9 Δημιουργοί διαγραμμάτων Venn για σύγκριση και οπτική οργάνωση δεδομένων

Μάθετε τα πάντα για το Διάγραμμα Venn, πώς να τα δημιουργήσετε και μερικά πρότυπα που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα.

Τα δεδομένα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους παράγοντες που χρησιμοποιούν οι εταιρείες προς όφελός τους. Ιδιαίτερα μετατρέποντας τα ακατέργαστα δεδομένα σε κάτι χρήσιμο και επιμελώντας τα για να αποκτήσετε πληροφορίες. Όταν τα δεδομένα εμφανίζονται σε παρουσιάσεις ή γραφική μορφή, είναι εύκολο να τα κατανοήσετε.

Η οπτικοποίηση δεδομένων μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους, όπως γραφήματα, γραφήματα και διαγράμματα Venn για να γίνει κατανοητό. Γιατί όμως τα Διαγράμματα Venn;

Το διάγραμμα Venn είναι μια οπτική αναπαράσταση που εστιάζει στις έννοιες και τη σχέση τους. Ένας κύκλος ή άλλο σχήμα αντιπροσωπεύει ένα σύνολο στοιχείων και σηματοδοτεί τις κοινές έννοιες με την επικαλυπτόμενη περιοχή. Για κάποιους, τα διαγράμματα Venn είναι απλά, ενώ για άλλους, είναι πολύπλοκα ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Είναι μια εξαιρετική μέθοδος για την αναπαράσταση δεδομένων και την οπτικοποίηση των εννοιών με εύκολο και ξεκάθαρο τρόπο που είναι δημοφιλής στον επαγγελματικό και ακαδημαϊκό κόσμο. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να διαβάσουν τα οπτικά δεδομένα και να τα αναλύσουν με βάση τις διαφορές και τις ομοιότητές τους, καλύπτοντας έννοιες και αριθμούς.

Το διάγραμμα Venn είναι συνήθως τριών τύπων και συγκεκριμένα:

  • Το διάγραμμα Venn 2 σετ είναι δύο κύκλοι ή οβάλ που επικαλύπτονται μεταξύ τους.
  • Το διάγραμμα Venn 3 σετ είναι γεμάτο με τρεις κύκλους για την κατανόηση των στοιχείων.
  • Το διάγραμμα Venn 4 σετ είναι τέσσερις κύκλοι που μπορεί να είναι περίπλοκοι και δύσκολοι, αλλά τα οβάλ μπορούν να λειτουργήσουν για την αναπαράσταση.

Υπάρχουν διαγράμματα Τρίγωνα, Διαμάντια, Αστέρια, Ολυμπιακοί Αγώνες, Πολυεπίπεδα, Ένθετα, Τόξα, Κύκλοι Εναλλακτικού μεγέθους, Διαγράμματα Βασισμένα σε Εικόνα, Μικτά και Euler Venn. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την ιδανική εφαρμογή με βάση τις απαιτήσεις τους.

Οι πραγματικές εφαρμογές των διαγραμμάτων Venn περιλαμβάνουν την Επιστήμη, τη Λογοτεχνία, τη Γλωσσολογία, τις Επιχειρήσεις και την Ψυχολογία. Πολλοί χρήστες εργάζονται σε Microsoft Word, Έγγραφα Google και σε απευθείας σύνδεση κατασκευαστή διαγραμμάτων Venn για να αναπτύξουν μια ιδανική αναπαράσταση.

Με αυτά τα λόγια, αφήστε μας να σας καθοδηγήσουμε σε μερικούς διάσημους διαδικτυακούς κατασκευαστές διαγραμμάτων Venn.

Lucidchart

Το Lucidchart Venn diagram maker είναι ένας οπτικός χώρος εργασίας που διευκόλυνε τη συνεργασία με την ομάδα. Επιτρέπει την οπτικοποίηση δεδομένων και συνδυάζει τη δημιουργία διαγραμμάτων για την προώθηση της καινοτομίας και την επιτάχυνση της κατανόησης.

Lucidchart Η γεννήτρια διαγραμμάτων Venn είναι στοιχειώδης στη χρήση. Απλώς ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω:

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα στήλης Move Excel

1. Ξεκινήστε με ένα πρότυπο που μπορεί να διευκολύνει την οπτικοποίηση αντιθέσεων και συγκρίσεων. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν διαφορετικά πρότυπα ή να τα φτιάξουν κατά παραγγελία με βάση τις απαιτήσεις ή τις ιδέες τους. Είναι δυνατή η μεταφορά σχημάτων ή συνόλων κύκλων και η αλλαγή μεγέθους και η αντιγραφή σχημάτων.

2. Προσαρμόστε το πρότυπο, το στυλ του, επεξεργαστείτε και μορφοποιήστε το κείμενο και τα σχήματα ώστε να λειτουργούν σε περιγράμματα, μέγεθος, γραμματοσειρές, επίπεδα διαβάθμισης, χρώματα κ.λπ. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν επικαλυπτόμενες ετικέτες ή κύκλους, να υπογραμμίσουν την ετικέτα ή να προσθέσουν κείμενο στα σχήματα .

3. Εισαγάγετε τα δεδομένα για να παραθέσετε μοναδικά στοιχεία σε κάθε σύνολο και διασταυρώσεις. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μορφές όπως λίστες και κουκκίδες για να επισημάνει τις πληροφορίες.

Μόλις ολοκληρωθεί, οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν το αποτέλεσμα με δημοφιλή ενοποίηση από οπουδήποτε, όπως Slack, Jira, Microsoft Suite, Google Suite και Confluence.

Canva

Διάγραμμα Canva Venn είναι ένας διαδικτυακός και δωρεάν τρόπος οπτικοποίησης δεδομένων, αντιπροσωπεύοντας παράλληλα τις διαφορές και τις ομοιότητές τους. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αναπτύξετε το ιδανικό διάγραμμα χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους γραφημάτων για να διαλέξετε, εύκολα εργαλεία μεταφοράς και απόθεσης, την ενσωμάτωσή του στην παρουσίαση και οτιδήποτε άλλο.

Canva συνοδεύεται από πολλά πρότυπα διαγραμμάτων Venn από τα οποία οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν και να προσαρμόσουν για να λάβουν τα αποτελέσματα. Οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν τα βήματα για να ξεκινήσουν με τα διαγράμματα Venn:

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Canva και μεταβείτε στα διαγράμματα Venn για να ελέγξετε τα πρότυπα. Επιλέξτε το πρότυπο που σας ταιριάζει, όπως κύκλους, διαφορετικά θέματα, επιστήμη δεδομένων, επαγγελματική ανάπτυξη, μάρκετινγκ κ.λπ.

2. Δοκιμάστε διαφορετικές λειτουργίες, όπως φωτογραφίες, συνδυασμούς χρωμάτων, γραμματοσειρά, φόντο, εικόνες, στοιχεία και γραφήματα. Συμπεριλάβετε το κείμενο όπου χρειάζεται, προσθέστε μια περιγραφή ή τίτλο.

3. Προσαρμόστε το σχέδιο με ιδιόμορφα αυτοκόλλητα και ζωντανέψτε το σχέδιο για να προσελκύσετε το κοινό.

Μετά την ολοκλήρωση, οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν το διάγραμμα Venn στο Google Drive, στο Facebook, στο LinkedIn, στον ιστότοπο κ.λπ. Είναι επίσης δυνατό να κατεβάσουν το σχέδιο και να το εκτυπώσουν για επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια, επιστολόχαρτα και φυλλάδια.

SmartDraw

Διάγραμμα SmartDraw Venn Το λογισμικό έχει καταστήσει ευκολότερο και πιο γρήγορο για τους χρήστες να αναπτύξουν μια τέλεια λύση. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα σχέδιο που μπορεί να ταιριάζει στις απαιτήσεις τους χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα πρότυπα.

Το SmartDraw συνοδεύεται από ένα ισχυρό εργαλείο που έχει διευκολύνει τον σχεδιασμό γραφικών για παρουσιάσεις και αναφορές χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία. Είναι γεμάτο με έξυπνη μορφοποίηση, όπως η προσθήκη ή η αφαίρεση κοινών χρήσεων, η τακτοποίηση στοιχείων, η εκ νέου ευθυγράμμιση και το κλικ σε απλές εντολές.

  Πώς να προγραμματίσετε το Mac σας για τερματισμό λειτουργίας ή ύπνο

App.Διαγράμματα

Το App.Diagrams είναι ένας διαδικτυακός κατασκευαστής διαγραμμάτων ροής που είναι γεμάτος με πολλές δυνατότητες. Επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο, να επεξεργάζονται τα σημεία σύνδεσης και να χρησιμοποιούν αποθετήρια GitHub. Ο διαδικτυακός δημιουργός διαγραμμάτων είναι εύκολος στη χρήση και διαθέτει έναν ηλεκτρονικό πίνακα για κάθε περίπλοκο σχηματισμό διαγραμμάτων.

App.Διαγράμματα αποτελείται από πολλά σχήματα από τα οποία μπορεί κανείς να επιλέξει όταν πρόκειται να κάνει ένα διάγραμμα Venn. Μπορείτε εύκολα να σύρετε και να αποθέσετε τα σχήματα για να αρχίσετε να σχεδιάζετε. Το εργαλείο καλύπτει σημαντικά χαρακτηριστικά από το UML έως τη σχέση οντοτήτων, το διάγραμμα ροής στο βέλος.

Visme

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο, ο κατασκευαστής διαγραμμάτων Visme Venn μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε. Βοηθά στο σχεδιασμό όμορφων διαγραμμάτων Venn που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των χρηστών. Το λογισμικό συντάσσεται με πολλά πρότυπα και παραδείγματα για να σχηματίσει όμορφη οπτικοποίηση δεδομένων.

Visme συνοδεύεται από προσαρμόσιμα πρότυπα που μπορεί κανείς να προσθέσει στα έργα του και να τα μοιραστεί με άλλους. Τα πρότυπα περιλαμβάνουν Κοινωνική δικτύωση, Πώς να βρείτε μια κερδοφόρα θέση, διάγραμμα Euler και Multi-set. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τα σχήματα, τα χρώματα και τις γραμματοσειρές ώστε να ταιριάζουν με το σχέδιο και να μοιράζονται το αρχείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι εύκολο drag-and-drop, πολλά σχήματα και εκατοντάδες φωτογραφίες ή εικονίδια. Κάποιος μπορεί να αξιοποιήσει γραφήματα και εργαλεία Viz δεδομένων, όπως γραφικά στοιχεία δεδομένων, στοιχεία διαγράμματος ροής, γραφήματα και άλλα προσαρμόσιμα στοιχεία και εικόνες, εικονίδια, φωτογραφίες, κινούμενα γραφικά για να το κάνει μοναδικό.

Creately

Creately είναι γεμάτη με μια εκτενή βιβλιοθήκη σχημάτων και πρότυπα βιομηχανικά πρότυπα για να αποκτήσετε πληροφορίες από δεδομένα. Τα απλά εργαλεία μεταφοράς και απόθεσης διευκολύνουν τη δημιουργία σύνδεσης και την οπτικοποίηση συνόλων δεδομένων. Η ελεύθερη φόρμα δίνει επίσης τη δυνατότητα σε έναν άπειρο καμβά να δημιουργήσει και να σκεφτεί ολοκληρωμένα σχέδια.

Το Creately επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται σε πραγματικό χρόνο με whiteboard και τηλεδιάσκεψη. Κάποιος μπορεί να εισαγάγει τα δεδομένα από το CSV, τα Υπολογιστικά φύλλα Google και το Microsoft Excel για να συγκεντρωθούν τα δεδομένα και να βελτιστοποιηθεί η αναθεώρηση, η κοινή χρήση και η επεξεργασία με πολλαπλά επίπεδα πρόσβασης. Ο ενσωματωμένος σχολιασμός διευκολύνει την παροχή ελευθερίας και απλοποιεί τις συζητήσεις για να προσθέσετε προτάσεις και στοιχεία.

Είναι επίσης εύκολο να ενσωματώσετε το διάγραμμα σε φύλλα, διαφάνειες ή έγγραφα σε οποιαδήποτε μορφή, όπως PDF, JPEG, PNG και SVG. Οι πολλαπλές προοπτικές είναι ένα άλλο εξέχον χαρακτηριστικό του λογισμικού που το καθιστά ιδανική επιλογή.

  Ελέγξτε την αναπαραγωγή βίντεο στα ακουστικά VR με χειρονομίες

Online Visual Paradigm

Το διαδικτυακό εργαλείο διαγράμματος Visual Paradigm Venn επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν όμορφα και ακριβή σχέδια. Είναι μεταγλωττισμένο με πολλά χαρακτηριστικά, όπως γρήγορη εισαγωγή σημείων χρησιμοποιώντας τη μέθοδο μεταφοράς και απόθεσης για τη δημιουργία μιας ετικέτας κειμένου και την ονομασία της.

Online Visual Paradigm είναι γεμάτο με ελεύθερα κινούμενα και περιστρεφόμενα σχήματα που ελέγχουν την εμφάνιση των σημείων ή κύκλων που ταιριάζουν στην απαίτηση. Έρχεται με πολλά παραδείγματα όπως URM, SysML, σύνολο αριθμών και σχηματισμός. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν εύκολη δημιουργία διαγραμμάτων, ενσωμάτωση MS office και σχέδιο με προσαρμοσμένα σχήματα.

Vizzlo

Αν ψάχνετε για έναν δωρεάν κατασκευαστή γραφημάτων, ξεκινήστε με το Vizzlo, το οποίο εμπλουτίζει αναφορές και παρουσιάσεις που λειτουργούν στο PowerPoint, λειτουργεί στο διαδίκτυο και στις Παρουσιάσεις Google. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα διάγραμμα Venn (γνωστό και ως διάγραμμα Logic ή Set).

Vizzlo είναι γεμάτο με πολλά χαρακτηριστικά, όπως απεριόριστους κύκλους ή σετ, προσαρμογή του μεγέθους, προσθήκη πινελιών, αλλαγή φωτεινότητας, περιστροφή συνόλων, χρήση προτύπων, προαιρετικές λεπτομερείς περιγραφές και επισήμανση διασταυρώσεων. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η παραγωγικότητα των πρόσθετων και των πρόσθετων.

Appy Pie

Η γεννήτρια διαγραμμάτων Appy Pie Venn είναι εύκολη στη χρήση και είναι γεμάτη με έτοιμα προσαρμόσιμα πρότυπα. Είναι ιδανικό για χρήστες που δεν είναι γνώστες της τεχνολογίας και χρειάζονται κάτι εύκολο.

Appy Pie συνοδεύεται από εκατοντάδες προσαρμόσιμα πρότυπα που απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια. Είναι γεμάτο με πολλά στοιχεία, όπως αυτοκόλλητα, σχήματα κ.λπ., τα οποία μπορεί κανείς να σύρει και να αφήσει. Κάποιος μπορεί να προσθέσει λογότυπα, χρώματα μάρκας και άλλα στοιχεία για να του δώσει μια νέα εμφάνιση. Η ομαδική συνεργασία είναι επίσης πιο εύκολη με αυτήν την ομάδα για να ανεβάσει τον πήχη που έρχεται σε διαφορετικές μορφές.

συμπέρασμα

Αυτές είναι μερικές δημοφιλείς επιλογές για τη γεννήτρια διαγραμμάτων Venn που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη ιδανικών αποτελεσμάτων. Ο στόχος είναι να οργανωθούν λογικά οι πληροφορίες, να τακτοποιηθούν οι ιδέες, να διατηρηθούν συνεπείς, να χρησιμοποιηθούν χρώματα για να διαφοροποιηθούν στοιχεία, να αποφευχθεί η βαρετή ορολογία και να ελαχιστοποιηθεί η ακαταστασία για να γίνουν ελκυστικά και διαισθητικά διαγράμματα Venn.

Η δημιουργία διαγραμμάτων Venn μπορεί να είναι ένας ενημερωτικός και διασκεδαστικός τρόπος αναπαράστασης δεδομένων. Είναι πρακτικό και ένας διαδικτυακός κατασκευαστής διαγραμμάτων Venn μπορεί να δώσει μια σαφή εικόνα των δεδομένων.

Μπορείτε τώρα να δείτε μερικούς από τους καλύτερους Δημιουργούς διαγραμμάτων ροής.