9 καλύτερα εργαλεία περικοπής εικόνας για να προετοιμάσετε την εικόνα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εάν βρίσκεστε σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, γνωρίζετε τον αγώνα προσαρμογής στις διαφορετικές απαιτήσεις εικόνας.

Ενώ το Facebook υποστηρίζει αναρτήσεις που έχουν σχεδόν οποιαδήποτε διάσταση, υπάρχει το Instagram που έχει κάποιους περιορισμούς σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε πάντα να ανεβάζετε την ίδια ανάρτηση και στις δύο αυτές πλατφόρμες.

Εάν είστε επιχείρηση και ενδιαφέρεστε για τη συνέπεια της εικόνας της επωνυμίας σας και της κοινωνικής δραστηριότητας, δεν συνιστάται να ανεβάζετε εικόνες διαφορετικού μεγέθους για κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Αντίθετα, μπορείτε να περικόψετε τις εικόνες εκ των προτέρων σε ένα γενικό μέγεθος, ώστε να μπορείτε να ανεβάσετε το ίδιο αρχείο σε όλους τους ιστότοπους. Ακούγεται βολικό, σωστά;

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα δούμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία περικοπής εικόνων για την προετοιμασία των εικόνων σας για όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Οφέλη από την περικοπή εικόνων

Εκτός από το γεγονός ότι η περικοπή των εικόνων σας σε μια συγκεκριμένη διάσταση θα κάνει εύκολη τη διαχείριση της ανάρτησής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα που παραβλέπονται. Εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά:

 • Εξαλείφει τα ανεπιθύμητα στοιχεία
 • Βοηθά την εστίαση στο κύριο θέμα
 • Αφαιρεί τον αχρησιμοποίητο χώρο
 • Επιτρέπει τη συμπαγή προβολή σε όλες τις συσκευές

Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου να μην περικόψετε την εικόνα υπερβολικά γιατί αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ποιότητας. Εφόσον κάνετε μόνο αυτό που απαιτείται, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να πάτε.

Διαβάστε επίσης: Εργαλεία για ξεθάμπωμα εικόνων και βελτίωση της ποιότητας φωτογραφίας

Τρόπος περικοπής και αλλαγής μεγέθους εικόνων με μη αυτόματο τρόπο στα Windows

Οι υπολογιστές με Windows διαθέτουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα που σας επιτρέπει να περικόψετε τις εικόνες σας απρόσκοπτα. Εδώ είναι τα βήματα για αυτό:

Βήμα 1: Εντοπίστε την εικόνα και κάντε δεξί κλικ πάνω της.

Βήμα 2: Επιλέξτε Άνοιγμα με > Φωτογραφίες.

Βήμα 3: Τώρα, από εδώ, πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Επεξεργασία εικόνας:

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο εικονίδιο Περικοπή & Περιστροφή.

Μόλις ανοίξει το εργαλείο περικοπής, μπορείτε να σύρετε και να επιλέξετε τις περιοχές που θέλετε να περικόψετε από την εικόνα και, στη συνέχεια, πατήστε Αποθήκευση αντιγράφου ή Αποθήκευση από το αναπτυσσόμενο μενού.

  9 προγράμματα περιήγησης Anti Detect/Multilogin προς δοκιμή

Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας κάνοντας κλικ στις 3 κουκκίδες αντί να κάνετε κλικ στο εικονίδιο Επεξεργασία εικόνας.

Επιλέξτε Αλλαγή μεγέθους εικόνας.

Κάντε κλικ στο Ορισμός προσαρμοσμένων διαστάσεων.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε το ύψος και το πλάτος.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι, κάντε κλικ στο Αποθήκευση αντιγράφου αλλαγής μεγέθους και είστε έτοιμοι.

Τρόπος περικοπής και αλλαγής μεγέθους εικόνων με μη αυτόματο τρόπο σε Mac

Η περικοπή και η αλλαγή μεγέθους σε Mac είναι όσο πιο εύκολη γίνεται. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Εντοπίστε την εικόνα και κάντε διπλό κλικ πάνω της.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργαλείων σήμανσης.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο εικονίδιο του Εργαλείου επιλογής και με τον κέρσορα, σύρετε και επιλέξτε την περιοχή που θέλετε να περικόψετε.

Βήμα 4: Μόλις είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή, κάντε κλικ στο εικονίδιο περικοπής.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Προσαρμογή μεγέθους.

Εισαγάγετε τις επιθυμητές διαστάσεις.

Μόλις τελειώσετε, πατήστε ΟΚ και αυτό είναι.

Τώρα που ξέρουμε πώς να περικόψουμε και να αλλάξουμε το μέγεθος με μη αυτόματο τρόπο στους υπολογιστές μας, ας εξερευνήσουμε τα εργαλεία που κάνουν τη δουλειά ευκολότερα για εσάς.

Fotor

Το μόνο που χρειάζονται είναι μερικά δευτερόλεπτα για να περικόψει το Fotor τις εικόνες σας σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα, ανεξάρτητα από το αν περικόπτετε μία εικόνα ή πολλές σε παρτίδες.

Ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά αυτού του εργαλείου είναι η δυνατότητα χρήσης προκατασκευασμένων διαστάσεων για περικοπή. Για παράδειγμα, υπάρχουν επιλογές για διαφορετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως εξώφυλλα στο Facebook και μικρογραφίες YouTube. Σας επιτρέπει επίσης να περικόψετε εικόνες σε σχήματα όπως καρδιές, αστέρια και τετράγωνα.

Το Fotor υποστηρίζει μεγάλες μορφές εικόνας. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο δωρεάν.

Canva

Το Canva είναι το αγαπημένο μου εργαλείο εδώ και πολύ καιρό και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα παραμείνει έτσι. Είναι απίστευτα ευέλικτο και έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε σχέδια.

Η περικοπή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά. Μπορείτε να περικόψετε τη φωτογραφία σας σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη και να την εξαγάγετε σε διάφορες μορφές.

Το εργαλείο διευκολύνει επίσης τη λήψη του τελικού αποτελέσματος και την περαιτέρω προσαρμογή του σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας με τη βοήθεια εργαλείων σχεδιασμού.

  6 Καλύτερη φιλοξενία διακομιστή Arma Reforger για ομαλό παιχνίδι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο εργαλείο χωρίς απολύτως κανένα κόστος.

iLoveIMG

Ένας πολύ εύχρηστος ιστότοπος για όλες τις λύσεις που σχετίζονται με εικόνες, το iLoveIMG είναι ένα ενιαίο κατάστημα εάν το κύριο μέλημά σας περιστρέφεται γύρω από τις εικόνες σας. Εκτός από δυνατότητες όπως μετατροπή, αλλαγή μεγέθους, συμπίεση και επεξεργασία, σας επιτρέπει να περικόψετε τις εικόνες σας άψογα.

Χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσετε τη δουλειά και μπορείτε να ξεκινήσετε είτε σύροντας και αποθέτοντας την εικόνα σας είτε ανεβάζοντάς την από τα αρχεία σας.

Έχει επίσης την επιλογή εισαγωγής εικόνων από το Dropbox και το Google Drive. Όλα βασίζονται σε σύννεφο, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο από οποιαδήποτε συσκευή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iLoveIMG δωρεάν.

Adobe Express

Μετατρέψτε τις εικόνες σας στο επιθυμητό μέγεθος με το Adobe Express, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που έχει πολλές δυνατότητες σχεδίασης εκτός από την περικοπή. Μπορείτε να εφαρμόσετε φίλτρα, να αφαιρέσετε φόντο καθώς και να προσθέσετε GIF και κινούμενα σχέδια.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να κάνετε την εικόνα σας να βγαίνει έξω με αυτό το εργαλείο. Σας επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε τις εικόνες σας με φίλους ή σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, εάν δεν θέλετε να ξεκινήσετε από το μηδέν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολλά πρότυπά τους και να δώσετε στο σχέδιό σας ένα προβάδισμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Adobe Express δωρεάν και λειτουργεί απρόσκοπτα στο διαδίκτυο.

BeFunky

Η περικοπή είναι εξαιρετικά εύκολη με το BeFunky και σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τα περιττά pixel αντί να τα αλλάξετε το μέγεθός τους. Σας βοηθά να επιτύχετε την τέλεια σύνθεση με τη βοήθεια της συλλογής προεπιλογών περικοπής ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεπιλογή της χρυσής αναλογίας τους για μια κλασική καλλιέργεια που απλά δεν μπορεί να πάει στραβά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να περικόψετε τις εικόνες σας με αυτό το εργαλείο, επομένως, ως χρήστης, έχετε πολλές επιλογές για να διαλέξετε.

Διαθέτει επίσης επιλογές περικοπής που είναι αφιερωμένες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα διευκολύνουν τη διαχείριση του προγράμματος αναρτήσεών σας, επειδή μπορείτε να περικόψετε τις εικόνες σας σύμφωνα με τις διαφορετικές απαιτήσεις μεγέθους.

Υδατογράφημα

Το Watermarkly κάνει καλά την περικοπή των εικόνων σας και δεν απαιτεί εγγραφή ή εγκατάσταση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο από το πρόγραμμα περιήγησής σας και οποιαδήποτε συσκευή εκεί έξω.

  Πώς να αφαιρέσετε συσκευές από το Google Home σας

Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη δική σας αναλογία ή να χρησιμοποιήσετε μια προκαθορισμένη αναλογία διαστάσεων για περικοπή εντός των ορίων. Μπορείτε να ρίξετε μία εικόνα ή πολλές για να εξοικονομήσετε χρόνο στη διαδικασία.

Το Watermarkly έχει επίσης διαστάσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περικόψετε άμεσα τις εικόνες σας σε αναρτήσεις έτοιμες για κοινωνικά μέσα.

Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν την περιστροφή εικόνων και την προσθήκη υδατογραφήματος.

VistaCreate

Μπορείτε να εφαρμόσετε φίλτρα, να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις χρώματος και να περικόψετε τις εικόνες σας με ακρίβεια με το VistaCreate.

Διαθέτει προεπιλογές περικοπής για όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και τους σκοπούς τους, όπως:

 • Ιστορία του Instagram
 • Μικρογραφία YouTube
 • Εξώφυλλο στο Facebook
 • Γραφική ανάρτηση

Επιτρέπεται επίσης η περικοπή με βάση διαφορετικά σχήματα της επιλογής σας. Δέχεται πολλαπλές μεταφορτώσεις εικόνων και η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Το VistaCreate έχει πολλές επιλογές μορφής εξαγωγής, όπως PNG, JPG και PDF. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα λατρέψετε αυτό το δωρεάν εργαλείο.

Picsart

Έχω εγκαταστήσει το Picsart σε πολλές συσκευές επειδή είναι ένα τόσο χρήσιμο πρόγραμμα επεξεργασίας που έχει σχεδόν όλα όσα θα χρειαστείτε. Μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι έχει και διαδικτυακό εργαλείο για περικοπή και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος.

Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να κάνετε περικοπή που δεν αμαυρώνει την ποιότητα. Επίσης, διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και είναι εντελώς δωρεάν για χρήση.

Μόλις τελειώσετε με την περικοπή, μπορείτε να μεταφέρετε αυτήν την εικόνα στο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών τους και να τη βελτιώσετε περαιτέρω για να την κάνετε οπτικά εντυπωσιακή, αν θέλετε.

Το Picsart είναι ένα εργαλείο που εμφανίζεται σε ιστότοπους όπως το Forbes, το BuzzFeed και το Mashable.

RedKetchap

Απλό αλλά αποτελεσματικό, το RedKetchup έχει μια σειρά από προσαρμόσιμες επιλογές για περικοπή, αλλαγή μεγέθους και, στη συνέχεια, εξαγωγή του. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παραμείνετε στο ίδιο επίπεδο με τις προτιμήσεις σας χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Έχει τη δυνατότητα:

 • Επιλέξτε από διάφορες ρυθμίσεις αναλογίας διαστάσεων
 • Περιστρέψτε τις εικόνες σας
 • Ορίστε τις διαστάσεις περικοπής
 • Ορίστε συντεταγμένες
 • Αλλαγή μεγέθους
 • Διαστάσεις κλίμακας
 • Ρυθμίστε το βάθος χρώματος

Έχετε την επιλογή να εξάγετε τις εικόνες σε διάφορες μορφές, όπως PNG, JPG, WEBP, GIF και άλλα.

Τελικές Λέξεις

Εάν χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και καιρό, γνωρίζετε τον αγώνα πίσω από το να κάνετε τις αναρτήσεις σας να ταιριάζουν με τις ακριβείς απαιτήσεις διάστασης. Ευτυχώς, η λύση δεν είναι η πυραυλική επιστήμη. Τα παραπάνω εργαλεία καλλιέργειας θα λύσουν το πρόβλημα και θα απλοποιήσουν τη ζωή σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις πιο συνηθισμένες εργασίες επεξεργασίας φωτογραφιών που γίνονται εύκολα με αυτά τα διαδικτυακά εργαλεία.