9 Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών που φιλοξενούνται από το Google Photos [2023]

Είναι η συλλογή του τηλεφώνου σας γεμάτη φωτογραφίες;

Γεγονός είναι ότι οι selfies και τα στιγμιότυπα υπάρχουν πάντα στα τηλέφωνά μας. Ωστόσο, η επιλογή των καλύτερων φωτογραφιών και η οργάνωση τους δεν είναι αυτόματη.

Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά θα κάνει την παρουσίασή σας πιο ελκυστική εάν την οργανώσετε καλά.

Ωστόσο, είναι ανησυχητικό να αποκαλύψετε τις φωτογραφίες σας σε οποιονδήποτε (ακόμη κι αν το λειτουργικό σας σύστημα αποθηκεύει και ταξινομεί τις φωτογραφίες σας). Αλλά μην ανησυχείτε! Μπορείτε να ανακαλύψετε και να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας με πολλά εργαλεία ανοιχτού κώδικα και να ελέγξετε ποιος μπορεί να τις δει.

Δείτε αυτές τις αυτο-φιλοξενούμενες εφαρμογές φωτογραφιών.

Τι είναι μια Self-Hosted Photo App;

Μια αυτο-φιλοξενούμενη εφαρμογή φωτογραφιών επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους, να τα αποθηκεύουν στους διακομιστές τους και να τα μοιράζονται με φίλους και συγγενείς.

Παρέχει επίσης στους χρήστες έναν ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο αποθήκευσης και κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να διατηρήσουν τον έλεγχο του περιεχομένου τους.

Εκτός από αυτό, είναι επίσης δυνατό για έναν χρήστη να προσαρμόσει τη διεπαφή και τις δυνατότητες της εφαρμογής για σκοπούς που ταιριάζουν καλύτερα στον χρήστη.

Περιορισμοί του Google Photos

 • Δεν υπάρχει πλέον απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος: Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις Φωτογραφίες Google μετά τον Ιούνιο του 2021, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Οι χρήστες του Google Pixel μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν τη λειτουργία.
 • Βελτιώστε τις δυνατότητες επεξεργασίας: Μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας με το Google Photos και οι λειτουργίες επεξεργασίας είναι περιορισμένες και τα εφέ δεν είναι υπέροχα. Θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες επιλογές επεξεργασίας στις Φωτογραφίες Google.
 • Φάκελος χωρίς προστασία κωδικού πρόσβασης: Το Google Photos δεν διαθέτει προστασία με κωδικό πρόσβασης. Υπάρχουν μερικές φωτογραφίες που δεν θέλετε να δείξετε σε άλλες επειδή είναι ευαίσθητες.
 • Απώλεια απορρήτου: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Photos για πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, αλλά θέτει σε κίνδυνο το απόρρητο. Χρησιμοποιεί επίσης την αναγνώριση προσώπου για την αναγνώριση ατόμων στις φωτογραφίες σας, κάτι που ορισμένοι βρίσκουν ανατριχιαστικό.

Γιατί πρέπει κανείς να αναζητήσει μια εναλλακτική;

Αρχικά, το Google Photos προσέφερε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για πολλές από τις υπηρεσίες του. Ωστόσο, υπάρχει πλέον ένα όριο στον αποθηκευτικό χώρο που μπορείτε να έχετε εντός της υπηρεσίας.

Υπάρχει πρόβλημα με το συγχρονισμό του Google Photos με τη συλλογή του smartphone. Όταν αφαιρείτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από την εφαρμογή Gallery, παραμένει στις Φωτογραφίες Google.

Εάν θέλετε να αλλάξετε από το Google Photos, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις. Εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές σας!

IMMICH

Το IMMICH είναι ένα νέο έργο που αναπτύσσεται από τον Alex Tran, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξή του. Η εφαρμογή προσφέρει αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για εικόνες και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το Google Photos όσον αφορά τη λειτουργικότητα και τη διεπαφή χρήστη.

  Πώς να αφαιρέσετε συσκευές από το Google Home σας

Το IMMICH είναι ασυνήθιστο όταν πρόκειται για αυτο-φιλοξενούμενες εφαρμογές με βάση την ωριμότητα. Οι εφαρμογές Android και iOS είναι ήδη διαθέσιμες, παρόλο που το αποθετήριο πρέπει να είναι έτοιμο για παραγωγή.

Οφέλη

 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CLI για μαζική μεταφόρτωση.
 • Υπάρχει μια μικρή αντίστροφη γεωκωδικοποίηση.
 • Μπορείτε να παρακολουθήσετε και να ανεβάσετε βίντεο.
 • Είναι εύκολο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αγαπημένων σας άλμπουμ.
 • Υπάρχει υποστήριξη χρηστών για πολλούς χρήστες.

Το IMMICH είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Google Photos για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό τους για κινητά.

Piwigo

Το Piwigo είναι μια αυτο-φιλοξενούμενη εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που σας βοηθά να διαχειριστείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Σας επιτρέπει να φιλοξενήσετε τα δεδομένα σας, να αναλάβετε τον έλεγχο ή να χρησιμοποιήσετε τη φιλοξενία cloud.

Η Piwigo ιδρύθηκε στη Γαλλία και σχεδιάστηκε για άτομα, ομάδες και οργανισμούς. Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο με τις Φωτογραφίες Google ή άλλες υπηρεσίες, το Piwigo είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση.

Η διαχείριση φωτογραφιών Piwigo διαθέτει πολλές δυνατότητες και λεπτομερή χειριστήρια.

Οφέλη

 • Μπορείτε να το φιλοξενήσετε μόνοι σας.
 • Ο πηγαίος κώδικας είναι ανοιχτού κώδικα.
 • Σχεδιασμένο για να είναι φιλικό προς τα κινητά.
 • Μπορείτε να περιηγηθείτε κατά ημερομηνία.
 • Αυτόματη εισαγωγή των μεταδεδομένων σας.

Το Piwigo είναι μια εξαιρετική λύση για πελάτες φωτογραφίας. Υπάρχει επίσης μια εφαρμογή για κινητά.

PhotoPrism

Η εφαρμογή PhotoPrism σάς επιτρέπει να περιηγείστε, να οργανώνετε και να μοιράζεστε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τον αποκεντρωμένο ιστό. Αυτή η εφαρμογή προσθέτει ετικέτες και βρίσκει τις φωτογραφίες σας αυτόματα χωρίς να παρεμβαίνει στην εμπειρία σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας, σε έναν ιδιωτικό διακομιστή ή στο cloud.

Στόχος τους είναι να κάνουν την οργάνωση και την πρόσβαση στις φωτογραφίες σας όσο το δυνατόν πιο εύκολη και φιλική προς το απόρρητο. Το PhotoPrism έχει σχεδιαστεί από την αρχή για να τρέχει οπουδήποτε το χρειάζεστε χωρίς να θυσιάζει την ελευθερία, το απόρρητο ή τη λειτουργικότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PhotoPrism σε Windows, Linux και Mac και είναι δωρεάν στην κοινοτική του έκδοση.

Οφέλη

 • Μπορείτε να περιηγηθείτε εύκολα σε αρχεία και φωτογραφίες RAW.
 • Τα φίλτρα αναζήτησης σάς επιτρέπουν να βρείτε συγκεκριμένες φωτογραφίες.
 • Προσδιορίστε την οικογένεια και τους φίλους σας.
 • Αυτόματη ταξινόμηση εικόνων κατά περιεχόμενο και τοποθεσία.
 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για τηλέφωνα iOS και Android με το PhotoSync.

Το PhotoPrism θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική λύση αν σας ενδιαφέρει η αναγνώριση προσώπου.

Λυκείο

Το Lychee είναι μια εφαρμογή που βασίζεται στον ιστό που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε και να μοιράζεστε φωτογραφίες όπως κάνετε με μια εγγενή εφαρμογή. Έρχεται με όλα όσα χρειάζεστε για να ασφαλίσετε τις φωτογραφίες σας. Μπορείτε να ανεβάσετε, να μετακινήσετε, να μετονομάσετε, να περιγράψετε, να διαγράψετε ή να αναζητήσετε τις φωτογραφίες σας και μπορείτε να τα κάνετε όλα στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε άλμπουμ με κωδικό πρόσβασης. Από σένα εξαρτάται. Υπάρχει μια επιλογή να περιηγηθείτε στις εικόνες σας με το πληκτρολόγιό σας ή να τις κάνετε δημόσιες, ώστε να μπορούν να τις δουν οι άλλοι. Το Lychee είναι δωρεάν.

Οφέλη

 • Σας επιτρέπει να σύρετε και να αποθέσετε αρχεία Dropbox.
 • Υποστηρίζει το Open Graph και τις κάρτες Twitter για κοινή χρήση εικόνων.
 • Κάνει τον διακομιστή σας να τρέχει το Imagick.
 • Υποστηρίζει μεταδεδομένα EXIF ​​και IPTC.
 • Προστατέψτε τις φωτογραφίες σας με έλεγχο.
  Γιατί και πώς να ασφαλίσετε το τελικό σημείο API;

Το Lychee είναι μια απλούστερη εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών, ιδανική για τη φιλοξενία μιας βασικής διαδικτυακής συλλογής.

PhotoStructure

Η αυτο-φιλοξενούμενη εφαρμογή PhotoStructure κάνει εύκολη την οργάνωση, την περιήγηση και την κοινή χρήση μεγάλων συλλογών φωτογραφιών και βίντεο. Οργανώνει και αφαιρεί τις αντιγραφές των φωτογραφιών σας αυτόματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PhotoStructure σε Windows 10, macOS, Ubuntu ή Docker.

Η PhotoStructure είναι μια υπηρεσία που βασίζεται σε συνδρομή που δεν θα επιδιώξει ποτέ να επωφεληθεί από την κοινή χρήση δεδομένων ή τη διαφήμιση. Οι περισσότερες από τις νέες δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες μόνο σε συνδρομητές. Επιπλέον, υπάρχει ένα ενιαίο όριο νοικοκυριού για τη συνδρομή PhotoStructure Plus.

Οφέλη

 • Μια αυτο-φιλοξενούμενη εφαρμογή που εκτελείται μόνο στον υπολογιστή σας.
 • Είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκαταστήσετε το PhotoStructure.
 • Θα έχετε έναν αποκριτικό, χρησιμοποιήσιμο υπολογιστή με PhotoStructure.
 • Μπορείτε να εισάγετε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.
 • Η γραμματική αναζήτησης του PhotoStructure διευκολύνει την εύρεση αυτού που ψάχνετε.

Η εγκατάσταση και η λειτουργία μιας PhotoStructure είναι απλές.

Lomorage

Το Lomorage είναι μια αυτο-φιλοξενούμενη εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται και να μοιράζονται φωτογραφίες. Η διαισθητική διεπαφή χρήστη της εφαρμογής καθιστά εύκολη τη μεταφόρτωση και την οργάνωση φωτογραφιών. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες όπως η προσθήκη ετικετών, η αναζήτηση και η σύνθετη επεξεργασία.

Επιπλέον, το Lomorage σάς επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες με την οικογένεια και τους φίλους σας σε δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Το Lomorage σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας στον διακομιστή σας και να τα διαχειρίζεστε για λογαριασμό σας. Μπορείτε να το απολαύσετε όπου κι αν βρίσκεστε, είτε στο σπίτι είτε στο τηλέφωνό σας.

Οφέλη

 • Έχει ένα γρήγορο, αξιόπιστο σταδιακό αντίγραφο ασφαλείας.
 • Υποστηρίζει ζωντανές φωτογραφίες, αργή κίνηση, ακατέργαστα αρχεία DNG και πολλά άλλα.
 • Διατηρήστε το αρχικό αρχείο χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα ή τα μεταδεδομένα.
 • Μπορείτε να συγχρονίσετε τις φωτογραφίες σας σε όλες τις συσκευές.
 • Υπάρχει μια λειτουργία εκτός σύνδεσης για περιήγηση φωτογραφιών χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.
 • Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση κατά τοποθεσία, ημερομηνία ή κείμενο στη φωτογραφία.

Το Lomorage είναι ακόμα σε beta, αλλά οι περισσότερες δυνατότητες θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

PicApport

Η εφαρμογή PicApport σάς επιτρέπει να οργανώνετε και να αποθηκεύετε φωτογραφίες και βίντεο σε έναν αυτο-φιλοξενούμενο διακομιστή. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν αρχεία με ασφάλεια σε ένα ιδιωτικό cloud για να έχουν πρόσβαση σε αυτά οπουδήποτε. Η εύχρηστη διεπαφή κάνει τη διαχείριση φωτογραφιών παιχνιδάκι.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, να μοιράζεστε περιεχόμενο με φίλους και συγγενείς, να πραγματοποιείτε αναγνώριση προσώπου και να χρησιμοποιείτε άδειες χρήσης GPL-3.0.

Ένα σύστημα διαχείρισης χρηστών παρέχει έναν τρόπο ελέγχου του περιεχομένου και των δυνατοτήτων που μπορούν να δουν οι χρήστες. Τα πρόσθετα και τα πρόσθετα που είναι διαθέσιμα στο PicApport επιτρέπουν την προσαρμογή του σε διάφορα σενάρια.

Οφέλη

 • Το Picapport είναι διαισθητικό και φιλικό προς το χρήστη, επομένως ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.
 • Το PhotoPortal παρέχει γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση στις φωτογραφίες, τα βίντεό σας και πολλά άλλα.
 • Δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των πολυμέσων σας στο cloud, ώστε να είστε ασφαλείς.
 • Σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο με τους φίλους σας.
 • Το PicApport λειτουργεί με Windows, Mac OS X, iOS και Android για πρόσβαση στα πολυμέσα σας οπουδήποτε.
  20 apt Command to Know as Sysadmin για διαχείριση πακέτων Ubuntu ή Debian

Το PicApport είναι μια εξαιρετική αυτο-φιλοξενούμενη εφαρμογή τόσο για επιχειρήσεις όσο και για οικογένειες.

PiGallery 2

Το PiGallery 2 είναι μια εξαιρετική αυτο-φιλοξενούμενη εφαρμογή για συσκευές Android. Έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στο Raspberry Pi, αλλά δεν χρειάζεται να έχετε ένα για να το εγκαταστήσετε. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε το Docker για να το εγκαταστήσετε, χρησιμοποιήστε το Docker-compose ή δημιουργήστε πακέτα χρησιμοποιώντας το Node.java.

Αυτή η εφαρμογή είναι γνωστή για την ταχύτητα και την απλότητά της. Εάν το τοποθετήσετε στον κατάλογο εικόνων σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και συσκευή. Η εφαρμογή δημιουργεί αυτόματα μια συλλογή και οι υποκατάλογοι περιέχουν άλμπουμ.

Μπορείτε να αναζητήσετε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας λογική Boole και λέξεις-κλειδιά. Είναι κατάλληλο για συλλογές έως και 100.000 εικόνων όταν κάθε συλλογή έχει το πολύ 5.000 εικόνες.

Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον αναζητά μια αξιόπιστη και φιλική προς το χρήστη εφαρμογή.

Οφέλη

 • Μια διεπαφή χρήστη που είναι διαισθητική και εύκολη στη χρήση.
 • Πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεο που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης.
 • Μπορείτε να μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο με την οικογένεια και τους φίλους σας.
 • Αυτόματος συγχρονισμός φωτογραφιών και βίντεο στο cloud.
 • Οργανώστε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας σε άλμπουμ και κατηγορίες.

Το PiGallery 2 έχει πολλές δυνατότητες και μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

LibrePhotos

Το LibrePhotos είναι μια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών ανοιχτού κώδικα με αναγνώριση προσώπου και υποστήριξη πολλών χρηστών. Η εφαρμογή είναι ένας αυτο-φιλοξενούμενος κλώνος του Google Photos που δίνει έμφαση στα όμορφα γραφήματα και βασίζεται στο OwnPhotos.

Σε αντίθεση με τις εμπορικές υπηρεσίες, οι φωτογραφίες σας αποθηκεύονται στο cloud και σαρώνονται/ευρετηριάζονται για μηχανική εκμάθηση και στόχευση διαφημίσεων. Τα δεδομένα σας δεν πηγαίνουν ποτέ σε διακομιστή τρίτου μέρους. Τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν ιδιωτικά, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε το ίδιο απόρρητο και την ίδια δύναμη με τις εμπορικές υπηρεσίες.

Οφέλη

 • Λειτουργεί με όλων των ειδών τις φωτογραφίες, ακόμα και με ακατέργαστες.
 • Διατίθεται υποστήριξη βίντεο.
 • Υπάρχει μια προβολή χρονολογίου.
 • Μπορείτε να σαρώσετε εικόνες στο σύστημα αρχείων.
 • Είναι φιλικό για πολλούς χρήστες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες σας με το LibrePhotos χωρίς να ανησυχείτε για τους χάκερ και την παραβίαση δεδομένων. Πρέπει ακόμα να απλοποιήσει τη διαδικασία εγκατάστασης, ώστε όλοι να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Τυλίγοντας!

Σήμερα, μπορούμε να τραβήξουμε φωτογραφίες μαζί μας οπουδήποτε και να τις αποθηκεύσουμε στο διαδίκτυο. Οι αυτο-φιλοξενούμενες εφαρμογές απλοποιούν τη φωτογραφία με τον ίδιο τρόπο.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποθήκευση. Κάποια είναι εξαιρετικά για να μοιράζεστε τη δουλειά σας, είτε την παίρνετε με τηλέφωνο είτε με κάμερα. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι αυτο-φιλοξενούμενες εφαρμογές φωτογραφιών θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!

Στη συνέχεια, ελέγξτε το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών με τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογές για επαγγελματίες.