9 καλύτερα WhatsApp CRM για εύκολες σχέσεις με τους πελάτες

Ο οδηγός σας για τις καλύτερες πλατφόρμες WhatsApp CRM για την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών!

Οι εταιρείες εφευρίσκουν εκ νέου τον τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες τους υπό το πρίσμα της εισαγωγής των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Το WhatsApp Customer Relationship Management (CRM), το οποίο έχει γίνει απίστευτα δημοφιλές σε μεγάλες επιχειρήσεις, ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, τράπεζες και άλλους κλάδους, είναι ένα επαναστατικό εργαλείο.

Ενώ τα email γενικά χρειάζονται στους χρήστες περίπου 10 ώρες για να αντιδράσουν. Ωστόσο, περίπου το 80% των μηνυμάτων WhatsApp διαβάζονται εντός 5 λεπτών από την αποστολή, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό από το Gmail CRM!

Έτσι, το WhatsApp CRM χρησιμοποιεί τη δύναμη αυτής της ευρέως χρησιμοποιούμενης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν γρήγορα, να ενημερώνουν και να βοηθούν τους καταναλωτές τους. Ακολουθεί μια λίστα με τα καλύτερα WhatsApp CRM που έχουμε αναλυτικά στο παρακάτω άρθρο, έτσι ώστε η επιχείρησή σας να μπορεί να παρέχει απρόσκοπτη εξυπηρέτηση πελατών!

Τίτλος

Περιγραφή

Εξερευνώ

HubSpot

Αυτοματοποιήστε μηνύματα, συγκεντρώστε συζητήσεις, εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις.


Εξερευνώ

Bitrix24

Άμεση επικοινωνία, μάρκετινγκ WhatsApp, αποτελεσματικοί αγωγοί πωλήσεων.


Εξερευνώ

WAPlus

WhatsApp CRM, αυτοματοποιημένο μάρκετινγκ, προσαρμόσιμη συνομιλία, γρήγορες απαντήσεις.


Εξερευνώ

Kommo

Βελτιώστε τις πωλήσεις, ασφαλή επικοινωνία, πρότυπα γρήγορης συμπλήρωσης, διορατική συμπεριφορά χρήστη.


Εξερευνώ

InTouchApp

Επέκταση Chrome για δυνητικούς πελάτες WhatsApp, αποθήκευση επαφών, διαχείριση προφίλ.


Εξερευνώ

WhatsTool

Επιχειρηματική ανάπτυξη με WhatsApp, chatbot που βασίζονται σε AI, μαζικά μηνύματα, ενσωμάτωση CRM.


Εξερευνώ

VTiger

Συνδέστε το WhatsApp με CRM, αυτοματοποιήστε τις παραγγελίες, στείλτε διάφορους τύπους μηνυμάτων.


Εξερευνώ

OnePageCRM

Ενσωματώστε το OnePageCRM με το WhatsApp, δυνητικούς πελάτες κλήσεων, αποτελεσματικές ψυχρές κλήσεις.


Εξερευνώ

TeleCRM

WhatsApp CRM, αυτοματοποιημένη συλλογή δυνητικών πελατών, εξατομικευμένο chatbot, καταγραφή επικοινωνιών ομάδας.


Εξερευνώ

Επιπλέον, τα μηνύματα κειμένου αποτελούν απλώς μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης που συνδυάζει τη γνωριμία του WhatsApp με τις ιδέες CRM για να προσφέρει μια πρακτική εμπειρία πελάτη. Παρακάτω είναι τα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο μεγάλες εταιρείες, καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, τράπεζες κ.λπ. επικοινωνούν/αποστέλλουν ενημερώσεις μέσω WhatsApp:

 • Ηλεκτρονικό εμπόριο: Το WhatsApp CRM επιτρέπει στις εταιρείες να στέλνουν επιβεβαιώσεις παραγγελιών, να επικοινωνούν πληροφορίες παράδοσης και να απαντούν σε ερωτήσεις πελατών απευθείας μέσω του WhatsApp.
 • Ταξιδιωτική βιομηχανία: Για να εγγυηθούν μια επιτυχημένη εμπειρία ταξιδιού, τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν το WhatsApp CRM για να λάβουν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, να προσφέρουν έγκαιρες ενημερώσεις και να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με τους καταναλωτές.
 • Τραπεζικές συναλλαγές: Οι τράπεζες μπορούν να παρέχουν άμεση υποστήριξη, να παρέχουν ειδοποιήσεις συναλλαγών και ακόμη και να επιτρέπουν στους καταναλωτές να κάνουν αβίαστα τραπεζικές συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας WhatsApp, χάρη στο WhatsApp CRM.

Πλεονεκτήματα του WhatsApp CRM

Η διαχείριση των αλληλεπιδράσεων και των δεδομένων των πελατών θα ποικίλλει λόγω της ενσωμάτωσης του WhatsApp με συστήματα CRM. Αυτή η συνεργασία προσφέρει μια ζωντανή συμμαχία που μπορεί να εμπλουτίσει τις λειτουργίες της εταιρείας σας και τις σχέσεις με τους πελάτες.

Η διαχείριση της επικοινωνίας, των πωλήσεων και του μάρκετινγκ από μια ενιαία πλατφόρμα είναι δυνατή όταν το CRM και το WhatsApp συνδυάζονται, οδηγώντας σε πιο πειστικές διαδικασίες και βελτιωμένες εμπειρίες πελατών.

Παρακάτω είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης του WhatsApp ως εργαλείου CRM:

Ενοποιημένη βάση δεδομένων πελατών: Μπορείτε να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων πελατών στην οποία όλοι οι πελάτες μπορούν να αλληλεπιδρούν εύκολα.

Βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών: Σας δίνει τη δυνατότητα να απαντάτε σε ερωτήματα γρήγορα και αποτελεσματικά. Με την πλήρη κατανόηση του ιστορικού και των προτιμήσεων των πελατών σας, μπορείτε να παρέχετε εξατομικευμένη φροντίδα πελατών, αυξάνοντας την ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών.

Βελτιωμένες πωλήσεις και μάρκετινγκ: Επιτρέπει στις ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ να χρησιμοποιούν το WhatsApp για να παρέχουν προσαρμοσμένες προσφορές, μηνύματα και προωθήσεις με βάση τις πληροφορίες των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ποσοστά μετατροπών

Απλοποιημένες λειτουργίες: Αυτό το σύστημα συγκεντρώνει τις ομάδες σας σε μια ενιαία πλατφόρμα, μειώνοντας τη σύγχυση και εξαλείφοντας τις διπλές εργασίες.

Αναλύσεις ακριβούς χρόνου: Μπορείτε να μετρήσετε τις αλληλεπιδράσεις πελατών συνδυάζοντας το WhatsApp με το σύστημα CRM. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να εξετάσετε τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις του πελάτη.

Αυτοματισμός: Διευκολύνει την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων ενεργειών, όπως η αποστολή επακόλουθων μηνυμάτων, υπενθυμίσεων ραντεβού ή διαφημίσεων. Αυτό βελτιώνει τη λειτουργική σημασία ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί χρόνο.

Τα πολλά διαθέσιμα συστήματα Διαχείρισης Σχέσεων Πελατών (CRM) μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες και να ξεπερνούν τον ανταγωνισμό σας.

Η κατανόηση των λύσεων CRM που αποδίδουν καλύτερα όταν συνδυάζονται με τον λογαριασμό WhatsApp Business είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων μάρκετινγκ και πωλήσεων. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τις κορυφαίες πλατφόρμες WhatsApp CRM που χρησιμοποιούνται σήμερα.

HubSpot

Οι πελάτες επιθυμούν να επικοινωνούν με τις επωνυμίες απλά και αβίαστα, παρόμοια με τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τους φίλους και την οικογένειά τους. Με την υπηρεσία του HubSpotΜε τη σύνδεση WhatsApp, όλες οι συζητήσεις πελατών μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια ενιαία πλατφόρμα, διασφαλίζοντας ότι οι ομάδες εξυπηρέτησης πελατών και μάρκετινγκ δεν χάνουν ποτέ κανένα νέο μήνυμα.

Χαρακτηριστικά 😍:

 • Απλοποιήστε τις υπενθυμίσεις για τη διαδικασία αποστολής εγκαταλελειμμένων καροτσιών και εξατομικεύστε τα μηνύματα με βάση τις συναλλαγές πελατών.
 • Χρησιμοποιήστε τα γνωστά κοινόχρηστα εισερχόμενα για να εξυπηρετήσετε πελάτες στο επιλεγμένο και προσβάσιμο κανάλι τους.
 • Προσαρμόστε τα πρότυπα WhatsApp χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το HubSpot CRM.
 • Χρησιμοποιώντας προκαθορισμένα πρότυπα ροής εργασίας, στέλνετε αυτόματα μηνύματα WhatsApp από επιχειρήσεις.

Η ομάδα σας αποκτά ενδελεχή γνώση του ιστορικού αλληλεπίδρασης κάθε πελάτη συνδέοντας το WhatsApp με τα κοινόχρηστα εισερχόμενα του HubSpot, επιτρέποντας την παροχή σταθερά εξαιρετικής υποστήριξης πελατών.

Bitrix24

Ρύθμιση α Bitrix24-Η ενσωμάτωση του WhatsApp σάς επιτρέπει να δημιουργείτε απευθείας κανάλια επικοινωνίας με πιθανούς πελάτες και να διατηρείτε ολοκληρωμένα αρχεία για κάθε αλληλεπίδραση.

Χαρακτηριστικά 😍:

 • Στείλτε μηνύματα μάρκετινγκ WhatsApp σε κατηγορίες πελατών που έχουν χωριστεί με βάση την τμηματοποίηση πελατών και τις αγοραστικές τους συνήθειες.
 • Μοιραστείτε φόρμες ιστού, αναφορές και τιμολόγια με τους πωλητές σας χρησιμοποιώντας το WhatsApp για να απλοποιήσετε τη συνεργασία.
 • Χρησιμοποιεί ακριβείς αναφορές για το σχεδιασμό και τη διαχείριση των αγωγών πωλήσεων αποτελεσματικά.
 • Λάβετε υπόψη ότι τα μηνύματα που αποστέλλονται στους χρήστες περισσότερες από 24 ώρες μετά το αρχικό μήνυμα δεν θα λάβουν απαντήσεις.

Το Bitrix24 εξουσιοδοτεί την ομάδα σας να αλληλεπιδρά αποτελεσματικά με τους πελάτες σε οποιοδήποτε στάδιο του ταξιδιού αγοράς τους, ακόμα κι αν δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί προηγούμενες συνομιλίες. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε μια βαθύτερη κατανόηση της διαδικασίας αγοράς του πελάτη και διευκολύνει την πιο ακριβή στόχευση, αυξάνοντας τελικά τα ποσοστά μετατροπής.

WAPlus

WAPlus Το Workspace είναι μια εφαρμογή CRM ειδικά για το WhatsApp που διαχειρίζεται επαρκώς τους πελάτες του WhatsApp, το αυτοματοποιημένο μάρκετινγκ, την καλή εξυπηρέτηση πελατών και τη βελτιωμένη ομαδική εργασία.

Χαρακτηριστικά 😍:

 • Επιτρέπει επίσης σε μη επαφές να ξεκινούν συνομιλίες.
 • Επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση με εξωτερικούς απαγωγείς.
 • Προσαρμόστε τη σχεδίαση του κουμπιού συνομιλίας σας, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος και του κειμένου παρότρυνσης για δράση (CTA).
 • Για να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη και συναρπαστική εμπειρία χρήστη, αλλάξτε το όνομα, τον υπότιτλο, το κείμενο καλωσορίσματος και το προεπιλεγμένο μήνυμα χρήστη της επωνυμίας σας.
 • Παρέχει λειτουργίες όπως αυτοματοποιημένες απαντήσεις, γρήγορες απαντήσεις και προσθήκη σημειώσεων στις συζητήσεις.

Πρώτη πρόθεσή του είναι να επιτρέψει στους χρήστες να διαχειρίζονται τις σχέσεις με τους πελάτες πιο αποτελεσματικά, ενεργοποιώντας την άμεση σύνδεση των καταναλωτών σε μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Kommo

Το WhatsApp αρχικά προοριζόταν περισσότερο για αυτοσχέδιες συνομιλίες παρά για αποτελεσματικό χειρισμό κρίσιμων επιχειρηματικών συναλλαγών. Βελτιώστε την εμπειρία σας στο WhatsApp χρησιμοποιώντας Kommoμια εξειδικευμένη πλατφόρμα για την απλοποίηση της διαδικασίας πωλήσεών σας.

Χαρακτηριστικά 😍:

 • Αποκτήστε γρήγορα νέους δυνητικούς πελάτες από το WhatsApp και διαχειριστείτε τους με μια απλή διαδικασία πώλησης με μεταφορά και απόθεση.
 • Εξασφαλίστε ασφαλή και ελεγχόμενη επικοινωνία ελέγχοντας την πρόσβαση των χρηστών στον λογαριασμό WhatsApp της εταιρείας σας.
 • Η λειτουργία των προφίλ πελατών μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο οργανωμένοι.
 • Τα πρότυπα συνομιλίας με άμεση συμπλήρωση θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά.
 • Μάθετε διορατικές λεπτομέρειες σχετικά με τη συμπεριφορά των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των κρίσιμων δεδομένων, όπως ο τυπικός χρόνος απόκρισης του WhatsApp.

Δημιουργήστε μια λεπτομερή βάση δεδομένων επικοινωνιών εμπλουτισμένη με υλικό πολυμέσων και κουμπιά γρήγορης δράσης που είναι εύκολα προσβάσιμα και σταλούν.

InTouchApp

Η πρωταρχική λειτουργία του InTouchApp Η επέκταση Chrome προορίζεται για τη διαχείριση των δυνητικών πελατών WhatsApp. Απλοποιεί τη διαδικασία για την άμεση αποθήκευση αγνώστων αριθμών από συνομιλίες και ομάδες WhatsApp στο τηλέφωνό σας.

Χαρακτηριστικά 😍:

 • Αποθηκεύστε απευθείας στο τηλέφωνό σας κάθε επαφή από μια κοινόχρηστη λίστα επαφών.
 • Αποθηκεύστε τους αριθμούς τηλεφώνου όλων των μελών της ομάδας γρήγορα και εύκολα με ένα μόνο κλικ.
 • Πραγματοποιήστε αλλαγές στα στοιχεία επικοινωνίας, προσθέστε σημειώσεις, προσαρμόστε τις εικόνες προφίλ, πραγματοποιήστε κλήσεις και εκτελέστε άλλες ενέργειες.
 • Πραγματοποιήστε κλήσεις από τον Ιστό WhatsApp και άλλους ιστότοπους το συντομότερο δυνατό.

Στο WhatsApp, τα ερωτήματα πελατών εμφανίζονται συχνά ως «άγνωστοι αριθμοί». Μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα αυτούς τους αριθμούς στις επαφές του τηλεφώνου σας με ένα μόνο κλικ χρησιμοποιώντας το πρόσθετο InTouchApp.

Μέσω WhatsApp, WhatsTool προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες για επιχειρηματική ανάπτυξη. Μεταξύ πολλών άλλων επιλογών, αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη δημιουργία chatbot που βασίζονται σε AI, την αποστολή μαζικών μηνυμάτων WhatsApp και την απρόσκοπτη σύνδεση με τα τρέχοντα συστήματα CRM σας.

Χαρακτηριστικά 😍:

 • Επιταχύνετε την παράδοση διαδραστικών κουμπιών σε αυτοματοποιημένα μηνύματα WhatsApp.
 • Δημιουργήστε ένα chatbot WhatsApp για να εφαρμόσετε εξατομικευμένες απαντήσεις σε ερωτήματα που ζητούνται συχνά.
 • Διαχειριστείτε όλα τα μηνύματα WhatsApp με ευκολία χρησιμοποιώντας έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου.
 • Ενσωματώστε τις αλληλεπιδράσεις WhatsApp με πιθανούς πελάτες στο σύστημά σας CRM συλλέγοντας και αποθηκεύοντάς τους αυτόματα.

Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους επισκέπτες του WhatsApp χρησιμοποιώντας το WhatsTool για να τραβήξετε την προσοχή τους. Επιπλέον, επιταχύνει τη δημιουργία ενός chatbot για τον αριθμό WhatsApp με δωρεάν συνδεσιμότητα API.

VTiger

Συνδέστε άνετα το WhatsApp με VTiger CRM για να ενεργοποιήσετε την ανάπτυξη δυνητικών πελατών και να ξεκινήσετε συνομιλίες από το σύστημά σας CRM: Αυτοματοποιήστε την παρακολούθηση παραγγελιών, τις ειδοποιήσεις, τους συναγερμούς και τις διαδικασίες σχολίων πελατών για να διευκολύνετε τις λειτουργίες.

Χαρακτηριστικά 😍:

 • Απευθείας στο Vtiger CRM, μπορείτε εύκολα να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα WhatsApp με τις συνδέσεις σας.
 • Χρησιμοποιήστε το WhatsApp για να στείλετε διάφορους τύπους μηνυμάτων, όπως συνηθισμένα μηνύματα, εγκρίσεις, ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις.
 • Συνδυάστε προσαρμόσιμα πρότυπα με διάφορες μονάδες CRM για να δημιουργήσετε εξατομικευμένα μηνύματα.
 • Βελτιώστε την επικοινωνία προσθέτοντας σχετικά αρχεία στις συνομιλίες σας στο WhatsApp, όπως προσφορές και τιμολόγια.
 • Παρακολουθήστε προσεκτικά την εξέλιξη των επικοινωνιών σας και κάθε σχετική πληροφορία, όπως η κατάσταση του μηνύματος.

Καταργώντας τα διοικητικά εμπόδια, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την εσωτερική επικοινωνία—Χρησιμοποιήστε ροές εργασίας που βασίζονται στο CRM για να βελτιώσετε τις διαδικασίες πωλήσεών σας.

OnePageCRM

Ήταν πάντα δύσκολο να μείνεις σε επαφή με τους πελάτες και να αυξήσεις τις πωλήσεις. Με την ενσωμάτωση OnePageCRM στο WhatsApp, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητές του και να επικοινωνείτε με τους πελάτες και τους πιθανούς πελάτες πιο αποτελεσματικά και χωρίς να κάνετε επιπλέον κλικ.

Χαρακτηριστικά 😍:

 • Μπορείτε να καλέσετε τους δυνητικούς πελάτες σας από το CRM κάνοντας κλικ στον αριθμό τηλεφώνου μιας επαφής.
 • Ορίστε μια υπενθύμιση αμέσως μετά από κάθε κλήση για να βεβαιωθείτε ότι εκμεταλλεύεστε κάθε ευκαιρία για παρακολούθηση.
 • Χρησιμοποιώντας την προβολή Split-Pane, μπορείτε να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της ψυχρής κλήσης σας και να κάνετε πιο εύκολη την επαφή με πιθανούς υποψήφιους πελάτες.

Με το OnePageCRM είναι δυνατό να κρατάτε την ομάδα σας ενήμερη καταγράφοντας γρήγορα και εύκολα τα ευρήματα κλήσεων με λίγα μόνο κλικ.

TeleCRM

Ένα εργαλείο Whatsapp CRM και αυτοματισμού που ονομάζεται TeleCRM έχει σκοπό να ενισχύσει τις προσπάθειες πωλήσεών σας. Αυτή η πρακτική εφαρμογή συλλέγει δυνητικούς πελάτες από πολλά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων στο Facebook, των διαφημίσεων Google και του WhatsApp, και τους διανέμει αποτελεσματικά στα μέλη της ομάδας σας.

Χαρακτηριστικά 😍:

 • Χρησιμοποιήστε ένα chatbot WhatsApp για να δημιουργήσετε εξατομικευμένες λύσεις σε συχνά ερωτήματα.
 • Οι αλληλεπιδράσεις WhatsApp των Leads μπορούν να καταγραφούν αυτόματα και να αποθηκευτούν στο CRM.
 • Όλες οι επικοινωνίες της ομάδας μπορούν να καταγραφούν και να συγκεντρωθούν στο CRM.
 • Σε έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου, ελέγξτε γρήγορα όλα τα μηνύματα WhatsApp που αποστέλλονται και λαμβάνονται από τα μέλη της ομάδας.

Ο αυτόματος αυτόματη κλήση, ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του, διασφαλίζει ότι ο χρόνος χρησιμοποιείται αποτελεσματικά και αποτρέπει τυχόν λάθη καλώντας αριθμούς αυτόματα, έναν κάθε φορά.

συμπέρασμα

Οι κύριες απόψεις μας είναι ότι η ενσωμάτωση των δεδομένων σας CRM, του μάρκετινγκ και των εργαλείων πωλήσεων με το WhatsApp είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική στρατηγική για την προσέγγιση ενός μεγάλου κοινού τον εικοστό πρώτο αιώνα, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή που έχετε επιλέξει.

Κάθε εργαλείο προσφέρει ένα ενιαίο φάκελο εισερχομένων για τη διαχείριση όλων των επικοινωνιών των πελατών.

Για να προσδιορίσετε την καλύτερη επιλογή για την εταιρεία σας, εξετάστε προσεκτικά τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε προσφοράς και αξιολογήστε τις τιμές τους.

Στη συνέχεια, μάθετε τι είναι η εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γιατί η επωνυμία σας τη χρειάζεται.

  Ξεμπλοκάρετε το WhatsApp και χρησιμοποιήστε το χωρίς περιορισμούς: Λειτουργεί στη χώρα σας;