8 τρόποι για τη διόρθωση μηνυμάτων κειμένου Android που έχουν κολλήσει το σφάλμα λήψης

Η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε σε επαφή με φίλους, οικογένεια και γνωστούς μέσω τηλεφώνου. Είτε πρόκειται για μηνύματα κειμένου είτε για MMS, σας βοηθούν να στείλετε τη σημείωσή σας γραπτώς ή σε βίντεο. Το MMS (μηνύματα πολυμέσων) βοηθά τους χρήστες κινητών να στέλνουν τα μηνύματά τους μέσω ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Αν και η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων είναι μια γρήγορη διαδικασία, μερικοί άνθρωποι έχουν παραπονεθεί για τα μηνύματα κειμένου Android που κόλλησαν τη λήψη. Εάν είστε κάποιος που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα στο τηλέφωνό σας Android, τότε σας έχουμε φέρει έναν τέλειο οδηγό που θα καλύψει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα μηνύματα MMS που δεν λαμβάνουν προβλήματα Android. Μαζί με αυτό, θα αποκαλύψουμε επίσης διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να επιλύσετε μηνύματα κειμένου που έχουν κολλήσει κατά τη λήψη ή προβλήματα που έχουν λήξει. Πριν από αυτό όμως, θα σας εξηγήσουμε τους λόγους που οδηγούν σε αυτό το πρόβλημα. Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε με τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο διόρθωσης μηνυμάτων κειμένου που λένε ότι έχουν λήξει ή δεν είναι διαθέσιμα.

Τρόπος διόρθωσης μηνυμάτων κειμένου Android που έχουν κολλήσει τη λήψη

Πριν προχωρήσουμε στη γνώση διαφορετικών τρόπων που μπορούν να βοηθήσουν Android οι χρήστες επιλύουν το πρόβλημα των μηνυμάτων κειμένου ή των μηνυμάτων MMS που δεν κατεβαίνουν. Είναι πρώτα σημαντικό να γνωρίζετε τους λόγους που προκαλούν αυτήν την κατάσταση. Οι παρακάτω λόγοι θα σας βοηθήσουν να μάθετε καλύτερα:

  • Μια ασταθής σύνδεση δικτύου είναι ο πρώτος λόγος που συχνά οδηγεί στη μη λήψη των μηνυμάτων MMS.
  • Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι μια επιλογή αυτόματης ανάκτησης που είναι ενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις του messenger σας, με αποτέλεσμα τα μηνύματα κειμένου να κολλάνε ή να έχουν λήξει.
  • Εάν τα παλαιότερα μηνύματα στο τηλέφωνό σας έχουν φράξει, μπορούν να αντισταθούν στη λήψη νέων μηνυμάτων.
  • Ένας από τους άλλους λόγους μπορεί να είναι ορισμένες προβληματικές εφαρμογές στο τηλέφωνό σας Android που τυχαίνει να παρεμβαίνουν στη διαδικασία λήψης μηνυμάτων κειμένου ή μηνυμάτων MMS.
  • Η κατεστραμμένη κρυφή μνήμη του τηλεφώνου σας μπορεί επίσης να είναι ένας σημαντικός λόγος πίσω από αυτό το σφάλμα.
  Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Edge στο Android

Αν και θέλετε να λαμβάνετε μηνύματα MMS στη συσκευή σας Android, μπορεί να γίνει μια εργασία να το κάνετε εάν συνεχίσουν να κολλάνε. Ως εκ τούτου, έχουμε συγκεντρώσει μερικές αποδεδειγμένες επιδιορθώσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από αυτό το πρόβλημα εύκολα.

Σημείωση: Τα ακόλουθα βήματα εκτελούνται στη συσκευή Vivo 1920.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε τη συσκευή Android

Η πρώτη μέθοδος για να ξεκινήσετε είναι απλή αλλά πολύ αποτελεσματική. Περιλαμβάνει την επανεκκίνηση της συσκευής σας Android, η οποία φροντίζει να ανανεώσει το σύστημα και να επιλύσει τυχόν μικρά σφάλματα που ενδέχεται να εμποδίζουν τη λήψη των μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας. Παρόλο που είναι μια απλή διαδικασία, ορισμένοι χρήστες Android μπορεί να τη βρουν δύσκολη. Εάν ναι, μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επανεκκίνησης ή επανεκκίνησης του τηλεφώνου Android; και να προχωρήσουμε περαιτέρω μαζί του.

Μέθοδος 2: Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης δικτύου

Η επόμενη μέθοδος στη σειρά περιλαμβάνει τον έλεγχο της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Αν τύχει να αντιμετωπίσετε μηνύματα MMS που δεν κατεβαίνουν πρόβλημα Android, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συνδεσιμότητα του δικτύου σας είναι ισχυρή και αξιόπιστη. Το MMS απαιτεί ισχυρή και σωστή σύνδεση στο διαδίκτυο μαζί με υποστήριξη σταδιοδρομίας. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη σε σύνδεση Wi-Fi ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Για να ελέγξετε εάν το Wi-Fi ή τα δεδομένα σας λειτουργούν καλά, ξεκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης και αναζητήστε κάτι σε αυτό. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα Διαδικτύου στο τηλέφωνό σας Android, εάν το Διαδίκτυο φαίνεται να είναι πρόβλημα για τη συσκευή σας.

Μέθοδος 3: Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και δεδομένων

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και των δεδομένων από το τηλέφωνό σας Android είναι η επόμενη λύση για μηνύματα κειμένου που αναφέρουν ότι το πρόβλημα έχει λήξει ή δεν είναι διαθέσιμο. Κάθε συσκευή έχει αποθηκευμένα αρχεία κρυφής μνήμης και αυτά τα αρχεία συνεχίζουν να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου και τείνουν να καταλαμβάνουν πολλή μνήμη. Αυτός μπορεί επίσης να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να λαμβάνετε άλλα μηνύματα στο τηλέφωνό σας. Έτσι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα της συσκευής σας Android. Μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια του οδηγού μας σχετικά με τον τρόπο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης στο τηλέφωνο Android (και γιατί είναι σημαντικό). Αυτός ο οδηγός όχι μόνο θα σας βοηθήσει στην εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης αλλά θα σας ενημερώσει και για τη σημασία της.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την Εύρεση συσκευής στο Android

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε τη ρύθμιση αυτόματης ανάκτησης

Όπως γνωρίζετε ότι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα λήψης MMS στο τηλέφωνό σας είναι η ενεργοποιημένη ρύθμιση αυτόματης ανάκτησης. Εάν ναι, πρέπει να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Messages στο κινητό σας τηλέφωνο Android.

2. Τώρα, πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στο επάνω μέρος.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις από τις επιλογές.

4. Τώρα, ανοίξτε την επιλογή Αυτόματη λήψη MMS.

5. Τέλος, επιλέξτε την επιλογή Πάντα αυτόματη λήψη σε αυτό.

Μέθοδος 5: Διαγραφή παλαιών μηνυμάτων

Είναι επίσης πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα λήψης μηνυμάτων κειμένου ή να λήξει εάν ο χώρος στην εφαρμογή Μηνύματα είναι πλήρης. Εάν ναι, η συσκευή σας δεν θα μπορεί να λαμβάνει νέα μηνύματα. Επομένως, φροντίστε να διαγράψετε όλα τα παλιά μηνύματα για να λάβετε νέα.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Μηνύματα στο κινητό σας.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Μηνύματα.

3. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Επεξεργασία στο επάνω μέρος.

4. Τώρα, επιλέξτε τα παλιά μηνύματα που θέλετε να διαγράψετε.

5. Στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή.

Μέθοδος 6: Απεγκατάσταση προβληματικών εφαρμογών

Η επόμενη μέθοδος που μπορείτε να επιλέξετε είναι να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές παρεμβολής που τείνουν να σταματήσουν τη διαδικασία λήψης ενός MMS ή ενός μηνύματος κειμένου στο κινητό σας τηλέφωνο. Ορισμένες από τις εφαρμογές τρίτων μπορεί να είναι πραγματικός ένοχος, επομένως φροντίστε να τις απεγκαταστήσετε για να λαμβάνετε τα μηνύματά σας χωρίς κανένα εμπόδιο. Μπορείτε να μάθετε πολλά για αυτό από τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απεγκατάστασης ή διαγραφής εφαρμογών στο τηλέφωνό σας Android.

Μέθοδος 7: Επαναφορά ρυθμίσεων APN

Η επαναφορά των ρυθμίσεων APN είναι η επόμενη λύση για τη διόρθωση του προβλήματος λήψης μηνυμάτων κειμένου Android. Το APN σημαίνει Ονόματα σημείων πρόσβασης και η ανάκτηση MMS αποτελεί μέρος των ρυθμίσεων APN. Επομένως, πρέπει να επαναφέρετε αυτές τις ρυθμίσεις για να λαμβάνετε τα μηνύματά σας χωρίς παρεμβολές.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο κινητό σας τηλέφωνο Android.

2. Τώρα, πατήστε στο Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να το ανοίξετε.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε SIM 1 (αν έχετε 2 SIM, επιλέξτε την προτιμώμενη).

  5 τρόποι για να δημιουργήσετε ένα άθροισμα ελέγχου αρχείων MD5 (Windows και Android)

4. Στη συνέχεια, στο κάτω μέρος, πατήστε στο όνομα σημείου πρόσβασης (APN).

5. Τέλος, επιλέξτε Επαναφορά στις προεπιλογές και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Μέθοδος 8: Συσκευή επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων

Εάν δεν έχετε ακόμα τη δυνατότητα να λαμβάνετε τα MMS και τα μηνύματα κειμένου στο Android σας, τότε πρέπει να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Αν και αυτή η μέθοδος είναι η τελευταία λύση, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Από το πάγωμα έως την αργή λειτουργία, η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα σας βοηθήσει να κάνετε τη συσκευή σας καινούργια. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να ελέγξετε τον αναλυτικό οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του τηλεφώνου Android.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Γιατί τα μηνύματα κειμένου μου έχουν κολλήσει στη συσκευή μου Android;

Απ. Μερικές φορές τα μηνύματα κειμένου σας μπορεί να κολλήσουν στη συσκευή σας Android λόγω της δημιουργίας προσωρινής μνήμης της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Η ομαλή επαναφορά και η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης της συσκευής σας μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτό το ζήτημα.

Ε2. Πώς μπορώ να κάνω λήψη των μηνυμάτων MMS στο τηλέφωνό μου;

Απ. Είναι εξαιρετικά εύκολο να κατεβάσετε μηνύματα MMS στο τηλέφωνό σας Android. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε την επιλογή Πάντα αυτόματη λήψη από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής μηνυμάτων.

Ε3. Πώς μπορώ να σταματήσω να κολλάνε τα μηνύματα κειμένου μου;

Απ. Για να μην κολλάνε τα μηνύματα κειμένου σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε το τηλέφωνό σας ή να ελέγξετε για τυχόν εκκρεμείς ενημερώσεις.

Q4. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ SMS και MMS;

Απ. Ένα SMS είναι ένα μήνυμα κειμένου που μπορεί να σταλεί χωρίς συνδεδεμένο αρχείο, ενώ ένα MMS είναι ένα μήνυμα πολυμέσων που περιλαμβάνει συνημμένα όπως βίντεο, εικόνα, emoji ή σύνδεσμο ιστότοπου.

Q5. Γιατί το MMS δεν λειτουργεί στο Android μου;

Απ. Σε περίπτωση που η λειτουργία MMS δεν λειτουργεί στο κινητό σας τηλέφωνο, μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα με την εφαρμογή Μηνύματα. Μπορείτε να προσπαθήσετε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα εκκαθαρίζοντας τα δεδομένα της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας σχετικά με τη λήψη μηνυμάτων κειμένου Android που έχει κολλήσει ήταν πολύ χρήσιμος για την εξάλειψη όλων των αμφιβολιών σας και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το διορθώσετε. Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή πρόταση, που μπορεί να έχετε, αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω.