9 καλύτερα παιχνίδια μαφίας με τις καλύτερες αποστολές και παράπλευρες αποστολές

Ήσουν λάτρης των παιχνιδιών όπως το Grand Theft Auto; Αν ναι, τότε θα λατρέψετε να παίζετε αυτά τα παιχνίδια της μαφίας.

Τα παιχνίδια μαφίας είναι διασκεδαστικά παιχνίδια κοινωνικής έρευνας που δοκιμάζουν τις δεξιότητές σας εξαπάτησης και ανίχνευσης ψεύδους, τις επικοινωνιακές σας ικανότητες και τη στρατηγική σκέψη. Ας μάθουμε περισσότερα για αυτούς.

Τι είναι τα Mafia Games;

Τα παιχνίδια μαφίας είναι δημοφιλή σε διάφορες εκδόσεις εδώ και πολλά χρόνια και είναι ένας δημοφιλής τύπος κοινωνικού παιχνιδιού αφαίρεσης. Συχνά παίζονται σε κοινωνικά πλαίσια, είτε με φίλους είτε με αγνώστους, σε περιπτώσεις που διοργανώνονται παιχνίδια.

Η Μαφία και οι Αθώοι πολίτες είναι οι δύο ομάδες που περιλαμβάνουν συμμετέχοντες σε αυτό το παιχνίδι. Η μαφία είναι αποφασισμένη να ξεφορτωθεί ή να εξαφανίσει τους πάντες, ενώ οι αθώοι θέλουν να βρουν και να απαλλαγούν από τη μαφία. Σε κάθε παίκτη δίνεται ένας ρόλος με μυστικότητα στην αρχή του παιχνιδιού.

Οι αθώοι αγνοούν ο ένας την ταυτότητα του άλλου, αλλά τα μέλη της μαφίας δεν γνωρίζουν. Όλοι οι παίκτες συζητούν και επιλέγουν να εξαλείψουν έναν παίκτη που πιστεύουν ότι είναι μαφία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα μέλη της μαφίας επιλέγουν έναν παίκτη για να τον ξεφορτωθούν στο σκοτάδι.

Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να δολοφονηθούν όλα τα μέλη της μαφίας ή η μαφία υπερισχύσει των αθώων. Τα παιχνίδια μαφίας είναι δημοφιλή παιχνίδια πάρτι και ασκήσεις συγκρότησης ομάδας, επειδή απαιτούν από τους συμμετέχοντες να είναι τακτικοί, οξυδερκείς και πειστικοί.

Η δημοτικότητα των Mafia Games

Τα παιχνίδια της μαφίας είναι τόσο δημοφιλή γιατί δίνουν στους παίκτες μια συναρπαστική και ρεαλιστική αναπαράσταση του εγκληματικού υπόκοσμου. Είναι ελκυστικοί και προκλητικοί επειδή χρειάζονται ομαδική εργασία, στρατηγική και κοινωνική αφαίρεση.

Η χαρά και η συγκίνηση αυξάνονται από τα χαρακτηριστικά παιχνιδιού ρόλων και υποθέσεων χαρακτήρων των παιχνιδιών. Εκτός από την πολιτιστική τους συνάφεια, τα παιχνίδια της μαφίας είναι επίσης αρκετά δημοφιλή λόγω του τρόπου με τον οποίο απεικονίζονται σε δημοφιλή μέσα όπως οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι ταινίες.

Περιβάλλον & Μηχανισμοί Παιχνιδιού των Παιχνιδιών Μαφίας

Στα παιχνίδια της μαφίας, οι καθηλωτικές ανοιχτές ρυθμίσεις περιγράφουν χώρους παιχνιδιού που επιτρέπουν στους παίκτες να περιπλανηθούν ελεύθερα και να ασχοληθούν με το περιβάλλον. Συχνά αποτελείται από αντικείμενα όπως κατασκευές, δρόμους και αυτοκίνητα, που προορίζονται όλα να καλλιεργήσουν την αίσθηση της αυθεντικότητας και της βύθισης.

Τα βιντεοπαιχνίδια της μαφίας πρέπει να διαθέτουν δυναμικούς μηχανισμούς παιχνιδιού. Σε αυτά τα παιχνίδια, οι συμμετέχοντες συχνά ξεπερνούν τους αντιπάλους τους χρησιμοποιώντας στρατηγική και κόλπα. Χάρη στους ευέλικτους και δυναμικούς μηχανισμούς παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν επίσης να τροποποιήσουν τα σχέδιά τους καθώς προχωρά το παιχνίδι. Μερικά παραδείγματα είναι η αλλαγή συμμαχιών, η ανταλλαγή ρόλων και η επιρροή στο περιβάλλον του παιχνιδιού.

Το μη γραμμικό παιχνίδι, το οποίο δίνει στους παίκτες την ελευθερία να επιλέγουν τα δικά τους μαθήματα και να κάνουν τις δικές τους επιλογές, είναι μια κοινή πτυχή των παιχνιδιών της μαφίας. Αυτό καθιστά το παιχνίδι εξαιρετικά επαναληπτικό, επειδή κάθε χρόνος αναπαραγωγής μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τον προηγούμενο.

Συνολικά, τα παιχνίδια της μαφίας διαθέτουν γενικά δυναμικούς μηχανισμούς παιχνιδιού και καθηλωτικές ανοιχτές τοποθεσίες, παρέχοντας μια πλούσια και ευχάριστη εμπειρία παιχνιδιού. Σε κάνουν να σκέφτεσαι πράγματα που δεν έχεις σκεφτεί ποτέ και σε κάνουν να παίζεις έξω από το κουτί, προκαλώντας περισσότερη διασκέδαση και συγκίνηση.

Για όλους τους παίκτες, ειδικά για τους λάτρεις των παιχνιδιών της μαφίας, εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια μαφίας για να δοκιμάσετε και να ζήσετε πράγματα που φέρνουν χαρά και σας κρατούν σε αιχμή για τον μέγιστο χρόνο του χρόνου παιχνιδιού σας.

  Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας AI Chatbot με το ChatGPT API: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Αίμα & Αλήθεια

Ένα βιντεοπαιχνίδι σκοποβολής πρώτου προσώπου που ονομάζεται Blood & Truth κυκλοφόρησε το 2019 για το PlayStation VR. Η ιστορία του Ryan Marks, ενός βετεράνου στρατιώτη των Ειδικών Δυνάμεων που επιστρέφει στο σπίτι για να βοηθήσει την εγκληματική οργάνωση της οικογένειάς του στη μάχη με μια αντίπαλη συμμορία, αφηγείται σε αυτό το βιντεοπαιχνίδι που διαδραματίζεται στο Λονδίνο.

Οι παίκτες μπορούν να νικήσουν τους εχθρούς με πολλά εργαλεία και όπλα στο παιχνίδι, όπως πιστόλια, κυνηγετικά όπλα, εκρηκτικά και τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή. Οι παίκτες μπορούν επίσης να επιβραδύνουν το χρόνο για να κάνουν ακριβείς βολές και να αποφύγουν τα εισερχόμενα πυρά. Η ιστορία του Blood & Truth, επηρεασμένη από vintage ταινίες της μαφίας, είναι γεμάτη εκπλήξεις καθώς οι παίκτες περιηγούνται σε έναν περίπλοκο ιστό από συνδέσεις και προδοσίες.

Επιπλέον, το παιχνίδι έχει διάφορες διαδραστικές τοποθεσίες και στημένα κομμάτια, όπως καταδίωξη αυτοκινήτου, μάχες με ελικόπτερο και την ικανότητα να προκαλεί τον όλεθρο κατά την πλοήγηση σε μια απρόβλεπτη πλοκή γεμάτη απροσδόκητες στροφές και εκπληκτικές αποκαλύψεις. Τελικά, το Blood & Truth είναι ένα ταξίδι VR που παρέχει μια εναλλακτική προοπτική για το είδος της μαφίας γεμάτη δράση.

Αναπτύχθηκε από – London Studio

Έκδοση – Sony Interactive Entertainment

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 28 Μαΐου 2019

Πλατφόρμες – PlayStation 4

Grand Theft Auto V

Ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας, το Grand Theft Auto V μπορεί να παιχτεί είτε σε πρώτο είτε σε τρίτο πρόσωπο. Για να προχωρήσουν στο παιχνίδι, οι παίκτες πρέπει να ολοκληρώσουν αποστολές, οι οποίες είναι γραμμικά σενάρια με προκαθορισμένους στόχους. Το ανοιχτό περιβάλλον είναι δωρεάν για τους παίκτες να εξερευνήσουν εκτός των αποστολών.

Η πλοκή του παιχνιδιού επικεντρώνεται στις εγκληματικές επιδιώξεις των χαρακτήρων, οι οποίες συχνά συνεπάγονται ληστείες και άλλα παράνομα εγκλήματα. Οι παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν σε όπλα με αστυνομικές και ανταγωνιστικές συμμορίες, να κλέψουν αυτοκίνητα και να εξερευνήσουν την πόλη και τα περίχωρά της.

Στη διαδικτυακή λειτουργία συνεργασίας για πολλούς παίκτες του παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν επίσης να συνεργαστούν για να επιτύχουν στόχους και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες.

Η φανταστική πόλη του Los Santos και τα περίχωρά της χρησιμεύουν ως σκηνικό για το παιχνίδι. Οι παίκτες μπορούν να ελέγξουν τρεις βασικούς χαρακτήρες: τον έμπορο ναρκωτικών Trevor, το μέλος της συμμορίας Franklin και τον συνταξιούχο ληστή τραπεζών Michael.

Κάθε παίκτης έχει ένα σύνολο οκτώ ιδιοτήτων που αποδεικνύουν την επάρκειά του σε συγκεκριμένους τομείς όπως η οδήγηση και η βολή. Αν και οι δεξιότητες των χαρακτήρων αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ξεκινούν πάντα με δεξιότητες ειδικών.

Αναπτύχθηκε από – Rockstar North

Έκδοση – Rockstar Games

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πλατφόρμες – PlayStation 4, Xbox 360, Steam

Κρίση

Ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας μαφίας με άποψη τρίτου προσώπου ονομάζεται Judgment. Ακολουθεί τον ιδιωτικό ερευνητή Takayuki Yagami καθώς εξετάζει μια υπόθεση κατά συρροή δολοφονιών στο Kamurocho, μια υποθετική γειτονιά του Τόκιο που εμφανιζόταν στο παρελθόν στη σειρά ταινιών Yakuza.

Στη λειτουργία έρευνας του παιχνιδιού, ο παίκτης πρέπει να αναζητήσει μια σκηνή για υποδείξεις και απόδειξη εγκλήματος. Οι παίκτες πρέπει να διαρρήξουν τοποθεσίες χρησιμοποιώντας κλειδαριές και μεταμφιέσεις για να λάβουν πληροφορίες ή να εντοπίσουν συναρπαστικά αντικείμενα. Σε ορισμένες πτυχές του παιχνιδιού, ο παίκτης πρέπει να κυνηγήσει έναν ύποπτο.

Παίρνουν τη μορφή ακολουθιών καταδίωξης, όπου οι παίκτες μπορούν να κυνηγήσουν έναν ύποπτο ενώ αποφεύγουν τα εμπόδια, και τα μοτίβα ουράς, όπου οι παίκτες πρέπει να ακολουθούν έναν ένοχο αποφεύγοντας τα εμπόδια.

Η εξερεύνηση της πόλης, η συνομιλία με NPC, η απόκτηση πληροφοριών και η συμμετοχή σε μάχες σε πραγματικό χρόνο είναι όλα μέρος της δράσης. Το Judgment απέσπασε επαίνους για την συναρπαστική αφήγηση, τους αγαπημένους χαρακτήρες και το βαθύ παιχνίδι του.

  Εισαγωγή στο SNMP για αρχάριους

Αναπτύχθηκε από – Ryu Ga Gotuka Studios

Έκδοση – Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 13 Δεκεμβρίου 2018

Πλατφόρμες – PlayStation 4, Xbox

Μαφία III

Το παιχνίδι δράσης-περιπέτειας Mafia III παίζεται από τη σκοπιά τρίτου προσώπου σε ένα περιβάλλον ανοιχτού κόσμου ως Λίνκολν Κλέι, ένας βετεράνος της μάχης του Βιετνάμ σε αποστολή να εκδικηθεί για τη δολοφονία της υιοθετημένης οικογένειάς του από συμμορίες της γειτονιάς. Στη φανταστική πόλη του Νέου Μπορντό, η οποία εδρεύει κυρίως στη Νέα Ορλεάνη, το παιχνίδι διαδραματίστηκε το 1968.

Οι παίκτες μπορούν να κρυφτούν πίσω από αντικείμενα στο σύστημα κάλυψης του παιχνιδιού για να αποφύγουν την επίθεση ή τον εντοπισμό του εχθρού. Αφού κερδίσουν άτομα που δεν μπορούν να παίξουν, οι παίκτες μπορούν να τους ρωτήσουν για να μάθουν περισσότερα για τους στόχους τους, όπως να τους τρομάξουν όταν οδηγούν αυτοκίνητο.

Το παιχνίδι περιέχει έναν ανοιχτό κόσμο με διάφορες δραστηριότητες όπως δευτερεύουσες αποστολές, κυνηγητά αυτοκινήτου και μάχη. Το ηθικό σύστημα στο παιχνίδι επηρεάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η πλοκή και οι αποφάσεις των παικτών μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τελειώνει το παιχνίδι.

Αναπτύχθηκε από – Hangar 13

Έκδοση – 2K Games

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 7 Οκτωβρίου 2016

Πλατφόρμες – PlayStation 4, Xbox One

Saints Row

Το παιχνίδι Saints Row περιλαμβάνει παιχνίδι ανοιχτού κόσμου όπου οι παίκτες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες παράπλευρες δραστηριότητες εκτός από την ολοκλήρωση στόχων που προωθούν την κύρια πλοκή. Με σποραδικά στοιχεία παιχνιδιού ρόλων, η οδήγηση και η σκοποβολή αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Οι Άγιοι της Τρίτης Οδού, μια βίαιη συμμορία που κάποτε βρισκόταν στο Στίλγουοτερ, ακολουθούνται σε όλη τη σειρά καθώς αποκτούν δύναμη και παίρνουν τον έλεγχο του εγκληματικού υπόκοσμου. Το παιχνίδι είναι γνωστό για το εξωφρενικό χιούμορ, τον παραλογισμό και τη χρήση υπονοούμενων ποπ κουλτούρας.

Το Saints Row IV, ένα από τα τέσσερα κύρια τμήματα της σειράς, εισήγαγε υπεράνθρωπες ικανότητες και ένα εικονικό περιβάλλον. Τελικά, το παιχνίδι Saints Row έχει κερδίσει αφοσιωμένους θαυμαστές και μερικές φορές έρχεται σε αντίθεση με άλλα κλασικά παιχνίδια μαφίας ανοιχτού κόσμου.

Αναπτύχθηκε από – Volition

Έκδοση – Deep Silver

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 23 Αυγούστου 2006

Πλατφόρμες – PlayStation 4 & 5, Xbox One

Scarface: Ο κόσμος είναι δικός σου

Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του Tony Montana στο τρίτο πρόσωπο ανοιχτού κόσμου δράσης-περιπέτειας παιχνίδι μαφίας Scarface καθώς προσπαθεί να ξαναπάρει τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών του Μαϊάμι, να εξοντώσει τις αντίπαλες συμμορίες και να επιδιορθώσει την εικόνα του στο εγκληματικό υπόγειο.

Καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, ο παίκτης αποκτά πρόσβαση σε μερικούς από τους εργάτες του Tony καθώς αναδομεί την αυτοκρατορία του: έναν οδηγό, έναν πλοηγό σκαφών που μπορεί να μεταφέρει περισσότερα μεγάλα φορτία ναρκωτικών, έναν έμπορο όπλων που θα μπορούσε επίσης να προμηθεύει όπλα, έναν επιβολής του νόμου για να φυλάει τον Tony επιχειρήσεις και επιτίθεται σε αυτούς από τους ανταγωνιστές του, και έναν δολοφόνο που μπορεί να σκοτώσει επιπλέον γκάνγκστερ και αντιπροσώπους.

Όταν πυροβολεί, ο παίκτης έχει δύο επιλογές: μπορεί να προσκολληθεί στον αντίπαλο ή να στοχεύσει χειροκίνητα, χτυπώντας συγκεκριμένες περιοχές του σώματος για να προκαλέσει διάφορες απαντήσεις. Για να κερδίσει το παιχνίδι, ο Tony πρέπει να κυριαρχήσει στις περιοχές Little Havana, Downtown, South Beach και North Beach.

Αναπτύχθηκε από – Radical Entertainment

Έκδοση – Vivendi Games

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 12 Ιουνίου 2007

Πλατφόρμες – PlayStation 2, Xbox

Sleeping Dogs Classics

Το παιχνίδι δράσης-περιπέτειας Sleeping Dogs είναι ένα shooter τρίτου προσώπου σε ένα ανοιχτό σύμπαν. Ο παίκτης ελέγχει τον Wei Shen, έναν Κινεζοαμερικανό αστυνομικό μυστικό σε μια επιδρομή για να συλλάβει την Sun On Yee Triad Group. Οι αποστολές έναρξης του παιχνιδιού χρησιμεύουν ως ένα απλό σεμινάριο για τη διαχείριση του χαρακτήρα.

  Πώς να επεξεργαστείτε βίντεο στο iPhone ή το iPad σας

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, ο παίκτης μπορεί να εξερευνήσει τη ρύθμιση του παιχνιδιού και να συμμετάσχει σε άλλες δευτερεύουσες αποστολές και δραστηριότητες.

Ο Σεν μετακινείται σε όλο τον κόσμο κολυμπώντας, οδηγώντας αυτοκίνητα, βάρκες και μοτοσικλέτες, καθώς και κάνοντας σπριντ, άλματα και σκαλώνοντας εμπόδια. Η διεπαφή προβολής heads-up έχει έναν μίνι χάρτη που δείχνει την τοποθεσία του Shen καθώς και τους στόχους και τις βασικές περιοχές.

Τρεις τύποι πόντων εμπειρίας – Triad, Face και Police XP χρησιμοποιούνται στα στοιχεία παιχνιδιού ρόλων του παιχνιδιού. Η μάχη σώμα με σώμα και οι βίαιες ενέργειες όπως η περιβαλλοντική δολοφονία σας προσφέρουν το Triad XP. Η δυσκολία μιας επίθεσης επηρεάζει άμεσα το ποσό του Triad XP που κερδίσατε.

Ο μετρητής προσώπου της Shen δημιουργείται όταν ολοκληρώνει δευτερεύουσες αναζητήσεις προς όφελος του ευρύτερου κοινού και αποκτά πρόσβαση σε καλλυντικά, όπως ρούχα και οχήματα.

Αναπτύχθηκε από την United Front Games

Έκδοση – Square Enix

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 14 Αυγούστου 2012

Πλατφόρμες – PlayStation 3&4, Xbox

The Godfather The Game

Ο Νονός είναι ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας ανοιχτού κόσμου, τρίτου προσώπου, στο οποίο ο παίκτης αναλαμβάνει τη διοίκηση του χαρακτήρα Aldo Trapani καθώς ανεβαίνει στα επίπεδα της οικογένειας Corleone, συχνά διασταυρούμενος με την ιστορία της ταινίας.

Το βασικό παιχνίδι και η δυναμική είναι παρόμοια με τα περισσότερα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου. Επιτρέπει στον παίκτη να κινείται ελεύθερα στην πόλη, να κλέβει οχήματα, να επιτίθεται και να σκοτώνει αθώους πολίτες όπως θέλει, και να προχωρά στην πλοκή με τον δικό του ρυθμό, ενώ αφιερώνει όσο χρόνο θέλει εξερευνώντας την πόλη.

Στο παιχνίδι υπάρχουν τόσο ένα σύστημα χειροκίνητης στόχευσης όσο και ένα σύστημα κλειδώματος. Οι συμμετέχοντες στη χειροκίνητη μέθοδο είναι ελεύθεροι να στοχεύουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Στο σύστημα κλειδώματος, ένα πλέγμα στόχευσης εμφανίζεται στην οθόνη όταν ο παίκτης επιλέγει έναν στόχο.

Αναπτύχθηκε από – EA Redwood Shores

Έκδοση – Electronic Arts

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 19 Σεπτεμβρίου 2006

Πλατφόρμες – PlayStation 2, Xbox

Yakuza: Like A Dragon

Το πρώτο κεφάλαιο της σειράς Yakuza, ενός επιτυχημένου franchise, έχει τον τίτλο Like A Dragon. Ο Kazuma Kiryu, ένας πρώην μαχητής της yakuza που έχει εμπλακεί σε μια σύγκρουση μεταξύ αντίπαλων εγκληματικών οργανώσεων στην περιοχή Kamurocho του Τόκιο, είναι ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού.

Τα βιντεοπαιχνίδια ρόλων, η ιδέα του beat them up και η περιπέτεια ανοιχτού κόσμου είναι όλα ενσωματωμένα στο gameplay.

Οι δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι παίκτες περιλαμβάνουν μίνι παιχνίδια, διαχείριση επιχειρήσεων και εκπλήρωση δευτερευουσών αποστολών. Οι παίκτες έχουν πρόσβαση σε διάφορα όπλα και τεχνικές μάχης κατά τη διάρκεια μάχης σε πραγματικό χρόνο.

Οι παίκτες μπορούν επίσης να εξαρτώνται από έναν τύπο πάρτι που βοηθά να τονώσουν το πάρτι τους ή να καταστρέψουν τους εχθρούς. Άλλα βοηθήματα πάρτι διατίθενται καθώς τελειώνει η κύρια ιστορία ή οι δευτερεύουσες ιστορίες.

Όπως ο Δράκος είναι γνωστός για την συναρπαστική αφήγηση, τους διαρκείς χαρακτήρες και το πλούσιο σκηνικό του, το παιχνίδι έχει κερδίσει κριτικούς επαίνους και έχει δημιουργήσει πολλαπλές συνέχειες και spin-off.

Αναπτύχθηκε από – Ryu Ga Gotuka Studios

Έκδοση – Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας – 16 Ιανουαρίου 2020

Πλατφόρμες – PlayStation 4&5, Xbox

συμπέρασμα

Το παιχνίδι της μαφίας μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και διεγερτική κοινωνική δραστηριότητα που προάγει τη στρατηγική επικοινωνία και την κριτική σκέψη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φόρουμ για να κάνετε φίλους και κοινωνικές σχέσεις.

Τελικά, η ενασχόληση με παιχνίδια μαφίας μπορεί να είναι διασκεδαστική η αλληλεπίδραση με άλλους και η ανάπτυξη γνωστικών ικανοτήτων. Βοηθήστε τον εαυτό σας παίζοντας αυτά τα παιχνίδια και ζήστε τη διασκέδαση που φέρνει κάθε παιχνίδι μαζί του.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά κορυφαία παιχνίδια eSports.