9 Η καλύτερη διαχειριζόμενη πλατφόρμα φιλοξενίας MySQL για την εφαρμογή σας

Η MySQL είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μηχανή βάσης δεδομένων ανοιχτού κώδικα σε πλατφόρμες Linux και cloud.

Σχεδόν κάθε πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας Ιστού προσφέρει μια βασική παρουσία MySQL που περιλαμβάνεται στα προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων χωρίς επιπλέον κόστος.

Ο συνδυασμός φιλοξενίας web+database είναι μια προτιμώμενη επιλογή για νέους ιστότοπους ή ιστότοπους χαμηλής επισκεψιμότητας, καθώς ο συνδυασμός απαλλάσσει τον διαχειριστή του συστήματος από όλες τις ταλαιπωρίες της διαχείρισης διαφορετικών υπηρεσιών.

Αλλά όταν η διαχείριση δεδομένων γίνεται κρίσιμη σε εφαρμογές ή ιστότοπους μεγάλου όγκου, θα μπορούσε να έχει νόημα να αποσυνδέσετε και τις δύο υπηρεσίες και να διατηρήσετε μια αποκλειστική φιλοξενία μόνο για τη βάση δεδομένων. Το DBaaS (βάση δεδομένων ως υπηρεσία) είναι επίσης μια προτιμώμενη επιλογή εάν ρυθμίζετε το επίπεδο δεδομένων μιας εφαρμογής προτού μάθετε πώς θα έχετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χωριστής φιλοξενίας της εγκατάστασης MySQL είναι ότι μπορείτε να διαχειριστείτε τα αντίγραφα ασφαλείας, την αναπαραγωγή, την παρακολούθηση και άλλες σημαντικές λειτουργίες ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες φιλοξενούμενες υπηρεσίες. Επίσης, μια διαχειριζόμενη πλατφόρμα MySQL σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτήν με εξωτερικά εργαλεία της επιλογής σας, εκτός από τα βασικά εργαλεία που προσφέρει ο πάροχος από προεπιλογή.

Γιατί MySQL;

Υπάρχουν άλλες βάσεις δεδομένων στο cloud που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε, όπως PostgreSQL, MariaDB, Oracle Database και Microsoft SQL Server. Μεταξύ αυτών, η MySQL ξεχωρίζει για την ταχύτητα, τη σταθερότητα και την ευκολία χρήσης, εκτός από τη μεγάλη ευκολία του να είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της MySQL είναι ότι έχει σχεδιαστεί για τον Ιστό από την αρχή, σε αντίθεση με άλλες βάσεις δεδομένων που γεννήθηκαν για LAN και περιβάλλοντα πελάτη-διακομιστή και προσαρμόστηκαν αργότερα για το Διαδίκτυο. Η τεράστια κοινότητα προγραμματιστών πίσω από τη MySQL αποτελεί εγγύηση ότι θα ενσωματώσει γρήγορα όποια νέα χαρακτηριστικά ζητούν οι χρήστες. Και δεδομένου ότι αυτοί οι προγραμματιστές είναι επίσης χρήστες MySQL, διασφαλίζουν ότι η εφαρμογή αυτών των νέων χαρακτηριστικών είναι βελτιστοποιημένη για απόδοση και απόδοση.

Αυτό εξηγεί πώς η MySQL έγινε ηγέτης σε επιχειρησιακά χαρακτηριστικά όπως η αναπαραγωγή, η ομαδοποίηση και οι βάσεις δεδομένων στη μνήμη, μεταξύ άλλων.

Τι να αναζητήσετε σε μια διαχειριζόμενη πλατφόρμα φιλοξενίας MySQL;

Οι τιμές των υπηρεσιών φιλοξενίας MySQL κυμαίνονται από τίποτα έως εκατοντάδες δολάρια το μήνα, ανάλογα με την υπηρεσία και τον όγκο που χρειάζεστε (υπάρχουν και ωριαίες χρεώσεις). Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες πτυχές εκτός από την τιμή που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έναν πάροχο υπηρεσιών MySQL.

Τα εργαλεία διαχείρισης που λαμβάνετε με τις βάσεις δεδομένων σας είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας απόφασης. Οι πάροχοι φιλοξενίας DB συνήθως προσφέρουν μια διεπαφή διαχείρισης που είναι συνήθως φιλική και εύκολη στη χρήση. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μπορείτε να συνδεθείτε στη βάση δεδομένων μέσω κλήσεων API ή απομακρυσμένων εργαλείων που σας δίνουν την ελευθερία πρόσβασης και διαχείρισης των δεδομένων σας κατά βούληση.

Η ασφάλεια είναι πάντα ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή μιας φιλοξενίας βάσης δεδομένων. Η βάση δεδομένων σας πρέπει να προστατεύεται με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης και της κρυπτογράφησης δεδομένων. Δεδομένου ότι τα δεδομένα σας θα βρίσκονται στο cloud, πρέπει να κρυπτογραφούνται όχι μόνο όταν βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά και όταν ταξιδεύουν μεταξύ της βάσης δεδομένων και της εφαρμογής σας.

  Πώς να αποφύγετε την αγορά ενός "ψεύτικο" καλωδίου HDMI 2.1

Τέλος, θα πρέπει να προτιμάτε μια υπηρεσία που αναλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες όσον αφορά τη τακτική διαχείριση, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, παρακολούθηση, βελτιστοποίηση απόδοσης και ενημέρωση λογισμικού.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά τις διαχειριζόμενες πλατφόρμες φιλοξενίας MySQL.

Linode

Linode είναι μια εταιρεία υποδομής cloud που προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες βάσης δεδομένων για MySQL, MongoDB και PostgreSQL.

Είστε σίγουροι για την απίστευτα γρήγορη ανάπτυξη με το cloud manager, το API ή το CLI. Επιπλέον, μπορείτε να παρέχετε επιλεκτική πρόσβαση προσθέτοντας συγκεκριμένες διευθύνσεις IP και να έχετε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και απλοϊκή επαναφορά για τις χειρότερες δυνατές περιπτώσεις.

Οι δωρεάν συνδυασμένες υπηρεσίες, όπως η προστασία DDoS, τα τείχη προστασίας, η διαχείριση DNS, η υποστήριξη IPv6 κ.λπ., κάνουν το Linode ακόμα πιο ελκυστικό για οποιοδήποτε διαδικτυακό έργο υψηλού κινδύνου.

Επιπλέον, όλα τα σχέδια βασίζονται σε μια ευέλικτη μηνιαία δομή τιμολόγησης χωρίς μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις.

Τέλος, το 99,99% uptime SLA, τα παγκόσμια κέντρα δεδομένων, η 24/7/365 υποστήριξη μέσω email και τηλεφώνου και η επταήμερη εγγύηση επιστροφής χρημάτων το καθιστούν μια εξαιρετική πλατφόρμα φιλοξενίας MySQL που δεν πρέπει να χάσετε.

Ψηφιακός Ωκεανός

Ξεκινώντας από 15 $ το μήνα, οι βάσεις δεδομένων που διαχειρίζεται η Digital Ocean σας προσφέρουν υψηλή επεκτασιμότητα, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και αυτόματη ανακατεύθυνση. Με μερικά κλικ, μπορείτε να εκκινήσετε ένα σύμπλεγμα MySQL και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε την πρόσβαση API ή την απλοποιημένη διεπαφή χρήστη της Digital Ocean για να εργαστείτε με αυτό. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τα καθήκοντα ρουτίνας διαχείρισης, γιατί θα τα φροντίσετε όλα.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή της διαχειριζόμενης υπηρεσίας είναι ότι τα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας παρέχουν τη δυνατότητα επαναφοράς δεδομένων σε οποιοδήποτε σημείο εντός των προηγούμενων επτά ημερών.

Το Digital Ocean απομονώνει τις βάσεις δεδομένων σας στο ιδιωτικό δίκτυο του λογαριασμού σας, επιτρέποντάς σας να διαχειρίζεστε την επικοινωνία εντός της υποδομής σας. Μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω του δημόσιου διαδικτύου, βάζοντας στη λίστα επιτρεπόμενων τις απαραίτητες εισερχόμενες πηγές. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, επειδή τα δεδομένα σας θα είναι κρυπτογραφημένα, τόσο κατά τη μεταφορά όσο και σε κατάσταση ηρεμίας.

Google Cloud SQL

υπηρεσία της Google όχι μόνο προσφέρει βάσεις δεδομένων MySQL, αλλά σας δίνουν επίσης την επιλογή PostgreSQL και SQL Server και σας διαβεβαιώνουν ότι θα μπορείτε να συνδεθείτε με τα δεδομένα σας από οποιαδήποτε εφαρμογή και από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, χωρίς να ανησυχείτε για αντίγραφα ασφαλείας, αναπαραγωγή ή failovers. Η Google υπόσχεται ότι θα λάβετε αξιόπιστα δεδομένα, υψηλή διαθεσιμότητα και ευελιξία, πρακτικά χωρίς να κουνήσετε το δάχτυλό σας.

Η πρόσβαση στα δεδομένα είναι εγγυημένη και ασφαλής για διαφορετικές πλατφόρμες cloud, όπως το App Engine, το Compute Engine, το Kubernetes και το BigQuery. Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά και την ηρεμία, και έχετε απόρρητο μέσω ενός εικονικού ιδιωτικού νέφους και πρόσβαση στο δίκτυο που περιορίζεται από ένα τείχος προστασίας. Εάν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε να ελέγξετε τα πρότυπα ασφαλείας που καλύπτονται από το Google Cloud SQL: HIPAA, SSAE 16, ISO 27001 και PCI DSS v3.0.

Με το Google Cloud SQL, δεν χρειάζεται να προγραμματίσετε εκ των προτέρων τη χωρητικότητα αποθήκευσης. Μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν με μια απλή δοκιμαστική βάση δεδομένων με μειωμένο σύνολο δεδομένων και, στη συνέχεια, να μεταβείτε σε ένα περιβάλλον παραγωγής, χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων υψηλής διαθεσιμότητας, σε χρόνο μηδέν.

  Τι σημαίνει Απαιτείται Έγκριση από την Amazon;

Μην ανησυχείτε για την αύξηση του όγκου καθώς ο χώρος αποθήκευσης θα κλιμακωθεί αυτόματα.

Καματέρα

Η MySQL είναι μία από τις πολλές διαχειριζόμενες εφαρμογές και υπηρεσίες που προσφέρει το Kamatera Cloud. Τα προγράμματα τιμολόγησης της MySQL ξεκινούν από 4 $ το μήνα για μια υπηρεσία που περιλαμβάνει 1 εικονική CPU με 1 GB μνήμης RAM, 20 GB αποθήκευσης SSD και 5 TB κίνησης στο Διαδίκτυο. Μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών σάς επιτρέπει να πάρετε μια γεύση από την υπηρεσία και να την αφήσετε αν δεν είστε ικανοποιημένοι.

Τα κέντρα δεδομένων της Kamatera βρίσκονται στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, προσφέροντας μια πραγματική παγκόσμια επιχειρηματική λύση σε περίπτωση που χρειάζεστε γρήγορη πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το Kamatera σάς προσφέρει μια επιλογή MySQL 8.0 ή 5.7, και τα δύο εκτελούνται σε διακομιστή Ubuntu 18.04. Ο εγγυημένος χρόνος λειτουργίας 99,95% χωρίς κανένα σημείο αστοχίας σας παρέχει συνεχή λειτουργία. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν διακομιστή σε μόλις 60 δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, να αυξήσετε και να μειώσετε την κλίμακα χωρίς όρια.

Μια premium, ανθρώπινη, 24/7 υπηρεσία υποστήριξης θα είναι εκεί για να ικανοποιήσει οποιαδήποτε από τις ανάγκες σας.

ScaleGrid

ScaleGrid παρέχει το μόνο DBaaS που σας επιτρέπει να έχετε πλήρη έλεγχο διαχειριστή υπερχρήστη στις αναπτύξεις MySQL. Χρησιμοποιώντας μια εύχρηστη κονσόλα διαχείρισης, μπορείτε να αναπτύξετε, να παρέχετε, να παρακολουθείτε και να κλιμακώνετε τα συμπλέγματά σας MySQL στο cloud. Τα προγράμματα τιμολόγησης “Φέρτε το δικό σας σύννεφο” ξεκινούν από 8 $ το μήνα και σας επιτρέπουν να επιλέξετε μεταξύ AWS, AWS High Performance και Azure.

Εκτός από τη MySQL, μπορείτε να επιλέξετε MongoDB, Redis ή PostgreSQL.

Το βασικό σχέδιο προσφέρει ένα ενδιαφέρον σύνολο καλούδια, όπως υποστήριξη δεσμευμένων περιπτώσεων, προσαρμόσιμη RAM, δίσκος και παρουσίες, αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας, υποστήριξη 24/7, αποκλειστικούς διακομιστές, παρακολούθηση και προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις, αργή ανάλυση ερωτημάτων, μεταξύ άλλων. Εάν απολαμβάνετε να προσαρμόζετε τις υπηρεσίες σας και να βλέπετε τι συμβαίνει κάτω από την κουκούλα, το ScaleGrid προσφέρει πλήρη πρόσβαση root SSH στους υποκείμενους υπολογιστές, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε ελεύθερα και ακόμη και να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένους πράκτορες λογισμικού.

Δεν κλειδώνεστε με το ScaleGrid, αφού είστε ελεύθεροι να μεταφέρετε τα δεδομένα σας ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας πλήρως προσβάσιμα εργαλεία διαχείρισης βάσεων δεδομένων.

Cloudways

Cloudways σχεδίασε την υπηρεσία φιλοξενίας βάσεων δεδομένων ThunderStack MySQL με γνώμονα την υψηλή απόδοση και την προσανατολίζει προς τους προγραμματιστές προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προεγκατεστημένα εργαλεία όπως το Git και το Composer. Το Cloudways προσφέρει έναν ενσωματωμένο διαχειριστή MySQL που απλοποιεί την καθημερινή εργασία DBA και μια δυνατότητα αυτόματης ανάπτυξης Git που επιτρέπει τον συντονισμό της εργασίας σε κατανεμημένες ομάδες: ο κώδικας ενημερώνεται σε ζωντανούς διακομιστές μόλις εισαχθεί σε απομακρυσμένα αποθετήρια.

Επίσης, για έναν προγραμματιστή θεωρείται η λειτουργία απομακρυσμένων συνδέσεων Cloudways, η οποία επιτρέπει απομακρυσμένες, ασφαλείς συνδέσεις με τις βάσεις δεδομένων που φιλοξενούνται στους διαχειριζόμενους διακομιστές τους. Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε δωρεάν την υπηρεσία φιλοξενίας Cloudways MySQL –προσφέρουν ακόμη και τη μεταφορά του πρώτου σας ιστότοπου στο Cloudways δωρεάν– και αργότερα να επιλέξετε μια μηνιαία χρέωση ή ένα πρόγραμμα τιμολόγησης pay-as-you-go.

Ισχύουν διαφορετικές τιμές για διαφορετικές υποδομές cloud. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το DigitalOcean ως την υποκείμενη πλατφόρμα σας, η μηνιαία τιμή (συμπεριλαμβανομένων των αυτοματοποιημένων αντιγράφων ασφαλείας, 24/7 υποστήριξης και πολλών άλλων καλούδια) είναι 10 $ για ένα βασικό πρόγραμμα. Αλλά αν χρησιμοποιείτε το Google Cloud, η αρχική τιμή αυξάνεται στα 33,30 $.

  14 Τύποι διαφήμισης που κάθε έμπορος πρέπει να γνωρίζει

Amazon Aurora

Αυγή είναι μια σχεσιακή βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε για το cloud, συμβατή με MySQL και PostgreSQL. Σύμφωνα με την Amazon, το Aurora συνδυάζει την απόδοση και τη διαθεσιμότητα των παραδοσιακών βάσεων δεδομένων με την ευκολία μιας βάσης δεδομένων ανοιχτού κώδικα.

Η Amazon ισχυρίζεται ότι η Aurora είναι έως και πέντε φορές ταχύτερη από τις τυπικές βάσεις δεδομένων MySQL και τρεις φορές ταχύτερη από τις τυπικές βάσεις δεδομένων PostgreSQL. Η διαχείριση της υπηρεσίας γίνεται πλήρως από την Amazon Relational Database Service (RDS), η οποία αυτοματοποιεί απαιτητικές διοικητικές εργασίες όπως η παροχή υλικού, η διαμόρφωση βάσης δεδομένων, η εφαρμογή ενημέρωσης κώδικα και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Το σύστημα ανάκτησης της Aurora κλιμακώνεται αυτόματα έως και 64 TB ανά παρουσία βάσης δεδομένων. Παρέχει υψηλή διαθεσιμότητα με έως και 15 αντίγραφα ανάγνωσης χαμηλής καθυστέρησης, ανάκτηση σε μια δεδομένη στιγμή, δημιουργία συνεχών αντιγράφων ασφαλείας στο Amazon S3 και αναπαραγωγή σε τρεις ζώνες διαθεσιμότητας.

Το Aurora προσφέρει πολλά επίπεδα ασφάλειας για τη βάση δεδομένων. Περιλαμβάνουν απομόνωση δικτύου μέσω του Amazon VPC, κρυπτογράφηση αδράνειας με χρήση κλειδιών που μπορείτε να δημιουργήσετε και να ελέγξετε μέσω της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κλειδιών AWS (KMS) και κρυπτογράφηση δεδομένων κατά τη μεταφορά με SSL. Σε μια κρυπτογραφημένη περίπτωση του Amazon Aurora, τα υποκείμενα δεδομένα αποθήκευσης είναι κρυπτογραφημένα, όπως και τα αντίγραφα ασφαλείας, τα στιγμιότυπα και τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα του ίδιου συμπλέγματος.

Συμπλέγματα SQL

Συμπλέγματα SQL προσφέρει φιλοξενία MySQL σε σύννεφο Kubernetes. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για βάσεις δεδομένων MySQL σε οποιαδήποτε κλίμακα, από πειραματικές βάσεις δεδομένων προγραμματιστών έως καταστήματα δεδομένων παραγωγής επιχειρήσεων.

Τα προγράμματα τιμολόγησης ξεκινούν από 4,99 $ το μήνα για μια υπηρεσία που περιλαμβάνει έναν μόνο κόμβο, 2 πυρήνες CPU, 2 GB RAM, 60 GB αποθήκευσης SSD και 60 GB για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων. Παρά το γεγονός ότι είναι μια υπηρεσία χαμηλού κόστους, τα SQL Cluster προσφέρουν μια λύση MySQL με ανοχή σε σφάλματα με απρόσκοπτα κατανεμημένα αντίγραφα ασφαλείας και αποκαταστάσεις σε χρόνο σημείου.

Aiven

Aiven προσφέρει MySQL διαχειριζόμενη φιλοξενία cloud με μια επιλογή υποδομών που περιλαμβάνει το Google Cloud, το AWS, το Microsoft Azure, το DigitalOcean και το UpCloud, σε όλες τις περιοχές. Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δεδομένων, οι παρουσίες MySQL της Aiven εκτελούνται σε αποκλειστικές εικονικές μηχανές και τα δεδομένα κρυπτογραφούνται τόσο σε κατάσταση ηρεμίας όσο και κατά τη μεταφορά. Τα αντίγραφα μόνο για ανάγνωση και τα αντίγραφα απομακρυσμένης ανάγνωσης προσφέρουν υψηλή ταχύτητα και απαλλάσσουν τον κύριο κόμβο από μη απαιτητικές εργασίες ανάγνωσης.

Η υπηρεσία διακλάδωσης βάσης δεδομένων είναι μια αποκλειστική δυνατότητα που προσφέρει η Aiven για να σας επιτρέπει να εκτελείτε πρόσθετες ενέργειες στη βάση δεδομένων σας χωρίς να επηρεάζετε το περιβάλλον παραγωγής. Τα μηνιαία προγράμματα τιμολόγησης ξεκινούν από 99 $ για ένα πρόγραμμα εκκίνησης, το οποίο περιλαμβάνει 1 VM, 2 CPU, 4 GB RAM και 80 GB αποθηκευτικού χώρου.

Μείνετε μακριά από κλειδώματα πωλητών

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να είστε σίγουροι όταν επιλέγετε έναν πάροχο βάσης δεδομένων cloud είναι ότι θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε τις βάσεις δεδομένων σας κάπου αλλού ανά πάσα στιγμή και χωρίς προβλήματα. Ο πάροχος υπηρεσιών cloud που θα επιλέξετε σήμερα δεν θα μπορούσε να είναι κατάλληλος αύριο ή ίσως βρείτε μια άλλη επιλογή που προσφέρει καλύτερη ή φθηνότερη υπηρεσία. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι θα μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα σας κατά βούληση εύκολα.