9 Εργαλεία για τον έλεγχο των μαύρων λιστών τομέων (DNSBL) για ζητήματα παράδοσης email

Γιατί είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε τις μαύρες λίστες τομέα για να διασφαλίσετε την παράδοση email; Συνεχίστε να διαβάζετε για να ελέγξετε τα εργαλεία για τον έλεγχο της μαύρης λίστας που βασίζεται σε DNS.

Οι καμπάνιες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αποβαίνουν άκαρπες;

Αυτή μπορεί να είναι η ώρα για να ελέγξετε μερικές σημαντικές λίστες Blackhole που βασίζονται σε σύστημα ονομάτων τομέα (DNSBL).

Αλλά πρώτα, ας τσεκάρουμε…

Γιατί οι τομείς μπαίνουν στη μαύρη λίστα;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν τη μαύρη λίστα.

Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Τα email σας έχουν αναφερθεί ως ανεπιθύμητα.
  • Ένας ISP (ή ακόμα και μια χώρα) βρίσκεται στη μαύρη λίστα.
  • Ο διακομιστής σας (ISP, πάροχος email) δεν έχει σωστή διαμόρφωση ή έχει κακόβουλο λογισμικό.
  • Η IP σας εντοπίστηκε σε επίθεση παραβίασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιχειρήσεις λόγω εγκληματικής συμπεριφοράς.

Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορούν να σας οδηγήσουν σε μια μαύρη λίστα που βασίζεται σε DNS. Η διαγραφή εξαρτάται από τη συγκεκριμένη λίστα και τον λόγο που σας οδήγησε εκεί.

Σχέση μεταξύ Domain και Email Marketing

Ελεγξε αυτό:

Τώρα, αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχεται από το Mintable – αυτό φαίνεται από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]

Και γνωρίζω το Mintable από τότε που δημιούργησα ένα Non-Fungible Token μαζί τους και αυτό το email προέρχεται από τον γονικό τομέα–mintable.app/.

Οπότε, κατά τη γνώμη μου, δεν θα αναφέρω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτούς ως ανεπιθύμητα. Ναι, αν το παρακάνουν, σίγουρα θα πατούσα Unsubscribe. Αλλά οι πιθανότητες να αναφερθούν για spam είναι υψηλές αν το στείλουν από κάποιο άλλο domain για το οποίο δεν έχω καμία γνώση.

  Πώς να αποσυνδεθείτε από το Mac σας μετά από μια καθορισμένη περίοδο αδράνειας

Έτσι, η ύπαρξη ξεχωριστού τομέα για το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει δύο πλευρές.

Το μειονέκτημα είναι ότι οι πελάτες σας μπορούν να επισημάνουν το email ως ανεπιθύμητο εάν δουν έναν άγνωστο τομέα. Έτσι, τελικά, θα χάσετε τον ίδιο τον σκοπό του email marketing.

Τα θετικά αποτελέσματα εμφανίζονται στην εικόνα εάν είστε μαζικός αποστολέας. Η ύπαρξη ενός ξεχωριστού τομέα για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μάρκετινγκ θα διασφαλίσει ότι ο κύριος τομέας του ιστότοπού σας θα παραμείνει φημισμένος.

Ωστόσο, εάν λάβετε την άδεια των παραληπτών σας και ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να αποφύγετε τα πολύ επίφοβα DNSBL χωρίς επιπλέον όνομα τομέα.

Τι είναι το DNSBL;

Το DNSBL, που ονομάζεται επίσης μαύρες λίστες DNS, είναι ένας πόρος που χρησιμοποιείται από τους παρόχους email για να διατηρούν τα εισερχόμενα των χρηστών τους χωρίς ανεπιθύμητα μηνύματα.

Η διαχείριση αυτών των λιστών γίνεται από τρίτες εταιρείες. Και πρέπει να ζητήσετε την κατάργηση εάν ο τομέας που χρησιμοποιείτε για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τοποθετηθεί σε ένα, αφού φυσικά λύσετε το πρόβλημα που προκάλεσε την καταχώριση.

Το να είσαι σε DNSBL δεν είναι ποτέ καλό. Μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα παράδοσης email, όπως αποτυχία παράδοσης ή αναπήδηση.

Και γενικά, δεν είναι εξαιρετικές ούτε για τη φήμη σας στην αγορά. Επιπλέον, σας αποξενώνουν από τις προοπτικές σας, προκαλώντας απώλειες.

Επομένως, ελέγξτε αυτά τα εργαλεία για να δείτε εάν εσείς ή ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας έχετε μπει στη μαύρη λίστα.

  Ποια παλιά εξαρτήματα μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε κατά την κατασκευή ενός νέου υπολογιστή;

Πριν συνεχίσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε τη διεύθυνση IP του τομέα σας. Μπορείτε να ελέγξετε το δικό σας στο ποια είναι η διεύθυνση IP μου. Ή επικοινωνήστε με την αντίστοιχη υποστήριξη για να λάβετε την IP του διακομιστή email σας.

Χρησιμοποιώ μια δημόσια διαθέσιμη διεύθυνση IP του χώρου εργασίας της Google για αυτήν την επίδειξη.

Δοκιμή DNSBL του DotCom Tools μπορεί να ελέγξει τη μαύρη λίστα από τρεις διαφορετικές τοποθεσίες χωρίς να δημιουργήσει λογαριασμό.

Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα σαρώνει αυτές τις μαύρες λίστες:

  • psbl.surriel.com
  • dnsbl.sorbs.net
  • bl.spamcop.net
  • zen.spamhaus.org
  • b.barracudacentral.org
  • all.spamrats.com

Αυτά ήταν τα αποτελέσματα:

Με την οθόνη μαύρης λίστας DotCom, μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη δοκιμή. Έτσι, θα ειδοποιηθείτε εάν ο καταχωρημένος διακομιστής σας εισέλθει σε οποιαδήποτε από αυτές τις λίστες. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη δυνατότητα αυτόματης δοκιμής δωρεάν για 30 ημέρες.

SiteChecker

Όπως και το προηγούμενο, Έλεγχος μαύρης λίστας διατίθεται ομαδοποιημένο σε όλες τις συνδρομές του SiteChecker.

Προς το παρόν, αυτός ο έλεγχος μαύρης λίστας υποστηρίζει σάρωση από περισσότερες από 15 μαύρες λίστες.

Φιλοξενία Inmotion

Έλεγχος μαύρης λίστας της Inmotion Hosting εξετάζει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων με 71 DNSBL.

Ομολογουμένως, αυτό δεν έχει φανταχτερό περιβάλλον εργασίας χρήστη και δεν διαθέτει επίσης τη δυνατότητα αυτόματης δοκιμής.

Μαύρη λίστα από το MXToolBox σαρώνει περίπου 100 μαύρες λίστες που βασίζονται σε DNS

Το MXToolBox έχει πληρώσει προγράμματα συνδρομής για ολοκληρωμένες δοκιμές μαύρης λίστας. Ακόμη και το δωρεάν σχέδιό του έχει αυτόματη δοκιμή που δοκιμάζει κάθε εβδομάδα από 30 μαύρες λίστες.

SpamHaus

SpamHaus έχει μια καθαρή διεπαφή για να ελέγξετε για τυχόν μαύρη λίστα. Μπορείτε απλά να το βάλετε στη γραμμή αναζήτησης και να κάνετε κλικ στην Αναζήτηση.

  Πώς να αλλάξετε email για γονικό έλεγχο στο Google

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι μια λύση παρακολούθησης. Έτσι, λειτουργίες όπως η συνδρομή ή η αυτόματη παρακολούθηση απουσιάζουν.

Έλεγχος DNS

Αυτό το εργαλείο ελέγχου μαύρης λίστας σαρώνει περισσότερες από 50 μαύρες λίστες. Ελέγχει τις μαύρες λίστες IP και email.

Ο έλεγχος DNS δεν υποστηρίζει επίσης καμία συνδρομή παρακολούθησης.

Ιστότοπος 24×7

Το Site24x7, όπως φαίνεται από τον τίτλο, συνοδεύεται από ένα υγιεινό πακέτο παρακολούθησης που περιλαμβάνει το Έλεγχος μαύρης λίστας επισης.

Επί του παρόντος, σαρώνει από 10+ βάσεις δεδομένων μαύρης λίστας. Όλα τα σχέδιά της με δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και έλεγχο μαύρης λίστας τομέα σε πραγματικό χρόνο.

DNSBL.info

DNSBL.info είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που συγκεντρώνει αποτελέσματα από σχεδόν 50 μαύρες λίστες.

Απλώς πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP σας και κάντε κλικ στο Check this IP για να λάβετε την έξοδο.

MultiRBL

Αυτό Βοηθητικό πρόγραμμα αναζήτησης DNSBL ελέγχους από περισσότερες από 200 πηγές για να βεβαιωθείτε ότι το email marketing συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί.

Είναι δωρεάν στη χρήση και δεν έχει επιλογές συνδρομής.

συμπέρασμα

Ενώ το να βλέπετε την IP του διακομιστή σας σε μια μαύρη λίστα είναι πολύ δυσάρεστο, δεν πρέπει να πανικοβληθείτε. Απλώς στείλτε ένα αίτημα κατάργησης ή χρησιμοποιήστε υπηρεσίες αφαίρεσης μαύρης λίστας, ανάλογα με τη συγκεκριμένη μαύρη λίστα, για να ξεκινήσετε τη διαδικασία διαγραφής.

Η διαδικασία αφαίρεσης εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, αλλά δεν πρέπει ποτέ να επαναλάβετε το πρόβλημα.

Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα εργαλεία παρακολούθησης ιστότοπου για να παρακολουθείτε τη συνολική απόδοση της διαδικτυακής σας επιχείρησης.