9 διαδικτυακές λέσχες βιβλίων για τις καλύτερες προτάσεις ανάγνωσης

Οι διαδικτυακές λέσχες βιβλίων είναι μέρη που δεν πρέπει να χάσει ένας λάτρης του βιβλίου. Ας σας παρουσιάσουμε εννέα τέτοιους συλλόγους για να βοηθήσετε τη ζωή σας ως βιβλιοφάγος. Συνέχισε να διαβάζεις!

Η ολοκλήρωση που παίρνω από ένα καλό βιβλίο είναι απείρως μεγαλύτερη από το να βλέπω μια ταινία βασισμένη σε αυτό. Ο Χάρι Πότερ, το Σάγκα του Λυκόφωτος, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, όπως πείτε, και τα βιβλία είναι πιο ευχάριστα αν κάποιος έχει την υπομονή να γυρίσει σελίδες για να τα διαβάσει όλα.

Αλλά γίνεται ακόμα πιο ικανοποιητικό όταν συναντάς κάποιον του γούστου σου—που ασχολείται με το ίδιο είδος και έχει παρόμοιες απόψεις για τους τίτλους που μοιράζεσαι.

Μπορείτε να θεωρήσετε τις λέσχες βιβλίων ως ένα κοινωνικό δίκτυο βιβλιόφιλων. Μερικοί είναι περιφερειακοί στο ότι μπορούν να συναντηθούν προσωπικά, να μιλήσουν, να προτείνουν καλά διαβάσματα ο ένας στον άλλον, να οργανώσουν εκδηλώσεις και οτιδήποτε άλλο.

Οι διαδικτυακές λέσχες βιβλίων, από την άλλη, είναι διαδικτυακές, όπως και το Facebook. Ωστόσο, η ουσία του να είσαι μέλος της λέσχης βιβλίου παραμένει η ίδια. Ακριβώς αυτό, τα πάντα με τις διαδικτυακές λέσχες βιβλίων συμβαίνουν μέσω συνομιλιών, κλήσεων ζουμ, εφαρμογών smartphone, ιστοσελίδων κ.λπ.

Ωστόσο, ένας αρκετά μεγάλος σύλλογος μπορεί επίσης να έχει περιφερειακές συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Τώρα λοιπόν που ξέρετε για αυτούς, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που έχουμε να προτείνουμε.

Reese’s Book Club

Αυτή η λέσχη βιβλίου, η οποία ιδρύθηκε από τη Ρις Γουίδερσπουν, αφορά ιστορίες με επίκεντρο τις γυναίκες. Η μηνιαία επιλογή τους είναι συνήθως ο Ρις που επιλέγει ένα βιβλίο που απεικονίζει μια κυρίαρχη γυναίκα που καθοδηγεί την ιστορία.

Η συμμετοχή στο Reese’s Book Club είναι δωρεάν και μπορείτε να το κάνετε στο smartphone σας κατεβάζοντας την εφαρμογή του κλαμπ.

Ό,τι αγοράζετε από την εφαρμογή θα δημιουργήσει εισόδημα συνεργατών για το κλαμπ, το οποίο είναι χαρακτηριστικό για τέτοιες ομάδες. Αυτό που είναι ασυνήθιστο είναι ότι όλα τα έσοδα (100%!) από τις αγορές σας πηγαίνουν για την υποστήριξη «διαφορετικών συγγραφέων», «ανεξάρτητων βιβλιοπωλών» και «αυξημένης πρόσβασης στα βιβλία».

Τελευταίες επιλογές:

Goodreads

Το Goodreads δεν είναι μια ενιαία διαδικτυακή λέσχη βιβλίων, αλλά μια (μεγάλη) δέσμη από αυτά στην οποία ο καθένας μπορεί να απευθυνθεί για το είδος της επιλογής του.

  7 καλύτερο λογισμικό για την ανάκτηση δεδομένων Mac

Εξάλλου, ο αριθμός των ατόμων με τους οποίους δικτυώνεσαι είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Goodreads. Μπορείτε να δείτε τα μέλη της ομάδας, τις προσωπικές τους συλλογές και τι διαβάζουν αυτήν τη στιγμή.

Με βάση την πρόσβαση σε ξένους, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι ομάδων που μπορεί κανείς να συμμετάσχει ή να δημιουργήσει: δημόσια, περιορισμένη, ιδιωτική και μυστική.

Συνολικά, το Goodreads μοιάζει με την απεικόνιση του «ανοιχτού κώδικα» και του «δωρεάν» στη σφαίρα των διαδικτυακών κλαμπ βιβλίων, κάτι που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Ανάμεσα σε δύο βιβλία

Έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία παρασκηνίου.

Εν ολίγοις, όλα ξεκίνησαν με μια Ιρλανδή έφηβη που έγραψε στο Twitter στη βρετανίδα ροκ σταρ, Φλωρεντία, ότι θα έπρεπε να έχει τη δική της λέσχη βιβλίου. Σύντομα το Between Two Books δημιουργήθηκαν από παγκόσμιους θαυμαστές του Florence and the Machine, ενός αγγλικού ροκ συγκροτήματος.

Εξακολουθεί να είναι ισχυρή με τα ίδια ιδρυτικά μέλη να διαχειρίζονται όλη τη δράση στο Instagram, το Facebook και το Twitter του κλαμπ.

Συμπερασματικά, το να συμμετάσχετε στο Between Two Books είναι κάτι το αδιανόητο αν νοιάζεστε για μια ζωντανή κοινότητα ή είστε λάτρης της Φλωρεντίας.

Τελευταίες επιλογές: θέσεις από την Gwendoline Riley, Why Not Say Wc.

Βιβλίο του Μήνα

Εάν παραλείπετε τακτικά να διαβάζετε βιβλία και θέλετε να συνεχίσετε να κολλάτε, το Βιβλίο του Μήνα μπορεί να είναι το θέμα.

Πρώτον, αυτό δεν είναι δωρεάν. Πληρώνετε 9,99 $ για το πρώτο βιβλίο και στη συνέχεια 15,99 $ το μήνα. Και μπορείτε να παρακάμψετε όποτε σας βολεύει και δεν θα πληρώσετε για αυτήν την περίοδο.

Αφού επιλέξετε το βιβλίο της επιλογής σας από τη διαθέσιμη επιλογή, το Βιβλίο του Μήνα αποστέλλεται στη διεύθυνσή σας που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Και χωρίς καμία μακροπρόθεσμη δέσμευση, μπορείτε να ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν μεγαλύτερα και εκπτωτικά σχέδια εάν είστε αφοσιωμένοι στο να κάνετε τα βιβλία φίλοι σας.

Ειλικρινά, αυτό ήταν λιγότερο για ένα κλαμπ και περισσότερο για ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Γιατί λοιπόν να αγοράσετε ένα βιβλίο από αυτούς όταν μπορείτε να το κάνετε αυτό οπουδήποτε αλλού;

Τιμή! Η συνδρομή του Βιβλίου του Μήνα σάς προσφέρει βιβλία με σκληρό εξώφυλλο που είναι ελαφρώς πιο ακριβά σε άλλα καταστήματα (διαβάστε το Amazon), τουλάχιστον τη στιγμή της κυκλοφορίας. Αλλά αν μπορείτε να περιμένετε μερικούς μήνες, τότε μάλλον δεν είναι αυτό που σας ταιριάζει, καθώς η τιμή (έχω τσεκάρει μερικούς) είναι σχεδόν ίδια με τη μηνιαία συνδρομή τους.

  Πώς να ενεργοποιήσετε προσωρινά τη λειτουργία "Μην ενοχλείτε" στο iPhone

Ωστόσο, εκτός από το όριο ενός βιβλίου ανά μήνα, έχετε την ελευθερία να επιλέξετε μερικά ακόμη βιβλία (σκληρό εξώφυλλο) ως πρόσθετα για 9,99 $ το καθένα, γεγονός που το κάνει και πάλι κλοπή.

Επιπλέον, οι κοινότητές τους στο Facebook, κ.λπ., μπορούν να είναι χρήσιμες για την ανταλλαγή αυτών που έχετε τελειώσει.

Τελευταίες επιλογές:

Λέσχες βιβλίων

Το Bookclubs είναι μια συλλογή πολλών συλλόγων (μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα δωρεάν) και είναι μια εναλλακτική λύση του Goodreads με μοντέρνο σχεδιασμό ιστότοπου.

Έχει να κάνει με το να βρίσκεις ανθρώπους σαν εσένα για να μοιράζεσαι την αγάπη της ανάγνωσης. Δεν υπάρχει συνδρομή και το Bookclubs χρηματοδοτείται από τα έσοδα της θυγατρικής όπου αγοράζετε οποιοδήποτε βιβλίο προτείνουν. Αυτό τους δίνει μια μικρή προμήθεια από την αγορά, ενώ δεν κοστίζει τίποτα στον αγοραστή.

Ωστόσο, μπορεί κανείς να εγγραφεί στη συνδρομή των Bookclubs στο Patreon για να τα υποστηρίξει και να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποιο αποκλειστικό περιεχόμενο από τους κατασκευαστές του.

Στο μέτωπο της κοινότητας, τα Bookclubs έχουν συναντήσεις που μπορεί κανείς να ελέγξει στην ενότητα εκδηλώσεων. Υπάρχει επίσης μια ενότητα φόρουμ, αλλά συχνά γεμίζει με άτομα που προωθούν τα δικά τους κλαμπ χωρίς ουσιαστικά νήματα συζήτησης.

Τέλος, τα Bookclubs προτείνονται σε όποιον προσπαθεί να γνωρίσει άτομα που ενδιαφέρονται για το είδος τους.

Τελευταίες επιλογές:

Λέσχη Βιβλίου Netflix

Αυτό δημιουργήθηκε από το Netflix για τους χρήστες του που τυχαίνει να είναι και αδηφάγοι αναγνώστες.

Η λέσχη βιβλίου Netflix θα ενδιαφέρει όποιον αναρωτιέται πώς τα βιβλία γίνονται εκπομπές. Κάθε μήνα, ένα βιβλίο εμφανίζεται στον ιστότοπο του συλλόγου, το οποίο αργότερα προσαρμόστηκε από το Netflix.

Στη συνέχεια, λαμβάνετε επίσης μερικές ιστορίες με τον οικοδεσπότη, Uzo Aduba, και τους δημιουργούς των σειρών ή/και τους συγγραφείς βιβλίων, κυρίως για την προσαρμογή του Netflix.

Συμπερασματικά, αυτό είναι για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για τις αγαπημένες του εκπομπές και να γνωρίσει τα συνδεδεμένα άτομα.

Τελευταία επιλογή:

Κίνηση Βιβλίου

Το Book Movement είναι το σπίτι των συλλόγων βιβλίου, όπως το Goodreads και το Bookclubs, που συζητήσαμε νωρίτερα.

Με μια μόνο ματιά, σας λέει τι προτείνουν άλλοι 80.000 σύλλογοι και σας βοηθά να λειτουργήσετε ομαλά το δικό σας κλαμπ. Προς το παρόν, τα κλαμπ είναι ιδιωτικά και χωρίς καμία καταχώριση στον ιστότοπο του Book Movement.

  Γιατί χρειάζεστε ένα tablet γραφικών για το Photoshop

Ωστόσο, αυτό πρόκειται να αλλάξει και οι λέσχες βιβλίων θα έχουν τη σελίδα τους μαζί με τις πληροφορίες που θέλουν να μοιραστούν με άλλους.

Για μεμονωμένους αναγνώστες, πρόκειται για την επιλογή εξαιρετικών αναγνώσεων, τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις δώρων και την ενημέρωση.

Τελευταίες επιλογές:

Rebel Book Club

Η μη μυθοπλασία και μια ισχυρή κοινότητα είναι οι αρετές για τις οποίες θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνετε μέλος της Λέσχης Βιβλίου Rebel.

Τα δυνατά σημεία αυτού του συλλόγου βρίσκονται στις προσωπικές (και διαδικτυακές) συναντήσεις, που επί του παρόντος πραγματοποιούνται μόνο στο Λονδίνο και το Μπρίστολ.

Αμέσως, το Rebel είναι ένα premium κλαμπ, το οποίο έχει να κάνει με την εμπέδωση των αναγνωστικών συνηθειών και τις συζητήσεις με ομοϊδεάτες.

Κάθε μήνα τα μέλη επιλέγουν ένα από τα τρία βιβλία που διάβασαν όλα πριν από τη συνάντηση της κοινότητας. Μερικές τέτοιες εκδηλώσεις παρουσιάζουν επίσης έναν δημοφιλή συγγραφέα, ανοίγοντας το δρόμο για συναρπαστικές συζητήσεις.

Τελευταία επιλογή:

OnlineBookClub

Το OnlineBookClub είναι μια άλλη δωρεάν επιλογή για άτομα που διαβάζουν πολλά είδη. Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας του μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην αρχή. Ανεξάρτητα, μπορεί κανείς να δει τις τεράστιες κοινότητες και τα ράφια των μελών.

Καθημερινά δώρα, βιβλία με έκπτωση και συζητήσεις στο φόρουμ είναι μερικά από τα πράγματα για τα οποία μπορεί κανείς να εγγραφεί στο OnlineBookClub.

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι οι κριτικές βιβλίων, που σας βοηθούν να αποφασίσετε για οποιονδήποτε τίτλο.

Έχουν επίσης μια δωρεάν εφαρμογή smartphone στην οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και ιδιωτικά βιβλία από τη βιβλιοθήκη του συλλόγου.

Τελευταία επιλογή:

Ελάτε μαζί τους!

Υπάρχουν πολλές διαδικτυακές λέσχες βιβλίων για να συμμετάσχουν οποιοσδήποτε από όλα τα μέρη του πλανήτη. Και ενώ μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, προσωπικά, πιστεύω ότι οι συζητήσεις μπορούν να αποκαλύψουν νέες γωνίες για τις οποίες δεν πίστευες ποτέ ότι αφορά το βιβλίο.

Με τα κατάλληλα μέλη, είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε τη συμμετοχή σας σε μια λέσχη βιβλίου. Και πολλά από αυτά είναι δωρεάν και μπορείτε να εγγραφείτε σήμερα για να δείτε γιατί το κάνουν οι άνθρωποι.

ΥΓ: Η ανάγνωση βιβλίων είναι υπέροχη, αλλά δεν έχουμε όλοι το χρόνο ή την υπομονή για αυτό. Επομένως, αυτές οι εφαρμογές σύνοψης βιβλίων μπορούν να σας φανούν χρήσιμες.