9 Δημιουργικά εργαλεία AI για να βελτιώσετε την επαγγελματική σας ζωή

Η εκκαθάριση της τελευταίας δέσμης ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά σας ή η δημιουργία συμβάντων ημερολογίου μπορεί να είναι εξαντλητική. Με τα σωστά εργαλεία παραγωγικότητας AI, μπορείτε να αφήσετε πίσω σας αυτές τις ταλαιπωρίες και να ελευθερώσετε επιπλέον χρόνο στην ημέρα σας. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα εργαλεία AI για εργασία.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1 Προγραμματίστε την ημέρα σας με το Reclaim.ai

Reclaim.ai είναι ένα έξυπνο ημερολόγιο που προσαρμόζει αυτόματα το πρόγραμμά σας με βάση τις εργασίες, τα έργα και τα συμβάντα στη λίστα υποχρεώσεων σας. Εάν χρειάζεται να χωρέσετε λίγη μελέτη ανάμεσα σε μερικά μαθήματα, μην ανησυχείτε: το Reclaim.ai θα βρει την τέλεια ώρα και θα προγραμματίσει χρόνο για να απολαύσετε και το μεσημεριανό σας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη, μπορείτε να αναδιατάξετε χειροκίνητα τις εργασίες.

Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το Reclaim.ai εάν δυσκολεύεστε να προγραμματίσετε την ημέρα σας γύρω από ραντεβού, συναντήσεις και άλλες εργασίες ευαίσθητες στον χρόνο. Εάν έχετε μια προβλέψιμη ή γραμμική εργάσιμη ημέρα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή λίστας υποχρεώσεων τεχνητής νοημοσύνης είναι πιο χρήσιμη για τη διαχείριση των πολυάσχολων εργάσιμων ημερών σας.

Εγγραφείτε: Reclaim.ai (δωρεάν με προγράμματα premium μεταξύ 8 $ και 12 $ το μήνα, εφαρμογή προγράμματος περιήγησης)

2 Κρατήστε σημειώσεις αποτελεσματικά με το NotebookLM

ΣημειωματάριοLM διευκολύνει τη συγκέντρωση των πληροφοριών σας, είτε πρόκειται για πρόχειρες σημειώσεις συνάντησης είτε για PowerPoints. Αυτό το εργαλείο AI μπορεί να εξετάσει, να συνοψίσει, ακόμη και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το υλικό που προσθέτετε στο προσωπικό σας σημειωματάριο.

  Πώς να κλειδώσετε κελιά με βάση το χρώμα στο Microsoft Excel

Το NotebookLM είναι ιδανικό εάν χρειάζεται να διαχειριστείτε έναν προσωπικό οδηγό γρήγορης αναφοράς αλλά δεν έχετε χρόνο για να επεξεργαστείτε ή να διατηρήσετε τις σημειώσεις σας. Η δημιουργία ενός σημειωματάριου είναι τόσο απλή όσο η προσθήκη πηγών (όπως τα Έγγραφα Google, απλό κείμενο ή αρχεία PDF) και η εισαγωγή μερικών έξυπνων μηνυμάτων AI.

Εγγραφείτε: ΣημειωματάριοLM (δωρεάν, εφαρμογή προγράμματος περιήγησης)

3 Απομαγνητοφωνήστε τις συναντήσεις ομάδας με το Krisp.ai

Η συλλογή αυτών των ενοχλητικών σημειώσεων συσκέψεων για το νέο σας σημειωματάριο AI είναι ευκολότερη με ένα εργαλείο αυτόματης μεταγραφής όπως Krisp.ai. Μπορείτε να μεταγράψετε συσκέψεις στο Zoom, στο Team, στο Google Meet και σε άλλες εφαρμογές χωρίς να προσθέσετε κανένα “ρομπότ” AI στη σύσκεψή σας.

Με το Krisp.ai, μπορείτε επίσης να απολαύσετε απίστευτη ακύρωση θορύβου με τεχνητή νοημοσύνη. Το Krisp.ai είναι ικανό να αφαιρεί με ευκολία τα θορυβώδη πληκτρολόγια, τις δυνατές φωνές και τα σκυλιά που γελούν από το φόντο. Εξασφαλίζει ότι το μικρόφωνο ή το δυνατό περιβάλλον δεν θα σας εμποδίσει να μιλάτε ηχητικά, καθαρά και επαγγελματικά.

Εγγραφείτε: Krisp.ai (δωρεάν με πρόγραμμα premium στα 8 $ το μήνα, εφαρμογή προγράμματος περιήγησης)

4 Πραγματοποιήστε εις βάθος έρευνα με το Perplexity.ai

Μπορεί να χρειαστείτε σημειώσεις εάν παρακολουθείτε μια παρουσίαση, αλλά εάν δημιουργείτε τη δική σας παρουσίαση ή πρόταση, ένας ισχυρός βοηθός έρευνας AI μπορεί να σας βοηθήσει. Η αμηχανία.ai είναι μια ιδανική επιλογή, καθώς συνδυάζει άψογα την ευκολία εργαλείων όπως το ChatGPT με ακριβείς, αναφερόμενες απαντήσεις.

Το Perplexity.ai δεν είναι κατάλληλο ως αυτόνομο εργαλείο έρευνας, αλλά μπορεί να είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα στην εργαλειοθήκη σας, εάν χρειάζεται να βελτιστοποιήσετε την ερευνητική σας διαδικασία.

Εγγραφείτε: Η αμηχανία.ai (δωρεάν με πρόγραμμα premium στα 20 $ το μήνα, εφαρμογή προγράμματος περιήγησης)

5 Δημιουργήστε ευανάγνωστες περιλήψεις με το PDF.ai

Είτε συνεχίζετε την έρευνά σας είτε αναζητάτε εκτενή νέα τεκμηρίωση, θα διαπιστώσετε ότι οι ευανάγνωστες περιλήψεις που δημιουργούνται από PDF.ai είναι εξίσου χρήσιμες. Πέρα από την ισχυρή του ικανότητα να συμπυκνώνει μεγάλα έγγραφα, το PDF.ai σάς επιτρέπει επίσης να εξάγετε άμεσα πηγές από ένα έγγραφο και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τα περιεχόμενα ενός PDF.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του HBO Max, του HBO NOW και του HBO Go;

Το PDF.ai σάς επιτρέπει να κάνετε δωρεάν μόνο 500 ερωτήσεις σχετικά με ένα έγγραφο το μήνα, αλλά τα σχέδιά του σε προσιτές τιμές αξίζουν το κόστος εάν χρειάζεται να περάσετε μεγάλα έγγραφα.

Εγγραφείτε: PDF.ai (δωρεάν με προγράμματα premium μεταξύ 10 και 30 $ το μήνα, εφαρμογή προγράμματος περιήγησης)

6 Δημιουργήστε απίστευτες παρουσιάσεις με το Slidesgo

Είναι δύσκολο να κυριαρχήσετε προγράμματα όπως το PowerPoint και να επιτύχετε πραγματικά επαγγελματικά αποτελέσματα, αλλά με εργαλεία AI για εργασία όπως Slidesgo, δεν χρειάζεται να περιορίσετε τις παρουσιάσεις σας στις δεξιότητές σας στο Office Suite. Το Slidesgo σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια παρουσίαση με τη βοήθεια AI, προσαρμόζοντας διάφορα πρότυπα στις ανάγκες παρουσίασής σας.

Κάθε πρότυπο παρουσίασης περιλαμβάνει μια ποικιλία από γραφικά και εικονίδια, επομένως είναι απλό να κάνετε την παρουσίασή σας συνεκτική. Η ισχύς AI του εργαλείου σημαίνει ότι μπορεί να τροποποιήσει τις παρουσιάσεις σας και να τις κάνει αριστοτεχνικές μέσα σε δευτερόλεπτα.

Εγγραφείτε: Slidesgo (δωρεάν με προγράμματα premium μεταξύ 3 και 6 $ το μήνα, εφαρμογή προγράμματος περιήγησης)

7 Βελτιώστε την επικοινωνία σας με το GrammarlyGO

Ενώ τα εργαλεία γραφής τεχνητής νοημοσύνης για εργασία ενδέχεται να μην έχουν κάποια πολυπλοκότητα, GrammarlyGO σας επιτρέπει να συνδυάσετε απρόσκοπτα την ανθρώπινη γραφή σας με επεξεργασία καθοδηγούμενη από AI. Πέρα από τη βοήθειά του με καταιγισμό ιδεών και παράφραση, το GrammarlyGO προσφέρει προσαρμοσμένες προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε τη γραφή σας σε μια επιθυμητή φωνή και τόνο.

Το GrammarlyGO έχει μερικά επίπεδα συνδρομής premium, αλλά όλοι οι χρήστες του Grammarly λαμβάνουν 100 δωρεάν προτροπές GrammarlyGO κάθε μήνα. Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για να βελτιώσετε τα email σας και να βελτιώσετε την επικοινωνία σας χωρίς κόστος.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την επικάλυψη Radeon

Εγγραφείτε: GrammarlyGO (δωρεάν με προγράμματα premium μεταξύ 12 $ και 15 $ το μήνα, εφαρμογή προγράμματος περιήγησης)

8 Αναπτύξτε ιδέες και λάβετε σχόλια με το ChatGPT

Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε την τέλεια εργαλειοθήκη παραγωγικότητας AI χωρίς ένα «jack of all trades». ChatGPT. Αυτό το ευέλικτο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης είναι ικανό να διαπρέψει σχεδόν σε οποιαδήποτε εργασία που σχετίζεται με το κείμενο, αλλά χρησιμοποιείται καλύτερα για την ανάπτυξη ιδεών. Για να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά το ChatGPT, πρέπει να το εμπιστευτείτε για να φανταστείτε, να βελτιώσετε και να ασκήσετε κριτική στη δουλειά σας.

Όταν συνδυάζετε τις προτάσεις του ChatGPT με τη δική σας κρίση, μπορείτε να αναδείξετε ένα χειρόγραφο, ένα email ή οποιοδήποτε άλλο έργο μπορείτε να φανταστείτε σε αριστούργημα. Για να ξεκινήσετε, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας δωρεάν λογαριασμός και μερικές δημιουργικές προτροπές ChatGPT.

Εγγραφείτε: ChatGPT (δωρεάν με προγράμματα premium μεταξύ 20 και 25 $ το μήνα, εφαρμογή προγράμματος περιήγησης)

9 Κρατήστε το email σας καθαρό με το Spark Mail

Το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό από τα καλύτερα εργαλεία παραγωγικότητας AI είναι Spark Mail. Αυτό το ισχυρό εργαλείο διαχείρισης email σάς επιτρέπει να φιλτράρετε προληπτικά ποια email φτάνουν στα εισερχόμενά σας. Μπορείτε να προβάλετε και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις παράδοσης για κάθε αποστολέα και, εάν έχετε βαρεθεί να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν συγκεκριμένο αποστολέα, μπορείτε να τον αποκλείσετε εντελώς.

Το Spark Mail προσφέρει επίσης λειτουργίες όπως φιλτράρισμα email προτεραιότητας, ομαδοποίηση email ανά αποστολέα και δυνατότητα σίγασης των νημάτων email που δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε. Δεν διαθέτει την πολυπλοκότητα των λύσεων που υποστηρίζουν πραγματικά AI, όπως το Sanebox, αλλά μπορείτε να διαχειριστείτε το email σας δωρεάν με ελάχιστη ταλαιπωρία χρησιμοποιώντας προληπτικά το Spark Mail.

Εγγραφείτε: Spark Mail (δωρεάν με πρόγραμμα premium στα 8 $ το μήνα, εφαρμογή για υπολογιστές)

Κανένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι αρκετά ισχυρό για να ολοκληρώσει κάθε εργασία, αλλά ο εξορθολογισμός της ροής εργασίας σας με τη δημιουργία του σωστού συνόλου εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης είναι ένας απλός άθλος. Τελικά, τα καλύτερα εργαλεία AI για παραγωγικότητα για εσάς θα είναι αυτά που μπορείτε να αξιοποιήσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.