8 Φοβερό λογισμικό διαχείρισης Πίνακα Ελέγχου και Διακομιστή φιλοξενίας Ιστού

Εξοικονομήστε χρόνο στη διαχείριση διακομιστών και ιστότοπων χρησιμοποιώντας αυτό το έξυπνο λογισμικό.

Η τήρηση αρχείου χρήσης, απόδοσης και πιθανών προβλημάτων συντήρησης είναι περίπλοκη. Υψηλότερες επιπλοκές προκύπτουν όταν δημιουργείτε την υποδομή σας, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών στοιχείων όπως διακομιστή, βάση δεδομένων, ανταλλαγή μηνυμάτων, έλεγχο ταυτότητας, εξισορρόπηση φορτίου κ.λπ.

Όταν έχετε 1 ή 2 διακομιστές, είναι πιθανώς εύκολο να το διαχειριστείτε χειροκίνητα, αλλά όταν ασχολείστε με εκατοντάδες ή χιλιάδες, χρειάζεστε ένα εργαλείο. Ένα έξυπνο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση των διοικητικών εργασιών όπως εγκατάσταση, επιδιόρθωση, διαμόρφωση, παρακολούθηση κ.λπ.

Φανταστείτε ότι είστε sysadmin και διαχειρίζεστε 50 διακομιστές χωρίς εργαλείο. Θα είσαι απασχολημένος όλη την ώρα!

Εδώ είναι μερικά από τα εργαλεία που μπορείτε να αξιοποιήσετε για μια εύκολη και καλύτερη ζωή. Ορισμένα είναι δωρεάν, επομένως δεν χρειάζεται να πείσετε το αφεντικό σας για την πληρωμή.

Στίβος κοκκορομαχιών

Το Cockpit είναι μια λύση διαχείρισης διακομιστή Linux ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως η εκκίνηση κοντέινερ, η διαχείριση αποθηκευτικού χώρου, η διαμόρφωση του δικτύου, η επιθεώρηση αρχείων καταγραφής κ.λπ.

Είναι σε θέση να ελέγχει και να παρακολουθεί πολλούς διακομιστές ταυτόχρονα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπεριλάβετε τα συστήματα που θέλετε να παρακολουθήσετε και το Cockpit θα τα δει μετά από αυτά. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 • Οπτικοποιήστε την απόδοση του συστήματος
 • Διαχείριση κοντέινερ Docker
 • Web-based shell σε παράθυρο τερματικού.
 • Διαχείριση λογαριασμών χρηστών
 • Συγκεντρώστε πληροφορίες για τη διαμόρφωση του συστήματος και τις διαγνωστικές πληροφορίες
 • Τροποποιήστε τις ρυθμίσεις δικτύου
  Επιλέγοντας μια φτηνή υπηρεσία ελέγχου ιστορικού και γιατί το ΔΩΡΕΑΝ δεν αποτελεί επιλογή

Με την εξαιρετική τους τεκμηρίωση, μπορείτε να το εγκαταστήσετε και να αρχίσετε να παρακολουθείτε γρήγορα τους διακομιστές σας.

Ajenti

Το Ajenti είναι μια δημοφιλής λύση ανοιχτού κώδικα που προσφέρει έναν πίνακα διαχείρισης διακομιστή που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να εγκαταστήσετε πακέτα και να εκτελέσετε εντολές και να προβάλετε τις απαραίτητες πληροφορίες διακομιστή όπως η RAM στον έλεγχο, ο ελεύθερος χώρος στο δίσκο κ.λπ.

Αν θέλετε να διαχειριστείτε πολλούς ιστότοπους, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο που ονομάζεται Ajenti V. Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε ιστότοπους που βασίζονται σε PHP, Python, Ruby και Node.js. Το Ajenti είναι ένα εξαιρετικά αρθρωτό και επεκτάσιμο πλαίσιο, εξαιρετικά χρήσιμο για διάφορες περιπτώσεις χρήσης.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 • Καθαρές και καλά τεκμηριωμένες διεπαφές
 • GUI βασισμένο στο AngularJS της Google
 • Μονοσελίδα διεπαφή που βασίζεται σε AJAX
 • Αποκριτική διάταξη
 • Ειδοποιήσεις, modals και ζωντανές ενημερώσεις
 • Pluggable Έλεγχος ταυτότητας και εξουσιοδότηση
 • Τείχος προστασίας

Webmin

Webmin, όπως υποδεικνύουν τα ονόματα – ένας πίνακας διαχείρισης που βασίζεται στον ιστό για έναν διαχειριστή συστήματος για τη διαχείριση διακομιστών Unix. Υποστηρίζει περισσότερα από 100 λειτουργικά συστήματα με γεύση Unix. Λειτουργεί ως μια ολοκληρωμένη διεπαφή με τις υποκείμενες εφαρμογές στους διακομιστές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για τη διαμόρφωση εφαρμογών όπως FTP, ssh, αλληλογραφία, Web, βάσεις δεδομένων και άλλα.

Το Webmin βασίζεται σε λειτουργικές μονάδες, καθιστώντας εύκολη την προσθήκη νέων λειτουργιών και τη δυνατότητα για οποιονδήποτε θέλει να γράψει πρόσθετα για διαχείριση διακομιστή. Υπάρχουν περισσότερες από 100 διαθέσιμες ενότητες για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

  Πώς να εξαγάγετε έναν μεμονωμένο φάκελο σελιδοδεικτών από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης

InterWorx

Το InterWorx περιέχει δύο ενότητες.

 • NodeWorx για διαχείριση διακομιστών
 • SiteWorx για τη διαχείριση ιστοτόπων και τομέων

Διαθέτει υποστήριξη που βασίζεται σε εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Apache, PHP, MySQL, Perl και Djbdns (DNS) και έχει υποστήριξη που βασίζεται σε email, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών POP3, IMAP και SMTP που χρησιμοποιούν Qmail.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 • Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας
 • Χρήση εύρους ζώνης
 • Λάβετε ειδοποιήσεις όταν τα πράγματα πάνε στραβά
 • CLI, API και υποστήριξη για προσθήκες
 • Ομαδοποίηση για υψηλή διαθεσιμότητα

cPanel

Το cPanel είναι για Linux, το οποίο αυτοματοποιεί τις εργασίες φιλοξενίας Ιστού με το απλό GUI του και σας βοηθά να διαχειρίζεστε τους διακομιστές και τους ιστότοπούς σας με ευκολία.

Διαθέτει έναν από τους καλύτερους πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων στον κλάδο. Αυτός ο πίνακας ελέγχου έχει επιλογές για δημοσίευση ιστότοπου, δημιουργία email και ημερολόγια, διαχείριση αρχείων με ασφάλεια, διαχείριση τομέων, εκκίνηση βάσεων δεδομένων, προσθήκη ή αφαίρεση DNS, διαμόρφωση FTP, προγραμματισμό εργασιών cron, παροχή στατιστικών καταγραφής κ.λπ.

Εάν δεν προτιμάτε το cPanel, μπορείτε να ελέγξετε αυτούς τους πίνακες ελέγχου εναλλακτικής πλατφόρμας φιλοξενίας για WordPress και άλλους.

Plesk

Το Plesk είναι για όλους να διαχειρίζονται διακομιστές cloud, WordPress, Joomla κ.λπ. Έχει περισσότερες από 100 επεκτάσεις.

Γιατί να επιλέξετε το Plesk για φιλοξενία ιστοσελίδων;

 • Φιλική προς το χρήστη διεπαφή
 • Υποστηρίζει πολλαπλούς μισθωτές
 • Ισχυρή ασφάλεια
 • Εργαλειοθήκη SEO

Οποιοσδήποτε επαγγελματίας ιστού, όπως οι διαχειριστές πληροφορικής, οι πάροχοι υποδομής, οι προγραμματιστές, οι ψηφιακές εταιρείες και οι διαχειριστές περιεχομένου είναι χρήστες του Plesk. Ο κύριος ανταγωνιστής του είναι το cPanel, το οποίο προανέφερα.

  Πώς να ανακτήσετε τον παραβιασμένο μουσικό λογαριασμό

DirectAdmin

Το DirectAdmin είναι ένας πίνακας ελέγχου φιλοξενίας Ιστού με τρία προεπιλεγμένα επίπεδα πρόσβασης – διαχειριστές, μεταπωλητές και χρήστες. Το διαφορετικό επίπεδο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

 • Οι διαχειριστές διαθέτουν διαχείριση και ομαδοποίηση DNS, διαχείριση IP, διαχείριση χρηστών, αναβάθμιση λογισμικού κ.λπ.
 • Οι μεταπωλητές διαθέτουν λειτουργίες διαχείρισης λογαριασμού και πακέτων, επικοινωνίας χρηστών και πληροφοριών συστήματος.
 • Οι χρήστες λαμβάνουν διαχείριση αρχείων και βάσης δεδομένων, διαχείριση email, διαχείριση FTP, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου κ.λπ.

Virtualmin

Το Virtualmin είναι ένας ισχυρός και ευέλικτος πίνακας ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων για συστήματα Linux και BSD. Διαθέτει ένα πολύ εύχρηστο περιβάλλον εργασίας χρήστη σε επιτραπέζιους υπολογιστές, κινητά και tablet. Το Virtualmin είναι ανοιχτού κώδικα με υποστήριξη premium. Με 100.000+ εγκαταστάσεις, είναι μια από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες λύσεις εικονικής φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Όταν εγκαθιστάτε το Virtualmin, λαμβάνετε πλήρεις δυνατότητες της στοίβας φιλοξενίας ιστού όπως ιστός, email, τομέας, DNS, αναλυτικά στοιχεία, αναφορές κ.λπ. Προσφέρει επίσης μερικές αποκλειστικές δυνατότητες, όπως έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων, έλεγχο ταυτότητας LDAP, διαχείριση γραμμής εντολών και πολλά άλλα προηγμένα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης.

συμπέρασμα

Η σύνδεση σε κάθε διακομιστή και ο χειροκίνητος έλεγχος της λειτουργίας τους είναι πολύ χρονοβόρα για έναν χρήστη. Η διαχείριση διακομιστή έχει πάρει τόσο μεγάλο μέρος της προσοχής μας με την πάροδο του χρόνου.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε και να διαχειριστείτε μόνοι σας το λογισμικό του πίνακα ελέγχου, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αξιοποιήσετε έναν πίνακα ελέγχου που βασίζεται σε σύννεφο για τη διαχείριση διακομιστών και εφαρμογών.