότυπα οθόνης, υπάρχουν καλά νέα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επεκτάσεις στο Chrome Web Store. Αυτές οι επεκτάσεις λήψης στιγμιότυπων οθόνης τρίτων είναι σωτήρια. Αυτές οι εφαρμογές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome και να αποθηκεύσετε σημαντικές πληροφορίες.

Επί του παρόντος, υπάρχει μια πληθώρα τέτοιων επεκτάσεων εκεί έξω, με κάθε μία να ισχυρίζεται ότι είναι η καλύτερη. Η διαθεσιμότητα τόσων πολλών επιλογών συχνά καταλήγει να κάνει τους ανθρώπους να προβληματίζονται σχετικά με το ποια να επιλέξουν. Για να εξαλείψουμε μια τέτοια σύγχυση, έχουμε επιμεληθεί μερικές από τις καλύτερες επεκτάσεις Στιγμιότυπου οθόνης του Google Chrome για να δοκιμάσετε φέτος.

Πώς μπορεί να είναι χρήσιμη η λήψη στιγμιότυπων οθόνης στο Chrome;

Τα στιγμιότυπα οθόνης είναι ένας γρήγορος τρόπος αποθήκευσης και κοινής χρήσης πληροφοριών. Από τη συλλογή ιδεών για το έργο σας μέχρι να ενημερώσετε έναν ειδικό για το πρόβλημα που προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε μέχρι να βοηθήσετε κάποιον σε μια περίπλοκη διαδικασία – τα στιγμιότυπα οθόνης είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις.

Επιπλέον, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε ένα απόσπασμα ενός άρθρου για μελλοντική χρήση, ένα στιγμιότυπο οθόνης εξοικονομεί τον πολύτιμο χρόνο σας εξαλείφοντας την ανάγκη να το γράψετε λέξη προς λέξη.

Γιατί να επιλέξετε επεκτάσεις τρίτων για λήψη στιγμιότυπων οθόνης στο Chrome;

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Google Chrome δεν διαθέτει καμία ενσωματωμένη δυνατότητα λήψης στιγμιότυπων οθόνης. Επομένως, για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης στο Chrome, πρέπει να βασίζεστε σε εξωτερικούς πόρους.

  Κατεβάστε αρχεία και αντιγράψτε το περιεχόμενο αρχείων από ένα αποθετήριο Github με ένα κλικ [Chrome]

Ευτυχώς, υπάρχει μια πληθώρα αποτελεσματικών λύσεων σε αυτό το ζήτημα που σας βοηθούν να καταγράψετε/εγγράψετε μια ιστοσελίδα ή την οθόνη σας χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Ας δούμε τώρα μερικές από τις κορυφαίες επιλογές μας για την επέκταση Google Chrome που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη:

GoFullPage

Το GoFullPage είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης από τις τρέχουσες σελίδες σας στο σύνολό τους χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το πρόγραμμα περιήγησης.

Η λήψη στιγμιότυπων οθόνης χρησιμοποιώντας το GoFullPage δεν απαιτεί πρόσθετα δικαιώματα. Σας επιτρέπει να τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης με ευκολία είτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης είτε πατώντας τη συντόμευση Alt+Shift+P.

Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε απλώς να καθίσετε και να παρακολουθήσετε την εφαρμογή να λαμβάνει ένα στιγμιότυπο οθόνης από κάθε μέρος της σελίδας και να ανοίξει μια νέα καρτέλα που περιέχει αυτό το στιγμιότυπο οθόνης. Μπορείτε ακόμη να περικόψετε, να προσθέσετε emoji και να εξαγάγετε το στιγμιότυπο οθόνης σας σε μορφή PNG/JPEF/PDF.

Nimbus Capture

Το Nimbus Capture σάς επιτρέπει να καταγράψετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο σύνολό της ή μέρος της. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να μεταδώσετε οθόνη ή να εγγράψετε οποιοδήποτε βίντεο από την οθόνη σας.

Εκτός από τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης, μπορείτε να σχολιάσετε, να περικόψετε, να περικόψετε, να αλλάξετε φόντο, να αλλάξετε το χρώμα του κειμένου και πολλά άλλα που εμπλουτίζουν την εμπειρία λήψης στιγμιότυπων οθόνης.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Nimbus δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να μετατρέπουν τα εγγεγραμμένα βίντεο σε GIF στη στιγμή. Μόλις το στιγμιότυπο οθόνης ή η εγγραφή οθόνης σας είναι έτοιμη, οι χρήστες μπορούν εύκολα να τα ανεβάσουν στο Google Drive, στο Dropbox και στο Google Classroom.

Scrnli

Η χρήση του Scrnli, η καταγραφή στιγμιότυπων οθόνης ή η εγγραφή της οθόνης σας γίνεται cakewalk.

Το Scrnli επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν μερικά/πλήρη στιγμιότυπα οθόνης, να τα αποθηκεύουν και να τα κοινοποιούν χρησιμοποιώντας συνδέσμους αμέσως. Μπορείτε ακόμη και να εκτυπώσετε τα στιγμιότυπα οθόνης σας σε χαρτί, εάν χρειάζεται.

Η μινιμαλιστική, διαισθητική διεπαφή χρήστη καθιστά εύκολη την πλοήγηση στο Scrnli ακόμη και για αρχάριους. Επιπλέον, το Scrnli δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να σχεδιάζουν γραμμές και να προσθέτουν βέλη, σχήματα, κείμενο κ.λπ., για να βελτιώσουν τα στιγμιότυπα οθόνης τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα στιγμιότυπα οθόνης τους.

Για να αυξήσει την ευκολία ακόμη περισσότερο, το Scrnli επιτρέπει στους χρήστες να πάνε ένα βήμα πίσω ή μπροστά. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και σας βοηθά να κάνετε γρήγορες ενέργειες ακόμα και όταν κάνετε λάθος.

  Προσαρμογή της σελίδας ή του ιστότοπου που ανοίγει το κουμπί αρχικής οθόνης του Chrome

Καταπληκτικό στιγμιότυπο οθόνης

Το Awesome Screenshot είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης/εγγραφής οθονών για οποιονδήποτε σκοπό.

Αφού καταγράψετε/εγγράψετε την οθόνη σας, μπορείτε εύκολα να την αποθηκεύσετε και να την μοιραστείτε χωρίς προβλήματα. Μπορείτε να σχολιάσετε, να αλλάξετε το μέγεθος ή να περικόψετε τις λήψεις της οθόνης σας.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν κείμενο, βέλη, ορθογώνια, γραμμές και άλλα για μεγαλύτερη ευκολία. Είναι ενδιαφέρον ότι το Awesome ChatGPT σάς επιτρέπει είτε να επισημάνετε σημαντικά τμήματα είτε να θολώνετε ευαίσθητες πληροφορίες στο στιγμιότυπο οθόνης σας.

Το εργαλείο έχει μια απλή διεπαφή που δεν απαιτεί πολλές τεχνικές γνώσεις για χρήση. Έχει επίσης μια πολιτική χωρίς διαφημίσεις και δίνει στο απόρρητό σας τη μέγιστη σημασία.

Και το καλύτερο μέρος; Το φοβερό ChatGPT είναι γνωστό για συνεχείς βελτιώσεις.

Lightshot

Με το Lightshot στη διάθεσή σας, η λήψη προσαρμόσιμων στιγμιότυπων οθόνης γίνεται εύκολη υπόθεση. Όντας πιστό στο όνομά του, το Lightshot είναι μια μη φανταχτερή, ελαφριά επέκταση που επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν στιγμιότυπα οθόνης με ευκολία και να τα μοιράζονται με λίγα κλικ.

Μετά τη λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης, ο χρήστης μπορεί είτε να διατηρήσει το στιγμιότυπο οθόνης ως έχει είτε να το επεξεργαστεί ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες του. Είναι επίσης ελεύθεροι να αποφασίσουν αν θα το αποθηκεύσουν στον τοπικό τους δίσκο ή θα το ανεβάσουν στο cloud.

Είναι ενδιαφέρον ότι το Lightshot έχει τη δυνατότητα να αντιγράφει στιγμιότυπα οθόνης στο πρόχειρό σας και να τα επικολλά γρήγορα όπου θέλετε. Το Lightshot επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν παρόμοια στιγμιότυπα οθόνης. Αυτό είναι ένα αρκετά εύχρηστο χαρακτηριστικό και είναι διαθέσιμο μόνο σε λίγα τέτοια εργαλεία.

Πυροβολισμός

Το Fireshot σάς επιτρέπει να τραβάτε πλήρη στιγμιότυπα οθόνης μιας ιστοσελίδας, να την αποθηκεύετε ως PDF/εικόνα και να τη μοιράζεστε άμεσα με άλλους.

Επιπλέον, μπορείτε να στείλετε τα στιγμιότυπα οθόνης σας στο Gmail ή στο OneNote, να τα αντιγράψετε σε ένα πρόχειρο, να προσθέσετε πληροφορίες σελίδας και πολλά άλλα για να μεταφέρετε το παιχνίδι με στιγμιότυπα οθόνης στο επόμενο επίπεδο. Μπορείτε επίσης να περικόψετε, να αλλάξετε το μέγεθος, να θολώσετε και να προσθέσετε σχολιασμούς και διάφορα άλλα εφέ.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον ενσωματωμένο επεξεργαστή του Fireshot, μπορείτε να εξαγάγετε τα στιγμιότυπα οθόνης σας σε έναν εξωτερικό επεξεργαστή και να τα επεξεργαστείτε εκεί.

Στιγμιότυπο οθόνης Movavi

Καταγράψτε ολόκληρα ή μερικά στιγμιότυπα οθόνης ιστοσελίδας, αποθηκεύστε τα σε μορφή PDF, JPEG, PNG ή GIF και μοιραστείτε τα εύκολα με το Movavi Screenshot.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Find My Chromebook για να εντοπίσετε τη χαμένη συσκευή Chrome OS

Για πληροφορίες, το Movavi δεν απαιτεί επιπλέον δικαιώματα για να λειτουργήσει στον υπολογιστή σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Movavi σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης και να κατεβάσετε λήψεις οθόνης χωρίς να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα.

Το Movavi επιτρέπει στους χρήστες να εκτυπώνουν την οθόνη τους σε διάφορα μεγέθη, είτε πρόκειται για στιγμιότυπα οθόνης πλήρους σελίδας, συγκεκριμένα απαραίτητα μέρη ή λήψη σε πλήρη οθόνη με όλες τις ανοιχτές καρτέλες.

Σημειώστε ότι η κύλιση προς τα κάτω σε μια σελίδα από πάνω προς τα κάτω κάνει το Movavi να καταγράφει αυτόματα μια σελίδα. Περιττό να πούμε ότι αυτό διευκολύνει τη διαδικασία και εξοικονομεί χρόνο.

Droplr

Χρησιμοποιώντας το Droplr, μπορείτε να τραβήξετε ή να εγγράψετε την οθόνη σας σε μια στιγμή και να την αποθηκεύσετε στο cloud με έναν σύνδεσμο με δυνατότητα κοινής χρήσης.

Είτε θέλετε να καταγράψετε μια ολόκληρη σελίδα, ολόκληρη την οθόνη σας ή απλώς ένα μικρό μέρος – όλα είναι δυνατά με το Droplr. Αφού τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης, έχετε την ευκαιρία να το επισημάνετε όπως θέλετε. Προσθέστε κείμενο, επισημάνσεις χρώματος, γραμμές, βέλη, πλαίσια, κύκλους και ούτω καθεξής. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα από 30 διασκεδαστικά emoji για να εμπλουτίσετε τα screencaps σας.

FYI, όλα τα screencaps και οι εγγραφές σας αποθηκεύονται σε ένα μέρος, δηλαδή στον προσωπικό σας λογαριασμό Droplr. Έτσι, μπορείτε να τα βρείτε γρήγορα όποτε παραστεί ανάγκη.

NinjaCapture

Το NinjaCapture είναι ένας απλός, αποτελεσματικός τρόπος σύλληψης, σχολιασμού και κοινής χρήσης στιγμιότυπων οθόνης σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Με τη βοήθεια του NinjaCapture, μπορείτε να καταγράψετε μια ολόκληρη σελίδα ή μέρος της αμέσως. Ομοίως, μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ολόκληρης της οθόνης σας ή των συγκεκριμένων τμημάτων της.

Εκτός από τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης, επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν τις οθόνες τους σε διάφορες διαστάσεις και ρυθμούς καρέ. Μπορείτε να μοιραστείτε τις εγγραφές ή τα screencaps σας σε πολλές εφαρμογές cloud, συμπεριλαμβανομένων των NinjaCapture Cloud, Google Drive, OneDrive, Dropbox κ.λπ.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να περικόψουν, να αλλάξουν μέγεθος, να σχολιάσουν χρησιμοποιώντας διαφορετικά σχήματα, να προστατεύσουν με κωδικό πρόσβασης τις κοινόχρηστες εγγραφές τους, να αντιγράψουν-επικόλλουν μια τοπική εικόνα από το πρόχειρο, να θολώσουν ευαίσθητες πληροφορίες κ.λπ.

συμπέρασμα

Τώρα που γνωρίζετε για αυτές τις απίστευτες επεκτάσεις στιγμιότυπου οθόνης του Google Chrome, μην περιμένετε άλλο. Ανατρέξτε στο άρθρο μας, συγκρίνετε τις επεκτάσεις και επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σας.

Όπως είναι σαφές, καθεμία από αυτές τις επεκτάσεις συνοδεύεται από ένα εύχρηστο σύνολο λειτουργιών που μπορεί να εξυπηρετούν διαφορετικούς χρήστες. Επομένως, θα ήταν συνετό να διαβάσετε προσεκτικά τις δυνατότητες και να δείτε αν ταιριάζουν στις ανάγκες σας πριν επιλέξετε ένα συγκεκριμένο. Καλή τύχη!

Τώρα μπορείτε να διαβάσετε για τις καλύτερες επεκτάσεις Chrome για εγγραφή οθόνης.