8 Solana NFT Marketplaces για γρήγορες και χαμηλές συναλλαγές με χρέωση φυσικού αερίου

Οι αγορές NFT της Solana κερδίζουν δημοτικότητα για την αυξανόμενη ταχύτητά τους, την αφαίρεση προβλημάτων συμφόρησης δικτύου και τα χαμηλότερα τέλη φυσικού αερίου. Ας εξερευνήσουμε μερικές από τις κορυφαίες αγορές NFT που βασίζονται στο blockchain Solana.

Ένα μη ανταλλάξιμο διακριτικό (NFT) αποτελείται από μάρκες που αντιπροσωπεύουν την ιδιοκτησία ενός ψηφιακού ή φυσικού περιουσιακού στοιχείου. Ο όρος “μη ανταλλάξιμα” σημαίνει ότι τα περιουσιακά στοιχεία είναι μοναδικά και δεν μπορούν να αντιγραφούν, να υποδιαιρεθούν ή να αντικατασταθούν. Ως αποτέλεσμα, τα NFT είναι χτισμένα σε μια αλυσίδα μπλοκ χρησιμοποιώντας μεταδεδομένα και μοναδικούς κωδικούς αναγνώρισης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, το μέγεθος της αγοράς συλλεκτικών ειδών και NFT αναμένεται να φτάσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2032.

Ένα ψηφιακό στοιχείο μπορεί να δημιουργηθεί με οτιδήποτε κατέχετε, όπως συλλεκτικά αντικείμενα, εικόνες, βίντεο, μουσική ή ακόμα και τραπουλόχαρτα που χρησιμοποιούσατε ως παιδί. Μόλις κατέχετε ένα NFT, η ιδιοκτησία σας εμφανίζεται σε ένα δημόσιο αρχείο που μπορεί να επαληθεύσει ο καθένας. Επιπλέον, οι εφαρμογές των NFT είναι απεριόριστες για τους δημιουργούς.

Τα NFT διευκολύνουν τους δημιουργούς να αποδείξουν την ιδιοκτησία των περιουσιακών τους στοιχείων. Ας πάρουμε ως παράδειγμα την περίπτωση του αριστουργήματος του Ντα Βίντσι, «Μόνα Λίζα». Εάν δημιουργήθηκε ένα NFT για τον αρχικό του πίνακα, κανείς δεν θα μπορούσε να επιτύχει να διεκδικήσει ψευδή ιδιοκτησία. Εκτός από αυτό, ο δημιουργός μπορεί να ορίσει την τιμή τους με βάση τη σπανιότητα του ενεργητικού τους.

Τι είναι τα NFT Marketplaces;

Καθώς συζητήσαμε τα NFT, ας κατανοήσουμε τα NFT Marketplaces και πώς βοηθάει τους κατόχους NFT. Η αγορά NFT είναι μια δημόσια πλατφόρμα blockchain για αποθήκευση, αγορά και πώληση NFT.

Για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες που παρέχονται από το NFT Marketplace, πρέπει να συνδέσετε το κρυπτοπορτοφόλι σας με την πλατφόρμα. Αυτό το συνδεδεμένο πορτοφόλι σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τα NFT σας. Το διακριτικό που απαιτείται για την αγορά ή την πώληση του NFT ποικίλλει ανάλογα με την αγορά.

Οι αγορές NFT έχουν κατασκευαστεί για να είναι απλές και φιλικές προς το χρήστη, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν ή να πουλούν τις NFT τους όπως άλλες διαδικτυακές αγορές. Ο ιδιοκτήτης ενός NFT μπορεί να ορίσει την επιθυμητή τιμή, ενώ ο αγοραστής μπορεί είτε να αγοράσει σε αυτήν την τιμή είτε να διαπραγματευτεί με τον ιδιοκτήτη. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης μπορεί επίσης να κερδίσει δικαιώματα κάθε φορά που πωλείται το NFT του.

Εκτός από όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι αγορές NFT επιτρέπουν στους χρήστες να ταξινομούν διάφορα NFT ανάλογα με την τιμή, τον δημιουργό και άλλες μεγάλες κατηγορίες. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την αγορά για να κατανοήσετε τις τρέχουσες τάσεις και τις συλλογές NFT με ζήτηση. Αυτές οι πλατφόρμες παρέχουν επίσης όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τις συναλλαγές NFT.

Πλεονεκτήματα των NFT Marketplaces που βασίζονται στο Solana έναντι των NFT Marketplaces που βασίζονται στο Ethereum

Οι συμμετέχοντες στο NFT επιλέγουν τώρα τις αγορές NFT Solana για να αντικαταστήσουν την αγορά NFT Ethereum, την κορυφαία αγορά NFT βάσει πωλήσεων. Η ζήτηση για Solana NFT marketplace είχε ως αποτέλεσμα πωλήσεις άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή δεδομένων: cryptoslam.io

Ας καταλάβουμε γιατί η αγορά NFT της Solana έχει το πάνω χέρι έναντι της αγοράς NFT του Ethereum:

  Πώς να παίξετε παιχνίδια Jackbox Online με το Zoom

Ταχύτητα

Σε ποιον δεν αρέσουν οι συναλλαγές υψηλής ταχύτητας; Ένας σημαντικός παράγοντας που δίνει στον Solana ένα πλεονέκτημα έναντι του Ethereum είναι η υψηλή του ταχύτητα. Ο Σολάνα μπορεί να χειριστεί περίπου 65.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αντίθετα, το Ethereum μπορεί να εκτελέσει μόνο έως και 15 συναλλαγές σε ένα δευτερόλεπτο.

Εκτός από αυτό, το Solana φιλοξενεί χρόνο μπλοκ 400 χιλιοστών του δευτερολέπτου, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα blockchain NFT. Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, μπορεί να φιλοξενήσει μόνο χρόνο μπλοκ από 12 έως 15 δευτερόλεπτα.

Τέλος αερίου

Το τέλος αερίου είναι το τέλος που πρέπει να πληρώσει ο χρήστης για να πραγματοποιήσει μια συναλλαγή σε blockchain. Το τέλος φυσικού αερίου παίζει καθοριστικό ρόλο στην τιμή κόστους του NFT.

Η χαμηλή ταχύτητα συναλλαγών του Ethereum οδηγεί επίσης σε πολύ υψηλότερη χρέωση αερίου κατά τη δημιουργία ενός NFT. Τα τέλη φυσικού αερίου για τη δημιουργία ενός NFT στο Ethereum ξεκινούν από 10 $, ενώ το τέλος αερίου του Solana παραμένει κάτω από 0,01 $.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα NFT χρησιμοποιώντας μια αγορά Ethereum NFT, θα χρειαστείτε $50 έως $150 (εξαιρουμένων των τελών αγοράς). Μην ανησυχείτε. Με τη βοήθεια της αγοράς Solana NFT, το κόστος μειώνεται μεταξύ $0,04 και $0,12.

Τιμή NFT

Τα NFT που αναφέρονται στις αγορές Ethereum είναι πιο ακριβά σε σύγκριση με τα NFT που είναι εισηγμένα στην αγορά Solana. Δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς τα τέλη αερίου για τα NFT είναι πολύ υψηλότερα στην αγορά Ethereum.

Η μέση τιμή ενός NFT στο OpenSea, μια κορυφαία αγορά Ethereum NFT, είναι 535,6 $. Όμως, η μέση τιμή ενός NFT στο Magic Eden, μια κορυφαία αγορά NFT της Solana, είναι 181,48 $.

Πηγή δεδομένων: DappRadar

Αν ψάχνετε να αγοράσετε NFT με χαμηλότερο προϋπολογισμό, η αγορά Solana NFT παρέχει περισσότερες επιλογές από την αγορά NFT Ethereum.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ας εξερευνήσουμε μερικές από τις κορυφαίες αγορές NFT της Solana.

SolSea

Το SolSea είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αγορά NFT που χτίστηκε στη Solana. Είναι επίσης η πρώτη αγορά NFT που δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς να επιλέγουν και να ενσωματώνουν άδειες χρήσης (NFT-PROs) ενώ κόβουν NFT.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα για τους χρήστες της πλατφόρμας περιλαμβάνουν:

 • Πίνακας ελέγχου δημιουργού.
 • Καλάθι αγορών NFT.
 • Ανταλλαγή διακριτικών.
 • Πρόσβαση σε ζωντανή μέντα.
 • Slide-in πορτοφόλι.

Η SolSea δίνει στον δημιουργό τον πλήρη έλεγχο των δικαιωμάτων για τα NFTs του. Σε κάθε επιτυχημένη πώληση NFT χρεώνεται ένα πάγιο τέλος αγοράς 2%. Εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις αγοράς.

Για να δημιουργήσετε ένα NFT στο SolSea, πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό. Εάν είστε κάποιος που θέλει να αγοράσει ή να πουλήσει NFT, πρέπει να δημιουργήσετε ένα Πορτοφόλι Solana. Τα πορτοφόλια που υποστηρίζονται από τη SolSea είναι τα Ledger, Phantom, Solflare, Sollet, Slope, Coin98 και Torus.

Μαζί με τις αγορές με χρήση κρυπτονομισμάτων, η SolSea επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αγοράζουν NFT χρησιμοποιώντας νομίσματα fiat. Για να αγοράσετε NFT χρησιμοποιώντας νομίσματα fiat, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Moonpay ή το FTX Pay.

Solanart

Το Solanart είναι μια άλλη δημοφιλής αγορά Solana NFT με ισχυρή βάση χρηστών. Τα κορυφαία έργα NFT στο Solanart περιλαμβάνουν το Degenerate Ape Academy, το SolPunks, το Aurory, το Monkey Business και άλλα.

Το Solanart παρέχει επίσης έναν κατάλογο στατιστικών που παρέχει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τις καταχωρημένες συλλογές NFT. Τα στατιστικά στοιχεία περιλαμβάνουν κεφαλαιοποίηση αγοράς, όγκο συναλλαγών και κατώτατη τιμή. Ο χρήστης μπορεί να δει τα στατιστικά στοιχεία σε SOL ή USD.

  Τι είναι το εικονίδιο βίντεο στο Messenger;

Η Solanart χρεώνει ένα τέλος αγοράς 3% από την τιμή πώλησης για κάθε επιτυχημένη συναλλαγή NFT. Εκτός από το τέλος αγοράς, χρεώνεται και αμοιβή δημιουργού.

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα NFT στο Solanart:

 • Δημιουργήστε ένα πορτοφόλι Solana.
 • Συνδέστε το πορτοφόλι σας με την αγορά Solanart.
 • Φορτώστε το πορτοφόλι σας με μάρκες SOL.
 • Επιλέξτε το NFT σας και αγοράστε το.
 • Μετά από μια επιτυχημένη συναλλαγή, το NFT μεταφέρεται στο συνδεδεμένο πορτοφόλι σας.

  DigitalEyes

  Το DigitalEyes είναι μία από τις μεγαλύτερες επαληθευμένες ανοιχτές αγορές NFT του οικοσυστήματος Solana. Η δυνατότητα ανοιχτότητας της πλατφόρμας βοηθά τους δημιουργούς να κόβουν εύκολα τα NFT τους.

  Οι κορυφαίες συλλογές NFT στο DigitalEyes περιλαμβάνουν Pesky Penguins, Crypto Idolz, Frakt, Solana Monkey Business, Stylish Studs, Solsteads Surreal Estate και Solarians, για να αναφέρουμε μερικές.

  Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιο μέντας για να προβλέψετε την κυκλοφορία των αγαπημένων σας συλλογών NFT. Το ημερολόγιο απεικονίζει το όνομα, την ημερομηνία και την ώρα κυκλοφορίας της συλλογής. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το ημερολόγιο μέντας σε εβδομαδιαία ή μηνιαία προβολή.

  Η DigitalEyes χρεώνει ένα τέλος εξυπηρέτησης 2,5% για κάθε συναλλαγή NFT. Εκτός από αυτό, αυτή η αγορά Solana NFT παρέχει επίσης εκπτώσεις στις χρεώσεις υπηρεσιών.

  Για να αγοράσετε ή να πουλήσετε NFT, πρέπει να συνδέσετε πορτοφόλια Solana που υποστηρίζονται από την Digital Eyes, όπως MathWallet, Phantom, BitKeep, Sollet και Solflare.

  Metaplex

  Το Metaplex διαφέρει πολύ από τις αγορές NFT που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αυτή η πλατφόρμα είναι μια συλλογή έξυπνων συμβάσεων και εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιούν τη διαδικασία δημιουργίας και εκκίνησης του NFT.

  Η ευκολία δημιουργίας NFT είχε ως αποτέλεσμα την κοπή 15 εκατομμυρίων NFT στην πλατφόρμα Metaplex. Εκτός από αυτό, το πρωτόκολλο Metaplex έχει παράσχει εργαλεία και πρότυπα για περισσότερα από 100.000 έργα και κοινότητες.

  Οι χρήστες του Metaplex μπορούν επίσης να δημιουργήσουν μια βασική βιτρίνα για να παρουσιάσουν τα NFT τους στους επισκέπτες. Επιπλέον, οι δυνατότητες ασφαλείας που παρέχονται στους χρήστες αποτρέπουν την παρεμβολή των bots.

  Οι δημιουργοί μπορούν επίσης να κόψουν παραγωγικά κομμάτια ή συλλεκτικά αντικείμενα και να ορίσουν τα δικαιώματα τους.

  Μαγική Εδέμ

  Τώρα ας δούμε το Magic Eden, μια αγορά Solana NFT με επίκεντρο την κοινότητα. Το Magic Eden είναι ένας άλλος σημαντικός παίκτης μεταξύ των αγορών NFT που χτίστηκαν στο Solana.

  Το Magic Eden παρέχει στα μέλη της κοινότητάς του Magic Tickets. Αυτά τα Magic Tickets μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση στα προγράμματα MagicDAO, DAO που βασίζονται σε Discord και ανταμοιβή. Οι δημοφιλείς συλλογές NFT στο Magic Eden είναι οι Okay Bears, Froots, DeGods, Primates, Rakkudos και ούτω καθεξής.

  Το Magic Eden έχει μοναδικούς μηνιαίους επισκέπτες άνω των 2,2 εκατομμυρίων, με περισσότερες από 100.000 συνδέσεις πορτοφολιού καθημερινά. Εκτός από αυτό, ο δευτερεύων όγκος συναλλαγών στην πλατφόρμα πλησιάζει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την εφαρμογή Magic Eden από το Google Play ή το App Store.

  Στην αγορά χρεώνεται προμήθεια 2% για όλες τις συναλλαγές NFT. Εάν ο δημιουργός ορίσει τέλη δικαιωμάτων, πρέπει επίσης να καταβληθούν. Ωστόσο, δεν χρεώνονται τέλη για την υποβολή ή την ακύρωση μιας προσφοράς.

  Το Magic Eden υποστηρίζει και τα πορτοφόλια Solana και Ethereum στην αγορά NFT τους. Το πιο προτεινόμενο πορτοφόλι από την πλατφόρμα είναι το Phantom. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να συνδέσετε πορτοφόλια Ethereum όπως το MetaMask, το WalletConnect και το Coinbase.

    Τα 10 καλύτερα ιστολόγια Java για προγραμματιστές όλων των επιπέδων

  Artz

  Ψάχνετε για ενδιαφέροντα έργα τέχνης NFT; Στη συνέχεια, πρέπει να ελέγξετε την αγορά Artz Solana NFT. Αυτή η πλατφόρμα είναι γεμάτη με εξαιρετικά δημιουργικά NFT.

  Η Artz στοχεύει να μεταφέρει την αγορά στην κορυφαία αγορά NFT που βασίζεται στο Metaverse. Η ιδιαιτερότητα της αγοράς Artz είναι ότι οι δημιουργοί διευκολύνονται με εργαλεία για να κόψουν τα NFT τους και να τα βγάλουν προς πώληση. Επιπλέον, η ευκολία που παρέχει η πλατφόρμα έχει προσελκύσει εκατοντάδες δημιουργικούς δημιουργούς.

  Η Artz επέλεξε το blockchain Solana για να δημιουργήσει την αγορά NFT για φθηνές χρεώσεις συναλλαγών, συναλλαγές υψηλής ταχύτητας και χαμηλή χρήση ενέργειας. Τα πιο δημοφιλή NFT που αναφέρονται στην αγορά περιλαμβάνουν τα ChickenTribe, Haunted London, Candy Dragon, ForeverShape κ.λπ. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε NFT που κυμαίνονται από 0,2 SOL έως 32 SOL.

  Η πλατφόρμα Artz δεν χρεώνει συνδρομές μέλους. Η πλατφόρμα χρεώνει μια σταθερή προμήθεια 2% σε όλες τις επιτυχημένες πωλήσεις NFT. Ο χρήστης χρειάζεται μόνο να πληρώσει για τις χρεώσεις blockchain, ενώ δεν υπάρχουν χρεώσεις για την καταχώριση και την εξόρυξη.

  SUPADROP

  Το SUPADROP είναι μια ακόμη αγορά Solana NFT με γνώμονα την κοινότητα. Ο στόχος αυτής της αγοράς είναι να ενδυναμώσει τους ψηφιακούς δημιουργούς.

  Το SUPADROP παρέχει μια όμορφη οπτική εμπειρία για τους χρήστες. Το πρόγραμμα μελών alpha της SUPADROP επιβραβεύει τους δημιουργούς και τους συλλέκτες NFT. Αυτή η αγορά υποστηρίζει διάφορα στοιχεία βίντεο, ήχου, AR/3D, εικόνας και HTML.

  Ο δημιουργός λαμβάνει το 97,5% της τιμής πώλησης NFT. Χρεώνεται χρέωση υπηρεσιών 2,5%. Η τυπική τιμή για μέντα και NFT είναι 0,01 SOL. Εάν ο δημιουργός θέλει να καταχωρήσει τα NFT του σε δημοπρασία, χρεώνεται επιπλέον 0,03 SOL.

  Θέλετε να ξεκινήσετε το SUPADROP; Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα προφίλ στην πλατφόρμα και συνδέστε πορτοφόλια όπως Sollet, Solfare ή Phantom. Τέλος, φορτώστε το πορτοφόλι σας με διακριτικά SOL και εξερευνήστε την αγορά NFT.

  LIQNFT

  Η ταχεία ανάπτυξη της αγοράς NFT οδήγησε στη δημιουργία πολλών αγορών NFT υπό την ηγεσία της κοινότητας. Το LIQNFT είναι μια τέτοια εξέχουσα αγορά NFT που χτίστηκε στη Σολάνα.

  Το LIQNFT στοχεύει να παρέχει υποστήριξη σε έργα web3 ώστε να γίνουν πραγματικά ανεξάρτητα. Αυτή η αγορά χρησιμοποιεί το Candy Shop, μια αποκεντρωμένη λύση για καταχωρίσεις NFT. Εκτός από αυτό, οι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν και να προσαρμόσουν τα έργα τους NFT.

  Τα κορυφαία χαρακτηριστικά των συλλογών NFT που αναφέρονται στο LIQNFT περιλαμβάνουν Solice Land, Serum Surfers, SolanaLand, Moon Cubes και άλλα. Τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια που υποστηρίζονται από το LIQNFT είναι τα Phantom, Solfare, Torus, Ledger, Solong, MathWallet και Sollet.

  Το LIQNFT χρεώνει προμήθεια συναλλαγής 1% επί των πωλήσεων NFT. Εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν χρεώσεις εγκατάστασης ή άλλες πρόσθετες χρεώσεις.

  συμπέρασμα

  Η δημοτικότητα και το μέγεθος της αγοράς των NFT αναμένεται να αυξηθούν σε μαζική κλίμακα. Τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους πωλητές NFT, η ταχύτητα των συναλλαγών και οι χρεώσεις αερίου που εμπλέκονται παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της αγοράς NFT. Τα Solana NFT marketplaces προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες στους χρήστες τους.

  Η ταχεία υιοθέτηση των NFT που βασίζονται στη Solana βοηθά τη Solana να προσελκύει περισσότερους χρήστες στην αγορά NFT της.

  Ως ενημερωμένος χρήστης, κάντε μια έρευνα πριν αγοράσετε NFT. Επίσης, εξετάστε τις προκλήσεις και τους κινδύνους που συνδέονται με τα NFT.

  Ενδιαφέρεστε να κόψετε το πρώτο σας NFT; Ακολουθούν μερικά εύκολα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.