9 δημιουργοί κάτοψης για οπτικοποίηση δωματίων σε 2D και 3D

Κάθε φορά που θέλετε να κατασκευάσετε ή να ανακαινίσετε οποιοδήποτε κτίριο, τα εργαλεία δημιουργίας κάτοψης κάνουν τη διαδικασία σχεδιασμού παιχνιδάκι.

Είτε είστε αρχιτέκτονας, κατασκευαστής, διακοσμητής εσωτερικών χώρων ή επαγγελματίας ανακαίνισης, οι δημιουργοί κάτοψης σάς επιτρέπουν να επικοινωνείτε απρόσκοπτα το όραμά σας σε εργολάβους και αγοραστές κατοικιών. Αυτά τα εργαλεία θα βοηθήσουν τους πελάτες να οπτικοποιήσουν το έργο και θα σας επιτρέψουν να κάνετε γρήγορες αναθεωρήσεις σε οποιοδήποτε σημείο στο στάδιο του σχεδιασμού.

Έτσι, εάν αναρωτιέστε ποιοι είναι οι καλύτεροι δημιουργοί κάτοψης, διαβάστε παρακάτω. Θα σας πούμε επίσης για τους τύπους κατόψεων και τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός στιβαρού εργαλείου κάτοψης.

Τι είναι ο Δημιουργός Κάτοψης;

Η κάτοψη είναι ένας τρόπος αναπαράστασης του πώς θα φαίνεται ένα κομμάτι κατασκευής όταν ολοκληρωθεί. Συχνά, είναι το πρώτο στάδιο του σχεδιασμού του έργου που λειτουργεί ως βάση αυτού του έργου. Σας επιτρέπει να απεικονίσετε τη βάση και τη διάταξη για τα στάδια εκτέλεσης.

Ωστόσο, η ανάπτυξη αυτών των κατόψεων δεν είναι τόσο εύκολη. Αντί να το κάνετε χειροκίνητα, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από τα εργαλεία δημιουργίας κάτοψης. Οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν λογισμικό σχεδιασμού δαπέδων για να επιταχύνουν τη διαδικασία και να μειώσουν τη μη αυτόματη προσπάθεια. Επίσης, αυτά τα εργαλεία είναι ικανά να δημιουργούν σχέδια που είναι ακριβή και ακριβή.

Τύποι κατόψεων

#1. Δισδιάστατες κατόψεις

Η δισδιάστατη κάτοψη είναι μια βασική διάταξη σπιτιού που αντιπροσωπεύει μόνο τις τεχνικές πληροφορίες και τις μετρήσεις χώρου. Αυτή η όψη παρουσιάζεται συνήθως με τρισδιάστατες κατόψεις, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να οραματιστούν τα μελλοντικά τους κτίρια με σαφήνεια.

Αυτός ο τύπος σχεδίου είναι κατάλληλος για επαγγελματίες κατασκευαστές σπιτιών, διακοσμητές εσωτερικών χώρων και αναδιαμορφωτές. Με μια όμορφα παρουσιασμένη δισδιάστατη κάτοψη, μπορείτε να κάνετε τους πελάτες να κατανοήσουν εύκολα το έργο.

#2. 3D Κατόψεις

Αυτή η όψη συνοδεύεται από τρισδιάστατη προοπτική. Ως εκ τούτου, οι πελάτες μπορούν να κατανοήσουν αυτήν την πλήρως επιπλωμένη και διακοσμημένη διάταξη. Εξάλλου, αυτή η κάτοψη περιλαμβάνει εξωτερικά χαρακτηριστικά, καθιστώντας την τον πιο ελκυστικό τρόπο προβολής ενός οικιακού έργου. Ειδικά, η κάτοψη αυτής της κάτοψης επιτρέπει στους πελάτες να βλέπουν τον χώρο του δαπέδου και τη συνδεσιμότητα του δωματίου.

#3. Ζωντανές 3D κατόψεις

Με αυτό το σχέδιο, μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας μια εικονική περιήγηση πρώτου προσώπου στο έργο σαν να έχει ήδη τελειώσει. Σας επιτρέπει να εμφανίζετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες και να αλλάζετε απόψεις ενώ μιλάτε για το έργο.

Κοινά χαρακτηριστικά ενός δημιουργού ιδανικής κάτοψης

Κατά την επιλογή εργαλείων δημιουργίας κάτοψης, οι άνθρωποι τείνουν να επιλέγουν μια εφαρμογή με μη προσιτή τιμή και επίπεδη καμπύλη εκμάθησης. Ωστόσο, εάν η λειτουργικότητα και η απόδοση είναι σημαντικές για εσάς, θα πρέπει να επιλέξετε μια εφαρμογή λογισμικού που περιέχει τις περισσότερες από τις ακόλουθες δυνατότητες:

Προσαρμόσιμες επιφάνειες και μετρήσεις

Για ένα έργο σχεδιασμού ή αναδιαμόρφωσης σπιτιού, η σχεδίαση της κάτοψης είναι μια υποχρεωτική εργασία. Ωστόσο, δεν επιτρέπουν όλα τα εργαλεία προσαρμογής διαφορετικών τμημάτων της κάτοψης όπως παράθυρα και πόρτες. Αναζητήστε λοιπόν έναν δημιουργό κάτοψης όπου μπορείτε να δημιουργήσετε το προσχέδιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας.

  Τι συνέβη με το LimeTorrents;

Εισαγωγές και εξαγωγές κατόψεων

Εάν υπάρχει ανάγκη να εργαστείτε σε μια υπάρχουσα κάτοψη, το εργαλείο θα πρέπει να υποστηρίζει σχέδια εισαγωγής. Όχι μόνο θα εξοικονομήσει χρόνο, αλλά θα εξασφαλίσει επίσης ότι οι διαστάσεις είναι ακριβείς. Η εξαγωγή της κάτοψης είναι ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό που θα σας επιτρέψει να μοιραστείτε εύκολα το σχέδιο με τους ενδιαφερόμενους.

Ταυτόχρονες προβολές 2D και 3D

Γίνεται αρκετά απογοητευτικό εάν πρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ 2D και 3D ενώ δημιουργείτε ένα πάτωμα. Ένα καλό εργαλείο κάτοψης σάς επιτρέπει να βλέπετε 2D και 3D διατάξεις ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη. Εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου, κάνει τη διαδικασία δημιουργίας εργαλείων 3D διαισθητική και ακριβή.

Απαιτήσεις συστήματος

Οι εργολάβοι και οι σχεδιαστές πρέπει να εργάζονται εν κινήσει. Γι’ αυτό δεν αρκεί η απόκτηση ενός παραδοσιακού εργαλείου που υποστηρίζει μόνο Windows και Mac. Χρειάζεστε ένα εργαλείο κάτοψης που υποστηρίζει iOS και Android. Επίσης, προτού επιλέξετε ένα εργαλείο, ελέγξτε εάν οι απαιτήσεις προδιαγραφών του ταιριάζουν με τις προδιαγραφές του υλικού σας.

Εγκαταστάσεις Εκπαίδευσης & Επίδειξης

Η ευκολία χρήσης είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός δημιουργού κάτοψης. Εκτός από την επιλογή μιας εφαρμογής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα, μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν η εταιρεία προσφέρει δωρεάν επίδειξη. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν εσείς ή η ομάδα σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του λογισμικού.

Επαναχρησιμοποιήσιμα πρότυπα

Μερικές φορές, οι κατασκευαστές κατοικιών πρέπει να επαναχρησιμοποιήσουν κατόψεις από προηγούμενα έργα. Εάν το εργαλείο κάτοψης συνοδεύεται από επαναχρησιμοποιήσιμα πρότυπα, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από την αρχή, καθώς η αλλαγή των διατάξεων σύμφωνα με τη νέα πρόταση θα λειτουργήσει.

Μετατροπή 2D κατόψεων σε 3D

Οι τρισδιάστατες κατόψεις παίζουν μεγάλο ρόλο στην πώληση έργων οπτικοποιώντας μια κάτοψη και εκτιμώντας πόσο ανοιχτός χώρος θα υπάρχει όταν τελειώσει το έργο. Αλλά η δημιουργία τρισδιάστατης κάτοψης μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές. Ευτυχώς, ορισμένα εργαλεία μπορούν να απλοποιήσουν τη διαδικασία μετατρέποντας αυτόματα μια διάταξη 2D σε 3D.

Εκτύπωση κατόψεων σε κλίμακα

Η λειτουργία εκτύπωσης σε κλίμακα σάς επιτρέπει να εκτυπώνετε μια δισδιάστατη κάτοψη σε μια σελίδα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με εργολάβους και αγοραστές. Είναι απαραίτητο για επαγγελματίες στέγασης που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για εμπορικούς σκοπούς. Οι επαγγελματίες δημιουργοί κάτοψης θα πρέπει να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Τώρα, ρίξτε μια ματιά στη λίστα με τους καλύτερους δημιουργούς κάτοψης για τη δημιουργία ενός εκπληκτικού σχεδίου για το κατασκευαστικό τους έργο:

Roomle

Roomle είναι ένα λογισμικό δημιουργίας κατόψεων που απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των διακοσμητών εσωτερικών χώρων και των κτηματομεσιτών λόγω της υψηλής ποιότητας παραγωγής του. Αυτό το εργαλείο βοηθά τους πελάτες να οπτικοποιήσουν τον χώρο τους και σας επιτρέπει να σχεδιάσετε και να επιπλώσετε τα δάπεδά τους σύμφωνα με το γούστο τους.

Χρησιμοποιώντας τον τρισδιάστατο κατάλογό του, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τα αντικείμενα για να δημιουργήσετε ένα κατά παραγγελία σχέδιο. Δημιουργεί ελκυστικές αισθητικά κατόψεις με ρεαλιστικές εικόνες υψηλής ποιότητας. Η ζωντανή παρουσίαση των διατάξεων αυξάνει τις πωλήσεις και την αποτελεσματικότητα.

Το Roomle είναι επίσης διαθέσιμο ως εφαρμογή smartphone στην οποία μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση. Επιπλέον, αυτή η πλατφόρμα υποστηρίζει την εύκολη συνεργασία και κοινή χρήση με άλλους. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε διαδικτυακές πύλες με επωνυμία επιχειρήσεων για να επιτρέψετε στους πελάτες σας να δουν φιλοξενούμενες κατόψεις, αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

RoomSketcher

RoomSketcher είναι ένας χρήσιμος δημιουργός κάτοψης για ιδιοκτήτες σπιτιού, διακοσμητές εσωτερικών χώρων και επιχειρήσεις. Όντας ένα ειδικό εργαλείο για τις κατόψεις και το σχεδιασμό του σπιτιού, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς δυσκολία. Έρχεται με ένα εργαλείο επεξεργασίας κλικ και μεταφοράς για διευκόλυνση.

  Πώς να αλλάξετε αυτόματα τα AirPods σε iPhone, iPad και Mac

Με αυτό, μπορείτε να κάνετε προσαρμογές στο σχέδιό σας επί τόπου και να το μοιραστείτε με αγοραστές και εργολάβους. Επιπλέον, αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να ανεβάσετε υπάρχουσες κατόψεις, σχεδιαγράμματα ή σκίτσα για τον επαγγελματία που μπορεί να εργαστεί στον σχεδιασμό ορόφων για εσάς.

Οι κατόψεις που δημιουργούνται με το RoomSketcher μπορούν να ληφθούν σε μορφές PDF, JPG και PNG για σκοπούς κοινής χρήσης. Απολαμβάνετε επίσης την ελευθερία να προβάλλετε το σχέδιό σας σε διαδραστικές τρισδιάστατες προβολές ή προβολές 360 μοιρών.

Κάτοψη ορόφων

Άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν δισδιάστατες και τρισδιάστατες κατόψεις γρήγορα θα πρέπει να το αναζητήσουν Κάτοψη ορόφων. Χιλιάδες επαγγελματίες λαμβάνουν βοήθεια από αυτό το εργαλείο για να δημιουργήσουν κορυφαίες κατόψεις. Με τη βοήθειά του, οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν σχέδια 2D με ακρίβεια μέσα σε λίγα λεπτά.

Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερα από 150.000 αντικείμενα για σχεδιασμό και προσφέρει 2D και 3D αποδόσεις εικόνων. Δεδομένου ότι είναι ένα εργαλείο που βασίζεται σε σύννεφο, μπορείτε να το έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε συσκευή της επιλογής σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε στο έργο σας ανεβάζοντας το προσχέδιο του έργου. Επιπλέον, υποστηρίζει την κοινή χρήση των σχεδίων σας με άλλους με μερικά κλικ. Τόσο οι προσωπικοί χρήστες όσο και οι επιχειρήσεις θα βρουν αυτό το εργαλείο κατάλληλο.

Foyr Neo

Εάν ασχολείστε με τον εσωτερικό σχεδιασμό και τον σχεδιασμό, πρέπει να είστε ήδη εξοικειωμένοι Foyr Neo. Σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε άψογες διατάξεις κάτοψης υπολογίζοντας αυτόματα τις ρυθμίσεις δωματίου και κάνοντας εύκολα σχέδια. Ακόμα κι αν επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο από την αρχή, οι αβίαστα χαρακτηριστικά του θα κάνουν την εργασία πιο εύκολη για εσάς.

Χρησιμοποιώντας εύκολα προσβάσιμα 50.000+ τρισδιάστατα μοντέλα και υφές, μπορεί κανείς να δημιουργήσει κατόψεις και να σχεδιάσει με γρήγορο ρυθμό. Απλώς προσθέστε τις λεπτομέρειες και τις περιγραφές των βασικών στοιχείων του δαπέδου και το λογισμικό θα προσφέρει μια ψηφιακή περιήγηση στο σχέδιό σας στους πελάτες.

Επίσης, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να αποκτήσετε φωτορεαλιστικές αποδόσεις 4K. Αυτό το εργαλείο είναι επίσης συμβατό με άλλες εφαρμογές σκίτσου και υποστηρίζει την εισαγωγή μετρητών λέιζερ σε άλλες συσκευές.

Δημιουργός κάτοψης

Δημιουργός κάτοψης είναι ένας γρήγορος και ακριβής δημιουργός κάτοψης με υποστήριξη σχεδιαγραμμάτων. Μπορείτε να υλοποιήσετε το όραμά σας για μια τέλεια διάταξη με τη βοήθεια της Βιβλιοθήκης Συμβόλων. Εκτός από το 2D, σας επιτρέπει να δείτε το σχέδιο σε 3D.

Το Floor Plan Creator σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε το χειροποίητο σχέδιο σας ως πρότυπο για διαδικτυακό σχεδιασμό κατόψεων. Αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα συγχρονίζει αυτόματα τα έργα σε πραγματικό χρόνο, στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση ταυτόχρονα από πολλές συσκευές.

Εδώ, μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια για δωμάτια οποιουδήποτε σχήματος ή μεγέθους και να προσθέσετε στοιχεία όπως πόρτες, παράθυρα, έπιπλα, έξοδο πυρκαγιάς και ρύθμιση EVAC. Η υποστήριξή του για μετρικές και αυτοκρατορικές μονάδες το καθιστά βολικό για όλους τους χρήστες.

Cedreo

Cedreo είναι ένα τρισδιάστατο αρχιτεκτονικό εργαλείο βασισμένο σε σύννεφο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας με ευκολία. Αυτή η εφαρμογή λογισμικού σχεδιασμού σπιτιού και σχεδιασμού δαπέδων σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε διάφορα έργα. Αυτό το εργαλείο είναι ιδανικό για ιδιοκτήτες σπιτιού, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές τοπίου και σχεδιαστές εσωτερικών χώρων. Ακόμη και άτομα χωρίς εμπειρία σχεδίασης 3D μπορούν να εκτελέσουν αυτό το εργαλείο.

Εκτός από μια διαισθητική διεπαφή, το Cedreo προσφέρει στους χρήστες του ένα σύνολο καθοδηγούμενων βημάτων για να περάσουν τη διαδικασία. Ακόμα κι αν δημιουργήσετε κατόψεις για πολλά έργα ταυτόχρονα, μπορείτε να τα παρακολουθείτε όλα.

  Πώς να προσθέσετε χρήματα στο Apple ID σας

Σας επιτρέπει επίσης να οργανώνετε έργα ανά πελάτη, να αποθηκεύετε πολλές εκδόσεις του ίδιου έργου και να τις αναζητάτε. Επιπλέον, η βιβλιοθήκη συμβόλων της κάτοψης είναι χρήσιμη για τη γρήγορη δημιουργία ακριβών διατάξεων σχεδίασης.

Homestyler

Homestyler είναι ένας μοναδικός δημιουργός κάτοψης που μπορεί να υπερηφανεύεται για εκπληκτικά χαρακτηριστικά για να φτιάξετε το δικό σας σχέδιο του σπιτιού σας. Με τη βοήθεια των εργαλείων σχεδίασης γραφικών 4K, μπορείτε να απεικονίσετε 3D και 2D κατόψεις.

Χάρη στην εικονική περιγραφή του σχεδιασμού σας σε φωτορεαλιστικές αποδόσεις, μπορείτε να έχετε μια καθηλωτική εμπειρία.

Χρησιμοποιώντας την τεράστια βιβλιοθήκη επίπλων της Homestyler, μπορείτε να σχεδιάσετε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σας και να δείτε πώς φαίνεται. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τα χρώματα των θυρών, των παραθύρων και των τοίχων σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Όντας μια από τις πιο φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές εσωτερικής διακόσμησης, προσφέρει διάφορες χρήσιμες λειτουργίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ερασιτέχνες. Οι συνεργατικές ομάδες θα βρουν ότι αυτή η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Planner 5D

Αν ψάχνετε για ένα αξιόπιστο εργαλείο για οικιακά σχέδια και εσωτερική διακόσμηση για μη επαγγελματίες, Planner 5D είναι το λογισμικό για εσάς. Διαθέτει μια πλούσια συλλογή από βιβλιοθήκες σχημάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε προσχέδια των ιδεών σας. Ο προηγμένος σχεδιαστής της κάτοψης χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να μετατρέψει το σχέδιο σας σε ψηφιακό και διαδραστικό σχέδιο υψηλής ποιότητας.

Είτε πρόκειται για τη δημιουργία κατόψεων για το σπίτι, το γραφείο ή τον εμπορικό σας χώρο, αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να δημιουργείτε 2D ή 3D διατάξεις γρήγορα και αποτελεσματικά. Μετά τη δημιουργία του σχεδίου, το εργαλείο μπορεί να το μετατρέψει σε μια HD φωτορεαλιστική τρισδιάστατη αναπαράσταση.

Αν και οι νέοι χρήστες μπορεί να δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν αυτήν την εφαρμογή, θα τη συνηθίσουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα διαθέτει επίσης εφαρμογές με δυνατότητα λήψης για Mac, iOS και Android.

HomeByMe

HomeByMe είναι ένας δημιουργός κάτοψης με όλα τα έξυπνα χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάποιος για να σχεδιάσει τα επόμενα έργα του και να τα διαχειριστεί αβίαστα. Με αυτό το διαισθητικό εργαλείο, μπορείτε να δημιουργήσετε απρόσκοπτα τα σχέδιά σας σε 2D και να τα επιπλώσετε σε μια τρισδιάστατη διάταξη.

Εάν χρειάζεστε έμπνευση κατά τη δημιουργία της κάτοψής σας, μπορείτε πάντα να λάβετε βοήθεια από την κοινότητα του HomeByMe. Έχει μια χρήσιμη κοινότητα όπου μπορείτε να συζητήσετε το έργο σας με άλλους και να δείτε τη συλλογή έργων που εμφανίζει τα έργα άλλων χρηστών.

Μερικά από τα άλλα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τη μετατροπή ενός σχεδίου 2D σε 3D, τη ρεαλιστική δημιουργία φωτογραφιών και μια επισκόπηση 360 μοιρών. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να μοιραστούν τα σχέδια στο διαδίκτυο με άλλους και να λάβουν τα σχόλιά τους. Η εφαρμογή του για κινητά σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το σχέδιο ορόφων εν κινήσει.

συμπέρασμα

Με τους δημιουργούς σχεδίασης ορόφων, μπορείτε να εργάζεστε πιο γρήγορα, να συνεργάζεστε με την κατανεμημένη ομάδα σας και να κάνετε εκπληκτικά σχέδια που θα λατρέψουν οι πελάτες σας. Τα ισχυρά χαρακτηριστικά αυτών των εργαλείων διασφαλίζουν ότι μπορείτε να εμφανίσετε τα σχέδια ακριβώς όπως τα έχετε οραματιστεί.

Επιλέξτε οποιοδήποτε από αυτά τα εργαλεία και ξεκινήστε να σχεδιάζετε καλύτερες κατόψεις. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό μοντελοποίησης πληροφοριών κτιρίου για τα έργα σας.