9 Εργαλεία Παρακολούθησης Χρόνου για Ελεύθερους Επαγγελματίες για να μετράνε κάθε λεπτό

Ο πιο πολύτιμος πόρος για έναν ελεύθερο επαγγελματία είναι ο χρόνος. Η παρακολούθηση του χρόνου είναι μια τεράστια πρόκληση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ειδικά όταν διαχειρίζονται πολλά έργα, πελάτες και προθεσμίες.

Πρέπει να μετράτε κάθε λεπτό για να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητα και τα κέρδη σας. Ευτυχώς, πολλά εργαλεία παρακολούθησης χρόνου για ελεύθερους επαγγελματίες μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε στην κορυφή της δουλειάς σας.

Γιατί η παρακολούθηση του χρόνου είναι σημαντική για τους ελεύθερους επαγγελματίες;

Η παρακολούθηση χρόνου είναι απαραίτητη για τους ελεύθερους επαγγελματίες για διάφορους λόγους:

 • Ακριβής τιμολόγηση: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να παρακολουθούν με ακρίβεια τον χρόνο τους για να χρεώνουν τους πελάτες. Αυτό τους βοηθά να αποφύγουν την υπο χρέωση ή την υπερχρέωση για την εργασία τους.
 • Παραγωγικότητα και διαχείριση χρόνου: Η παρακολούθηση του χρόνου επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες να αξιολογήσουν την παραγωγικότητά τους και να εντοπίσουν τομείς προς βελτίωση. Παρακολουθώντας με ακρίβεια τον χρόνο, μπορούν να βρουν δραστηριότητες που χάνουν χρόνο και να βελτιστοποιήσουν τη ροή εργασίας.
 • Διαχείριση Έργου: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες εργάζονται συχνά σε πολλά έργα ταυτόχρονα. Η παρακολούθηση χρόνου τους επιτρέπει να ιεραρχούν τον φόρτο εργασίας τους και να τηρούν τις προθεσμίες.
 • Τιμολόγηση και φορολογική συμμόρφωση: Για να συμμορφωθούν με τους φορολογικούς κανόνες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να διατηρούν ακριβή αρχεία των κερδών και των εξόδων τους. Η παρακολούθηση των χρεώσιμων ωρών και των δαπανών του έργου απλοποιεί τις πληρωμές φόρων και κάνει αξιώσεις έκπτωσης. Μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να προγραμματίσουν τα οικονομικά τους, να συμμορφωθούν με τους φορολογικούς κανονισμούς και να διατηρήσουν θετικές συνδέσεις με τους πελάτες.

Το λογισμικό παρακολούθησης χρόνου είναι ένα ψηφιακό εργαλείο σχεδιασμένο για ελεύθερους επαγγελματίες και οργανισμούς για την παρακολούθηση του χρόνου που αφιερώνεται σε διαφορετικές εργασίες ή έργα. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τις ώρες εργασίας τους, να διαθέτουν χρόνο σε συγκεκριμένες εργασίες και να παράγουν αναφορές που περιγράφουν λεπτομερώς τον χρόνο που ξοδεύουν.

Ποια είναι τα οφέλη των εργαλείων παρακολούθησης χρόνου για ελεύθερους επαγγελματίες;

Η λίστα των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το λογισμικό παρακολούθησης χρόνου περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Αυξημένη παραγωγικότητα: Η παρακολούθηση χρόνου παρέχει στους ελεύθερους επαγγελματίες μια ολοκληρωμένη εικόνα του πώς χρησιμοποιούν το χρόνο τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δουν τυχόν αναποτελεσματικότητα και να κάνουν αλλαγές στη ρουτίνα εργασίας τους.
 • Πληροφορίες βάσει δεδομένων: Οι αναφορές που παράγονται από λογισμικό παρακολούθησης χρόνου προσφέρουν πληροφορίες βάσει δεδομένων σχετικά με τον τρόπο χρήσης του χρόνου. Όσοι χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες μπορούν να ξοδεύουν το χρόνο και τους πόρους τους πιο σοφά.
 • Διαχείριση εργασίας εξ αποστάσεως: Μπορεί να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες να παρακολουθούν την παραγωγικότητά τους και την παραγωγικότητά τους για να διασφαλίσουν ότι εργάζονται τις απαιτούμενες ώρες.
 • Βελτιωμένη ομαδική συνεργασία: Το λογισμικό βοηθά τους ελεύθερους επαγγελματίες να συνεργάζονται με άλλα μέλη της ομάδας ενός οργανισμού και τους ενημερώνει για την πρόοδο σε διάφορες εργασίες και τον χρόνο που αφιερώνεται σε καθεμία.
 • Υπολογισμός χρεώσιμων ωρών: Το λογισμικό παρακολούθησης χρόνου βοηθά τους ελεύθερους επαγγελματίες να υπολογίζουν τις ακριβείς χρεώσιμες ώρες και να διασφαλίζουν ότι δεν αμείβονται ελάχιστα για την εργασία τους.
  9 διακομιστές Web Python που πρέπει να δοκιμάσετε για το επόμενο έργο σας

Δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα λογισμικό παρακολούθησης χρόνου

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή λογισμικού παρακολούθησης χρόνου για να διασφαλίσετε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Εδώ είναι μερικά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε:

 • Μέθοδοι καταχώρησης ώρας: Ένα εξαιρετικό λογισμικό παρακολούθησης χρόνου θα πρέπει να προσφέρει διάφορες μεθόδους καταχώρησης χρόνου, όπως χειροκίνητη εισαγωγή, χρονόμετρα και αυτόματη παρακολούθηση.
 • Αναφορές: Το λογισμικό θα πρέπει να σας επιτρέπει να δημιουργείτε λεπτομερείς αναφορές παραγωγικότητας και εξόδων που δείχνουν πόσο χρόνο ξοδεύετε για κάθε έργο ή εργασία, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τομείς προς βελτίωση.
 • Χρέωση και τιμολόγηση: Εάν χρεώνετε πελάτες για το χρόνο σας, το λογισμικό θα πρέπει να είναι ικανό να δημιουργεί τιμολόγια με βάση τον χρόνο παρακολούθησης.
 • Προσαρμογή: Θα πρέπει να μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του λογισμικού ώστε να ταιριάζουν στις ιδιαίτερες επιχειρηματικές σας απαιτήσεις, όπως ο καθορισμός ωριαίων χρεώσεων ή η διαμόρφωση πολιτικών υπερωριών.
 • Ασφάλεια δεδομένων: Το λογισμικό θα πρέπει να διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων μηχανισμών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και κρυπτογράφησης για την προστασία των δεδομένων σας.

Είτε είστε ανεξάρτητος συγγραφέας, σχεδιαστής, προγραμματιστής ή έμπορος, αυτό το ιστολόγιο θα παρέχει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ανεβείτε την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο. Αυτές οι λύσεις παρακολούθησης χρόνου θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου, θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και τελικά θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Ας βουτήξουμε λοιπόν και ας ανακαλύψουμε τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης χρόνου.

Clockify

Το Clockify είναι ένα διάσημο λογισμικό παρακολούθησης χρόνου που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις χρεώσιμες ώρες για να καθορίσετε τις ωριαίες χρεώσεις και να κατανοήσετε πού ξοδεύετε το χρόνο σας. Οι δυνατότητες παρακολούθησης χρόνου επιτρέπουν στους ελεύθερους επαγγελματίες να διαχειρίζονται πολλά έργα, να υπολογίζουν τις χρεώσιμες ώρες, να αναλύουν την πρόοδο του έργου και να δημιουργούν αναφορές και χρονοδιαγράμματα.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Χρησιμοποιήστε τα ενσωματωμένα φύλλα χρόνου για να παρακολουθείτε την εβδομαδιαία σας δραστηριότητα.
 • Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την ώρα χρησιμοποιώντας χρονόμετρο ή να καταγράφετε μη αυτόματα τις ώρες.
 • Οι αναφορές μπορούν να εξαχθούν και να ληφθούν ως φύλλα PDF, CSV ή Excel.
 • Παρακολουθήστε με ακρίβεια το κέρδος του έργου σε όλη τη διάρκεια.

Εναλλαγή κομματιού

Μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών, το Toggl Track είναι απίστευτα γνωστό. Έχει ως αποτέλεσμα σαφείς, ακριβείς ενδεικτικές αναφορές, ώστε οι πελάτες σας να μπορούν γρήγορα να δουν πόσο χρόνο έχετε αφιερώσει στις εργασίες τους και εάν ο πραγματικός χρόνος που αφιερώσατε ταιριάζει με τις αρχικές σας εκτιμήσεις.

  Πώς να μεταδώσετε ζωντανά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες οπουδήποτε το 2022

Η ανίχνευση αδράνειας είναι μια άλλη χρήσιμη δυνατότητα του λογισμικού, η οποία προσφέρει ενημέρωση του χρονολογίου σας και σας ειδοποιεί όταν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Λάβετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε χωρίς να παρεμβαίνετε στις επιχειρηματικές λειτουργίες του πελάτη σας.
 • Υποστηρίξτε περισσότερες από 100 ενσωματώσεις όπως Asana, Zapier, Jira και Salesforce.
 • Είναι δυνατή η παρακολούθηση χρόνου μεταξύ πλατφορμών.

TMetric

Το TMetric είναι ένα απλό λογισμικό παρακολούθησης χρόνου που βοηθά στον εξορθολογισμό της εργασίας σας, στον έλεγχο του χρόνου σας, στην παρακολούθηση της απόδοσης της ομάδας σας και στη βελτίωση της παραγωγικότητας. Η δωρεάν έκδοση του TMetric είναι μια εξαιρετική επιλογή για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις με περιορισμένο προϋπολογισμό που πρέπει να παρακολουθούν το χρόνο, να συνεργάζονται, να παράγουν ημερολόγια εργασίας βασισμένα σε στοιχεία και να παράγουν αναφορές πελατών.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες σε Windows, Mac και Linux.
 • Λειτουργία ανίχνευσης αδράνειας για τον ακριβή υπολογισμό των ωρών εργασίας.
 • Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις χρεώσιμες ώρες εργασίας σε πραγματικό χρόνο.
 • Υποστήριξη τόσο για χειροκίνητες όσο και για αυτοματοποιημένες μεθόδους χρονομέτρησης.
 • Αναφορές χρήσης εφαρμογών και ιστότοπου.

Μπονσάι

Το Bonsai είναι μια ισχυρή λύση παρακολούθησης χρόνου που βοηθά στην παρακολούθηση και διαχείριση των ωρών εργασίας, της παρουσίας και της παραγωγικότητας. Είναι εξοπλισμένο με σύστημα παρακολούθησης χρόνου, φύλλου χρόνου και τιμολόγησης all-in-one, που μπορεί να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες να χειριστούν τα έργα τους πιο αποτελεσματικά. Αυτό το πλήρως εξοπλισμένο εργαλείο είναι ειδικά κατασκευασμένο για τη διαχείριση συμβατικών εργασιών και τη δημιουργία τιμολογίων για πελάτες.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Δημιουργήστε άμεσα τιμολόγια ανά έργο στο ολοκληρωμένο φύλλο χρόνου.
 • Παρακολουθήστε το χρόνο σε έργα με τους συνεργάτες σας.
 • Λάβετε αναφορές σε πραγματικό χρόνο για τις χρεώσιμες ώρες.
 • Λειτουργία αυτόματης χρέωσης και παρακολούθησης χρόνου.
 • Ανεξάρτητη πλατφόρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε iOS, Android και Mac. και μπορεί επίσης να ενσωματωθεί στο Chrome.

Hubstaff

Το Hubstaff είναι ένα εύκολο εργαλείο διαχείρισης χρόνου για ελεύθερους επαγγελματίες και συμβασιούχους εργαζομένους που αποτελείται από λεπτομερή διαδικτυακά φύλλα χρόνου, προσαρμόσιμες λειτουργίες παραγωγικότητας και μια αυτοματοποιημένη μέθοδο πληρωμής.

Λόγω των στιγμιότυπων οθόνης και της δυνατότητας παρακολούθησης δραστηριότητας, εσείς, ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε να είστε διαφανείς με αυτό που εργάζεστε. Μπορούν να οριστούν μεμονωμένες προτιμήσεις χρήστη για λειτουργίες παρακολούθησης ή μπορούν να απενεργοποιηθούν πλήρως.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Αυτοματοποιημένη παρακολούθηση για να λαμβάνετε ακριβή φύλλα χρόνου των εργαζομένων.
 • Διαισθητικές εφαρμογές παρακολούθησης χρόνου για κινητά, επιτραπέζιους υπολογιστές και web-based
 • Το Hubstaff έχει ενσωματώσεις με αρκετές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές όπως Asana, Breeze, PayPal, Wise και άλλα.

TopTracker

Το δωρεάν λογισμικό παρακολούθησης χρόνου εφαρμογών ιστού και επιτραπέζιων υπολογιστών TopTracker προορίζεται να παρακολουθεί την εργασία και τα έργα των ελεύθερων επαγγελματιών για να διασφαλίσει ότι χρεώνονται με ακρίβεια για τις ώρες που ξόδεψαν στο έργο. Το λογισμικό είναι ασφαλές και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για την προστασία των δεδομένων πελάτη.

Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού στη συσκευή τους, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν αβίαστα την ώρα. Οι λεπτομερείς αναφορές παραγωγικότητας βοηθούν τους ελεύθερους επαγγελματίες να εντοπίσουν τους τομείς βελτίωσης για να αξιοποιήσουν το χρόνο τους πιο αποτελεσματικά.

  Διορθώστε τα πλαϊνά κουμπιά Corsair Scimitar που δεν λειτουργούν

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της δραστηριότητας του ελεύθερου επαγγελματία.
 • Ορίστε ωριαίες χρεώσεις για κάθε ελεύθερο επαγγελματία.
 • Έγκριση ή απόρριψη αρχείων καταγραφής χρόνου.
 • Έλεγχος απορρήτου για μεμονωμένα έργα.
 • Απλή παρακολούθηση χρόνου, στιγμιότυπα οθόνης ή λήψεις κάμερας web.
 • Δημιουργία αναφορών για την παρακολούθηση της απόδοσης των ελεύθερων επαγγελματιών και της προόδου του έργου.

Traqq

Το Traqq είναι ένα απλό εργαλείο παρακολούθησης χρόνου για ανεξάρτητους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ξέρουν πόσο χρόνο ξοδεύουν σε διάφορες εργασίες μέχρι το δεύτερο. Βοηθά στην αυτοματοποίηση των φύλλων χρόνου και δημιουργεί αναφορές παραγωγικότητας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε ό,τι είναι σημαντικό. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν εύκολα να εξάγουν λεπτομερείς αναφορές και να τις στείλουν σε πελάτες για να δημιουργήσουν τιμολόγια.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Στιγμιότυπο οθόνης και βίντεο καταγράφουν τη δραστηριότητα της οθόνης για αυτοματοποιημένη παρακολούθηση χρόνου.
 • Προσαρμογή των καταχωρήσεων ώρας και μη αυτόματη παρακολούθηση της ώρας.
 • Έξυπνες ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις για άμεση ειδοποίηση.
 • Φύλλο χρόνου για ευκολότερη διαδικασία τιμολόγησης.

TimeCamp

Το TimeCamp συνδυάζει στοιχεία ενός χρονοδιακόπτη και ένα απλό εργαλείο διαχείρισης έργου για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την κερδοφορία του έργου. Βοηθά με τη χρέωση και την τιμολόγηση, την παρακολούθηση παραγωγικότητας, τον προϋπολογισμό έργων, την αναφορά παρουσίας και τη λήψη έγκρισης για φύλλα χρόνου.

Ο κεντρικός πίνακας ελέγχου σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε όλα τα έργα σας σε μια τοποθεσία και να συλλέγετε πληροφορίες πελατών και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με την εργασία.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Το TimeCamp υποστηρίζει περισσότερες από 100 εφαρμογές και ενσωμάτωση εργαλείων εργασίας.
 • Επεξεργαστείτε τις καταχωρίσεις χρόνου για να εξατομικεύσετε τις αναφορές, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε δραστηριότητες, να εργαστείτε εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα.
 • Εισαγάγετε ή εξάγετε αναφορές για να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα με τα εργαλεία που προτιμάτε.
 • Προβολή γραφικών και ημερολογίου για προβολή λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τις εγγραφές χρόνου.
 • Παρακολουθήστε τις ώρες εργασίας και τους προϋπολογισμούς σε πραγματικό χρόνο για να μετρήσετε την παραγωγικότητα.

Desktime

Το Desktime βοηθά τις εταιρείες να παρακολουθούν τις ώρες εργασίας των ελεύθερων επαγγελματιών, να διαχειρίζονται προϋπολογισμούς έργων και να δημιουργούν αναφορές. Περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες όπως διαχείριση εργασιών και έργων, τιμολόγηση, μισθοδοσία και άλλα. Το Desktime είναι διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες και ενσωματώνεται με δημοφιλή εργαλεία παραγωγικότητας όπως το Slack και το Microsoft Outlook.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Η αυτοματοποιημένη παρακολούθηση χρόνου επιτρέπει την ακριβή τιμολόγηση των πελατών.
 • Ανακαλύψτε τις διαρροές χρόνου και εξαλείψτε τις δωρεάν ώρες.
 • Δημιουργήστε προσαρμοσμένες αναφορές σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.
 • Ενσωμάτωση με δημοφιλή εργαλεία όπως το Slack, το Asana και το Trello.

Τελευταίες λέξεις

Η χρήση λογισμικού παρακολούθησης χρόνου είναι ο καλύτερος τρόπος για τους ελεύθερους επαγγελματίες να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον χρόνο τους. Αυτά τα εργαλεία διασφαλίζουν τη διαφάνεια στη διαδικασία τιμολόγησης και ότι πληρώνεστε για την προσπάθειά σας.

Για να επιλέξετε το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης χρόνου για την επιχείρησή σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις σας και, κυρίως, τα σχέδια τιμολόγησης και τις προσφορές της δωρεάν έκδοσης.

Να θυμάστε ότι παρά τις ομοιότητες, κάθε λογισμικό είναι μοναδικό. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε όλα, εάν χρειάζεστε διευκρίνιση για να διαλέξετε.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κάποιο λογισμικό παρακολούθησης χρόνου για ομάδες.