9 Βελτιστοποιημένοι τύποι Cloud VM για μεγάλο φόρτο εργασίας

Δεν ταιριάζει σε όλους όταν πρόκειται για εικονικές μηχανές cloud (VM). Εξ ου και η ανάγκη να επιλέξετε ένα cloud VM που μπορεί να εξυπηρετήσει σωστά τους φόρτους εργασίας και τις εφαρμογές σας. Πριν βουτήξουμε βαθιά στους διάφορους βελτιστοποιημένους τύπους cloud VM για εφαρμογές μεγάλου φόρτου εργασίας, ας εξετάσουμε την έννοια των εικονικών μηχανών cloud, τις περιπτώσεις χρήσεων και γιατί χρειαζόμαστε βελτιστοποιημένες.

Τι είναι το Cloud Virtual Machine;

Το Cloud Virtual Machine (VM) είναι ένας φυσικός υπολογιστής που εκτελείται σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή κάπου στο cloud, επιτρέποντας στους χρήστες να εκτελούν λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές. Απλώς προσομοιώνουν το περιβάλλον μιας φυσικής συσκευής και δίνουν στους χρήστες πρόσβαση σε υπολογιστικούς πόρους εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου.

Τα Cloud VM είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και οικονομικά αποδοτικά από τους φυσικούς υπολογιστές, επειδή είναι κοινόχρηστα μεταξύ των χρηστών και δεν τα διαχειρίζονται οι χρήστες, με αποτέλεσμα να αφαιρείται το κόστος και η μηχανική απόκτησης και εγκατάστασης αυτών των διακομιστών.

Πλεονεκτήματα του Cloud VM

Αποδοτική

Τα Cloud VM είναι πολύ πιο οικονομικά σε σύγκριση με τη ρύθμιση φυσικού υλικού και συσκευών. Τα Cloud VM λειτουργούν ένα μοντέλο pay-as-you-go (PAYG), που σημαίνει ότι οι χρήστες πληρώνουν μόνο για τον πόρο που χρησιμοποιούν και τίποτα περισσότερο, σε αντίθεση με όταν οι χρήστες ρυθμίζουν οι ίδιοι το υλικό.

Αυτές οι υπηρεσίες μοιράζονται μεταξύ πολλών χρηστών κάνοντας το κόστος κατανεμημένο και μια πολύ πιο οικονομική επιλογή για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Επεκτασιμότητα

Ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα των Cloud VM είναι ότι είναι εξαιρετικά επεκτάσιμα, επιτρέποντας στους χρήστες να αυξάνουν ή να αφαιρούν πόρους όταν χρειάζεται. Επιχειρήσεις με διαφορετικό φόρτο εργασίας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό, καθώς έχουν τους πόρους να επεκταθούν όταν απαιτείται και να μειώσουν όταν όχι. Ενώ εξακολουθεί να αξιοποιεί την πληρωμή μόνο για υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται σε μια συγκεκριμένη περίπτωση.

Ευκαμψία

Τα Cloud VM χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς, καθιστώντας τα ευέλικτα. Επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και λογισμικό σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Αυτή η ευελιξία καθιστά τις δοκιμές και την ανάπτυξη πιο προσιτές και βοηθά τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις υλικού.

Επιλογή ενός Cloud VM

Οι ακόλουθοι παράγοντες αξίζει να ληφθούν υπόψη όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε το Cloud VM σε οποιοδήποτε έργο.

Προϋπολογισμός

Οι υπηρεσίες Cloud λειτουργούν με ένα μοντέλο PAYG. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη την τιμολόγηση ανά υπηρεσία πριν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τον πάροχο γιατί μπορεί να κοστίσει από μερικά δολάρια έως εκατοντάδες το μήνα ανάλογα με τη χρήση – κάτι που μας οδηγεί στον επόμενο παράγοντα.

Φόρτο εργασίας

Ο τύπος του φόρτου εργασίας που πρέπει να εκτελέσετε θα καθορίσει τον τύπο του VM που χρειάζεστε. Διαφορετικά εικονικά συστήματα cloud είναι βελτιστοποιημένα για συγκεκριμένους φόρτους εργασίας, όπως:

 • Γενικός σκοπός – Ισορροπία αναλογίας CPU-μνήμης.
 • Βελτιστοποιημένη υπολογιστική – Υψηλή CPU
 • Βελτιστοποιημένη μνήμη – Υψηλή μνήμη
 • Βελτιστοποιημένη αποθήκευση – Μεγαλύτερος χώρος στο δίσκο
 • Βελτιστοποιημένο κόστος – Προτεραιότητα χαμηλού κόστους
 • Βελτιστοποιημένος επιταχυντής – GPU υψηλής απόδοσης
 • Υψηλή απόδοση, ταχύτερη και ισχυρότερη CPU

Ένα υπολογιστικό VM υψηλής απόδοσης είναι ιδανικό για εταιρείες μεγάλων δεδομένων λόγω της ισχυρής CPU. Ένα VM βελτιστοποιημένο για GPU είναι το καλύτερο αν είστε εταιρεία σχεδιασμού γραφικών. Ως εκ τούτου, ο χρήστης/επιχειρήσεις πρέπει να συνυπολογίσουν την περίπτωση χρήσης τους για να επιλέξουν τα σωστά VM

  Πώς να μπείτε στον λογαριασμό σας iCloud

Ασφάλεια

Τα Cloud VM είναι ασφαλή και απαραίτητα για επιχειρήσεις με ευαίσθητα δεδομένα. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν την αρχιτεκτονική ασφάλειας του παρόχου cloud της επιλογής τους για να μάθουν πώς αντιμετωπίζονται τα ζητήματα ασφαλείας.

Βεβαιωθείτε ότι η υποδομή σας μπορεί να αντέξει την επίθεση και να την καταπολεμήσετε χωρίς να χάσετε ευαίσθητα δεδομένα από κακόβουλους παράγοντες. Επίσης, λάβετε υπόψη τη φήμη του παρόχου, τις SLA, τη στρατηγική failover και άλλα κρίσιμα στοιχεία που επηρεάζουν την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Διαφορετικά Cloud VM βελτιστοποιούνται με βάση ορισμένες λειτουργίες. Σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε ορισμένα VM και θα μάθουμε τις προδιαγραφές τους και τις βέλτιστες περιπτώσεις χρήσης.

Google Cloud Tau VMs

Τα Google Cloud Tau VM είναι μια νέα γενιά εικονικών μηχανών που προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση, επεκτασιμότητα και οικονομική αποδοτικότητα. Οι πιο πρόσφατοι επεξεργαστές Intel και AMD τροφοδοτούν αυτά τα VM και τα χαρακτηριστικά τους τα καθιστούν κατάλληλα για διάφορους φόρτους εργασίας.

Το C2 VM διαθέτει έως και 56vCPU, 12TiB μνήμης, 60TB αποθηκευτικού χώρου και δυνατότητα δικτύωσης έως και 10Gbps. Το C2 VM ταιριάζει σε εφαρμογές μηχανικής εκμάθησης, επεξεργασίας μεγάλων δεδομένων και υπολογιστικών εφαρμογών υψηλής απόδοσης. Γενικά, οποιοσδήποτε υπολογιστικός φόρτος εργασίας θα λειτουργήσει καλά σε αυτό το VM.

Το M2 VM διαθέτει έως 64vCPU, 256 GB μνήμης, 60 TB αποθηκευτικού χώρου και δυνατότητα δικτύωσης έως και 10 Gbps. Το M2 VM έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές με ένταση μνήμης, όπως βάσεις δεδομένων, διακομιστές web και ροή πολυμέσων.

Το A2 VM έχει σχεδιαστεί για εφαρμογές με φόρτο εργασίας έντασης μνήμης, όπως βάσεις δεδομένων, διακομιστές ιστού και ροή πολυμέσων. Διαθέτει έως και 96vCPU, 48TiB μνήμης, 60TB αποθήκευσης και δυνατότητα δικτύωσης έως και 10Gbps.

AWS EC2

Το AWS EC2 Accelerated computing και το HPC Optimized έχουν βελτιστοποιηθεί με λύσεις που θα μπορούσαν να επιταχύνουν τον φόρτο εργασίας και να αναπτύξουν υπολογιστές υψηλής απόδοσης και είναι εξαιρετικά επεκτάσιμες, οικονομικά αποδοτικές και εύχρηστες.

Το AWS Accelectrate computing παρέχει λύσεις VM χρησιμοποιώντας επιταχυντές υλικού ή συν-επεξεργαστές για την εκτέλεση λειτουργιών. Οι επιταχυνόμενες εμφανίσεις υπολογιστών AWS τροφοδοτούνται από GPU NVIDIA και επεξεργαστή Intel Xeon Scalable Processor.

Έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται φόρτους εργασίας υψηλής έντασης γραφικών (μηχανική εκμάθηση, απόδοση βίντεο και επιστημονικοί υπολογιστές) και φόρτους εργασίας υψηλής έντασης υπολογισμού (οικονομική μοντελοποίηση, επεξεργασία σήματος και γονιδιωματική) και συνδέονται σε ένα δίκτυο InfiniBand υψηλής ταχύτητας.

Οι βελτιστοποιημένες παρουσίες AWS HPC είναι ιδανικές για εφαρμογές που επωφελούνται από επεξεργαστές υψηλής απόδοσης με ένταση δεδομένων και δεσμεύονται στη μνήμη, όπως μεγάλες, περίπλοκες προσομοιώσεις και φόρτους εργασίας βαθιάς εκμάθησης.

Τροφοδοτείται από επεξεργαστές τρίτης γενιάς AMD EPYC και Intel Xeon Scalable, κατάλληλοι για υπολογιστική δυναμική ρευστών, μοριακή δυναμική, πρόβλεψη καιρού, προσομοιώσεις σύγκρουσης, προσομοιώσεις σεισμικών δεξαμενών και δομικές προσομοιώσεις.

Η AWS προσφέρει διάφορα μοντέλα τιμολόγησης, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων κατ’ απαίτηση και εξοικονομήσεων και πολλά άλλα. Για να λάβετε μια εκτίμηση, χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή τιμολόγησης AWS ή επικοινωνήστε με την ομάδα πωλήσεών τους για προσφορές.

DigitalOcean Premium Droplet

Το DigitalOcean Premium Droplet προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και αξιοπιστία για μεγάλο φόρτο εργασίας. Τροφοδοτείται από τη διαδικασία Intel Cascade Lake ή AMD EPYC Rome και διαθέτει NVMe SSD Storage.

Τα premium droplets έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που τα καθιστούν κατάλληλα για μεγάλο φόρτο εργασίας, όπως: έως 40vCPU, 256 GB μνήμης RAM, NVMe SSD Storage, Dedicated Hyper Threading (για καλύτερη παράλληλη επεξεργασία) και εύρος ζώνης δικτύου έως 10 Gbps.

  Πώς να επανεκκινήσετε ένα Chromebook (3 εύκολοι τρόποι)

Ταιριάζουν σε φόρτους εργασίας όπως ροή πολυμέσων, διαδικτυακά παιχνίδια, μηχανική εκμάθηση, επεξεργασία μεγάλων δεδομένων και υπολογιστές υψηλής απόδοσης.

Η τιμολόγηση σταγονιδίων ποικίλλει ανάλογα με το παράδειγμα που έχετε επιλέξει. Το κανονικό πρόγραμμα Basic Droplets ξεκινά από 4 $ το μήνα, ενώ το premium intel ξεκινά από 7 $ το μήνα. Για να λάβετε την πραγματική τιμολόγηση για την περίπτωση χρήσης σας, εξερευνήστε τη σελίδα τιμολόγησης Droplets για δεδομένα προσφοράς.

Azure VM

Οι σειρές Azure VM (σειρές M, H και Mv2) προσφέρουν βελτιστοποιημένα πλεονεκτήματα που ταιριάζουν σε μεγάλο φόρτο εργασίας.

Τα VM της σειράς M είναι βελτιστοποιημένα για μνήμη και είναι ιδανικά για μεγάλο φόρτο εργασίας μνήμης. Η σειρά M παρέχει έως και 4 TB μνήμης RAM σε ένα μόνο VM και έως και 128 vCPU σε ένα μόνο VM για να επιτρέψει την παράλληλη επεξεργασία υψηλής απόδοσης.

Είναι ιδανικά για φόρτους εργασίας/εφαρμογές όπως βάσεις δεδομένων, διακομιστές ιστού, ροή πολυμέσων, επεξεργασία μεγάλων δεδομένων και υπολογιστές υψηλής απόδοσης.

Τα VM της σειράς H προσφέρουν έως 128vCPU και 12TiB μνήμης ανά παρουσία. Ταιριάζουν καλύτερα για μηχανική εκμάθηση, επεξεργασία μεγάλων δεδομένων και υπολογιστές υψηλής απόδοσης. Περιλαμβάνει:

 • Τα VM της σειράς HB είναι βελτιστοποιημένα για εφαρμογές HPC και διαθέτουν έως και 120 πυρήνες CPU της σειράς AMD EPYC 7003 και 448 GB μνήμης RAM
 • Τα VM της σειράς HC είναι βελτιστοποιημένα για εφαρμογές HPC που οδηγούνται από εντατικούς υπολογισμούς. Διαθέτουν 44 πυρήνες επεξεργαστή Intel Xeon Platinum 8168 και 8 GB μνήμης RAM ανά πυρήνα CPU.

VM της σειράς Mv2 Οι εικονικές μηχανές της σειράς Azure Mv2 είναι υπερ-threaded και διαθέτουν επεξεργαστές Intel Xeon Platinum 8180M 2,5 GHz (Skylake). Αυτή είναι η εικονική μηχανή με τη μεγαλύτερη μνήμη στο Azure και παρέχει απαράμιλλη υπολογιστική απόδοση για την υποστήριξη φόρτου εργασίας έντασης μνήμης.

Η τιμή της σειράς Azure H, M και Mv2 ξεκινά από 581,08 $ ανά μήνα, 1.121,28 $ ανά μήνα και 16.286,30 $ ανά μήνα, αντίστοιχα.

Linode Dedicated CPU

Το Linode Dedicated CPU είναι κατάλληλο για φόρτους εργασίας/εφαρμογές έντασης CPU, όπως κωδικοποίηση βίντεο, ML, ανάλυση δεδομένων και άλλα. Αυτό είναι δυνατό επειδή σε κάθε στιγμιότυπο εκχωρούνται οι αποκλειστικοί πυρήνες της CPU.

Ο συνιστώμενος φόρτος εργασίας της Linode περιλαμβάνει:

 • Επαγγελματικοί ιστότοποι και ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου
 • CI/CD αλυσίδες εργαλείων και δόμηση διακομιστών
 • Διακομιστές παιχνιδιών
 • Μετακωδικοποίηση ήχου και εικόνας
 • Μεγάλα δεδομένα (και ανάλυση δεδομένων)
 • Μηχανική μάθηση και AI
 • Βάσεις δεδομένων υψηλής επισκεψιμότητας

Η Linode προσφέρει έως 512 GB RAM, 64 πυρήνες CPU και 7.200 SSD αποθήκευσης. Η τιμολόγηση για αυτό το εργαλείο ξεκινά από 36 $ ανά μήνα ή 0,054 $ ανά ώρα για 4 GB RAM, 2 CPU και 80 GB αποθηκευτικό χώρο.

Vultr Βελτιστοποιημένες Παρουσίες Cloud

Τα Vultr Optimized Cloud Instances έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύουν ως εναλλακτικές λύσεις EC2. Οι βελτιστοποιημένες παρουσίες του cloud δημιουργούνται για διάφορες περιπτώσεις εταιρικής χρήσης.

 • Παρουσίαση γενικού σκοπού: Αυτή η παρουσία εξισορροπεί πόρους CPU, RAM και NVMe SSD. Είναι ιδανικό για διακομιστές ιστού και εφαρμογών, ηλεκτρονικό εμπόριο, διακομιστές παιχνιδιών, ροή βίντεο και ήχου, εξυπηρέτηση API και σχεσιακές βάσεις δεδομένων.
 • Παράδειγμα βελτιστοποιημένης CPU: Σχεδιασμένο για υπολογιστικές εφαρμογές, προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα CPU από τη μνήμη RAM και NVMe SSD. Αυτή η παρουσία είναι η καταλληλότερη για κωδικοποίηση βίντεο, μαζική επεξεργασία, CI/CD, υπολογιστές υψηλής απόδοσης (HPC), προβολή διαφημίσεων και επεξεργασία αναλυτικών στοιχείων.
 • Παράδειγμα βελτιστοποιημένης αποθήκευσης: Οργανισμοί που εργάζονται με μεγάλες μη σχεσιακές βάσεις δεδομένων όπως η Cassandra και η MongoDB, καθώς και η επεξεργασία συναλλαγών υψηλής συχνότητας (OLTP), θα βρουν την εκτεταμένη χωρητικότητα αποθήκευσης NVMe SSD σε συνδυασμό με τις μέτριες χωρητικότητες CPU και RAM επωφελής για τις περιπτώσεις χρήσης τους.
 • Στιγμιότυπα βελτιστοποιημένης μνήμης: Σχεδιασμένα για εφαρμογές που συνδέονται με τη μνήμη, όπως βάσεις δεδομένων ανοιχτού κώδικα, όπως η MySQL, βάσεις δεδομένων και κρυφές μνήμες στη μνήμη και αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο – αυτά τα VM προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα RAM σε σύγκριση με την CPU και το NVMe SSD.
  Διορθώστε το Cult of the Lamb Keeps Freezing or Crashing στον υπολογιστή

Τα Vultr VMs έχουν περίπου 32 τοποθεσίες διακομιστών και υποστηρίζουν διάφορα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των CentOS, Debian, Ubuntu, Windows και FreeBSD. Το ποσό που θα πληρώσετε για αυτήν τη λύση εξαρτάται από τον τύπο εμφάνισης που έχετε επιλέξει.

Ο γενικός σκοπός ξεκινά από 30 $ ανά μήνα, η βελτιστοποιημένη CPU ξεκινά από 28 $ ανά μήνα, η βελτιστοποιημένη μνήμη ξεκινά από 40 $ ανά μήνα και η βελτιστοποιημένη για αποθήκευση VM ξεκινά από 75 $ ανά μήνα.

OVHcloud IOPS

Σχεδιασμένο για διακομιστές βάσης δεδομένων και εφαρμογές μεγάλων δεδομένων, η παρουσία OVHcloud IPOS βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης των συναλλαγών δίσκου στο Public Cloud για να γίνει πιο γρήγορη. Αυτές οι περιπτώσεις προσφέρουν έως και τέσσερις μονάδες NVMe, η καθεμία με χώρο αποθήκευσης 1,9 TB και τουλάχιστον 400.000 IOPS.

Οι υποδομές και οι υπηρεσίες OVHcloud IPOS συμμορφώνονται με τα βιομηχανικά πρότυπα και διαθέτουν πιστοποίηση ISO/IEC 27001, 27017, 27018 και 27701.

Η τιμολόγηση του OVHcloud IOPS ξεκινά από 0,488 $ ανά ώρα. Αυτό περιλαμβάνει 45 GB μνήμης, 8 vCore, 50 GB αποθήκευσης SSD και δίσκους NVMe 1,9 TB.

Διακομιστές UpCloud Cloud

Οι UpCloud Cloud Servers προσφέρουν VM υψηλής CPU και βελτιστοποιημένης μνήμης, κατάλληλα για φόρτους εργασίας με πολλές απαιτήσεις επεξεργασίας και μνήμης.

Ένας επεκτάσιμος επεξεργαστής Intel Xeon τον τροφοδοτεί και προσφέρει έως και 64 vCPU και 384 GB μνήμης. Το UpCloud είναι μια καλή επιλογή για φόρτους εργασίας όπως βάσεις δεδομένων, διακομιστές ιστού, CDN, HPC, AI και ML.

Η τιμολόγηση για αυτήν τη λύση εξαρτάται από το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει. Τα προγράμματα γενικής χρήσης UpCloud ξεκινούν από 7 € το μήνα ή 0,0104 € ανά ώρα. υψηλά προγράμματα CPU ξεκινούν από 130 € το μήνα ή
0,1935 € ανά ώρα και τα προγράμματα υψηλής μνήμης ξεκινούν από 40 € το μήνα ή 0,0595 € ανά ώρα. Για την πραγματική τιμή σας, επικοινωνήστε με την ομάδα πωλήσεών τους για προσφορές.

IBM Cloud Virtual Server

Τα VM με εξαιρετικά υψηλή μνήμη του IBM Cloud Virtual Server είναι βελτιστοποιημένα για φόρτους εργασίας με μεγάλη ένταση δεδομένων. Παρέχει υπολογιστές υψηλής απόδοσης και απαράμιλλη χωρητικότητα μνήμης, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για επιχειρήσεις που απαιτούν μεγάλη μνήμη χωρίς να διακυβεύεται η υπολογιστική απόδοση.

Η εξαιρετικά υψηλή μνήμη IBM cloud τροφοδοτείται από μια διαδικασία Intel Xeon με 28 GB μνήμης RAM ανά vCPU για την εξυπηρέτηση βάσεων δεδομένων OLTP στη μνήμη. Έρχεται επίσης με αποθήκευση NVMe SSD πιο γρήγορα από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους. Είναι καλύτερο για διακομιστές ιστού, βάσεις δεδομένων, CDN, HPC, ML και φόρτους εργασίας AI.

συμπέρασμα

Οι πάροχοι Cloud VM βελτιώνουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων. Η χρήση μιας βελτιστοποιημένης εικονικής μηχανής προσφέρει πολλά οφέλη, από εξοικονόμηση κόστους έως επεκτασιμότητα έως ευελιξία και πολλά άλλα.

Τα καλύτερα VM για εσάς εξαρτώνται από τις μοναδικές ανάγκες και προτιμήσεις φόρτου εργασίας σας. Αναλύστε τις ανάγκες σας και βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τα σωστά VM για τον φόρτο εργασίας σας, λαμβάνοντας υπόψη τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικές καλύτερες πλατφόρμες φιλοξενίας cloud για νεοφυείς επιχειρήσεις σε μεγάλους οργανισμούς.