9 καλύτερα εργαλεία για τον εντοπισμό ερωτήσεων “Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης” στο Google

Τα εργαλεία People also Ask σάς βοηθούν να προμηθεύεστε δημόσιες ερωτήσεις στη μηχανή αναζήτησης Google από διάφορες βάσεις δεδομένων και περιοχές. Και ναι, σε βοηθάει με το SEO!

Η μηχανή αναζήτησης Google, αυτές τις μέρες, δεν απαριθμεί μόνο ταξινομημένους ιστότοπους. Προσφέρει μια διαδραστική εμπειρία αναζήτησης μέσω των αποτελεσμάτων People also Ask.

Από την έναρξή του, οι ειδικοί στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) έχουν δοκιμάσει διάφορους τρόπους για να χρησιμοποιήσουν το People also Ask ερωτήσεις για την κατάταξη ιστοτόπων.

Μερικές φορές, το People also Ask εμφανίζει περιορισμένες ερωτήσεις ή δεν εμφανίζεται καθόλου. Επίσης, χρειάζεστε τοπικές ερωτήσεις που εμφανίζονται μόνο από συγκεκριμένες χώρες. Εδώ έρχονται τα εργαλεία People Also Ask για να σας σώσουν. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα καλύτερα που υπάρχουν στην υπηρεσία σας χωρίς να χάνετε χρόνο και ενέργεια!

Τι είναι το People Ask;

Το People also Ask είναι ένα διαδραστικό αποτέλεσμα αναζήτησης σε μορφή ερώτησης. Σχετίζεται με την αρχική σας αναζήτηση για μια λέξη-κλειδί, φράση ή πρόταση στη μηχανή αναζήτησης Google. Είναι δημοφιλές ως κουτί PAA στη βιομηχανία SEO.

Η Google άρχισε να εμφανίζει το πλαίσιο PAA το 2015. Από τότε, το People Also Ask θα εμφανίζει μερικές πολύ σχετικές ερωτήσεις στο ερώτημα αναζήτησής σας. Μερικές φορές, μπορεί να βρείτε την πραγματική ερώτηση και μια κατάλληλη απάντηση από ένα κουτί PAA.

Μιλώντας για τη δομή του, το πλαίσιο PAA μπορεί να περιέχει 3 έως 4 ερωτήσεις στην αρχή. Αλλά όταν κάνετε κλικ σε μία ερώτηση, το πλαίσιο θα εμφανίσει περισσότερες ερωτήσεις σχετικές με το θέμα. Όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις θα εμφανιστούν σαν μικρά αποσπάσματα.

Όταν κάνετε κλικ στο απόσπασμα ερώτησης, το πλαίσιο θα επεκταθεί για να εμφανίσει περισσότερο περιεχόμενο, τον σύνδεσμο του ιστότοπου, τον τίτλο SEO και την περιγραφή μεταδεδομένων.

Σημασία των ανθρώπων Ρωτήστε επίσης

Οι άνθρωποι ζητούν επίσης χρήστες

Το κουτί PAA είναι κυρίως για τους χρήστες του Google SERP. Η Google άρχισε να εμφανίζει αυτές τις ερωτήσεις αποσπάσματος για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν πολύ σχετικό περιεχόμενο και να σημαδέψουν περιεχόμενο σύμφωνα με το ερώτημα αναζήτησης.

Επίσης, βοηθά τους χρήστες που δεν ξέρουν πώς να πλαισιώνουν σωστά ένα ερώτημα αναζήτησης Google, ώστε να λαμβάνουν ακριβή αποτελέσματα.

Ο αλγόριθμος της μηχανής αναζήτησης Google διέρχεται από την πρόθεση αναζήτησης και προσπαθεί να κατανοήσει το σωστό συναίσθημα πίσω από την αναζήτηση. Στη συνέχεια, εμφανίζει ορισμένες ερωτήσεις που ο χρήστης θα βρει εξαιρετικά ευρηματικούς.

Για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση τεχνητής νοημοσύνης, το πλαίσιο PAA θα εμφανίσει μερικές ερωτήσεις, και μεταξύ αυτών, η κορυφαία είναι, “Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη με παραδείγματα;”.

Εδώ, η εφαρμογή αναζήτησης Google θεωρεί τη γενικευμένη ερώτηση ως πρόθεση αναζήτησης. Ωστόσο, αν συνεχίσετε να επεκτείνετε τις ερωτήσεις, θα βρείτε περισσότερο εξειδικευμένο περιεχόμενο.

Για να μην αναφέρουμε, για όσους χρήστες δεν είναι σίγουροι για το τι ψάχνουν, το κουτί PAA μπορεί να τους καθοδηγήσει στην κατάλληλη ερώτηση και στην απάντησή της.

Οι άνθρωποι ζητούν επίσης ιδιοκτήτες ιστοτόπων

Οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων και οι έμποροι χρησιμοποιούν κυρίως το πλαίσιο PAA για να λαμβάνουν κλικ και επισκέψεις ιστοσελίδων. Εάν μπορείτε να πραγματοποιήσετε αρκετή βελτιστοποίηση περιεχομένου ιστοσελίδων, ο ιστότοπός σας μπορεί να εμφανίζεται στα αποσπάσματα Άτομα Επίσης ζητούν, αν όχι ως κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης.

  4 Λογισμικό για τη διαχείριση της διάρκειας ζωής και της απόδοσης της μπαταρίας φορητού υπολογιστή

Μπορείτε επίσης να βασιστείτε σε ερωτήσεις πλαισίου PAA για νέες ιδέες περιεχομένου. Για να μην αναφέρουμε, η προσθήκη αυτών των ερωτήσεων στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις του περιεχομένου σας μπορεί να ωθήσει τον ιστότοπό σας στο απόσπασμα του πλαισίου PAA.

Πώς ζητούν επίσης οι άνθρωποι βοήθεια από τους μάρκετινγκ;

Εάν είστε έμπορος, τότε το κουτί PAA είναι ένα ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ. Σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζετε τι ζητά το κοινό-στόχος στο Google. Όταν γνωρίζετε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας, τα άρθρα, το περιεχόμενο ιστολογίου κ.λπ.

Τέτοιες βελτιστοποιήσεις συχνά βοηθούν τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται στο Google SERP και στο πλαίσιο PAA. Επιπλέον, λαμβάνετε εκατοντάδες ιδέες περιεχομένου για την ομάδα παραγωγής περιεχομένου σας χωρίς να φιλοξενείτε συνεδρίες καταιγισμού ιδεών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τέτοιο περιεχόμενο είναι πολύ σημαντικό για την ενίσχυση της κατάταξης του ιστότοπού σας και όχι για τις γενικές λέξεις-κλειδιά.

Επιπλέον, εάν στοχεύετε λέξεις-κλειδιά longtail για σκοπούς μάρκετινγκ, τότε τα κουτιά PAA μπορούν να σας βοηθήσουν. Μπορείτε να αντιγράψετε τις ερωτήσεις ως έχουν και να δημιουργήσετε έγκυρο και συνοπτικό περιεχόμενο γύρω από την ερώτηση.

Μόλις το περιεχόμενό σας είναι online, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστεί στο κοινό-στόχο σας, εάν έχει μεγαλύτερη αξία από τους ανταγωνιστές σας.

Όταν η ιστοσελίδα σας εμφανίζεται στο απόσπασμα PAA, λαμβάνει περισσότερα κλικ και ανακατευθύνσεις. Κατά συνέπεια, η στρατηγική μάρκετινγκ αυξάνει την παρουσία στον ιστότοπό σας.

Λόγοι για να παρακολουθείτε τους ανθρώπους Ρωτήστε επίσης

Οι ερωτήσεις από το κουτί PAA σάς βοηθούν να απολαύσετε τα ακόλουθα οφέλη. Ως εκ τούτου, πρέπει να ανατρέξετε στα αποσπάσματα People Also Ask για βελτιστοποίηση περιεχομένου:

 • Κατάταξη δύο φορές στο Google SERP, μία στην πρώτη σελίδα και μία άλλη στο πλαίσιο PAA.
 • Σας βοηθά να δημιουργήσετε μια στρατηγική περιεχομένου εάν μόλις ξεκινήσατε ως εκδότης περιεχομένου ή έμπορος.
 • Τα κουτιά PAA σάς βοηθούν επίσης να προσδιορίσετε την τάση αναζήτησης για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας.
 • Αποκτήστε πρόσβαση σε αποκλειστικές ερωτήσεις χρηστών που μπορεί να μην βρείτε σε κανένα φόρουμ ή κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Λάβετε ιδέες περιεχομένου υψηλής ποιότητας.
 • Αποκτήστε τεράστια οργανική επισκεψιμότητα μέσω υψηλότερης ορατότητας, καθώς τα πλαίσια PAA εμφανίζονται στα τρία πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τώρα που ξέρετε τι είναι το κουτί PAA, βρείτε παρακάτω μερικές εξαιρετικές πλατφόρμες για να λάβετε μεγάλες λίστες με Άτομα Επίσης κάνουν ερωτήσεις μαζί με προηγμένο φιλτράρισμα:

Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης από την Frase

Μπορείτε να μεταφέρετε τη δημιουργία του περιεχομένου σας στο επόμενο επίπεδο χρησιμοποιώντας το People also Ask by Frase. Σας βοηθά να μάθετε την ερώτηση που αναζητούσε το κοινό σας. Έτσι, μπορείτε να συμπεριλάβετε τις απαντήσεις τους στο περιεχόμενό σας για να καταλήξετε σε ένα χρήσιμο άρθρο.

Αυτό το εργαλείο διαθέτει μια καθαρή και ελάχιστη διεπαφή, όπου μπορείτε να εισάγετε το θέμα σας για να μάθετε όλες τις ερωτήσεις “οι άνθρωποι κάνουν επίσης” που είναι διαθέσιμες στον Ιστό. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε τις περισσότερες ερωτήσεις για να μάθετε τα σχετικά ερωτήματα με τη συγκεκριμένη ερώτηση.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε κανένα πρόγραμμα επί πληρωμή του Frase. Είτε δημιουργείτε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία AI αυτού του λογισμικού είτε το γράφει κάποιος άνθρωπος, μπορείτε πάντα να λάβετε βοήθεια από αυτήν τη δυνατότητα.

  Πώς να περικόψετε μια εικόνα

Συμπεριλάβετε όσα ρωτούν οι άνθρωποι για ένα θέμα στο άρθρο σας και αποκτήστε περισσότερη ορατότητα και οργανική επισκεψιμότητα.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Semrush για έργα SEO, δεν χρειάζεται να ψάξετε περισσότερο για υψηλής ποιότητας και ελκυστικά άτομα, επίσης, ερωτήσεις.

Απλώς μεταβείτε στον πίνακα εργαλείων του Semrush ή στην οθόνη Έργων. Στην αριστερή πλευρά, θα πρέπει να δείτε το Magic Tool λέξεων-κλειδιών. Κάντε κλικ σε αυτό, πληκτρολογήστε τη λέξη-κλειδί σας και θα έχετε πολλά αποτελέσματα. Μεταβείτε στις Ερωτήσεις για να λαμβάνετε άμεσα δημοφιλείς ερωτήσεις για το πλαίσιο PAA.

Το εργαλείο προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες για τα αποτελέσματα των ερωτήσεων PAA:

 • Πρόθεση αναζήτησης όπως συναλλακτικές, ενημερωτικές, πλοηγικές κ.λπ.
 • Ποσοστό δυσκολίας λέξης-κλειδιού
 • Ετικέτες πρόθεσης
 • Μια γραμμή τάσης για τους τελευταίους 12 μήνες
 • Χαρακτηριστικά SERP

Αυτό το δωρεάν εργαλείο PAA από το SearchResponse.io είναι εδώ για να βοηθήσει τους συγγραφείς και τους εμπόρους παρέχοντας ερωτήματα PAA από μια βάση δεδομένων με 150 εκατομμύρια+ ερωτήσεις. Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι μοναδικές και προέρχονται από την τεχνολογία Machine Learning της Google.

Σε αυτήν την πλατφόρμα, μπορείτε να βρείτε σχετικές ερωτήσεις σχετικά με το κύριο θέμα σας, οι οποίες ταξινομούνται με βάση τη δημοτικότητα. Αν νομίζετε ότι είναι απλώς ένα άλλο εργαλείο ξύστρας PAA, κάνετε λάθος. Εκτός από το να σας παρέχει τα ερωτήματα PAA, προσθέτει επίσης μια διάσταση δημοτικότητας, ώστε να μπορείτε να βάζετε προτεραιότητες εύκολα.

Δεδομένου ότι το PAA είναι μια δυναμική δυνατότητα, μπορούν να εμφανιστούν διαφορετικές ερωτήσεις στον υπολογιστή σας με βάση την τοποθεσία, την ώρα και τη συσκευή. Καθώς αυτό το εργαλείο καταγράφει όλα τα δημοφιλή PAA, δεν χάνετε ποτέ την ευκαιρία να το αναφέρετε στο ιστολόγιό σας. Αυτή η δυνατότητα ξεχωρίζει αυτό το εργαλείο από τα αντίστοιχα.

Στο SearchResponse.io, οι χρήστες μπορούν να λάβουν ερωτήματα PAA με θέμα, τομέα και διεύθυνση URL. Ωστόσο, σημειώστε ότι η τοποθεσία που χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο για την ανάκτηση των ερωτήσεων είναι οι ΗΠΑ.

Επίσης Ρωτήθηκε

Εάν θέλετε να μάθετε ποιες ερωτήσεις έχουν οι άνθρωποι σχετικά με μια επωνυμία, ένα ερώτημα ή μια λέξη-κλειδί, το AlsoAsked είναι η πλατφόρμα που θα μοιραστεί μαζί σας δεδομένα PAA.

Οι γεωγραφικές και ζωντανές ερωτήσεις του μπορούν να σας δώσουν απαράμιλλη εικόνα για την πρόθεση αναζήτησης. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να επιμεληθείτε το άρθρο σας με τρόπο ώστε να κατατάσσεται υψηλότερα στη μηχανή αναζήτησης.

Αυτό το εργαλείο πολλαπλών λειτουργιών σάς επιτρέπει να εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί πληκτρολογώντας ή προσθέτοντας ένα αρχείο CSV που περιέχει πολλά θέματα. Αν ψάχνετε για PAA σε άλλες γλώσσες εκτός από τα αγγλικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από τις δημοφιλείς γλώσσες χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού.

Επιπλέον, το AlsoAsked σάς επιτρέπει να ορίσετε την τοποθεσία σε σχεδόν οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο και να επιλέξετε το βάθος αναζήτησης μεταξύ του τυπικού και του βαθύ.

Πριν επιλέξετε οποιοδήποτε πρόγραμμα συνδρομής για αυτό το εργαλείο, μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργικότητά του με 3 δωρεάν προσπάθειες ανά μήνα. Η οπτική αντιστοίχιση σχέσεων μεταξύ θεμάτων και η εξαγωγή δεδομένων σε αρχεία CSV είναι άλλα χαρακτηριστικά αυτής της πλατφόρμας.

Είστε διαχειριστής περιεχομένου ή έμπορος που χρειάζεται να παρέχει στους συγγραφείς εκατοντάδες ιδέες περιεχομένου κάθε μήνα; Μην ανησυχείτε άλλο, καθώς το Nozzle PAA Tool είναι εδώ για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πολλές ιδέες για άρθρα χωρίς να περάσετε από αυστηρές συνεδρίες καταιγισμού ιδεών.

Χρησιμοποιώντας αυτό το ισχυρό εργαλείο, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την ενότητα Άτομα Επίσης Ρωτούν και τη στρατηγική SEO ανάλογα. Το λογισμικό συγκεντρώνει τα PAA και τα περιλαμβάνει σε μια αναφορά που μπορείτε να δείτε στο Google Data Studio.

  Διορθώστε το συντακτικό σφάλμα Bash κοντά σε μη αναμενόμενο διακριτικό

Η αναφορά περιέχει επίσης τη συχνότητα αυτών των ερωτήσεων, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποια θα βάλετε πρώτη στο περιεχόμενό σας.

Λέξεις-κλειδιά Άνθρωποι Χρήση

Θέλετε να μάθετε τι θέλουν να μάθουν οι χρήστες για το θέμα ή τη λέξη-κλειδί σας σε πλατφόρμες όπως το People Also Ask, το Quora και το Reddit; Χρησιμοποιήστε KeywordsPeopleUse για να λάβετε άμεσες πληροφορίες σχετικά με ερωτήματα στο διαδίκτυο. Απλώς εισαγάγετε το θέμα, την επωνυμία ή το ερώτημά σας για να λάβετε όλες τις ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι γύρω από αυτό από μια συγκεκριμένη γλώσσα και τοποθεσία.

Ενώ μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο σε αυτό το εργαλείο, οι υποστηριζόμενες γλώσσες του περιλαμβάνουν Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε το περιεχόμενό σας γύρω από αυτές τις ερωτήσεις, η πιθανότητα αυτό το ιστολόγιο να καταταχθεί υψηλότερα αυξάνεται.

νευρικό κείμενο

Εάν δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει στην αγορά που σχετίζεται με τον κλάδο σας, το κουτί PAA είναι το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα. Με το νευρικό κείμενο, η εύρεση ενημερωμένων και σχετικών ατόμων, επίσης, γίνεται χωρίς κόπο.

Δεν περιγράφει απλώς τις ερωτήσεις. Επεξεργάζεται τις πληροφορίες ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στη στρατηγική SEO σας. Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα σας ενημερώσουν για την υποκείμενη πρόθεση και τα κίνητρα πίσω από τις ερωτήσεις PAA που βλέπετε.

Επιπλέον, το αποτέλεσμα αναζήτησης ερωτήσεων PAA διατίθεται σε μορφή συμπλέγματος. Το εργαλείο ομαδοποιεί σχετικές ερωτήσεις σε ένα πλαίσιο και εμφανίζει πολλά πλαίσια ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των δημόσιων ερωτήσεων στην αναζήτηση Google.

Το Twaino Free PAA Tool σάς δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσετε σχετικές ερωτήσεις για το πλαίσιο PAA χρησιμοποιώντας τρία φίλτρα. Το πρώτο φίλτρο είναι η λέξη-κλειδί που ανακτά αποτελέσματα που σχετίζονται στενά με την επωνυμία, το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Το δεύτερο φίλτρο είναι η γλώσσα. Μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη λίστα γλωσσών. Όταν εκτελέσετε την αναζήτηση, θα λάβετε Άτομα επίσης κάνουν ερωτήσεις στη γλώσσα προορισμού.

Τρίτον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από ποια περιοχή ή χώρα θέλετε να λάβετε τις ερωτήσεις PAA. Για παράδειγμα, εάν στοχεύετε χρήστες από τις ΗΠΑ, επιλέξτε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως χώρα.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται σαν γράφημα δικτύου. Το γράφημα ξεκινά με την πιο σχετική ερώτηση. Στη συνέχεια, διακλαδίζεται σε εξειδικευμένες ερωτήσεις για την ίδια λέξη-κλειδί.

Βάση δεδομένων Umbrellum PAA

Η βάση δεδομένων Umbrellum PAA είναι όπου μπορείτε να βρείτε τα ερωτήματα που αναζητά η αγορά-στόχος σας. Αυτή η βάση δεδομένων αποτελείται από εκατομμύρια ερωτήσεις PAA που ανήκουν σε μια σειρά βιομηχανιών. Εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί και επιλέξτε από τη λίστα χωρών για να λάβετε τις ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι από τη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Τα δεδομένα που παρέχει το εργαλείο συνοδεύονται επίσης από ένα ευρετήριο περιστατικών. Δηλώνει πόσες φορές εμφανίστηκε αυτή η ερώτηση στη βάση δεδομένων.

Τελικές Λέξεις

Η Google στοχεύει να γίνει μια μηχανή γνώσης από μια μηχανή πληροφοριών. Η στρατηγική σας για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) θα πρέπει να είναι δυναμική, καθώς η Google αλλάζει συχνά τις πολιτικές κατάταξης του ιστότοπού της.

Το People also Ask είναι μια από τις στρατηγικές του για να προσφέρει σημασιολογικές και οργανικές ερωτήσεις στους χρήστες από την απλή εμφάνιση ιστοσελίδων που απαιτούν πολύ έλεγχο και έρευνα. Καθώς η στρατηγική SEO σας περιλαμβάνει PAA, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω για να ανακαλύψετε πιθανές ερωτήσεις για τη δημιουργία περιεχομένου.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει η τεχνική ελέγχου SEO ιστότοπου για να διασφαλίσετε ότι οι μέθοδοι SEO που χρησιμοποιείτε φέρνουν τα αποτελέσματα που χρειάζεστε.