9 καλύτερα εργαλεία ανάλυσης κειμένου και εξόρυξης που πρέπει να δοκιμάσουν οι επιχειρήσεις

Για να μπορέσει οποιαδήποτε εταιρεία να διατηρήσει τον εαυτό της σε αυτήν την εποχή, η λήψη ζωτικών δεδομένων για τους πελάτες της και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς μέσω της ανάλυσης κειμένου είναι απαραίτητη.

Όταν δεν υπάρχει έλλειψη δομημένων και μη δομημένων δεδομένων σχετικά με έναν οργανισμό, αυτά δεν ωφελούν παρά μόνο εάν μπορείτε να τα αναλύσετε για να λάβετε πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων.

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα εργαλεία ανάλυσης κειμένου και εξόρυξης. Το λογισμικό ανάλυσης κειμένου μπορεί να εντοπίσει μοτίβα και τάσεις από δεδομένα πρωτογενούς κειμένου και να σας παρέχει στατιστικά μοτίβα.

Πριν προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα εργαλεία ανάλυσης κειμένου, ας κατανοήσουμε την τεχνολογία ανάλυσης κειμένου και τις χρήσεις της.

Τι είναι η ανάλυση κειμένου και η εξόρυξη;

Η ανάλυση κειμένου αναφέρεται στη διαδικασία συλλογής σημαντικών πληροφοριών από δεδομένα ακατέργαστου κειμένου. Σημαίνει την εξαγωγή του συναισθήματος των χρηστών και των πολύτιμων δεδομένων από τις απόψεις και τα σχόλια των πελατών για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Η ανάλυση κειμένου είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να σημαίνει ενέργειες όπως εξαγωγή κειμένου, ταυτοποίηση, κατηγοριοποίηση, ανάλυση, μοντελοποίηση σχέσεων οντοτήτων και ομαδοποίηση.

Αν και η ανάλυση δεδομένων και η εξόρυξη δεδομένων προέρχονται από διαφορετικές ροές μελετών, σήμερα, αυτοί οι όροι χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, καθώς και οι δύο αναφέρονται στη συλλογή δεδομένων χρησιμοποιώντας διάφορες στατιστικές προσεγγίσεις.

Η ανάλυση κειμένου προσφέρει ποιοτικές πληροφορίες σχετικά με τα σχόλια των πελατών, προσδιορίζοντας το συναίσθημα σε οποιοδήποτε κείμενο ελεύθερης μορφής. Από την άλλη πλευρά, θα δείτε τις χρήσεις της Μηχανικής Μάθησης και της τεχνολογίας NLP στην εξόρυξη κειμένου για τη συλλογή πληροφοριών από δομημένα δεδομένα.

Χρήση Περιπτώσεων Λογισμικού Ανάλυσης Κειμένου και Εξόρυξης

Θα βρείτε τη χρήση εργαλείων ανάλυσης κειμένου στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Γρήγορη ερμηνεία μεγάλων εγγράφων

Αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται συνήθως για την ερμηνεία μη δομημένων δεδομένων από έγγραφα όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλίες, ροές κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα και κριτικές. Ενώ η μη αυτόματη ανάλυση μπορεί να πάρει μήνες για να περάσει ένας μεγάλος όγκος εγγράφων, το λογισμικό ανάλυσης κειμένου μπορεί να το κάνει σε μια ώρα.

2. Παρακολούθηση αναθεώρησης πελατών σε πραγματικό χρόνο

Τα σχόλια και οι κριτικές πελατών ενδέχεται να εμφανιστούν οπουδήποτε στο διαδίκτυο. Το λογισμικό ανάλυσης κειμένου μπορεί να παρακολουθεί τα σχόλια 24/7 και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στις αρνητικές κριτικές και δημοσιεύσεις.

3. Κατανόηση της ανατροφοδότησης των εργαζομένων

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν επίσης εργαλεία εξόρυξης κειμένου για να βελτιώσουν την οργανωτική στρατηγική ελέγχοντας τα σχόλια των εργαζομένων και κατανοώντας το παράπονό τους.

  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της γραμμής αφής σε ένα Macbook Pro

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τα καλύτερα εργαλεία ανάλυσης κειμένου:

Amazon Comprehend

Amazon Comprehend είναι ένα εργαλείο ανάλυσης κειμένου που μπορεί να αντλήσει πολύτιμες γνώσεις από έγγραφα μέσω εξόρυξης και ανάλυσης. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Machine Learning για να αποκαλύψει πολύτιμες πληροφορίες και συνδέσεις σε κείμενο.

Μερικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά αυτής της πλατφόρμας είναι ο εντοπισμός γλώσσας, η εξαγωγή λέξεων-κλειδιών, η ανάλυση συναισθήματος, η μοντελοποίηση θεμάτων και η ανάλυση σύνταξης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναλύσετε έγγραφα, κριτικές προϊόντων, εισιτήρια υποστήριξης πελατών, email και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Η χρήση αυτής της πλατφόρμας θα κάνει απλές τις ροές εργασίας επεξεργασίας εγγράφων. Ρυθμίζει αυστηρά την πρόσβαση στα έγγραφά σας μέσω Προσωπικών Στοιχείων Αναγνώρισης.

Η εκτέλεση αυτού του εργαλείου είναι εξαιρετικά εύκολη—ακόμα και χωρίς προηγούμενη εμπειρία, μπορείτε να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε σε λίγα λεπτά. Οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν διαφορετικές υπηρεσίες AWS μπορούν να ενσωματώσουν απρόσκοπτα αυτό το εργαλείο στη ροή εργασίας τους.

Θεματικός

Για κάθε εταιρεία προσανατολισμένη στον πελάτη, η ανάλυση των σχολίων των πελατών και των δεδομένων υποστήριξης είναι ζωτικής σημασίας. Θεματικός είναι ένα λογισμικό ανάλυσης κειμένου που διευκολύνει έναν κεντρικό και συνεργατικό χώρο για τη σύνδεση και την κατανόηση των σχολίων των πελατών.

Σας επιτρέπει να ελέγχετε την αξία των σχολίων και να αποκτάτε πολύτιμες πληροφορίες σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη επεξεργασίας κειμένου αυτού του εργαλείου, οι ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες μπορούν να εντοπίσουν επαναλαμβανόμενα θέματα και θέματα στα δεδομένα σχολίων πελατών.

Η Thematic χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής ανάλυσης συναισθήματος για να μετατρέψει τα μη δομημένα σχόλια πελατών σε πολύτιμες πληροφορίες.

Εκτός από αυτά, το λογισμικό αναλύει επίσης τον αντίκτυπο των δεδομένων στις μετρήσεις σας και παρουσιάζει την αναφορά ανάλυσης μέσω εύκολων infographics.

Υποστηρίζει την ενοποίηση με ένα κλικ με δημοφιλείς έρευνες πελατών και εφαρμογές υποστήριξης όπως SurveyMonkey, Discourse, Zendesk, Trustpilot και Medallia για τη συλλογή δεδομένων από διαδικτυακές κριτικές, υποστήριξη συνομιλίας και έρευνες.

Google Cloud

Google Cloud NLP είναι η ιδανική πλατφόρμα ανάλυσης κειμένου για επιχειρήσεις που αναζητούν μια συμβατή υπηρεσία Google Cloud Storage. Υποστηρίζει επίσης την ενοποίηση με τις εφαρμογές Google Workspace.

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί την τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης της Google για να αντλήσει πληροφορίες από ακατέργαστο κείμενο. Οι οργανισμοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για ταξινόμηση περιεχομένου, ανάλυση συναισθήματος, εξαγωγή οντοτήτων και ανάλυση σύνταξης.

Μπορείτε να βρείτε και να επισημάνετε πεδία σε έγγραφα όπως συνομιλίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης με αυτό το λογισμικό μέσω ανάλυσης οντοτήτων. Σας επιτρέπει επίσης να κατανοήσετε τις απόψεις των πελατών μέσω της ανάλυσης συναισθημάτων.

Εκτός από την εξαγωγή πληροφοριών, η εφαρμογή προσφέρει επίσης λειτουργίες όπως ανάλυση και αποθήκευση κειμένου. Μπορεί επίσης να εντοπίσει οντότητες για συγκεκριμένο τομέα μέσα σε έγγραφα χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένη εξαγωγή οντοτήτων.

Chattermill

Chattermill είναι ένα εργαλείο ανάλυσης κειμένου που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εξασφαλίσει την ανάπτυξη της εταιρείας σας και την αφοσίωση των πελατών. Συλλέγει δεδομένα από διάφορες πηγές σχολίων και αλληλεπίδρασης με τους πελάτες σε μια εύχρηστη συνεργατική πλατφόρμα.

  Πώς να ελέγξετε τις ζώνες 5G που υποστηρίζονται στο τηλέφωνό σας

Για να διασφαλιστεί ότι, το Chattermill υποστηρίζει την ενοποίηση με Trustpilot, Typeform, Google Play, App Store, SurveyMonkey, Slack, Ask Nicely, Survey Gizmo, Reviews.io, Zendesk και πολλές άλλες εφαρμογές.

Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη θέματος και συναισθήματος για να κατανοήσει το συναίσθημα των πελατών σχετικά με το προϊόν και την επωνυμία σας, ενώ βρίσκει τον λόγο πίσω από τα επαναλαμβανόμενα θέματα. Μετά την ανάλυση σήματος, μπορεί να εντοπίσει και να προβλέψει τέλεια τρόπους αύξησης εσόδων και διατήρησης πελατών που προέρχονται από κάθε σημείο επαφής.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για την επεξεργασία περιεχομένου σε όλες τις κύριες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Αγγλικών, Γαλλικών, Ισπανικών, Γερμανικών, Ρωσικών, Αραβικών και Μανδαρινικών.

Voyant Tools είναι κυρίως δημοφιλής μεταξύ των ερευνητών του ρεύματος των ανθρωπιστικών επιστημών. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως εργαλείο ανάλυσης κειμένου ιστότοπου. Αυτή η πλατφόρμα έχει εύκολη διεπαφή και εκτελεί διαφορετικές αναλυτικές εργασίες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητές του για να οπτικοποιήσετε τα δεδομένα που προέρχονται από την ανάλυση του ιστότοπου. Όμως, δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί για εις βάθος ανάλυση κειμένου.

MonkeyLearn

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λογισμικό ανάλυσης κειμένου SaaS με μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής που μπορείτε να ενσωματώσετε εύκολα με τα υπάρχοντα εργαλεία σας; Αν ναι, MonkeyLearn θα πρέπει να είναι η πλατφόρμα σας για ποσοτική ανάλυση περιεχομένου.

Είναι ένα ισχυρό λογισμικό εξόρυξης κειμένου που μπορεί να αναλύσει κάθε τύπο μη δομημένων δεδομένων κειμένου, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων κειμένου, διαδικτυακών κριτικών, απαντήσεων σε έρευνες, σχολίων πελατών και συνομιλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χάρη στους εξελιγμένους αλγόριθμους Machine Learning και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP), αυτή η πλατφόρμα θα σας προσφέρει ακριβή ανάλυση κειμένου.

Εάν χρησιμοποιείτε το MonkeyLearn για εξόρυξη κειμένου, μπορείτε να το ενσωματώσετε με εφαρμογές όπως το Google Sheets, το Microsoft Excel, το Zendesk, το Google Forms, το Airtable, το HelpScout και το Zapier.

Αυτό το λογισμικό που βασίζεται στον ιστό διαθέτει χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως ανάλυση συναισθήματος, εξαγωγή λέξεων-κλειδιών, ανάλυση σχολίων NPS και ταξινόμηση των απαντήσεων μέσω email.

Keatext

Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός εργαλείου εμπειρίας πελάτη για την ανάλυση μη δομημένων δεδομένων από πολλές πηγές, Keatext είναι το εργαλείο για εσάς. Εάν είστε μέλος ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού ή πανεπιστημίου, σας προσφέρει ακόμη και μια δωρεάν έκδοση.

Είτε έχετε συνομιλίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, email ή έρευνες για ανάλυση, αυτό το λογισμικό ανάλυσης κειμένου που βασίζεται σε σύννεφο μπορεί να το κάνει αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας Μηχανική μάθηση και Τεχνητή Νοημοσύνη.

Τώρα, μπορείτε να απαλλαγείτε από το κουραστικό έργο της μη αυτόματης ανάλυσης δεδομένων και να αφήσετε το Keatext να σας πει πού στρέφετε την προσοχή σας, εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμπειρία των πελατών σας.

  Τι να κάνω εάν το Mac μου συνεχίσει να κάνει επανεκκίνηση; 10 Συμβουλές για να διορθώσετε το πρόβλημα

Εκτός από τις δυνατότητες που αναφέρονται παραπάνω, αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει επίσης να συλλέγετε σχόλια σε πολλές γλώσσες και να οπτικοποιείτε δεδομένα με διαφορετικούς τρόπους.

WordStat

Αναζητάτε κάποιο λογισμικό ανάλυσης κειμένου που μπορεί να επεξεργαστεί μεγάλο όγκο αδόμητων πληροφοριών με μεγάλη ακρίβεια; Χρήση WordStatένα εργαλείο ανάλυσης κειμένου που είναι απλό και ευέλικτο.

Μπορεί να επεξεργαστεί 25 εκατομμύρια λέξεις/λεπτό για να εξαγάγει θέματα και να αναγνωρίσει μοτίβα. Εξορύσσει τα έγγραφα για να εξάγει γρήγορα θέματα και τάσεις και εκτελεί ποσοτική ανάλυση περιεχομένου με ακρίβεια.

Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναλύσετε απαντήσεις ανοιχτού τύπου, να δημιουργήσετε δεδομένα επιχειρηματικής ευφυΐας, να εξετάσετε την κάλυψη ειδήσεων και να εντοπίσετε απάτες.

Είναι επίσης συμβατό με διάφορα άλλα εργαλεία. Όταν τα χρησιμοποιείτε μαζί μέσω της ενοποίησης, απολαμβάνετε κορυφαία ευελιξία όσον αφορά την ανάλυση κειμένου και τη συσχέτισή του με αριθμητικά και κατηγορικά δεδομένα.

RapidMiner

Εάν πιστεύετε ότι τα δεδομένα σημαίνουν μόνο αριθμούς και αριθμούς, RapidMiner είναι εδώ για να σας αποδείξει ότι κάνετε λάθος. Είναι ένα προηγμένο εργαλείο εξόρυξης κειμένου με το οποίο μπορείτε να εκτελέσετε ανάπτυξη και λειτουργίες μοντέλου. Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την εκτέλεση ανάλυσης κειμένου και ανάλυση κειμένου για τη συλλογή πληροφοριών που θα ωφελήσουν την επιχείρησή σας.

Αυτές οι πληροφορίες που θα λάβετε από το ποιοτικό και κειμενικό περιεχόμενο θα σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης προϊόντων, του μάρκετινγκ και της διαχείρισης κινδύνου.

Μερικές από τις εμπλουτισμένες πηγές ακατέργαστου κειμένου είναι διαδικτυακές κριτικές, καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ερευνητικά περιοδικά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταγραφές τηλεφωνικών κέντρων και φόρμες αξιώσεων.

Το RapidMiner σάς ενημερώνει για τη στάση των πελατών απέναντι στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, ώστε η επιχείρησή σας να προχωρήσει στην επίτευξη της οργανωτικής αποστολής.

συμπέρασμα

Τα εργαλεία ανάλυσης κειμένου μπορούν να σας βοηθήσουν στην ανάλυση δεδομένων κειμένου από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακές κριτικές και ηλεκτρονικά έγγραφα μεγάλου μεγέθους. Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εφαρμογές για να αποκτήσουν μια ακριβή ιδέα σχετικά με το κοινό και την αντίληψη της επωνυμίας ή του προϊόντος τους.

Δεδομένου ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το λογισμικό εξόρυξης κειμένου είναι απαραίτητες για τη λήψη καλύτερων επιχειρηματικών αποφάσεων, όλο και περισσότεροι οργανισμοί ενδιαφέρονται για αυτό.

Είτε θέλετε να εξαγάγετε λέξεις-κλειδιά, να αναλύσετε το συναίσθημα ή να εκτελέσετε εξαγωγή οντοτήτων, θα βρείτε διάφορα εργαλεία ανάλυσης κειμένου στην αγορά για αυτές τις εργασίες.

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συζητήσει μερικά από τα καλύτερα εργαλεία ανάλυσης κειμένου της βιομηχανίας λογισμικού ανάλυσης κειμένου και εξόρυξης. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα από τη λίστα ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας λογισμικό ανάλυσης κειμένου, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες χαμηλού ή χωρίς κώδικα.