9 καλύτερα προγράμματα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης για να διατηρείτε ενημερωμένα τα προγράμματα οδήγησης υλικού της συσκευής σας

Τα προγράμματα οδήγησης υλικού είναι ένα από τα πιο σημαντικά λογισμικά στον υπολογιστή σας, αν όχι το πιο σημαντικό. Δυστυχώς, πολλοί χρήστες τα παραβλέπουν, καθώς το λειτουργικό σύστημα κάνει μια αποδεκτή δουλειά στην εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης για γρήγορη λειτουργία του υπολογιστή.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Driver είναι λογισμικό που ελέγχει τα εξαρτήματα υλικού για να λειτουργούν σωστά, ακριβώς όπως ένας οδηγός αυτοκινήτου. Παρόμοια με το πώς δεν μπορείτε να βάλετε έναν 90χρονο σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και να περιμένετε να κερδίσετε το κύπελλο, δεν μπορείτε να περιμένετε τον υπολογιστή σας να λειτουργεί σωστά με παλιούς οδηγούς.

Τα Windows συνήθως ενημερώνουν τα προγράμματα οδήγησης όταν ενημερώνονται μόνα τους, αλλά δεν καλύπτουν όλα τα στοιχεία υλικού και τους κατασκευαστές. Επομένως, μπορεί να χάσει πολλές ενημερώσεις ή ακόμα και να μην εγκαταστήσει καθόλου πρόγραμμα οδήγησης, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το στοιχείο.

Εάν αντιμετωπίζετε παγώματα, ατυχήματα, δυσλειτουργίες ή πιο αργή απόδοση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι πρόβλημα προγράμματος οδήγησης. Δυστυχώς, η μη αυτόματη ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης είναι αρκετά δύσκολη, επειδή πρέπει να βρείτε το προβληματικό στοιχείο, το μοντέλο του, το τρέχον εγκατεστημένο πρόγραμμα οδήγησης και, στη συνέχεια, να αναζητήσετε το πιο πρόσφατο στο διαδίκτυο.

Εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε αυτήν την ταλαιπωρία, μια αυτόματη ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης μπορεί να ενημερώσει όλα τα προγράμματα οδήγησης υλικού της συσκευής σας και να τα διατηρεί ενημερωμένα για την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σας. Αυτά τα εργαλεία διαθέτουν μια τεράστια βάση δεδομένων με εκατομμύρια προγράμματα οδήγησης που διασφαλίζουν ότι λαμβάνετε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης ή ακόμα και παλιά προγράμματα οδήγησης υλικού που δεν βρίσκονται συνήθως.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα προγράμματα αυτόματης ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης που θα διορθώσουν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τα προγράμματα οδήγησης, διατηρώντας τα ενημερωμένα.

Σημείωση: Για να πειραματιστώ, χρησιμοποιώ έναν υπολογιστή με πρόσφατα εγκατεστημένα Windows 10, το οποίο έχει ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοση για να διασφαλίσει ότι όλα τα προγράμματα οδήγησης των Windows είναι ήδη εγκατεστημένα. Μπορείτε να δείτε το στιγμιότυπο οθόνης κάθε εργαλείου παρακάτω για να δείτε πόσα παλιά προγράμματα οδήγησης κατάφεραν να βρουν σε αυτόν τον υπολογιστή.

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης AVG

Ένα πολύ απλό πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης που κάνει τη δουλειά με ελάχιστη σύγχυση. Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης AVG κάνει την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης μια διαδικασία με δύο κλικ. Απλώς πατήστε το κουμπί Σάρωση για να σαρώσετε όλα τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής σας και να τα συγκρίνετε με τη βάση δεδομένων. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ενημέρωση επιλεγμένων για να κάνετε λήψη των παλιών προγραμμάτων οδήγησης και να τα εγκαταστήσετε αυτόματα.

  Πώς μπορείτε να αλλάξετε το email σας στο PS4

Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες των προγραμμάτων οδήγησης που είναι παλιά, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας δημοσίευσης και της ημερομηνίας εγκατάστασης στον υπολογιστή σας. Εάν δεν θέλετε να ενημερώσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα οδήγησης, απλώς αποεπιλέξτε το από τη λίστα.

Μπορείτε να ορίσετε μια ειδοποίηση για το πότε είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση προγράμματος οδήγησης για οποιοδήποτε από τα στοιχεία υλικού σας στις ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των τρεχουσών ρυθμίσεων του προγράμματος οδήγησης πριν από τη σάρωση για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να γίνει επαναφορά τυχόν λανθασμένης εγκατάστασης προγράμματος οδήγησης.

Μπορείτε να λάβετε αυτό το πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης για 39,99 $/έτος. Δεν έχει δωρεάν έκδοση, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση.

IObit Driver Booster

IObit Driver Booster Pro είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που ενημερώνει τα προγράμματα οδήγησης υλικού και προσφέρει επιπλέον εργαλεία για την επίλυση σχετικών προβλημάτων και την ενίσχυση της εμπειρίας παιχνιδιού. Η δωρεάν έκδοσή του είναι αρκετή για τη σάρωση και την ενημέρωση σημαντικών προγραμμάτων οδήγησης, αλλά θα πρέπει να κάνετε κλικ σε κάθε παλιό πρόγραμμα οδήγησης για να τα ενημερώσετε χειροκίνητα.

Η έκδοση Pro θα ενημερώσει αυτόματα όλα τα παλιά προγράμματα οδήγησης και θα εγκαταστήσει σημαντικά στοιχεία παιχνιδιού που λείπουν από τον υπολογιστή σας, όπως το Microsoft Visual C++. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των προγραμμάτων οδήγησης πριν από την ενημέρωση και διαθέτει ένα βολικό κουμπί επαναφοράς για να αναιρέσετε γρήγορα τυχόν αλλαγές.

Τα πλαϊνά εργαλεία του περιλαμβάνουν ένα αυτόματο πρόγραμμα επιδιόρθωσης ήχου, ένα πρόγραμμα επιδιόρθωσης δικτύου, το πρόγραμμα επιδιόρθωσης ανάλυσης, το πρόγραμμα επιδιόρθωσης σφαλμάτων του προγράμματος οδήγησης και ένα εργαλείο για την εκκαθάριση δεδομένων αποσυνδεδεμένων συσκευών που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Μπορείτε ακόμη να το ρυθμίσετε ώστε να ενημερώνει τα προγράμματα οδήγησης εκτός σύνδεσης, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για την ενημέρωση πολλών συσκευών ή την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης κάρτας δικτύου.

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης Avast

Η Avast διαθέτει επίσης ένα premium εργαλείο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης που κάνει καλή δουλειά στην εύρεση και ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης. Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης Avast θα σαρώσει γρήγορα τον υπολογιστή σας για παλιά προγράμματα οδήγησης και μπορείτε να τα ενημερώσετε όλα με ένα μόνο κλικ.

Αυτό το εργαλείο είναι πολύ παρόμοιο σε χαρακτηριστικά και ισχύ σάρωσης με το AVG Driver Updater, απ’ ό,τι μπορώ να πω. Βρήκε τον ίδιο αριθμό απαρχαιωμένων προγραμμάτων οδήγησης. μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με τα προγράμματα οδήγησης και να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις για ενημέρωση νέων προγραμμάτων οδήγησης. Ωστόσο, λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα και ολόκληρη η σάρωση ολοκληρώθηκε τουλάχιστον 3 φορές πιο γρήγορα για μένα.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των προγραμμάτων οδήγησης για εύκολη επαναφορά. Η εφαρμογή θα σας κοστίσει 34,99 £/έτος, αλλά μπορείτε να τη δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας την πλήρως λειτουργική δοκιμαστική έκδοση 15 ημερών.

  Πώς λειτουργεί το Pickup McDonald's

Driver Easy

Ένα άλλο πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης πλούσιο σε χαρακτηριστικά με μια σειρά από πλευρικά χαρακτηριστικά για να διευκολύνουν τα πράγματα. Το Driver Easy σάρωσε γρήγορα τον υπολογιστή μου, ενώ εξακολουθούσε να βρίσκει τον μεγαλύτερο αριθμό απαρχαιωμένων προγραμμάτων οδήγησης, όπως το IObit Driver Booster. Η δωρεάν έκδοση του είναι αρκετά καλή που βρίσκει όλα τα ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης, αλλά πρέπει να τα ενημερώσετε χειροκίνητα.

Η πληρωμένη έκδοση σάς επιτρέπει να ενημερώνετε όλα τα προγράμματα οδήγησης ταυτόχρονα και μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης εάν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Εκτός από αυτό, μπορείτε να προβάλετε πλήρεις πληροφορίες υλικού απευθείας στη διεπαφή Driver Easy και να σαρώσετε τα προγράμματα οδήγησης εκτός σύνδεσης.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή διαχείρισης διακομιστή μεσολάβησης Διαδικτύου, δημιουργίας πλήρους σημείου επαναφοράς συστήματος και προγραμματισμού αυτόματων σαρώσεων. Όλες αυτές οι πλευρικές λειτουργίες είναι διαθέσιμες και στη δωρεάν έκδοση.

DriverMax

DriverMax είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή, ειδικά αν ψάχνετε για ένα καλό δωρεάν εργαλείο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης. Η σάρωση του βρήκε έναν καλό αριθμό απαρχαιωμένων προγραμμάτων οδήγησης και σας επιτρέπει επίσης να κάνετε λήψη πολλών σημαντικών στοιχείων εάν λείπουν.

Εκτός από την ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης, μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη στοιχείων όπως Microsoft Visual C++ Runtime, Java, Microsoft .NET Framework, Direct X και άλλα στοιχεία που διευκολύνουν την εκτέλεση παιχνιδιών και εφαρμογών.

Είναι ενδιαφέρον ότι η δωρεάν έκδοσή του σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των προγραμμάτων οδήγησης και να τα επαναφέρετε ανά πάσα στιγμή, μια δυνατότητα που συναντάται συνήθως σε πληρωμένες εκδόσεις άλλων εργαλείων. Συνολικά, το DriverMax είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ασφαλή ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης και την εγκατάσταση επιπλέον εξαρτημάτων εάν τα χρειάζεστε όλα δωρεάν. Η πληρωμένη έκδοση απλώς κάνει τα πράγματα βολικά.

DriverPack

DriverPack είναι ένα εντελώς δωρεάν εργαλείο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης που είναι καλύτερο για αρχάριους χρήστες, καθώς μπορεί να χειριστεί αυτόματα όλες τις ανάγκες ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης χωρίς παρεμβολές χρήστη. Απλώς πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη εγκατάστασης και θα σαρώσει και θα ενημερώσει αυτόματα όλα τα προγράμματα οδήγησης.

Εάν θέλετε να διαχειριστείτε τα προγράμματα οδήγησης που θα εγκαταστήσετε και να παραλείψετε με μη αυτόματο τρόπο, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα λειτουργίας ειδικού (δύσκολα ορατή) στο κάτω μέρος για να πάρετε τον πλήρη έλεγχο. Στη λειτουργία ειδικού, το εργαλείο θα παραθέσει όλα τα προγράμματα οδήγησης προς ενημέρωση και θα προσφέρει ακόμη και εναλλακτικά προγράμματα οδήγησης εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο ιστότοπος του DriverPack προσφέρει επίσης μια έκδοση εκτός σύνδεσης που μπορείτε να κάνετε λήψη για ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης εκτός σύνδεσης (μέγεθος αρχείου 25 GB). Βασικά, σας επιτρέπουν να κατεβάσετε όλη τη βάση δεδομένων προγραμμάτων οδήγησης δωρεάν και να τη χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τους εξερχόμενους συνδέσμους παρακολούθησης Reddit

DriverFix

Από την εμπειρία μου, DriverFix δεν βρήκα τόσα παλιά προγράμματα οδήγησης όπως άλλα, αλλά παρατήρησα επίσης ότι δεν σάρωνε προγράμματα οδήγησης για συνδεδεμένες συσκευές όπως ποντίκι/πληκτρολόγιο. Θα μπορούσε να είναι καλό, ωστόσο, καθώς τέτοιες συσκευές είναι επιρρεπείς να σταματήσουν να λειτουργούν εάν εγκατασταθεί λάθος πρόγραμμα οδήγησης.

Εκτός από αυτό, το DriverFix διαθέτει όλες τις απαιτούμενες λειτουργίες όπως αυτόματη ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης, πλήρης δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά και ειδοποιήσεις. Διατηρεί επίσης ένα πλήρες ιστορικό εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Θα πρέπει να πάρετε ένα πληρωμένη συνδρομή για να ενημερώσετε απεριόριστα προγράμματα οδήγησης.

Auslogics

Στον υπολογιστή μου, Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης Auslogics χρειάστηκε πολύς χρόνος για τη σάρωση όλων των προγραμμάτων οδήγησης, περίπου 4 φορές περισσότερο από τον μέσο χρόνο άλλων εργαλείων που αναφέρονται εδώ. Ωστόσο, βρήκε επίσης 23 ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης, τα οποία είναι περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο εργαλείο σε αυτήν τη λίστα. Είναι ενδιαφέρον ότι βρήκε επίσης ένα σημαντικό οδηγό ασφαλείας που οι άλλοι έχασαν.

Η δωρεάν έκδοσή του σάς επιτρέπει να ενημερώνετε μόνο τα προγράμματα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο και περιορίζεται επίσης σε έναν συγκεκριμένο αριθμό ενημερώσεων. Μπορείτε να λάβετε την πληρωμένη έκδοση για απεριόριστες ενημερώσεις, αυτόματη εγκατάσταση, πλήρη αντίγραφα ασφαλείας και αυτόματα χρονοδιαγράμματα.

Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του είναι παρόμοια με άλλα εργαλεία, αλλά είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό από άλλα όταν πρόκειται για την εύρεση ξεπερασμένων προγραμμάτων οδήγησης. Εάν άλλα εργαλεία δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του προγράμματος οδήγησης, τότε αυτό το εργαλείο μπορεί να λειτουργήσει.

Ashampoo

Αυτό το πρόγραμμα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης έκανε επίσης καλή δουλειά βρίσκοντας παλιά προγράμματα οδήγησης και βρήκε 11 προγράμματα οδήγησης χωρίς να περιλαμβάνει προγράμματα οδήγησης συσκευών plug-in. Μου άρεσε πολύ Ashampoo Driver Updater’s διεπαφή καθώς παραθέτει παλιά και ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης και μπορείτε να δείτε γρήγορα όλες τις λεπτομέρειες με ένα μόνο κλικ. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τη μη αυτόματη εύρεση προγραμμάτων οδήγησης, εάν πιστεύετε ότι το εργαλείο δεν βρήκε μια καλή έκδοση.

Είναι επίσης πιο προσαρμόσιμο με τη δυνατότητα δημιουργίας λίστας παράβλεψης για να αποφύγετε την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης που θεωρείτε προβληματικά. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα μετά την ενημέρωση ενός προγράμματος οδήγησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λίστα παράβλεψης για να αποτρέψετε την ενημέρωση του στο μέλλον. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε σαρώσεις, ώστε τα προγράμματα οδήγησης να παραμένουν ενημερωμένα.

Όπως ορισμένα άλλα εργαλεία, η επί πληρωμή έκδοσή του σάς επιτρέπει επίσης να ενημερώνετε τα προγράμματα οδήγησης με ένα κλικ, ενώ οι άλλες λειτουργίες είναι διαθέσιμες δωρεάν.

Σκέψεις που τελειώνουν

Προσωπικά μου αρέσει το IObit Driver Booster Pro καθώς ενημερώνει γρήγορα τα προγράμματα οδήγησης χωρίς να θέτει χρονόμετρα ή περιορισμούς εύρους ζώνης για να κάνει τη διαδικασία κουραστική.

Στη συνέχεια, μάθετε κάποιο από το λογισμικό βελτιστοποίησης των Windows.