9 Εργαλεία προσομοίωσης κυβερνοεπιθέσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας

Αξιολογήστε τα ελαττώματα ασφαλείας του κέντρου δεδομένων σας πριν το κάνουν οι κακοί!

Μία από τις πολλές ειδήσεις που ακούμε στην τρέχουσα ψηφιακή εποχή είναι μια επίθεση στον κυβερνοχώρο. Διαταράσσει την επιχείρηση, βλάπτει τη φήμη και πανικοβάλλει τους τελικούς χρήστες.

Πώς διασφαλίζετε ότι η υποδομή του δικτύου σας είναι ικανή να μετριάσει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο;

Οι μέρες εκείνες που βασίζεστε στα αποτελέσματα των ετήσιων ή τριμηνιαίων δοκιμών διείσδυσης έχουν φύγει. Στην τρέχουσα εποχή, χρειάζεστε μια αυτοματοποιημένη προσομοίωση επίθεσης παραβίασης (BAS), συνεχή σάρωση στοιχείων και, φυσικά, προστασία.

Χάρη στα παρακάτω εργαλεία, τα οποία σας επιτρέπουν να προσομοιώσετε την πραγματική επίθεση εναντίον του κέντρου δεδομένων σας, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τα αποτελέσματα και να αναλάβετε δράση. Το καλύτερο μέρος είναι μερικά από τα εργαλεία που σας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσετε τη δράση.

Είστε έτοιμοι να προετοιμαστείτε για το χειρότερο;

Πίθηκος μόλυνσης

Εκτελείτε την εφαρμογή σας στο Cloud; Χρήση Πίθηκος μόλυνσης για να δοκιμάσετε την υποδομή σας που εκτελείται σε Google Cloud, AWS, Azure ή εγκαταστάσεις.

Το Infection Monkey είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα που μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows, Debian και Docker.

Μπορείτε να εκτελέσετε μια αυτόματη προσομοίωση επίθεσης για κλοπή διαπιστευτηρίων, εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων, παραβιασμένα περιουσιακά στοιχεία κ.λπ. Μερικές από τις λειτουργίες που αξίζει να αναφέρουμε.

 • Μη παρεμβατική προσομοίωση επίθεσης, ώστε να μην επηρεάζει τις λειτουργίες του δικτύου σας.
 • Ολοκληρωμένη έκθεση ελέγχου με μια αξιόπιστη σύσταση για τη σκλήρυνση των διακομιστών Ιστού ή άλλης υποδομής
 • Χαμηλό αποτύπωμα CPU και μνήμης
 • Οπτικοποιήστε το δίκτυο και τον χάρτη εισβολέα

Εάν είστε α CISO ή από την ομάδα ασφαλείας, τότε θα λατρέψετε την αναφορά. Είναι ΔΩΡΕΑΝ, γι’ αυτό δοκιμάστε το σήμερα.

  Πώς να προσθέσετε εφέ Tilt Shift σε φωτογραφίες στο iPhone σας

NeSSi2

NeSSi2 είναι ένα ανοιχτού κώδικα, που υποστηρίζεται από το πλαίσιο JIAC. Το NeSSi σημαίνει Προσομοιωτής Ασφάλειας Δικτύου, ώστε να μπορείτε να μαντέψετε τι κάνει. Επικεντρώνεται κυρίως στη δοκιμή αλγορίθμων ανίχνευσης εισβολής, ανάλυση δικτύου, αυτοματοποιημένες επιθέσεις που βασίζονται σε προφίλ κ.λπ.

Απαιτεί Java SE 7 και MySQL για εγκατάσταση και εκτέλεση.

ΚΑΛΔΕΡΑ

Ένα εργαλείο εξομοίωσης αντιπάλου. ΚΑΛΔΕΡΑ υποστηρίζει μόνο το δίκτυο τομέα των Windows.

Αξιοποιεί το μοντέλο ATT&CK για να δοκιμάσει και να αναπαραγάγει τη συμπεριφορά.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε Μέττα από την Uber.

Foreseeti

securiCAD από την foreseeti σας επιτρέπει να επιτεθείτε ουσιαστικά στην υποδομή σας για να αξιολογήσετε και να διαχειριστείτε την έκθεση σε κίνδυνο. Λειτουργεί σε τρεις απλές έννοιες.

 • Δημιουργήστε ένα μοντέλο – προσθέστε όλα όσα θέλετε να δοκιμάσετε (διακομιστής, δρομολογητής, τείχος προστασίας, υπηρεσίες κ.λπ.)
 • Προσομοίωση επίθεσης – για να μάθετε εάν και πότε το σύστημά σας σπάει
 • Αναφορά κινδύνου – με βάση τα δεδομένα προσομοίωσης, θα δημιουργηθεί η αναφορά με δυνατότητα δράσης την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε για να μειώσετε τον συνολικό κίνδυνο

Το securiCAD είναι μια λύση έτοιμη για επιχειρήσεις και έλαβε μια έκδοση κοινότητας με περιορισμένες δυνατότητες. Αξίζει να δοκιμάσετε για να δείτε πώς λειτουργεί.

AttackIQ

AttackIQ είναι μια από τις δημοφιλείς κλιμακούμενες πλατφόρμες επικύρωσης ασφαλείας για την ενίσχυση της ασφάλειας του κέντρου δεδομένων σας. Είναι ένα επιθετικό-αμυντικό σύστημα για να βοηθήσει τους μηχανικούς λειτουργίας ασφαλείας να ασκήσουν, τις δυνατότητες της κόκκινης ομάδας.

Η πλατφόρμα είναι ενσωματωμένη με ένα ζωτικό πλαίσιο – MITER ATT&CK. Μερικά από τα άλλα χαρακτηριστικά είναι.

 • Υποστηρίζεται από την ερευνητική ομάδα AttackIQ και τον ηγέτη της βιομηχανίας ασφάλειας
 • Προσαρμόστε το σενάριο επίθεσης για να μιμηθεί τις απειλές του πραγματικού κόσμου
 • Αυτοματοποιήστε τις επιθέσεις και λάβετε συνεχή αναφορά κατάστασης ασφαλείας
 • Ελαφρύς παράγοντες
 • Λειτουργεί σε πρωτεύον λειτουργικό σύστημα και ενσωματώνεται καλά με την υπάρχουσα υποδομή
  Εμφύλιος πόλεμος στο Netflix από οπουδήποτε

Προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή δύο εβδομάδων για να δοκιμάσετε την πλατφόρμα τους. Δοκιμάστε να δείτε πόσο καλή είναι η στάση της υποδομής σας.

ΔΡΕΠΑΝΙ

Μάθετε πού βρίσκεται ο οργανισμός σας όσον αφορά την έκθεση στον κίνδυνο ασφάλειας. Δρεπάνι Η πλατφόρμα απέκτησε μια ισχυρή και εύχρηστη ροή εργασιών για τη δημιουργία και την έναρξη μιας καμπάνιας απειλών στον κυβερνοχώρο στον πραγματικό κόσμο. Με τη βοήθεια δεδομένων, μπορείτε να αναλύσετε τα τελικά σημεία ασφαλείας σας σε πραγματικό χρόνο.

Το Scythe προσφέρεται ως μοντέλο SaaS ή επί τόπου. Είτε είστε μια κόκκινη, μπλε ή μοβ ομάδα – ταιριάζει σε όλα.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε τη δραστηριότητα της κόκκινης ομάδας, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτό διαδικτυακό μάθημα.

XM Cyber

XM Cyber προσφέρει αυτοματοποιημένη προηγμένη λύση προσομοίωσης επίμονης απειλής (APT). Μείνετε μπροστά από τον επιτιθέμενο.

Μπορείτε να επιλέξετε τον στόχο που θα εκτελέσετε και να ρυθμίσετε τις συνεχείς επιθέσεις και να λάβετε μια αναφορά αποκατάστασης με προτεραιότητα—μερικά χαρακτηριστικά του εργαλείου.

 • Προσαρμόστε το σενάριο επίθεσης με βάση τις ανάγκες
 • Οπτικοποιήστε τη διαδρομή επίθεσης
 • Σύγχρονες μέθοδοι επίθεσης
 • Σύσταση βέλτιστων πρακτικών και πολιτικών

Randori

Randori είναι μια αξιόπιστη, αυτοματοποιημένη κόκκινη πλατφόρμα κυβερνοεπιθέσεων για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των συστημάτων ασφαλείας στην πρόληψη επιθέσεων. Έχει την ικανότητα να παράγει και να εκτοξεύει τα πραγματικά exploits και επιτίθεται με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένας εισβολέας, αλλά με ασφαλή τρόπο.

Η πλατφόρμα έχει πλεονεκτήματα όπως:

 • Αξιολόγηση ολόκληρων λύσεων ασφαλείας και εντοπισμός αδυναμιών.
 • Παρέχετε μια εικόνα για το πώς μια επίθεση θα έβλεπε τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού.
 • Επιτρέπει στις ομάδες να προσομοιώνουν πραγματικές επιθέσεις, με ασφαλή τρόπο, προς τα συστήματα πληροφορικής του οργανισμού.
 • Παρέχει ανάλυση στόχων επίθεσης σε πραγματικό χρόνο
 • Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τις άμυνες, να εντοπίσετε τις αδυναμίες και να σταματήσετε να υποθέτετε ότι είστε ασφαλείς.
  6 κορυφαίοι σχεδιαστές διαδρομών EV για οδικό ταξίδι

Πίκους

Το Picus είναι μια λύση ασφάλειας και διαχείρισης κινδύνου που σας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογείτε συνεχώς, να μετράτε και να μετριάζετε τα τρωτά σημεία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον οργανισμό σας να βρίσκεται μπροστά από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Με έναν εύκολο στη διαμόρφωση και χρήση πίνακα εργαλείων, το Πίκους Η πλατφόρμα προσομοίωσης παραβίασης ασφάλειας και επίθεσης παρέχει πραγματικές επιθέσεις για να δοκιμάσετε τις άμυνές σας και να προσδιορίσετε εάν προσφέρουν επαρκή προστασία.

Έχει οφέλη όπως?

 • Εκτεταμένη βάση δεδομένων απειλών και αντίστοιχα μέτρα προστασίας
 • Αναγνώριση αδύναμων αλλά και ισχυρών επιπέδων ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, – επιτρέποντας στις ομάδες να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν γρήγορα τα κενά ασφαλείας.
 • Βελτιστοποιήστε και μεγιστοποιήστε τις πολύπλοκες τεχνολογίες ασφάλειας
 • Επιτρέπει τον γρήγορο εντοπισμό των τρωτών σημείων καθώς και προτείνει τα βέλτιστα μέτρα μετριασμού για τη μείωση των κινδύνων.
 • Παρέχει ορατότητα σε πραγματικό χρόνο για την ετοιμότητα επιθέσεων ασφαλείας ενός οργανισμού και την ικανότητα αντιμετώπισης αδυναμιών.

συμπέρασμα

Η διαχείριση του κινδύνου ασφάλειας πληροφορικής ενός οργανισμού είναι πρόκληση και ελπίζω τα παραπάνω εργαλεία να σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε έναν έλεγχο παγκόσμιας κλάσης για να μειώσετε την έκθεση στον κίνδυνο. Τα περισσότερα από τα αναφερόμενα εργαλεία προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμή, επομένως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε να δείτε πώς λειτουργούν και να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει.