9 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης και αντιμετώπισης προβλημάτων απόδοσης Azure

Τα εργαλεία παρακολούθησης Azure είναι εξαιρετικά στο να παρακολουθούν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες σας που εκτελούνται στην πλατφόρμα Azure, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε προβλήματα απόδοσης και διαθεσιμότητας και να τα διορθώσετε εγκαίρως.

Στην εποχή του ανταγωνισμού, δεν έχετε πραγματικά άλλη επιλογή από το να προσφέρετε τις καλύτερες λύσεις στους χρήστες.

Αναμένουν ταχύτερες και ομαλότερες εφαρμογές για να υποστηρίξουν τις εργασίες τους και μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας για να διασφαλίσουν ότι είναι ασφαλείς από περισσότερες επιθέσεις και διαρροές δεδομένων.

Ως εκ τούτου, πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τις εφαρμογές σας για διαθεσιμότητα και απόδοση, κάτι που είναι εύκολο με τα εργαλεία παρακολούθησης Azure.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες σας λειτουργούν συνεχώς με κορυφαία ταχύτητα και είναι ασφαλείς, εντοπίζοντας τα προβλήματα πιο γρήγορα και ξεκινώντας γρήγορες λύσεις έγκαιρα.

Σε αυτό το άρθρο, θα το συζητήσω περισσότερο και στη συνέχεια θα σας παρουσιάσω τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Azure για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες σας που εκτελούνται στο Azure.

Τι είναι το Azure;

Microsoft Azure είναι μια κορυφαία πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους που αναπτύχθηκε και λειτουργεί από τη Microsoft. Προσφέρει λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS), Infrastructure-as-a-Service (IaaS) και Πλατφόρμα ως υπηρεσία (PaaS). Υποστηρίζει πολλές γλώσσες προγραμματισμού, πλαίσια και εργαλεία που παρέχονται από τη Microsoft και τρίτα μέρη.

Το Azure είναι επίσης μια διαδικτυακή πύλη που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται διάφορους πόρους, εφαρμογές και υπηρεσίες cloud που αποθηκεύουν και μεταμορφώνουν τα δεδομένα σας με βάση τις ανάγκες σας. Στην πραγματικότητα, προσφέρει 200+ υπηρεσίες και προϊόντα cloud για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε νέες λύσεις και να εκτελέσετε και να κλιμακώσετε τις υπάρχουσες στο δημόσιο cloud της.

Χρησιμοποιώντας την πύλη Azure, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες και πόρους. Είναι διαθέσιμα για να καλύψουν τις απαιτήσεις των οργανισμών από διάφορους κλάδους, από τη χρηματοδότηση και την υγεία μέχρι το ηλεκτρονικό εμπόριο, την τεχνολογία και πολλά άλλα.

Ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες Azure περιλαμβάνουν:

  • Δικτύωση: Azure CDN, Azure DNS, εικονικό δίκτυο και Express Route
  • Υπολογίστε υπηρεσίες όπως εικονικές μηχανές σε Linux, Windows κ.λπ., υπηρεσίες cloud, ύφασμα υπηρεσιών για μικροϋπηρεσίες και λειτουργίες για τη δημιουργία εφαρμογών.
  • Αποθήκευση: Αποθήκευση αρχείων, αποθήκευση δίσκου, αποθήκευση blob και αποθήκευση ουράς.
  • Ταυτότητα: Azure Active Directory και προστασία πληροφοριών
  • Υπηρεσίες για κινητές συσκευές: Mobile Engagement για συλλογή αναλυτικών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο, HockeyApp κ.λπ.
  • Υπηρεσίες επικοινωνίας: SDK για τη δημιουργία εφαρμογών επικοινωνίας
  • Διαχείριση δεδομένων: Azure Data Lake, Data Explorer, Cosmos DB, HDInsight κ.λπ.

Και πολλά άλλα.

Τι εννοείτε με τον όρο Παρακολούθηση Azure;

Το Azure Monitoring είναι η διαδικασία παρακολούθησης, συλλογής, συγκέντρωσης και ανάλυσης των KPI διαφορετικών υπηρεσιών που προσφέρει το Microsoft Azure Cloud.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις υπηρεσίες Azure με τη βοήθεια διαφόρων εργαλείων παρακολούθησης και αντιμετώπισης προβλημάτων Azure που είναι διαθέσιμα στην αγορά, όπως το Microsoft Azure Monitor, το Paessler PRTG και άλλα.

Αυτό σας βοηθά να εξασφαλίσετε υψηλή απόδοση και χρόνο λειτουργίας των υπηρεσιών σας Azure και να φροντίζετε για την ασφάλειά τους και τη σωστή κατανομή και κατανάλωση πόρων.

Γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει η παρακολούθηση Azure;

Το Microsoft Azure είναι μια προηγμένη πλατφόρμα cloud που προσφέρει υπηρεσίες με ευελιξία, πλούσιες δυνατότητες, επεκτασιμότητα και οικονομική απόδοση.

Ωστόσο, οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να επηρεαστεί λόγω ζητημάτων που σχετίζονται με την απόδοση, τη διαθεσιμότητα, την ασφάλεια κ.λπ. Ως αποτέλεσμα, θα δυσκολευτείτε να διαχειριστείτε την απόδοση και τη συνολική υγεία των εφαρμογών σας που εκτελούνται στο Azure.

Και αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να επιβραδύνει τις εφαρμογές σας για να ενοχλήσει τους χρήστες, να μετατρέψει τα τρωτά σημεία σε καταστροφές ασφαλείας και να προκαλέσει κινδύνους για το απόρρητο των δεδομένων. Όλα αυτά δεν είναι καλά ούτε για τους τελικούς χρήστες ούτε για τις επιχειρήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση εργαλείων παρακολούθησης Azure είναι επωφελής. Αυτά τα εργαλεία θα παρακολουθούν τις υπηρεσίες σας στο Azure και θα συλλέγουν μετρήσεις για να σας βοηθήσουν να αναλύσετε και να εντοπίσετε προβλήματα για να τα αντιμετωπίσετε γρήγορα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να διατηρήσετε τις υπηρεσίες σας σε λειτουργία με βέλτιστη απόδοση στο cloud on-premises. Επιπλέον, θα προσφέρει πολλά άλλα πλεονεκτήματα, όπως τη βελτιστοποίηση των εξόδων σας στο cloud, βοηθώντας σας να κατανέμετε έξυπνα τους πόρους, να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση και την εξάλειψη των ιδανικών πόρων.

  Ελέγξτε εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ευάλωτο στο Spectre

Τώρα, ας ανακαλύψουμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Azure στην αγορά.

Διαχείριση εφαρμογών ManageEngine

Οπτικοποιήστε το περιβάλλον σας στο Azure διεξοδικά, εκτελέστε βέλτιστα κρίσιμους φόρτους εργασίας για τις επιχειρήσεις και αντιμετωπίστε προβλήματα που σχετίζονται με την απόδοση πιο γρήγορα με Το εργαλείο παρακολούθησης Azure της ManageEngine. Βοηθά στη διασφάλιση της καλής λειτουργίας όλων των κρίσιμων διεργασιών και υπηρεσιών σας συλλέγοντας, εργάζεστε και αναλύοντας την τηλεμετρία από περιβάλλοντα εσωτερικού χώρου και cloud.

Με αυτό το εργαλείο, θα έχετε βαθιά ορατότητα σε όλες τις υποδομές και τις εφαρμογές σας για να εντοπίσετε προβλήματα και να τα επιλύσετε για να διατηρήσετε σταθερή απόδοση. Χρησιμοποιεί τα API Azure για να ενσωματωθεί με το Azure για τη συλλογή δεδομένων, τη συγκέντρωση μετρήσεων και την εμφάνιση των πάντων στον πίνακα ελέγχου. Αυτό θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε μετρήσεις απόδοσης χωρίς να εγκαταστήσετε συλλέκτες ή πράκτορες.

Επιπλέον, η Διαχείριση Εφαρμογών θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τον τομέα Microsoft και τις εξαρτήσεις σας και να μετακινηθείτε στο Azure με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τη χρήση πόρων για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιούνται πολύ ή δεν χρησιμοποιούνται υπερβολικά, ενώ παράλληλα εξαλείφετε τους αδρανείς πόρους για εξοικονόμηση κόστους.

Παρακολουθήστε προληπτικά τους Azure KPI σας συλλέγοντας στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο και συγκεντρώνοντάς τα για να εκτελέσετε ανάλυση ιστορικού. Λαμβάνετε επίσης αναφορές προβλέψεων με μεθόδους μηχανικής εκμάθησης για να προβλέψετε την ανάπτυξη και την κατανάλωση πόρων. Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε εύκολα τις ειδοποιήσεις, να τις ενεργοποιήσετε σε πραγματικό χρόνο όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα και να τις λάβετε μέσω email, Slack ή κειμένου.

Η Διαχείριση Εφαρμογών προσφέρει εξελιγμένη ανάλυση βασικών αιτιών για την ταχύτερη ανίχνευση και διάγνωση των προβλημάτων αυτοματοποιώντας εργασίες μέσω webhook. Ενσωματώνεται με εργαλεία ITSM όπως το ManageEngine ServiceDesk Plus για διαχείριση περιστατικών. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να κλιμακώσετε αυτόματα τους πόρους του cloud με βάση το φόρτο του συστήματος, προσφέροντας σας την απαιτούμενη υπολογιστική ισχύ.

Paessler PRTG

Αποκτήστε ένα all-in-one εργαλείο παρακολούθησης απόδοσης – Paessler PRTG, μια υποδομή cloud που μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε, να βελτιστοποιείτε και να προστατεύετε την υποδομή Azure σας. Μπορεί να παρακολουθεί τους πόρους του Azure και προσφέρει άμεσες ειδοποιήσεις εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα απόδοσης ή διακοπή λειτουργίας.

Αυτό το εργαλείο παρακολούθησης Azure παρέχει μια επισκόπηση των εφαρμογών, των πόρων και των εφαρμογών Azure. Θα βελτιώσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης προβλημάτων και θα εξασφαλίσει υψηλότερη διαθεσιμότητα και απόδοση της εφαρμογής.

Παρακολουθώντας την πλήρη υποδομή πληροφορικής σας, το PRTG θα συμβάλει στη μείωση των κινδύνων στο cloud και θα διαμορφώσει τα τοπικά δίκτυα ώστε να προσαρμόζονται στο cloud. Επίσης, μειώνει σημαντικά τον χρόνο αντιμετώπισης προβλημάτων και παρακάμπτει τα προβλήματα εύκολα και γρήγορα. Παρέχει έναν συνοπτικό και προσαρμόσιμο πίνακα εργαλείων για την οπτικοποίηση των μετρήσεων και των πληροφοριών της εφαρμογής.

Το PRTG θα σας εξουσιοδοτήσει με σχετικά δεδομένα φορτίου και απόδοσης μαζί με πολύτιμες πληροφορίες από τα συστήματα και τις εφαρμογές σας, ώστε να μπορείτε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Ενημερωθείτε αυτόματα ορίζοντας τις τιμές κατωφλίου σας και επιλέξτε τον τρόπο λήψης ειδοποιήσεων – μέσω ειδοποιήσεων push, email και κειμένου. Επιπλέον, παρακολουθήστε τις μετρήσεις του Azure σε έναν κεντρικό πίνακα εργαλείων και εξαιρετικές δυνατότητες αναφοράς που είναι προσαρμόσιμες.

Επιπλέον, το PRTG μπορεί να παρακολουθεί τα VM σας για να τα διατηρεί σε λειτουργία όλη την ώρα με τη βοήθεια αισθητήρων και εμφανίζει τη χρήση της CPU και την υπολειπόμενη πίστωση της CPU. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το κόστος συνδρομής σας στο Azure. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε από τους 18 αισθητήρες Azure της AutomonX, συνεργάτη της Paessler, και να τον συνδέσετε με το περιβάλλον σας Azure μέσω ενός REST API για τη συλλογή δεδομένων και μετρήσεων.

Το να ξεκινήσετε με το PRTG είναι εύκολο μέσα σε λίγα λεπτά και είναι συμβατό με διάφορες κινητές συσκευές. Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση που βασίζεται σε σύννεφο ή την έκδοση για υπολογιστές Windows και να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις 9 υποστηριζόμενες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Αγγλικών.

Το PRTG είναι δωρεάν για έως και 100 αισθητήρες.

Χωρίς διακομιστή 360

Αποκτήστε μια προηγμένη λύση διαχείρισης cloud – Χωρίς διακομιστή 360 επικεντρώνεται στο Azure που συνοδεύεται από παρακολούθηση, παρακολούθηση, διακυβέρνηση και αποκατάσταση σε επίπεδο επιχείρησης και λειτουργεί αποτελεσματικά τα συστήματά σας.

Η πύλη Azure είναι ισχυρή και ισχυρή για την ανάπτυξη σύνθετων λύσεων ικανών να χειρίζονται εργασίες υποστήριξης και σας επιτρέπει να καινοτομείτε αυτοματοποιώντας λειτουργικά σφάλματα. Το Serverless360 προσφέρει εξελιγμένη οπτικοποίηση με βάση τα συμφραζόμενα, μπορεί να επιλύσει προβλήματα πιο γρήγορα και σας βοηθά να ευχαριστήσετε τους πελάτες σας.

  Τρόπος διόρθωσης Δεν είναι δυνατή η λήψη των αρχείων ενημέρωσης κώδικα FFXIV

Αποκτήστε πλήρη ορατότητα στην υποδομή Azure σας χρησιμοποιώντας επαγγελματικό φακό και περιστατικά διαλογής. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε ζωντανά δεδομένα από τις υπηρεσίες Azure σε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια, το κόστος και τη χρήση. Επιπλέον, προσφέρει παρακολούθηση από άκρο σε άκρο, ελέγχει διαφορετικές υπηρεσίες Azure για να προωθήσει τις επιχειρήσεις και σας βοηθά να επιλύσετε αποτυχίες.

Το Serverless360 παρέχει ζωντανούς πίνακες εργαλείων και συγκεντρωτικές αναφορές σφαλμάτων σε KPI και σας επιτρέπει να βλέπετε τις πλήρεις εφαρμογές Azure και τις εξαρτήσεις τους σε διαδραστικούς χάρτες. Επιτρέπει επίσης την αυτο-ίαση για την εξουδετέρωση λειτουργικών αστοχιών και εξοικονομεί χρόνο σε περίπλοκη αντιμετώπιση προβλημάτων.

Επιπλέον, ο Serverless360 προσφέρει δομημένη τεκμηρίωση για τη συνδρομή σας στο Azure, συμπεριλαμβανομένης μιας λεπτομερούς αναφοράς χρήσης, εξέτασης των τάσεων δαπανών και υπηρεσιών αυτόματης σάρωσης για την αξιολόγηση της στάσης ασφαλείας. Οι εφαρμογές του για επιτραπέζιους υπολογιστές υποστηρίζουν πλατφόρμες Linux, macOS και Windows.

Θα λάβετε περισσότερες δυνατότητες όπως αναλυτική πρόσβαση χρήστη, διακυβέρνηση και έλεγχος, διαφορετικές επιλογές φιλοξενίας, ειδοποιήσεις, παρακολούθηση προφίλ και πολλά άλλα. Προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή.

Οθόνη Microsoft Azure

Azure Monitor από κανέναν άλλον εκτός από τη Microsoft είναι μια εξαιρετική επιλογή για να έχετε πλήρη ορατότητα της υποδομής, του δικτύου και των εφαρμογών σας. Σας επιτρέπει να συλλέγετε δεδομένα τηλεμετρίας από την υποδομή σας Azure για ανάλυση και γρήγορη δράση.

Παρακολουθώντας και εντοπίζοντας προληπτικά ζητήματα στις υπηρεσίες σας Azure, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τη διαθεσιμότητα και την απόδοσή τους. Θα έχετε ένα κεντρικό, επεκτάσιμο και πλήρως διαχειριζόμενο χώρο αποθήκευσης δεδομένων βελτιστοποιημένο για το κόστος και την απόδοση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε υποθέσεις και να ανακαλύψετε μοτίβα μέσω μιας προηγμένης μηχανής ανάλυσης, ενσωματωμένων δομών ML και διαδραστικής γλώσσας ερωτημάτων.

Το Azure Monitor ενσωματώνεται με δημοφιλή εργαλεία διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής, διαχείρισης προβλημάτων, DevOps, διαχείρισης συμβάντων και διαχείρισης πληροφοριών ασφαλείας. Είτε οι υπηρεσίες Azure φιλοξενούνται στο σύννεφο είτε σε εγκαταστάσεις, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τη χρήση, το χρόνο λειτουργίας και την απόδοσή τους.

Αυτό το εργαλείο μπορεί να αναλύσει ολόκληρη την υποδομή πληροφορικής σας, συμπεριλαμβανομένων των VM, των βάσεων δεδομένων, του Azure Storage και της Azure Kubernetes Service (AKS), μαζί με το δίκτυο. Μπορεί να ενεργοποιήσει μια σύλληψη πακέτων δεδομένων, να αναλύσει την ασφάλεια, να ελέγξει και να οπτικοποιήσει το δίκτυο Azure και να διαγνώσει προβλήματα δρομολόγησης.

Υποστηρίζει επίσης διάσημα πλαίσια και γλώσσες όπως Java, Node.js, .NET και εργαλεία όπως Jira, Azure DevOps, PagerDuty κ.λπ., για την παρακολούθηση αιτημάτων, ζωντανών μετρήσεων, συμβάντων και χρόνους απόκρισης.

SolarWinds

Χρήση Παρακολούθηση απόδοσης Azure από την SolarWinds για να παρακολουθείτε και να παρακολουθείτε τις υπηρεσίες σας στο Azure. Το Hybrid Cloud Observability προσφέρει διαχείριση δικτύου και παρακολουθεί όλες τις υπηρεσίες cloud, την υποδομή, τις εφαρμογές, τις βάσεις δεδομένων και τα δίκτυά σας.

Αυτό το εργαλείο θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε τον γρήγορο χρόνο στην αξία, να επιταχύνετε την αποκατάσταση προβλημάτων, να εξασφαλίσετε μεγαλύτερα επίπεδα χρόνου λειτουργίας και να αποκτήσετε ευελιξία και παραγωγικότητα. Το SolarWinds Server and Application Manager (SAM) είναι ένα ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης Azure που παρακολουθεί το πλήρες περιβάλλον σας και προσφέρει πληροφορίες και επισκόπηση.

Είναι ένας κεντρικός πίνακας εργαλείων που προσφέρει πληροφορίες για την απόδοση των συστημάτων, της υποδομής και των εφαρμογών σας, ανάλογα με το πού βρίσκονται. Μπορείτε επίσης να οπτικοποιήσετε μετρήσεις, να τις συσχετίσετε με το περιβάλλον σας και να διαμορφώσετε τις ειδοποιήσεις. Προσφέρει επίσης μια δυνατότητα αυτόματης ανακάλυψης για να διασφαλίσει ότι η παρακολούθηση περιλαμβάνει κοντέινερ Azure και εικονικές μηχανές cloud.

Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση των υπηρεσιών IaaS και PaaS, των εφαρμογών Microsoft, των υπηρεσιών και των πόρων cloud με παρακολούθηση χωρίς πράκτορα. Μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση προϊόντων της Microsoft όπως τα Windows, SQL Server, Skype, SharePoint, IIS Server, Office 365 και άλλα.

Δοκιμάστε το δωρεάν για 30 ημέρες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε την πλήρη σειρά εργαλείων παρακολούθησης απόδοσης Azure που ξεκινούν από 1.663 $.

Datadog

Datadog προσφέρει παρακολούθηση για 40+ υπηρεσίες Azure συλλέγοντας και ενοποιώντας όλα τα δεδομένα ροής από πολύπλοκα περιβάλλοντα μέσω εύκολων στην εγκατάσταση ενσωματώσεων. Μπορείτε να αναπτύξετε αυτόν τον Πράκτορα Datadog στα Azure VM απευθείας, να αρχίσετε να συλλέγετε μετρήσεις και να απολαύσετε μεγαλύτερη ευαισθησία.

Οι μοναδικοί πίνακες εργαλείων ενσωμάτωσης του Datadog σάς επιτρέπουν να έχετε μια υψηλότερη εικόνα της υγείας της υποδομής σας μαζί με βαθύτερη ορατότητα στις μεμονωμένες υπηρεσίες σας, όπως το Azure App Services και το AKS. Σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε κάθε φάση της μετεγκατάστασης στο Azure δίνοντάς σας τη δυνατότητα απρόσκοπτης παρακολούθησης της απόδοσης της υπηρεσίας δίπλα-δίπλα σε όλη τη διαδικασία μετεγκατάστασης.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Docker Engine στο CentOS

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιτύχετε τα αναμενόμενα σημεία αναφοράς σας. Υποστηρίζει 500+ ενσωματώσεις για την παρακολούθηση διαφόρων τεχνολογιών και υποδομών. Οι ομάδες υποδομής πληροφορικής μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χάρτη κεντρικού υπολογιστή και να παρακολουθούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, όπως τη χρήση δικτύου και CPU σε όλα τα VM και τις ζώνες διαθεσιμότητας, για να προβάλουν την απόδοση πιο γρήγορα ή πριν από μια μετεγκατάσταση.

Θα λάβετε επίσης λειτουργίες που βασίζονται σε ML, όπως η πρόβλεψη για την αντιμετώπιση προβλημάτων εφαρμογών προτού επηρεάσουν τους πελάτες. Το Datadog σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια στρατηγική υιοθέτησης και διασφαλίζει ότι το περιβάλλον είναι έτοιμο για μετεγκατάσταση στο cloud, φροντίζοντας παράλληλα τον φόρτο εργασίας. Παρέχει μια ενιαία πηγή αλήθειας για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε καλύτερα, να παρακολουθείτε την πρόοδο της μετανάστευσης και να εντοπίζετε προβλήματα όταν προκύπτουν.

Θα έχετε επίσης βαθύτερη ορατότητα στα υβριδικά, on-prem και multi-cloud περιβάλλοντά σας. Χρησιμοποιήστε τον Χάρτη υπηρεσιών της Datadog για να οπτικοποιήσετε τις εξαρτήσεις μεταξύ των βάσεων δεδομένων cloud και των on-prem βάσεων δεδομένων, κοντέινερ, εικονικών μηχανών κ.λπ. και να παρακολουθείτε εύκολα τα δεδομένα. Επίσης, κλιμακώνει αυτόματα τις υπηρεσίες AKS, Azure Functions και Azure App Services για να υποστηρίξει υψηλότερη επισκεψιμότητα και αυξανόμενη ζήτηση.

Το Datadog σάς δίνει την αυτοπεποίθηση να αναπτύξετε τις υπηρεσίες σας και προσφέρει πολλά εργαλεία για κοινή χρήση και έλεγχο δεδομένων. Υποστηρίζει επίσης ενσωματώσεις με εργαλεία όπως PagerDuty, Jira, Teams και άλλα.

Dynatrace

Αποκτήστε προηγμένη παρατηρησιμότητα στο πλήρες περιβάλλον σας Azure με DynatraceΠαρακολούθηση Azure. Προσφέρει υποβοηθούμενη από AI και πλήρως αυτοματοποιημένη παρατηρησιμότητα στα συστήματά σας και παρέχει μια ενιαία πηγή αλήθειας για ολόκληρες πλατφόρμες cloud για να διασφαλίσει την υγεία της υποδομής.

Θα έχετε παρατηρησιμότητα πλήρους στοίβας γρήγορα μέσα σε λίγα λεπτά με ίχνη, αρχεία καταγραφής και μετρήσεις. Το Dynatrace θα βοηθήσει επίσης με την αυτόματη ανακάλυψη, τις άμεσες απαντήσεις και τη συνεχή εξάρτηση για την αυτοματοποίηση της παρακολούθησης για υπηρεσίες cloud Azure, όπως AKS, HDInsight, Database Performance, App Service και άλλα.

Αποκτήστε ευρύτερη ορατότητα κεντρικών υπολογιστών, ενορχήστρωσης και κοντέινερ, εικονικών μηχανών, συμβάντων, συσκευών και δικτύων με ανίχνευση βασικής αιτίας που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη. Μπορείτε να ενσωματώσετε αυτήν την πλατφόρμα με το Azure για να παρακολουθείτε τις υπηρεσίες cloud Azure χωρίς να απαιτείται μη αυτόματη διαμόρφωση. Θα έχετε επίσης παρατηρησιμότητα σε πραγματικό χρόνο με συνεχή υποστήριξη.

Επιπλέον, ο Davis είναι το AI της Dynayrtace που βοηθά στη συνεχή ανάλυση των εξαρτήσεων για να προσφέρει ακριβή ανάλυση της βασικής αιτίας. Σας δίνει τη δυνατότητα να επιλύετε προβλήματα γρηγορότερα, να καταγράφετε αυτόματα συναλλαγές σε κάθε επίπεδο, ακόμη και σε επίπεδο κώδικα και βασική απόδοση, και να προσαρμόζεστε στις αλλαγές στο περιβάλλον σας.

Το Dynatrace είναι επίσης χρήσιμο για τον μετασχηματισμό των διαδικασιών DevOps με αυτοματοποιημένες λειτουργίες βάσει συμβάντων και συνεχή παράδοση, βελτιωμένη ποιότητα κώδικα, συντομευμένο κύκλο ζωής ανάπτυξης και παρακολούθηση εργαλείων DevOps. Μπορεί να επιταχύνει τις μετακινήσεις σας στο cloud και να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ ομάδων.

Έρχεται με ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή.

Zabbix

Zabbix σας βοηθά να παρακολουθείτε υπηρεσίες, υποδομές, σύννεφα και εικονικές μηχανές Azure. Θα λάβετε πρότυπα παρακολούθησης προμηθευτών για τα Azure VM σας και θα υποστηρίξετε την ανάγνωση διαγνωστικών δεδομένων προβλημάτων για εικονικά μηχανήματα στο Azure.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα σενάριο Python και να αρχίσετε να παρακολουθείτε την υγεία των υπηρεσιών σας Azure από το Zabbix. Ενσωματώνεται επίσης με το Azure API για παρακολούθηση. Επιπλέον, μπορείτε να ζητήσετε προσαρμοσμένη ενσωμάτωση σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές του Zabbix και τις απαιτήσεις σας.

ZenPacks

Χρήση ZenPack για να παρακολουθείτε τη συνδρομή σας στο Azure και να ενημερώνεστε για ζητήματα απόδοσης και χρόνου λειτουργίας. Σας βοηθά να ανακαλύπτετε προβλήματα πιο γρήγορα και να παρακολουθείτε τα στοιχεία της υπηρεσίας εφαρμογής και της υπηρεσίας αποθήκευσης.

Επιπλέον, έχετε δυνατότητα διαχείρισης συμβάντων μαζί με την επιλογή παρακολούθησης ορισμένων καταστάσεων Azure. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον αντίκτυπο της υπηρεσίας και να λάβετε αναφορές που δείχνουν μη συνδεδεμένα VHD.

συμπέρασμα

Παρακολουθήστε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες Azure με τα εργαλεία παρακολούθησης Azure για να εντοπίζετε και να επιδιορθώνετε εύκολα προβλήματα. Θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι λειτουργούν με βέλτιστη απόδοση, χρόνο λειτουργίας και ασφάλεια.

Ως εκ τούτου, επιλέξτε τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης Azure από την παραπάνω λίστα με βάση τις προτιμήσεις και τις επιχειρηματικές σας ανάγκες.