9 καλύτερα παιχνίδια PlayStation VR για μια καθηλωτική εμπειρία

Ποιος δεν έχει ακούσει για το PlayStation; Ήταν ένα θέμα κουτσομπολιού μεταξύ παιδιών και ενηλίκων από την ύπαρξή τους. Λοιπόν, εδώ είμαστε με τα καλύτερα παιχνίδια PlayStation VR σε αυτό το άρθρο.

Τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας έχουν φέρει επανάσταση στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με το eMarketer, ο αριθμός χρηστών του VR στις ΗΠΑ ήταν 57,4 εκατομμύρια το 2020, που ήταν το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ και η χρήση του VR αυξάνεται με σύνθετο ετήσιο ρυθμό 15% κάθε χρόνο.

Η εικονική πραγματικότητα είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα ενημέρωσης στην τεχνολογία και μπορούμε να δούμε τα πλεονεκτήματα και την εύνοιά της στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

Η εικονική πραγματικότητα βοήθησε τους παίκτες να δώσουν ένα ρεαλιστικό περιβάλλον ενώ παίζουν αντί να μένουν στην οθόνη για ώρες. Σήμερα σε αυτό το ιστολόγιο, θα καταλάβουμε τι είναι τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας και θα αναδείξουμε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που δεν πρέπει να χάσει κανείς αν αγαπά το VR gaming.

Τι είναι ένα παιχνίδι VR;

Τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας είναι ένα βήμα μπροστά από τα βιντεοπαιχνίδια. Επί του παρόντος, τα παιχνίδια VR έχουν αλλάξει την προοπτική και την εμπειρία του παιχνιδιού στον κόσμο. Αλλά πως?

Η απάντηση είναι το τρισδιάστατο περιβάλλον του. Εκεί όπου τα παραδοσιακά παιχνίδια περιορίζονταν σε οθόνες και χειριστήρια πληκτρολογίου, τα παιχνίδια VR έφεραν επανάσταση στη βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών.

Τα παιχνίδια VR επιτρέπουν στον παίκτη να βιώσει το ακριβές περιβάλλον των παιχνιδιών με κρίσιμο εξοπλισμό όπως γάντια δεδομένων, ακουστικά και πολλά άλλα.

Επιπλέον, ο εξοπλισμός βιοαισθητήρα, όπως γάντια δεδομένων, κοστούμια, κ.λπ., έχουν προσθέσει ένα κεράσι στο κέικ. Αυτός ο εξοπλισμός ανιχνεύει την παρουσία και την κίνηση του ατόμου στο σύμπαν του 3D gaming. Αυτό κάνει τον παίκτη να αισθάνεται πιο ρεαλιστής και ένα ζωτικό μέρος του παιχνιδιού. Αυτό ονομάζεται καθηλωτική εμπειρία με το VR.

Υπάρχουν διάφορες γλώσσες που χρησιμοποιεί η εικονική πραγματικότητα για να προσφέρει μια ρεαλιστική εμπειρία και να διαβάζει τις κινήσεις του παίκτη, αλλά η HMD (οθόνη που τοποθετείται στο κεφάλι) είναι η πιο κοινή και η καλύτερη επιλογή για παιχνίδια.

Τι κάνει τα παιχνίδια VR ξεχωριστά;

Η εικονική πραγματικότητα έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε διάφορους κλάδους, από την εκπαίδευση μέχρι την αρχιτεκτονική. Ο αντίκτυπος του VR στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών έχει παρατηρηθεί περισσότερο. Έχει επίσης γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας λόγω της απλότητάς του. Μπορείτε να εισέλθετε στο δημιουργημένο σύμπαν κάποιου άλλου φορώντας τα ακουστικά VR. Ας συζητήσουμε τι κάνει τα παιχνίδια VR τόσο ξεχωριστά.

Εξαιρετική Εμπειρία

Τα παιχνίδια VR έχουν φέρει τον φανταστικό κόσμο στα μάτια μας με μια ρεαλιστική αίσθηση. Όταν παίζετε ένα βιντεοπαιχνίδι, έχετε την οθόνη μπροστά σας με τα γραφικά. Εν τω μεταξύ, στο VR, μπορείτε να δείτε ολόκληρο το εικονικό σύμπαν αυτού του παιχνιδιού γύρω σας. Ακούγεται διασκεδαστικό, έτσι δεν είναι;

Με άλλα λόγια, μπορούμε επίσης να πούμε ότι τα παιχνίδια VR σάς επιτρέπουν να ζήσετε τη ζωή του χαρακτήρα ενός παιχνιδιού. Μπορείτε να δείτε και να αλληλεπιδράσετε με το περιβάλλον και το περιβάλλον του παιχνιδιού, καθώς και να ζήσετε τη συγκίνηση και τη διασκέδαση του παιχνιδιού.

Φυσικές Δράσεις

Τα παιχνίδια VR είπαν αντίο στην τεμπελιά που δημιουργείται στους παίκτες από τα βιντεοπαιχνίδια. Στα παραδοσιακά βιντεοπαιχνίδια, ο παίκτης ελέγχει τον χαρακτήρα με το χειριστήριο. Ενώ στα παιχνίδια VR, ο παίκτης ελέγχει τον χαρακτήρα κινούμενος σωματικά. Αυτό όχι μόνο δίνει μια ρεαλιστική εμπειρία, αλλά σας βοηθά επίσης να ασκηθείτε.

  Γιατί η τηλεόρασή σας ελέγχει τα φώτα LED σας από το τηλεχειριστήριο;

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι σωματικές κινήσεις είναι απαραίτητες για να παίξετε παιχνίδια VR και αποδεικνύονται ανώδυνες ασκήσεις. Πρέπει να πηδάτε πολλές φορές σε παιχνίδια VR, να κινείτε γρήγορα τα χέρια σας για να χρησιμοποιήσετε σπαθιά κ.λπ. Αυτές οι κινήσεις καίνε θερμίδες, αυξάνουν τον καρδιακό σας παλμό και πολλά άλλα. Επομένως, μπορείτε να πείτε ότι το VR gaming είναι μια διασκεδαστική προπόνηση.

Ψυχική υγεία

Η ψυχική υγεία είναι ένα αυξανόμενο ζήτημα στη σημερινή γενιά. Τα παιχνίδια VR κάνουν τον παίκτη να ασχολείται πλήρως με τον κόσμο του gaming. Η δέσμευση και η εστίαση του παίκτη όχι μόνο τον αποσυνδέει από τον πραγματικό κόσμο αλλά μειώνει επίσης το άγχος, το άγχος και τη μοναξιά. Επιπλέον, παρατηρείται επίσης ότι τα παιχνίδια VR βοηθούν στη συγκέντρωση και την ευκρίνεια του εγκεφάλου λόγω των παζλ στο παιχνίδι.

Ζήστε νέα πράγματα

Τα παιχνίδια VR μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε τη ζωή οποιουδήποτε φανταστικού χαρακτήρα θέλετε να ζήσετε. Πρέπει να επιλέξετε το ακουστικό σας, να επιλέξετε το σχετικό παιχνίδι και να το κάνετε.

Καθώς η δημοτικότητα των παιχνιδιών VR αυξάνεται, οι προγραμματιστές έχουν επίσης αυξήσει τη δημιουργικότητά τους. Μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε είδος παιχνιδιών στο διαδίκτυο ανάμεσα σε χιλιάδες επιλογές. Η εφεύρεση των προγραμματιστών σας βοηθά να βιώσετε νέα πράγματα στη ζωή. Μπορεί να είναι η συγκίνηση των σπαθιών, ο φόβος του πυροβολισμού ή ο προσωπικός μου αγαπημένος, ο μυστικός πράκτορας ή ο ντετέκτιβ στην εμπειρία της αποστολής.

Θεραπεύστε τις φοβίες

Έχει καταγραφεί ότι τα παιχνίδια VR βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση των φόβων και στη θεραπεία φοβιών. Τα παιχνίδια VR είναι απρόβλεπτα. Δεν μπορείτε να μαντέψετε τι πρόκειται να ακολουθήσει. Πρέπει να αντιμετωπίσετε το σκοτάδι, τον τρόμο, το ύψος και πολλά άλλα για να συνεχίσετε με το παιχνίδι.

Αλλάζουμε τον δρόμο μας όταν ήδη ξέρουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον φόβο μας. Πρέπει να αντιμετωπίσετε τον φόβο σας για να συνεχίσετε το παιχνίδι και να ολοκληρώσετε την εργασία. Τα παιχνίδια VR σας ενθαρρύνουν να καταπολεμήσετε το άγχος σας, καθώς σε ποιον αρέσει να χάνει ένα παιχνίδι αφού εργάζεται σκληρά για ώρες;

Τώρα, ας μεταβούμε απευθείας στη λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια VR που δεν πρέπει να χάσετε.

Astro Bot Rescue Mission

Αν είστε λάτρης των περιπετειών και των παιχνιδιών υψηλού επιπέδου, τότε το Astro Bot Rescue Mission είναι το κατάλληλο παιχνίδι για εσάς. Το παιχνίδι ξεκινά με μια ομάδα παικτών και τον Captain Astro, ο οποίος πηγαίνει σε μια αποστολή για να σώσει το πλήρωμά του σε διαφορετικούς κόσμους. Ακούγεται ενδιαφέρον, σωστά;

Αυτό που κάνει αυτό το παιχνίδι ξεχωριστό είναι ο έλεγχος της κάμερας. Συνήθως, η κάμερα ελέγχεται από το σωστό αναλογικό μοχλό, αλλά σε αυτό το παιχνίδι, η κάμερα χειρίζεται το κεφάλι του παίκτη, δίνοντάς του μια ακόμα πιο ρεαλιστική εμπειρία.

Το παιχνίδι έχει πέντε κόσμους, είκοσι επίπεδα και περίπου 200+ bots για διάσωση. Αυτό δείχνει ότι η διασκέδαση των παιχνιδιών δεν τελειώνει τόσο γρήγορα. Έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, όπως τρισδιάστατο ήχο, μαγικό σεντούκι κ.λπ.

Μπορείτε να αγοράσετε μια αποστολή διάσωσης Astro Bot για τον εαυτό σας ή τα παιδιά από διάφορες τοποθεσίες και να απολαύσετε τη φανταστική εμπειρία του να είστε Astro bot σε μια αποστολή να σώσετε το πλήρωμά του σε ένα μοναδικό εικονικό περιβάλλον.

Hitman 3

Εάν είστε έμπειρος παίκτης των Hitman 1 και 2, δεν χρειάζεται να σας πω περισσότερα για το παιχνίδι. Ξέρετε ήδη πόσο εξαιρετική είναι η εμπειρία. Αλλά ναι, γεια σε όλους τους νέους παίκτες του Hitman 3. Το Hitman είναι ένα παιχνίδι για έναν παίκτη που επιτρέπει στον παίκτη να περπατήσει ένα μίλι με τα παπούτσια του πράκτορα 47.

  Πώς να χωρίσετε διαγώνια ένα κελί στο MS Word

Το παιχνίδι είναι βασικά από μια προοπτική τρίτου προσώπου. Ο πράκτορας 47, δηλαδή, ο παίκτης πρέπει να ταξιδέψει σε διάφορες τοποθεσίες και μέρη για να ολοκληρώσει τις δολοφονίες του από τον προηγούμενο γύρο (Hitman 1 και 2). Οι παλιοί παίκτες έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα στο παιχνίδι.

Το Hitman 3 δεν περιορίζεται πλέον μόνο σε αποστολές. Έχουν προσθέσει πολλές επιπλέον λειτουργίες, όπως κάμερα και αριθμητικά πληκτρολόγια, καθώς ο παίκτης πρέπει να βρει έναν τετραψήφιο κωδικό για να ξεκλειδώσει διάφορες πόρτες και τοποθεσίες. Ακούγεται διασκεδαστικό, καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον εγκέφαλό σας και να παραμείνετε ενεργοί.

Ζώνη μάχης

Το Battlezone είναι ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου που παίζει μέσα σε ένα πιλοτήριο δεξαμενής. Θα θυμάστε το κλασικό παιχνίδι battlezone της δεκαετίας του 1980. Πρόκειται για μια μετά την κυκλοφορία του ίδιου παιχνιδιού σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

Έχουν επίσης προσθέσει μια λειτουργία κλασικής λειτουργίας για να βιώσετε το αρχικό παιχνίδι. Επιπλέον, με τα επίπεδα, περισσότεροι παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν στη διασκέδαση για να βοηθήσουν τον πρώτο παίκτη.

Ωστόσο, η γραμμή σωτηρίας περιορίζεται μόνο σε τρεις κοινές με όλους τους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι ένα μικρό λάθος ενός παίκτη μπορεί να ρισκάρει ολόκληρο το παιχνίδι. Μπορείτε επίσης να κάνετε αγορές εντός του παιχνιδιού, αλλά μπορεί να είναι ακριβό. Το Battlezone είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι θετικών πτυχών που απαιτεί πολλή συγκέντρωση και συγκέντρωση για να κερδίσετε.

Το Blood & Truth του London Studio

Το London Studio παρουσιάζει τα καλύτερα παιχνίδια για το κοινό του από το 2002. Έχουν βελτιώσει την εμπειρία τους στο gaming με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Το Blood & Truth είναι ένα από τα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους.

Αυτό το παιχνίδι σκοποβολής δεν απαιτεί μεγάλη σωματική δραστηριότητα. Σε αυτό το παιχνίδι, ο στρατιώτης Ryan (παίκτης) πρέπει να σώσει την οικογένειά του από ένα αφεντικό του εγκλήματος στο Λονδίνο. Συνολικά, το Blood & Truth είναι ένα συναρπαστικό και συναρπαστικό παιχνίδι για να το ζήσετε.

Batman: Arkham VR

Το Batman Arkham VR είναι αρκετά διαφορετικό από τα παραδοσιακά παιχνίδια Arkham. Σε αυτό το παιχνίδι, πρέπει να λύσετε γρίφους για να κατανοήσετε το μυστήριο του παιχνιδιού και να έχετε περίπου 30 προκλήσεις από τον supervillain Riddler. Αυτό το παιχνίδι περιπέτειας σάς επιτρέπει να ζήσετε το περιβάλλον του παιχνιδιού μέσα από τα μάτια του Μπάτμαν.

Αυτό το παιχνίδι είναι γεμάτο με πολυάριθμους γρίφους και περιπέτειες με εκπληκτικά οπτικά εφέ. Το Batman Arkham VR είναι εδώ για εσάς αν θέλετε να προσθέσετε μια εξαιρετική δημιουργική εμπειρία στα ακουστικά σας.

Elder Scrolls V: Skyrim VR

Τα παιχνίδια δράσης δεν πάνε ποτέ στραβά μεταξύ των νέων και το The Elder Scrolls V είναι ένα από τα καλύτερα. Η ειδικότητα του παιχνιδιού είναι ότι δεν περιορίζεται μόνο σε διάφορες πόλεις ή χώρες. Μπορείτε να ζήσετε το εικονικό περιβάλλον των δασών, των χωριών, των σπηλαίων και πολλά άλλα.

Το παιχνίδι επιτρέπει στον παίκτη να επιλέξει χαρακτήρα, φύλο, εμφάνιση και πολλά άλλα από 10 επιλογές. Το The Elder Scrolls V ξεχωρίζει από άλλα έργα από πολλές απόψεις. Αντί να συζητάτε όλα τα μυστικά του, θα θέλαμε να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

Τα Bethesda Game Studios δεν έχουν απογοητεύσει ποτέ τους παίκτες της και αν είστε εξοικειωμένοι με τη σειρά, μην ξεχάσετε να το δοκιμάσετε.

Gran Turismo

Τα παιχνίδια αγώνων εικονικής πραγματικότητας φαίνονται πολύ πιο διασκεδαστικά από τα παιχνίδια περιπέτειας και δράσης. Τι γίνεται όμως με την αγωνιστική εμπειρία; Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την έκρηξη αδρεναλίνης που παίρνετε όταν παίζετε παιχνίδια αγώνων, Λοιπόν, εδώ είμαστε με τη σειρά Gran Turismo για εσάς.

Το Gran Turismo είναι διάσημο για τα παιχνίδια sim racing του. Η πρόσφατη κυκλοφορία τους Gran Turismo 7, δημιουργεί μια μεγάλη βάση θαυμαστών μεταξύ των παικτών.

  8 Premium Resume Builder για να δημιουργήσετε ένα ισχυρό επαγγελματικό βιογραφικό

Οι παίκτες λατρεύουν τη σειρά Gran Turismo λόγω των ρεαλιστικών γραφικών της, των επιλογών για πολλά αδειοδοτημένα οχήματα και πολλά άλλα. Οι προγραμματιστές έχουν δώσει προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια του παιχνιδιού για την καλύτερη εμπειρία, από ανταλλακτικά οχημάτων μέχρι ακριβή φυσική οδήγησης. Δεν μπορείτε να το μετανιώσετε ούτως ή άλλως αφού παίξετε αυτό το παιχνίδι.

Επιπλέον, η απόδοση συντονισμού δίνει μια πιο ρεαλιστική εμπειρία καθώς ο ήχος του κινητήρα βασίζεται σε πραγματικές ηχογραφήσεις αυτοκινήτων. Θα είχατε ήδη καταλάβει πόσο καλά έχουν παίξει οι προγραμματιστές του Gran Turismo με το VR για εσάς.

No Man’s Sky

Θέλετε να περάσετε το Σαββατοκύριακο με ένα εξαιρετικό περιπετειώδες παιχνίδι; Τότε το No Man’s Sky είναι εδώ για εσάς. Κυκλοφόρησε αρχικά το 2016 και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να κερδίσει την προσοχή των gamers. Σήμερα, έχουν μια ολοκληρωμένη σειρά δημοφιλής στους νέους.

Ο σχεδιασμός αυτού του παιχνιδιού δράσης-περιπέτειας είναι ασυνήθιστος. Περιλαμβάνει μοναδικές μορφές χλωρίδας και πανίδας, πλανήτες, εξωγήινα είδη κ.λπ. Ας υποθέσουμε ότι βαριέστε την ίδια πόλη ή κωμόπολη στον εικονικό κόσμο. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το αποκλειστικό νέο περιεχόμενο και ένα ανοιχτό σύμπαν με πολλά να εξερευνήσετε.

Οι προγραμματιστές έχουν δείξει πολλή δημιουργικότητα και έχουν εργαστεί σε κάθε λεπτομέρεια για να διατηρήσουν το θέμα. Το No Man’s Sky δίνει νόμισμα εντός του παιχνιδιού στους παίκτες κατά την επίτευξη και την ολοκλήρωση των αποστολών. Μπορείτε επίσης να παίξετε αυτό το παιχνίδι εκτός σύνδεσης.

Πολύ καυτό

Το Superhot είναι ένα παιχνίδι με 31 επίπεδα και ρεαλιστικό περιβάλλον. Η πλοκή του παιχνιδιού σας δίνει την εμπειρία του φυσικού κόσμου και της γκανγκστερικής φαντασίας μαζί.

Αυτό το παιχνίδι βασίζεται εξ ολοκλήρου στη φυσική δραστηριότητα του παίκτη. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά δραστήριοι για να παραμείνετε ζωντανοί σε αυτό το παιχνίδι. Εάν βαριέστε αυτά τα παιχνίδια με άλματα και τρέξιμο, αυτό είναι ένα καλύτερο παιχνίδι περιπέτειας για εσάς. Το παιχνίδι προσφέρει διάφορα όπλα, όπλα κ.λπ. στο παιχνίδι και η πλοκή είναι εντελώς στριμμένη. Με κάθε επίπεδο, έχετε μια νέα έκπληξη.

Ένας καλός συνδυασμός θετικότητας και έντασης είναι πολύ καυτός. Μην χάσετε αυτήν την εμπειρία, ανεξάρτητα από το είδος των παιχνιδιών που αγαπάτε, καθώς αυτό το παιχνίδι μπορεί να σας προσφέρει μια καλή βόλτα με τρενάκι.

Σημείωση του συγγραφέα

Η τρέλα των παιχνιδιών VR ξεκίνησε το 2016 και μέχρι σήμερα κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας. Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών VR έχει παρατηρήσει έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο ρυθμό τα τελευταία χρόνια, καθώς το VR έχει τη δύναμη να αναδεικνύει τον φανταστικό κόσμο μεταξύ μας. Κατά την άποψή μου, το VR gaming είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε ποτέ, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσετε τη ζωή των άλλων ή να βιώσετε το ανθρωπογενές σύμπαν με πραγματικά συναισθήματα.

συμπέρασμα

Τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας (VR) σάς επιτρέπουν να βάλετε τον εαυτό σας στη μέση της δράσης ως ένας από τους χαρακτήρες που μπορούν να παίξουν, ανακατεύοντας με άλλους παίκτες, αναδημιουργώντας, ακόμη και επινοώντας γεγονότα και σενάρια όπως σας ταιριάζει. Μπορείτε να συνδεθείτε με παίκτες από όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τις συσκευές τους, γι’ αυτό και τα πιο απίστευτα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας σας δίνουν τη δυνατότητα να παίξετε σε πολλές πλατφόρμες. Αυτές οι πλατφόρμες περιλαμβάνουν κινητές συσκευές, υπολογιστές με Windows και συσκευές iOS.

Αυτός ο οδηγός θα σας καθοδηγήσει σε μερικά από τα κορυφαία παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που μπορείτε να παίξετε από την άνεση του σπιτιού σας, είτε μόνοι σας είτε με άλλους.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια Classic Playstation (PS1) και δωρεάν παιχνίδια VR.