8 τρόποι με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη μουσική εμπειρία σας στο Spotify

Βασικά Takeaways

  • Το Spotify χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για πολλές λειτουργίες στο μπροστινό μέρος, εκτός από τα εργαλεία πίσω από τη σκηνή.

  • Οι τυλιγμένες και εξατομικευμένες προτάσεις Spotify είναι δύο παραδείγματα Spotify που χρησιμοποιεί AI.

  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις προτροπές AI στο Spotify για να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες αναπαραγωγής.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Έχετε δοκιμάσει το Spotify AI DJ, αλλά ξέρατε ότι ο γίγαντας ροής χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη με σωρούς άλλους τρόπους για να βελτιώσει την εμπειρία ακρόασης; Μερικοί λειτουργούν στο παρασκήνιο, ενώ άλλοι είναι πιο προφανείς, αλλά το Spotify χρησιμοποιεί AI για να βελτιώσει την εμπειρία σας.

1 Το Spotify χρησιμοποιεί AI για το Discover Weekly

Το Discover Weekly είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να βρείτε εκπληκτικά νέα κομμάτια και το Spotify ενημερώνει τη λίστα αναπαραγωγής σας κάθε Δευτέρα. Αλλά ξέρατε ότι όλα αυτά λειτουργούν χάρη στη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης;

Όταν ακούτε μουσική στο Spotify, παρακολουθεί τα αγαπημένα σας είδη, καλλιτέχνες και πολλά άλλα. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, το Spotify χρησιμοποιεί ολοκληρωμένα εργαλεία φιλτραρίσματος – εκτός από την επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) – για να καθορίσει ποια τραγούδια θα σας ενδιέφερε περισσότερο να ακούσετε.

Το αποτέλεσμα είναι 30 τραγούδια κάθε εβδομάδα που παραδίδονται στην ίδια λίστα αναπαραγωγής. Και αν θέλετε να αλλάξετε τις προτάσεις που λαμβάνετε, εξετάστε το ενδεχόμενο να ανατρέξετε σε αυτούς τους ιστότοπους του Spotify για να ανακαλύψετε λίστες αναπαραγωγής που θα σας αρέσουν.

2 Σας φέρνει ένα έτος μουσικών αναμνήσεων με το Spotify Wrapped

Αν είστε κάτι σαν εμάς, είστε πάντα ενθουσιασμένοι για την κυκλοφορία του Spotify Wrapped στο τέλος κάθε έτους. Το Spotify συγκεντρώνει το Spotify Wrapped χρησιμοποιώντας δεδομένα που βασίζονται στο πόσο καιρό ακούτε τραγούδια και οι αλγόριθμοι του φόντου τοποθετούν όλες αυτές τις πληροφορίες σε μια λίστα που μπορείτε να απολαύσετε στο τέλος κάθε έτους. Αυτά τα δεδομένα επιτρέπουν επίσης στο Spotify να συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία όπως τα συνολικά λεπτά ακρόασης.

Το Spotify Wrapped παρακολουθεί τη μουσική που ακούτε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου κάθε έτους και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις λίστες αναπαραγωγής των προηγούμενων ετών αναζητώντας “Τα κορυφαία τραγούδια σας [Year]” στη γραμμή αναζήτησης. Μιλώντας εκ των οποίων…

3 Αναζητήστε με μεγαλύτερη ακρίβεια το περιεχόμενο

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η μηχανή αναζήτησης του Spotify είναι τόσο ακριβής τώρα, η τεχνητή νοημοσύνη έχει μεγάλο ρόλο. Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα της εταιρείας ροής που χρησιμοποιεί το NLP για να προσδιορίσει τι αναζητούν οι χρήστες και ως α Ανάρτηση ιστολογίου Spotify 2022 αποκαλύφθηκε, το NLP λειτουργεί επίσης όταν πρέπει να αναζητήσετε επεισόδια podcast.

Με το NLP, μπορείτε πλέον να βρείτε το περιεχόμενο που θέλετε χωρίς να πληκτρολογήσετε συγκεκριμένους όρους. Μπορείτε να βρείτε τραγούδια ακόμα και αν έχετε τυπογραφικά λάθη και μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση με βάση τους στίχους. Τόσο με τα τραγούδια όσο και με τα podcast, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σχετικούς όρους για να βρείτε ακριβώς το(α) πράγμα(α) που θέλετε.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας στο Spotify, ίσως θελήσετε να ανατρέξετε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης των παραμέτρων σύνθετης αναζήτησης του Spotify.

4 Κατανοήστε κείμενο σε διαφορετικές γλώσσες με τη φωνητική μετάφραση του Podcast Spotify

Το Spotify έχει επενδύσει σημαντικά ποσά χρόνου και χρήματος σε podcast από το 2020 και η εγγραφή σε αποκλειστικές εκπομπές μεγάλων επωνύμων ήταν ένα παράδειγμα. Για να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο είναι πιο προσιτό σε όλους, το Spotify έχει επίσης πειραματιστεί με τη μετάφραση μιας χούφτας εκπομπών σε διαφορετικές γλώσσες.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ανακοίνωσε το Spotify δοκίμασε τη μετάφραση εκπομπών από τον Lex Fridman, τον ειδικό στην πολυθρόνα και τον Steven Bartlett. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, τον Μάρτιο του 2024, αυτές οι εκπομπές έχουν μεταφραστεί στα ισπανικά. Μπορείτε να δείτε όλα τα μεταφρασμένα επεισόδια podcast στο Spotify μέσω του Φωνητική μετάφραση Ενότητα.

Η φωνητική μετάφραση βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια, αλλά το Spotify ανακοίνωσε ότι ελπίζει να επεκτείνει τη δυνατότητα σε περισσότερες γλώσσες και δημιουργούς.

5 Χρήση τεχνητής νοημοσύνης για ηχογράφηση της ημέρας σας με λίστες ημέρας

Είναι αδύνατο να μην βρείτε τουλάχιστον ένα playlist για να παρακολουθείτε το soundtrack της ημέρας σας στο Spotify και η εταιρεία χρησιμοποίησε AI για να δημιουργήσει τη λειτουργία Daylist. Η τεχνολογία AI του Spotify καθορίζει τα είδη που ακούτε συνήθως σε διαφορετικές ώρες. Για παράδειγμα, συνήθως ακούω αυστραλιανή indie και εναλλακτική μουσική τα απογεύματα της Τετάρτης (σύμφωνα με το Spotify, πάντως). Με βάση αυτό, το Spotify συγκεντρώνει παρόμοια είδη.

Η Λίστα Ημερών σας ενημερώνεται σε διαφορετικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα δείτε πότε πρόκειται να ενημερωθεί στη συνέχεια στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Θα βρείτε ένα μείγμα από τραγούδια που έχετε ήδη ακούσει και άλλα που ίσως δεν έχετε ακούσει.

Η εύρεση της Daylist σας μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά δύσκολη, αλλά έχουμε έναν πλήρη οδηγό για το πώς μπορείτε να βρείτε τη λίστα ημέρας Spotify. Για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε τη λίστα αναπαραγωγής, βεβαιωθείτε ότι έχετε πατήσει το εικονίδιο + για να την αποθηκεύσετε.

6 Το AI βοηθά το Spotify να επισημάνει προσβλητικό περιεχόμενο

Ενώ το Spotify χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει πολλές ευχάριστες λειτουργίες εμπειρίας χρήστη, εκτελεί επίσης αρκετές βασικές λειτουργίες φόντου. Αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό από αυτά είναι να βοηθήσετε το Spotify να επισημαίνει γρήγορα και να αφαιρεί προσβλητικό περιεχόμενο για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες παραμένουν ασφαλείς.

Τον Οκτώβριο του 2022, Το Spotify απέκτησε Kinzen, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατάργηση προσβλητικού περιεχομένου. Οι εταιρείες συνεργάζονται από το 2020, με το Spotify να χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη του Kinzen για τον εντοπισμό επιβλαβούς περιεχομένου σε πολλές γλώσσες, καθιστώντας ευκολότερη την ταχεία αφαίρεση του δυνητικά επιβλαβούς ήχου.

Εάν θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας (ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο) από δυσάρεστες στίχους και όχι μόνο προσβλητικό περιεχόμενο, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα μόνοι σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να φιλτράρετε ακατάλληλους στίχους στο Spotify.

7 Το Spotify χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει συστάσεις για την αρχική οθόνη

Το Spotify είναι εξαιρετικό στην παροχή συστάσεων σε κάθε χρήστη και η τεχνητή νοημοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο. Οι αλγόριθμοι παρασκηνίου παρακολουθούν podcast και τραγούδια που ακούτε πριν προτείνουν παρόμοια θέματα, ώστε να μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά. Μπορείτε να το δείτε σε δράση μέσω της ενότητας “Εκπομπές που μπορεί να σας αρέσουν” και “Βάσει της πρόσφατης ακρόασης”. Όπως αναφέρεται από Reuters το 2023, το Spotify ανακοίνωσε επίσης ότι θα χρησιμοποιούσε μοντέλα μεγάλων γλωσσών (LLM) για να βελτιώσει τις προτάσεις podcast και ηχητικών βιβλίων.

Όταν επεκτείνετε τις προτάσεις σας, μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των λιστών αναπαραγωγής και των εκπομπών που προτείνει το Spotify. Για να κάνετε την εμπειρία σας ακόμα πιο ευχάριστη στην εφαρμογή, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε αυτές τις κρυφές λειτουργίες του Spotify.

8 Χρησιμοποιήστε λίστες αναπαραγωγής που δημιουργούνται από AI—Όταν ξεκινούν

Αν και είχατε ήδη πρόσβαση σε πολλές εξατομικευμένες λίστες αναπαραγωγής στο παρελθόν, το Spotify πρόκειται να εισαγάγει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής. Όταν δημιουργείτε μια νέα λίστα αναπαραγωγής στην εφαρμογή, μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής AI. Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε ένα μήνυμα προτροπής (για παράδειγμα: “Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής με χορευτικά κομμάτια με γρήγορο ρυθμό”).

Στη συνέχεια, το Spotify θα δημιουργήσει τη λίστα αναπαραγωγής σας και θα σας επιτρέψει να ακούσετε τα τραγούδια σας και να διαγράψετε όσα δεν σας αρέσουν. Από τον Μάρτιο του 2024, η λειτουργία λίστας αναπαραγωγής AI του Spotify δεν είναι διαθέσιμη στους περισσότερους χρήστες, αν και με δεδομένο το παραπάνω tweet, είναι ξεκάθαρο ότι κάτι ετοιμάζεται και έχει εντοπιστεί μερικές φορές στη φύση.

Το Spotify έχει ήδη χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία ροής μουσικής και podcast με το Spotify DJ και πολλές άλλες καινοτόμες λειτουργίες. Ορισμένες από τις προόδους AI του Spotify (π.χ. Daylists και playlist που δημιουργούνται από AI) είναι πιο εμφανείς, ενώ άλλες, όπως η επισήμανση προσβλητικού περιεχομένου, λειτουργούν στο παρασκήνιο. Όλα αυτά βοηθούν το Spotify να παραμείνει μπροστά από τους ανταγωνιστές του.

  Καλύτερη στόχευση και ιδέες για την προσέλκυση χρηστών