9 Καλύτερα Podcast Personal Finance στην Ινδία

Τα χρήματα είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα, ιδίως όταν χειρίζεστε τα οικονομικά σας. Στη σημερινή οικονομία, το να βασίζεσαι αποκλειστικά σε μία πηγή εισοδήματος δεν είναι σκόπιμο. Ίσως χρειαστεί να υπάρχουν περισσότερα από την εξοικονόμηση και τον προϋπολογισμό.

Η διαχείριση των προσωπικών οικονομικών είναι μια σημαντική πτυχή του οικονομικού σχεδιασμού. Κάποια από τη σημασία της διαχείρισης των προσωπικών οικονομικών είναι τα εξής:

  • Καθορισμός οικονομικών στόχων – Η δημιουργία ενός λεπτομερούς οικονομικού σχεδίου σάς βοηθά να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους μακροπρόθεσμα.
  • Διαχείριση εισοδήματος – Ένα οικονομικό σχέδιο βοηθά στην αποτελεσματική διαχείριση του εισοδήματός σας, καθορίζοντας τον προϋπολογισμό σας και εξισορροπώντας τις δαπάνες σας.
  • Καλύτερη Οικονομική Κατανόηση – Ο οικονομικός σας σχεδιασμός βοηθά να θέσετε μετρήσιμους οικονομικούς στόχους, οι οποίοι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις μελλοντικές σας αποφάσεις.
  • Προωθεί ένα αίσθημα συνειδητοποίησης και ευθύνης – Ο οικονομικός σχεδιασμός δημιουργεί επίγνωση σχετικά με τις λεπτομέρειες των οικονομικών σας, γεγονός που επηρεάζει τις αποφάσεις σας σχετικά με την αποταμίευση, τις δαπάνες και τις επενδύσεις.

Η ανάγκη διαχείρισης των προσωπικών οικονομικών κερδίζει δυναμική μεταξύ των ανθρώπων, γεγονός που οδήγησε στην εμφάνιση πολλαπλών οικονομικών podcast.

Για να σας βοηθήσουμε να ενημερωθείτε για αυτά τα podcast για να κατανοήσετε τα χρήματα, τις επενδύσεις και πολλά άλλα, έχουμε παραθέσει τα καλύτερα podcast για προσωπικά οικονομικά που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Paisa Vaisa

Η εκπομπή Paisa Vaisa, με παρουσιαστή την Anupam Gupta, είναι μια απίστευτη πηγή για όποιον θέλει να βελτιώσει τα προσωπικά του οικονομικά. Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το podcast είναι η έμφαση που δίνει στην παροχή πρακτικών ταλέντων και μεθόδων οραματισμού που μπορούν να εφαρμοστούν επί του παρόντος στην καθημερινή ζωή.

Διαθέσιμο σε IVM Podcasts και Amazon Musicη παράσταση δεν είναι απλώς θεωρητική, αλλά μάλλον μια μεγάλη πηγή έμπρακτης οξυδέρκειας που μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε την οικονομική σας κατάσταση.

Με περισσότερες από 1 εκατομμύριο εγκαταστάσεις, 130+ ώρες podcast, 150+ εξέχοντες προσκεκλημένους και μια βιβλιοθήκη 300+ επεισοδίων, η Paisa Vaisa έχει αποδειχθεί ως το δημοφιλές podcast για προσωπικά οικονομικά στην Ινδία. Συντονιστείτε σε αυτό το podcast για να αποκτήσετε την εξοικείωση και τις δεξιότητες για να προχωρήσετε προς τα οικονομικά σας σχέδια.

  Κάντε τις εγγραφές σας εξαιρετικές με τη βοήθεια του ChatGPT

SimplySave

ο SimplySave Το podcast είναι ένα podcast γεμάτο κίνητρα για όποιον θέλει να εμπλουτίσει τα προσωπικά του οικονομικά στοιχεία. Με χρήσιμες συμβουλές για ζητήματα που σχετίζονται με τα χρήματα για νεοπροσληφθέντες συνεργάτες του προσωπικού και εναλλακτικές λύσεις ασφάλισης για παγκόσμιους φοιτητές, η εκπομπή προσφέρει συναρπαστικά θέματα για εξερεύνηση και μάθηση.

Το πρόγραμμα φιλοξενείται από έναν διάσημο δημοσιογράφο και οικονομικό ειδικό, τον Kayezad Adajania, και ερευνά διάφορα θέματα προσωπικών οικονομικών, όπως φορολογικό σχεδιασμό, επενδυτικές τεχνικές και τάσεις της αγοράς.

Με συνεντεύξεις με γνωστούς χρηματοοικονομικούς επαγγελματίες, το Moneycontrol Podcast παρέχει στους ακροατές οξυδερκείς συμβουλές και ώθηση για την επίτευξη των οικονομικών τους στόχων.

Γιατί να μην το νομισματοκοπείο

Η HT Smartcast είναι η παρουσιάστρια του Γιατί να μην το νομισματοκοπείο Οικονομικό podcast που φιλοξενείται στο LiveMint. Οι χρηματοοικονομικοί σχεδιαστές μόνο με αμοιβή και οι εγγεγραμμένοι επενδυτικοί σύμβουλοι παρέχουν συνετά σχόλια σχετικά με το πώς οι άνθρωποι μπορούν να εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη οικονομική ασφάλεια των οικογενειών τους.

Μια ποικιλία θεμάτων καλύπτονται στις συνομιλίες, όπως ο τρόπος επίβλεψης των εφάπαξ ασφαλιστικών πληρωμών, οι συγκεκριμένες παγίδες που πρέπει να αποφευχθούν και η σημασία της πρόσληψης οικονομικού συμβούλου για τη διαχείριση των προσωπικών οικονομικών.

Μπορείτε να μάθετε για τη διαφοροποίηση του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου και την κατανόηση των κρίσιμων πτυχών της απόκτησης οικονομικής ελευθερίας παρακολουθώντας οποιοδήποτε από τα περισσότερα από 700 προγράμματα που είναι τώρα διαθέσιμα.

Έρευνα αξίας

Μεμονωμένες ιστορίες προκύπτουν σε κάθε κλάδο, που ευημερούν ή παραπαίουν. Ωστόσο, οι εκθέσεις με τη μεγαλύτερη επιρροή δημιουργούνται από το σταθερό και επιστημονικό χέρι ενός ενημερωμένου επενδυτή που διευθύνει τη φημισμένη εταιρεία έρευνας επενδύσεων Έρευνα αξίαςπου ιδρύθηκε το 1991.

Σε γρήγορα καθημερινά σύντομα podcast που ενημερώνονται τακτικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Value Research, Direndra Kumar, συζητά με τους αναγνώστες τις στρατηγικές επένδυσης και αποταμίευσης και προσφέρει τις σκέψεις του. Όταν μαθαίνετε πώς να προσαρμόζετε τα περιουσιακά σας στοιχεία ώστε να ταιριάζουν με τις μοναδικές οικονομικές σας αναζητήσεις σε διαφορετικά σημεία της ζωής σας, αυτά τα βίντεο είναι ένας ανεκτίμητος πόρος.

  Τα 10 καλύτερα χριστουγεννιάτικα φώτα για το δέντρο με ελεγχόμενες εφαρμογές

Σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα προσωπικά οικονομικά μέσω πραγματικών παραδειγμάτων, προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το podcast.

PrimeInvestor

PrimeInvestor είναι μια καταπληκτική επιλογή αν ψάχνετε για ένα σταθερό podcast για να ξεκινήσετε με τα οικονομικά. Αυτό το podcast προσφέρει πληθώρα οικονομικών πληροφοριών. Φιλοξενείται από τους Vidya Bala και Bhavana Acharya, οι οποίοι είναι επίσης ιδιοκτήτες του PrimeInvestor, μιας πολύ γνωστής πλατφόρμας για την καθοδήγηση μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων.

Μπορείτε να μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο, να ακούτε από ειδικούς του κλάδου και να παραμένετε ενημερωμένοι για τα αποτελέσματα της αγοράς με την εγγραφή σας σε αυτό το podcast.

Για συμβουλές σχετικά με προϊόντα υψηλής απόδοσης και προσωπικά οικονομικά στην Ινδία, η PrimeInvestor είναι η μοναδική σας στάση. Μελετά επίσης τις μεγάλες συναλλαγές μπλοκ που σχηματίζουν κύματα στην αγορά. Ως ακροατής, θα γνωρίζετε την πολυπλοκότητα της διαχείρισης χρημάτων και τις εξειδικευμένες συμβουλές για το πώς να επωφεληθείτε από τις ευκαιρίες και να αποφύγετε τους κινδύνους.

Ας γίνουμε πλούσιοι με τον Pattu

Ας γίνουμε πλούσιοι με τον Pattu», ένα εβδομαδιαίο podcast που περιλαμβάνει προσωπικά οικονομικά, ιδρύθηκε από την Ofspin στις 29 Μαΐου 2023. Η μακροχρόνια ανησυχία για την εκπαίδευση του πλούτου και των χρημάτων που αγνοείται στο ινδικό εκπαιδευτικό σύστημα εξετάζεται σε αυτό το podcast. Παρέχει επαρκείς οικονομικές συμβουλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, των 20 ετών και των συνταξιούχων, και φιλοξενείται από την Pattu.

Ο Pattu θέλει να εγγυηθεί ότι οι καλές στιγμές δεν τελειώνουν ποτέ, καθοδηγώντας σας πώς να διατηρήσετε τα προσωπικά σας οικονομικά με την πάροδο του χρόνου και βοηθώντας σας να απολαύσετε τα οφέλη των χρημάτων σας εδώ και τώρα!

Zerodha Εκπαιδεύστε

ο Zerodha Εκπαιδεύστε Το podcast προσφέρει ακριβώς αυτό: έναν πλούτο οξυδερκούς μάθησης και εμπειρίας από έμπειρους χρηματοοικονομικούς γκουρού στα χέρια σας.

Όντας η κορυφαία χρηματιστηριακή εταιρεία στην Ινδία, η Zerodha έχει κάνει την ευγενή προσπάθεια να συγκεντρώσει μια ομάδα επαγγελματιών που μοιράζονται ελεύθερα τη σοφία και τις ιδέες τους σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως προσωπικά οικονομικά, αμοιβαία κεφάλαια, μακροοικονομία, επενδυτικές στρατηγικές και λεπτότερα σημεία της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

  – Τα κορυφαία 14 πρότυπα διοχέτευσης πωλήσεων που αντιπροσωπεύουν το ταξίδι ενός πελάτη –

Επίσης προσβάσιμο στο Spotify app, τα podcast της Zerodha Educate προστίθενται τακτικά, μεταδίδοντας πολύτιμες γνώσεις στους χρήστες.

Dasar

Dasar είναι ένα καθημερινό podcast που αναζητά προσωπικά οικονομικά και παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς της διαχείρισης των οικονομικών. Αυτό το πρόγραμμα, το οποίο φιλοξενεί ο Darshan Doshi, τονίζει την ανάγκη για χρηματοοικονομική παιδεία, παρέχει υποδείξεις για την παράκαμψη τυπικών οικονομικών λαθών και παρουσιάζει συστάσεις για να ξεκινήσετε με προσωπικά χρήματα.

Είναι ενδιαφέρον να συμμετάσχετε στον Darshan Doshi σε αυτό το εβδομαδιαίο podcast καθώς σας καθοδηγεί στην πολυπλοκότητα της οικονομικής εξουσίας και σας βοηθά να διαμορφώσετε την επενδυτική σας φιλοσοφία. Dasar εβδομαδιαία

Τα podcast προσωπικών οικονομικών της Dasar είναι επίσης διαθέσιμα στα Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts και Stitcher.

Η εκπομπή ενός τοις εκατό

ο Εμφάνιση ενός τοις εκατό είναι μια συναρπαστική εξερεύνηση του μυαλού μερικών από τους πιο οξυδερκείς ανθρώπους, σχεδιασμένη για να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη δύναμή μας να σκεφτόμαστε και να επενδύουμε. Ο δημιουργός αυτού του podcast, Vishal Khandelwal, έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύσει τους ακροατές σχετικά με τις αποχρώσεις της προσωπικής χρηματοδότησης και της επένδυσης αξίας, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες οικονομικές αποφάσεις.

Η Vishal φέρνει την τεχνογνωσία στο τραπέζι, με πάνω από 18 χρόνια γνώσης ως επενδυτής και χρηματιστηριακός αναλυτής, μαζί με 10 χρόνια ως επενδυτικός προπονητής. Αυτό το φανταστικό podcast παρουσιάζει τις ιστορίες ζωής επιτυχημένων ανθρώπων που θα πρέπει να τονιστούν περισσότερο στα μέσα ενημέρωσης.

συμπέρασμα

Μπορείτε να αρχίσετε να οργανώνετε τα οικονομικά σας ανά πάσα στιγμή, και είναι μια ουσιαστική πτυχή της ζωής. Επειδή είναι δωρεάν, προσβάσιμα και έγκαιρα, τα podcast είναι ένας εξαιρετικός πόρος για προσωπικά οικονομικά.

Πολλά φοβερά podcasts για τα προσωπικά οικονομικά είναι διαθέσιμα στην Ινδία και καλύπτουν διάφορα θέματα. Υπάρχει ένα podcast σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες σας ως επενδυτής, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να ακούσετε μερικά Inspiring οικονομικά podcast και επιχειρηματικά podcast για να ενισχύσετε το ταξίδι σας για την οικοδόμηση πλούτου.