8 API ΦΠΑ για επικυρώσεις Η.Β., ΕΕ και παγκοσμίως

Μπορεί να σας είναι δύσκολο να ορίσετε τους κατάλληλους κωδικούς ΦΠΑ για αγαθά και υπηρεσίες, ειδικά όταν η επιχείρηση είναι παγκόσμια. Ευτυχώς, οι εταιρείες τεχνολογίας πληροφορικής έχουν δημιουργήσει εργαλεία API ΦΠΑ για την αυτοματοποιημένη επικύρωση των συντελεστών ΦΠΑ και ΦΠΑ.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώνουν τον σωστό φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) στη φορολογική αρχή όπου δραστηριοποιούνται και να εισπράττουν το ποσό του φόρου από τους καταναλωτές προσαρμόζοντας την τιμολόγηση του προϊόντος/της υπηρεσίας. Ο ΦΠΑ τείνει να αλλάζει από καιρό σε καιρό και, κατά συνέπεια, οι έμποροι αλλάζουν τους συντελεστές των προϊόντων τους. Επιπλέον, οι συντελεστές ΦΠΑ διαφέρουν από κράτος σε κράτος στην εγχώρια αγορά.

Εάν η επιχείρησή σας γίνει παγκόσμια, υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί κανόνες και συντελεστές ΦΠΑ. Είναι αδύνατο να διατηρείτε ένα σημειωματάριο με συντελεστές ή πολιτικές ΦΠΑ με τόσους πολλούς συντελεστές και κανόνες. Εδώ έρχεται το API ΦΠΑ για να σας σώσει!

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης ή είστε προγραμματιστής που αναζητά έμπνευση, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε μερικά από τα καλύτερα API επικύρωσης και υπολογισμού ΦΠΑ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ);

Ο ΦΠΑ είναι ένας έμμεσος φόρος που χρεώνεται σε κάθε σημείο επαφής της αλυσίδας παραγωγής και εφοδιασμού όπου πραγματοποιείται μια νομισματική συναλλαγή. Είναι ένα από τα σημαντικότερα συστήματα γενικής φορολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Εκτός από την ΕΕ, άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν επίσης το σύστημα ΦΠΑ.

Σύμφωνα με έναν Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έκθεση, 170 χώρες και εδάφη παγκοσμίως έχουν υιοθετήσει ή εφαρμόσει το σύστημα ΦΠΑ από την 1η Νοεμβρίου 2020.

Ο ΦΠΑ είναι ουσιαστικά ένας φόρος κατανάλωσης που πληρώνουν οι καταναλωτές σε κάθε επίπεδο πωλήσεων αγαθών ή παροχής υπηρεσιών. Δεν επιβαρύνει την επιχείρηση κατασκευής αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, καθώς η επιχείρηση μπορεί να τα χρεώσει στους πελάτες της.

Ο υπολογισμός του ΦΠΑ είναι μια περίπλοκη εργασία, καθώς υπάρχουν αρκετές φορολογικές πλάκες. Επιπλέον, δεδομένου ότι πρόκειται για κλασματικό φόρο, πρέπει να αφαιρέσετε σωστά τον ήδη καταβληθεί ΦΠΑ που σχετίζεται με το προϊόν και στη συνέχεια να πληρώσετε το υπόλοιπο χρεώνοντας το συνολικό ΦΠΑ από τους πελάτες σας.

Για να διευκολυνθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι προγραμματιστές λογισμικού έχουν μελετήσει τις κατευθυντήριες γραμμές ΦΠΑ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν αναπτύξει διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών ή API για τον κατάλληλο υπολογισμό του συντελεστή ΦΠΑ ή την επικύρωση αναγνωριστικού ΦΠΑ. Τα API ΦΠΑ συνιστώνται ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτά τα εργαλεία είναι ουσιαστικά εύκολο να ενσωματωθούν οι βάσεις κωδικών που μπορείτε να συνδέσετε με τον προγραμματισμό πόρων της επιχείρησης (ERP), τα λογιστικά εργαλεία ή το σύστημα παραγγελιών για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας ΦΠΑ.

  Πώς να προσθέσετε βίντεο στις Παρουσιάσεις Google

Σημασία Επικύρωσης ΦΠΑ

#1. Ο ΦΠΑ είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Εάν δεν υπάρχει κεντρικό και διαδικτυακό σύστημα επικύρωσης ΑΦΜ, τότε θα προκύψουν παραβιάσεις της πολιτικής ΦΠΑ. Οι επιχειρήσεις και ο τελικός χρήστης μπορεί να επινοήσουν εναλλακτικές λύσεις για να ξεφύγουν από τον ΦΠΑ και το δημόσιο ταμείο θα υποφέρει.

#2. Η επικύρωση ΑΦΜ είναι η πιο αξιόπιστη πηγή επιβεβαίωσης της φορολογικής κατάστασης του μέρους με το οποίο πραγματοποιείτε μια συναλλαγή.

#3. Επικυρώνοντας το αναγνωριστικό ΦΠΑ, γνωρίζετε τον συντελεστή ΦΠΑ που καταβλήθηκε προηγουμένως στην αλυσίδα εφοδιασμού, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε τον δικό σας συντελεστή και να αποφύγετε να πληρώσετε επιπλέον ή λιγότερο στην αρχή ΦΠΑ.

#4. Όλα τα τιμολόγια στην περιοχή της ΕΕ (εκτός από μερικές χώρες της ΕΕ) πρέπει να φέρουν αριθμό ΦΠΑ, ώστε οι κυβερνήσεις να μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

Ας δούμε τώρα τα καλύτερα API ΦΠΑ.

Abstract API

Εάν είστε ο προγραμματιστής λογισμικού για μια επιχείρηση και σας έχει ανατεθεί η επιλογή του κατάλληλου API για προσδιορισμό φορολογικού συντελεστή ή επικύρωση ΦΠΑ, πρέπει να δοκιμάσετε το Abstract’s API επικύρωσης ΦΠΑ. Μπορείτε να ενσωματώσετε το εργαλείο χωρίς κόπο με υπάρχοντα επιχειρηματικά εργαλεία για αυτοματοποιημένες λειτουργίες ΦΠΑ. Μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτού του API είναι:

  • Ο προγραμματιστής του API ενημερώνει τα δεδομένα ΦΠΑ κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή στην πολιτική ή στον συντελεστή.
  • Βοηθά τα συστήματά σας να αποκτήσουν μειωμένες ή τυπικές τιμές για προϊόντα και υπηρεσίες.
  • Το API επικύρωσης ΦΠΑ της Abstract προσφέρει πλήρη κάλυψη ΦΠΑ για όλες τις χώρες της ΕΕ.
  • Το API συνοδεύεται από ασφάλεια βαθμού τραπεζικών συστημάτων, όπως κρυπτογράφηση SSL 256-bit.

Το API υπολογισμού ΦΠΑ του Abstract συνοδεύεται από εύχρηστες βιβλιοθήκες, στήσιμο σεμιναρίων και λεπτομερή τεκμηρίωση, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μην χρειάζεται να κάνουν άλματα. Ο προγραμματιστής κατασκεύασε το API γύρω από τη μεταφορά κατάστασης αναπαράστασης, επίσης γνωστή ως αρχιτεκτονική REST.

API ΦΠΑ

Θέλετε να αναβαθμίσετε την επιχείρησή σας και να προσεγγίσετε μια τεράστια βάση πελατών σε ολόκληρη την περιοχή της ΕΕ; Σας εμποδίζει η διασυνοριακή εφαρμογή του ΦΠΑ στα κράτη της ΕΕ; Λοιπόν, όχι πια αν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ΦΠΑ API υπηρεσίες όπως επικύρωση αριθμού ΦΠΑ, υπολογισμός συντελεστών ΦΠΑ και τιμολόγηση ΦΠΑ.

Μερικά άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι:

  • Το καλύτερο στην κατηγορία ασφάλεια, μετρήσεις και απόδοση μέσω της υπηρεσίας Amazon API Gateway.
  • Δεδομένου ότι ο προγραμματιστής φιλοξενεί το API στις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon (AWS), μπορεί να καλύψει χιλιάδες αιτήματα ανά δευτερόλεπτο.
  • Λάβετε τον σωστό συντελεστή ΦΠΑ για τον πελάτη σας χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP, τη γεωγραφική τοποθεσία ή τους κωδικούς χωρών ISO.
  • Λάβετε άμεσα την κατάσταση των πελατών, είτε πρόκειται για επιχειρήσεις είτε για καταναλωτές, αναζητώντας αναγνωριστικά ΦΠΑ στη βάση δεδομένων VIES της ΕΕ ή στη βάση δεδομένων ΦΠΑ της HMRC.
  Γιατί διαγράφονται ορισμένα εικονίδια εφαρμογών Mac;

Το API συνοδεύεται από δύο περιπτώσεις χρήσης: Τηλεπικοινωνίες, Ραδιοτηλεοπτικές ή Ηλεκτρονικές (TBE) και ΑΓΑΘΑ για φυσικά εμπορεύματα. Έτσι, το εργαλείο API είναι τέλειο για κάθε κλάδο σε κάθε χώρα που ακολουθεί το σύστημα ΦΠΑ.

Vatlayer

Vatlayer είναι ένα ακόμη δημοφιλές όνομα για εργαλεία API φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν είστε προγραμματιστής ή ιδιοκτήτης επιχείρησης που είναι υπεύθυνος για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας ΦΠΑ του οργανισμού σας, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το API δωρεάν. Προσφέρει ζωτικής σημασίας υπηρεσίες όπως υπολογισμός συντελεστών ΦΠΑ ΕΕ, άμεση επικύρωση αναγνωριστικού ΦΠΑ των κρατών της ΕΕ και υπολογισμός τιμής συμμορφούμενου με ΦΠΑ.

Όταν πιστεύετε ότι πρέπει να αυξήσετε την κλίμακα των λειτουργιών και να στείλετε περισσότερα αιτήματα API από 100, μπορείτε να λάβετε συνδρομή επί πληρωμή ανάλογα με το φορτίο. Οι συνδρομές premium προσφέρουν επίσης κρυπτογράφηση HTTPS 256-bit, ώστε τα δεδομένα της επιχείρησής σας να μην πέσουν στα χέρια των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Vatstack

Vatstack Το VAT API είναι εδώ και πολύ καιρό ένα αξιόπιστο και αξιόπιστο εργαλείο για εταιρείες που διαχειρίζονται διασυνοριακές πωλήσεις B2B. Έρχεται με αυτόματες λύσεις ΦΠΑ B2B, όπως Συντελεστές ΦΠΑ, Επικυρώσεις ΦΠΑ και Αναφορές ΦΠΑ. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο, μπορείτε να βεβαιωθείτε εάν ο πελάτης σας είναι επιχειρηματική οντότητα ή καταναλωτής και να ορίσετε τη σωστή φορολογική κατάσταση.

Το Vatstack είναι ουσιαστικά μια συλλογή API για επεξεργασία φόρου προστιθέμενης αξίας μέσω ενσωματώσεων επιχειρηματικού λογισμικού. Δεδομένου ότι είναι ένα REST API, η υλοποίηση είναι αβίαστη.

Επιπλέον, η προβλέψιμη αρχιτεκτονική προσανατολισμένη στους πόρους επιτρέπει στο API να λαμβάνει αιτήματα με κωδικοποίηση φόρμας και να παραδίδει απαντήσεις με κωδικοποίηση JSON. Επιπλέον, ο έλεγχος ταυτότητας αιτήματος API απαιτεί είτε ένα μυστικό κλειδί είτε ένα δημόσιο κλειδί για την ασφάλεια των δεδομένων.

Lovat API

Εάν θέλετε να εστιάσετε στο μάρκετινγκ των επιχειρήσεων και την αύξηση των εσόδων αντί για την περίπλοκη επεξεργασία του ΦΠΑ, μπορείτε να δοκιμάσετε Lovat API για αυτόματη συμμόρφωση με τον ΦΠΑ. Έρχεται με ξεχωριστά API για αποκλειστική απόδοση. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το API FEED για να ανεβάσετε λεπτομέρειες συναλλαγής και το API ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΠΑ παρέχει ακριβείς συντελεστές ΦΠΑ για υπηρεσίες ή προϊόντα που πουλάτε.

Η σουίτα Lovat VAT API ακολουθεί επίσης ένα αυστηρό σύνολο χαρακτηριστικών ασφαλείας για την προστασία των επιχειρηματικών δεδομένων. Για παράδειγμα, πρέπει πάντα να ελέγχετε την ταυτότητα όλων των αιτημάτων χρησιμοποιώντας ένα μυστικό κλειδί. Επιπλέον, πρέπει να στείλετε όλα τα αιτήματα κλήσεων για API μέσω πρωτοκόλλου μετάδοσης δεδομένων HTTPS. Εάν στείλετε αιτήματα HTTP API, το Lovat API θα απορρίψει αυτές τις κλήσεις.

VAT Sense API

Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στην ΕΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην παγκόσμια αγορά, VAT Sense API σας βοηθά να παραμείνετε συμμορφωμένοι με τον ΦΠΑ και να τιμολογήσετε τις προσφορές με ακρίβεια. Εκτός από τη συμμόρφωση με τις οδηγίες ΦΠΑ, το API της VATSense επιτρέπει επίσης στην επιχείρησή σας να επικυρώνει τους αριθμούς ΦΠΑ των αντισυμβαλλομένων με τους οποίους πραγματοποιείτε χρηματικές συναλλαγές.

  Πώς να συγχωνεύσετε αρχεία Excel

Επιπλέον, το REST API σάς επιτρέπει επίσης να λαμβάνετε τον σωστό συντελεστή ΦΠΑ για τις περιοχές της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του κόσμου. Δεν είναι μόνο αυτό! Μπορείτε επίσης να λάβετε τιμές GST και να τιμολογήσετε σωστά το προϊόν σας για διεθνείς πελάτες. Τέλος, υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες όπως η αυτόματη μετατροπή νομίσματος και τα τιμολόγια συμμορφούμενα με τον ΦΠΑ.

Valdit VAT API

Valdit VAT API έχει χτιστεί στην αρχιτεκτονική ανάπτυξης REST για να διευκολύνει την ευκολότερη ενσωμάτωση των αιτημάτων API. Το Valdit API συνδέεται με το Σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών ΦΠΑ της ΕΕ (VIES). Επομένως, μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε τη σωστή κατάσταση ΦΠΑ για όλους τους πελάτες στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Προσφέρει επίσης ένα απλοποιημένο σύστημα εισαγωγής δεδομένων για ηλεκτρονική ολοκλήρωση αγοράς, έτσι ώστε οι πελάτες να μην κατακλύζονται όταν ζητάτε περιττά στοιχεία ΦΠΑ. Στο backend, το API διασφαλίζει ότι ο πελάτης έχει ενεργό αριθμό ΦΠΑ. Επιπλέον, μπορείτε να συγκεντρώσετε τις εργασίες επαλήθευσης ΑΦΜ για λογιστικούς σκοπούς και σκοπούς ελέγχου.

VATcomply API

Αν ψάχνετε για μια δωρεάν εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα για το API ΦΠΑ, πρέπει να δοκιμάσετε VATcomply API. Εκτός από την ηλεκτρονική επικύρωση αριθμών ΦΠΑ, το εργαλείο σάς επιτρέπει επίσης να λαμβάνετε πολλά στοιχεία ΦΠΑ του πελάτη σας μέσω του γεωγραφικού εντοπισμού των διευθύνσεων IP. Επιπλέον, σας επιτρέπει να λαμβάνετε συναλλαγματικές ισοτιμίες για ξένα νομίσματα όταν συναλλάσσεστε με διεθνείς πελάτες.

Ο προγραμματιστής κατασκεύασε το εργαλείο στην πλατφόρμα Starlette της ασύγχρονης διασύνδεσης πύλης διακομιστή (ASGI). Δεδομένου ότι το Starlette είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τη δημιουργία ασύγχρονων εφαρμογών ιστού στην Python, το VATcomply API υποστηρίζει αιτήματα API υψηλής απόδοσης έως και 1.000 κλήσεις API ανά δευτερόλεπτο.

Τελικές Λέξεις

Ο ΦΠΑ είναι ένα πολύπλοκο σύστημα έμμεσης φορολογίας. Ως εκ τούτου, πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή κατά την τιμολόγηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας για τον τελικό χρήστη. Θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τη μη συμμόρφωση με τις οδηγίες ΦΠΑ. Επιπλέον, η σωστή εφαρμογή του ΦΠΑ στην επιχείρησή σας σας επιτρέπει να εισέλθετε στην αγορά του εξωτερικού και να διευρύνετε την πελατειακή σας βάση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω API ΦΠΑ για να επικυρώσετε έναν πελάτη ή να υπολογίσετε τη σωστή τιμή κατά την πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών στην εγχώρια ή ξένη αγορά.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν αυτά τα API αποστολής, εάν χρειάζεται να διαχειριστείτε την παράδοση προϊόντων σε κλίμακα.