8 Το καλύτερο λογισμικό UEM για να βελτιστοποιήσετε τη διαχείριση πληροφορικής σας

Η ταχεία επέκταση της απομακρυσμένης εργασίας και η εμφάνιση υβριδικών χώρων εργασίας έχουν κάνει τις λειτουργίες διαχείρισης πληροφορικής πιο πολύπλοκες. Αλλά το λογισμικό Unified Endpoint Management (UEM) προσφέρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Παρέχει κυρίως μια κεντρική πλατφόρμα από την οποία οι οργανισμοί μπορούν να διαχειρίζονται όλα τα τελικά σημεία, τις συσκευές και τις εφαρμογές.

Το UEM ενοποιεί τα πάντα σε μια ενιαία, φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα αντί να χρησιμοποιεί διαφορετικά εργαλεία για κάθε τύπο συσκευής. Επομένως, η ζωή του προσωπικού πληροφορικής γίνεται πιο απλή, ενώ εξοικονομείται χρόνος και πόροι. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες στα εργαλεία UEM, όπως μέτρα ασφαλείας, ενοποίηση τρίτων, αναλυτικά στοιχεία και ούτω καθεξής.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα πολλά πλεονεκτήματα του λογισμικού UEM και θα επισημάνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια ιδανική λύση. Θα παρέχουμε επίσης μια επισκόπηση ορισμένων από τα καλύτερα διαθέσιμα λογισμικά UEM. Κατά συνέπεια, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια στην επιλογή του κατάλληλου εργαλείου για τον οργανισμό σας.

Επιχειρηματικά οφέλη του λογισμικού UEM

Επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και βιομηχανιών μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση πληροφορικής τους χρησιμοποιώντας το λογισμικό UEM. Λοιπόν, ας δούμε τα επιχειρηματικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι οργανισμοί χρησιμοποιώντας τα εργαλεία UEM:

Απλοποιημένη διαχείριση συσκευών

Οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν και να συντηρούν όλες τις συσκευές από έναν κεντρικό πίνακα εργαλείων. Όταν όλα τα τελικά σημεία συνδέονται σε ένα εργαλείο UEM, η διαχείριση συσκευών γίνεται ευκολότερη. Ως αποτέλεσμα, απλοποιεί τη ροή εργασίας, μειώνει το κόστος και απλοποιεί την εργασία για τις ομάδες πληροφορικής.

Ενισχυμένη ασφάλεια

Επί του παρόντος, περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως και χρησιμοποιούν προσωπικές συσκευές στο ψηφιακό περιβάλλον εργασίας. Έτσι, η ασφάλεια έχει γίνει κύριο μέλημα για τις επιχειρήσεις. Τα εργαλεία UEM επιτρέπουν στους οργανισμούς να παρακολουθούν και να προστατεύουν όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό τους. Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας με δυνατότητες ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, κρυπτογράφησης και απομακρυσμένης διαγραφής.

Διορατικά Analytics

Το λογισμικό UEM προσφέρει διορατικές αναλύσεις σχετικά με την απόδοση και τη χρήση της συσκευής. Οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν την απόδοση της συσκευής και τη χρήση ορισμένων εφαρμογών. Έτσι, μπορούν να βελτιώσουν τη μονιμότητα της συσκευής, να εξοικονομήσουν έξοδα και να κάνουν επιλογές πολιτικής μορφωμένης χρήσης. Επιπλέον, τα εργαλεία UEM μπορούν να παρέχουν αναφορές σχετικά με τη συμμόρφωση της συσκευής για τον εντοπισμό ζητημάτων ασφαλείας και την ανάλογη απάντηση.

Διαχείριση συμμόρφωσης

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να συμμορφώνονται με ορισμένους κανονισμούς συμμόρφωσης σε πολλούς τομείς. Έτσι, επαληθεύοντας ότι όλες οι συσκευές συμμορφώνονται με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τα πρότυπα, τα εργαλεία UEM μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της συμμόρφωσης. Αυτό καλύπτει τους νόμους που διέπουν την προστασία δεδομένων, όπως το GDPR και το HIPAA, καθώς και πρότυπα μοναδικά για συγκεκριμένους κλάδους, όπως το PCI-DSS και το SOX.

Δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα λογισμικό UEM

Κατά την επιλογή λογισμικού UEM για τον οργανισμό σας, αυτοί είναι οι παράγοντες που πρέπει να αναζητήσετε:

Υποστήριξη συσκευής: Ένα ιδανικό εργαλείο UEM παρέχει υποστήριξη για όλα τα διαφορετικά είδη συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων υπολογιστών, των smartphone και άλλων. Επίσης, δεν θα περιοριστεί για να εξυπηρετήσει κάποιο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Save Device Management: Το λογισμικό UEM θα πρέπει να παρέχει ασφαλή διαχείριση συσκευών και να προστατεύει από παραβιάσεις δεδομένων. Επομένως, θα πρέπει να περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ασφαλείας αιχμής, όπως κρυπτογράφηση δεδομένων, VPN και προστασία από ιούς.

Εύκολη ανάπτυξη και επεκτασιμότητα: Το εργαλείο πρέπει να είναι απλό στην εγκατάσταση, τη διαμόρφωση και την προσαρμογή σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές απαιτήσεις. Η ομάδα IT θα πρέπει να μπορεί να ελέγχει συσκευές από οπουδήποτε με τη βοήθεια δυνατοτήτων απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών.

Φιλική προς τον χρήστη διεπαφή: Με μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή, η ομάδα θα πρέπει να κάνει πιο απλά τα καθήκοντα διαχείρισης συσκευών. Επιπλέον, θα πρέπει να συντομεύσει τις δυνατότητες εκμάθησης της ομάδας πληροφορικής.

Ισχυρές αναφορές και αναλύσεις: Χρησιμοποιώντας το εργαλείο, το προσωπικό IT θα πρέπει να μπορεί να παρακολουθεί τη χρήση της συσκευής και να εντοπίζει προβλήματα απόδοσης. Επιπλέον, θα πρέπει να παρακολουθεί τους κινδύνους ασφαλείας με τη βοήθεια εργαλείων EUM, πλήρεις αναφορές και λειτουργίες ανάλυσης.

  Πώς να στείλετε μια ενημέρωση τοποθεσίας σε μια ομαδική συνομιλία Skype

Δυνατότητες ενσωμάτωσης: Για να προσφέρει δυνατότητες διαχείρισης συσκευών από άκρο σε άκρο, η εφαρμογή θα πρέπει να αλληλεπιδρά ομαλά με άλλες επιχειρηματικές εφαρμογές και πλατφόρμες. Για παράδειγμα, διαχείριση πληροφοριών ασφαλείας και συμβάντων (SIEM) και διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης (IAM).

Διαχείριση συμμόρφωσης: Το εργαλείο θα πρέπει να περιλαμβάνει λειτουργίες για τη χρήση δυνατοτήτων διαχείρισης συμμόρφωσης. Ως εκ τούτου, οι οργανισμοί μπορούν να ικανοποιήσουν ρυθμιστικές υποχρεώσεις όπως το HIPPA, το PCI-DSS και το GDPR.

Αφού μάθαμε για το βασικό χαρακτηριστικό ενός ιδανικού εργαλείου UEM, ας εμβαθύνουμε τώρα σε μερικά από τα διαθέσιμα εργαλεία κορυφαίας απόδοσης.

Κεντρικό σημείο τερματισμού

Το Endpoint Central, παλαιότερα γνωστό ως Desktop Central, είναι μια ισχυρή λύση UEM και ασφάλειας. Αναπτύχθηκε για να απλοποιήσει τη διαχείριση ασφάλειας διακομιστών και διαφορετικών συσκευών (επιτραπέζιοι υπολογιστές, smartphone και άλλα).

Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται όλα τα τελικά σημεία τους από ένα μόνο σημείο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτοματοποιεί τις εργασίες ρουτίνας διαχείρισης με τα πολύτιμα χαρακτηριστικά του.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Δυνατότητα διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα που αυτοματοποιεί κοινές εργασίες διαχείρισης τελικού σημείου. Για παράδειγμα, εγκατάσταση ενημερωμένης έκδοσης κώδικα, ανάπτυξη λογισμικού, ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος και απεικόνιση.
 • Η λειτουργία Asset Management επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν συσκευές USB, να παρακολουθούν τη χρήση λογισμικού και να διαχειρίζονται στοιχεία και άδειες λογισμικού.
 • Η διαχείριση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ελέγχουν απομακρυσμένους σταθμούς εργασίας.
 • Η διαχείριση φορητών συσκευών δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ελέγχουν τη χρήση κινητών συσκευών. Δημιουργεί προφίλ και κανόνες και ρυθμίζει Wi-Fi, VPN, λογαριασμούς email και πολλά άλλα.
 • Δυνατότητες διαχείρισης ασφάλειας αιχμής, όπως διαχείριση BitLocker και πρόληψη απώλειας δεδομένων, Επιπλέον, παρέχει ασφάλεια εφαρμογών και συσκευών και προστασία ransomware.
 • Με τη διαχείριση λειτουργικού συστήματος, οι επιχειρήσεις μπορούν να αυτοματοποιήσουν την ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών.
 • Η διαχείριση συσκευών USB διευκολύνει την παρακολούθηση και τη ρύθμιση της χρήσης της συσκευής USB.
 • Η διαχείριση ενέργειας δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ελέγχουν τη χρήση ενέργειας και να εξοικονομούν κόστος ενέργειας.
 • Αυτοματοποιεί τη διαχείριση συμμόρφωσης και επιτρέπει στους οργανισμούς να τηρούν τους κανόνες και τους νόμους του κλάδου.

NinjaOne

Το NinjaOne είναι ένα ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης τελικών σημείων που βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται τα τελικά σημεία κεντρικά και αποτελεσματικά. Παρέχει κορυφαία ορατότητα και έλεγχο στο τελικό σημείο ενισχύοντας εύκολα την αποτελεσματικότητα του τεχνικού. Ως εκ τούτου, θα έχετε ενοποιημένη διαχείριση συσκευών, αυτοματοποίηση εργασιών και αποδοτικότητα οδήγησης.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Προσφέρει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιεί αυτόματα τους τεχνικούς για την επίλυση προβλημάτων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στους τελικούς χρήστες.
 • Με την ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση, οι χρήστες μπορούν να αναλάβουν τον έλεγχο των διαχειριζόμενων τελικών σημείων και την ασφαλή πρακτική υποστήριξη.
 • Δραστηριότητες με ένα κλικ, επιδιόρθωση προβλημάτων, διακοπή εργασιών και έναρξη περιόδων σύνδεσης τερματικού χωρίς να ενοχλούνται οι τελικοί χρήστες.
 • Αυτοματισμός εργασιών τελικού σημείου που αυτοματοποιεί επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες τελικού σημείου που βοηθούν στην τυποποίηση των αποτελεσμάτων.
 • Αυτόματη αποκατάσταση με ανάπτυξη σεναρίου βάσει συνθηκών για υπηρεσίες που έχουν διακοπεί, παραβλεφθείσες επανεκκινήσεις και εφαρμογές που λείπουν.
 • Δυνατότητα διαχείρισης λογισμικού με ένα κλικ για εγκατάσταση ή απεγκατάσταση εφαρμογών.
 • Άπειρη επεκτασιμότητα με υποδομή βασισμένη σε σύννεφο που είναι γρήγορη και ασφαλής και διαχειρίζεται 50 έως 15000 τελικά σημεία.
 • Φιλική προς τον χρήστη διεπαφή που βοηθά τους τεχνικούς στην παραγωγική εργασία με συγκεντρωμένες δραστηριότητες και ελάχιστα κλικ.

Citrix

Το Citrix είναι μια ολοκληρωμένη λύση UEM για τη διαχείριση τελικών σημείων, παλαιότερα γνωστή ως XenMobile. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ελέγχουν και να προστατεύουν κινητές συσκευές, εφαρμογές και δεδομένα. Αυτό το μοναδικό λογισμικό επιτρέπει στους διαχειριστές IT να παρέχουν μια αξιόπιστη και ασφαλή εμπειρία χρήστη σε μια ποικιλία από πλατφόρμες και gadget.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Διαχείριση συσκευής μέσω μιας ενιαίας κονσόλας που επιτρέπει τον κεντρικό έλεγχο της συσκευής. Έτσι, οι διαχειριστές μπορούν εύκολα να αναπτύξουν εφαρμογές, να διαμορφώσουν κανόνες και ρυθμίσεις και να επιβάλουν τη συμμόρφωση.
 • Η διαχείριση εφαρμογών επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ελέγχουν εφαρμογές σε μια σειρά από πλατφόρμες και συσκευές. Έτσι, οι διαχειριστές μπορούν να διανέμουν και να διαχειρίζονται εφαρμογές, να εγγυώνται την ασφάλεια των εφαρμογών και να ενεργοποιούν τη σύνδεση για εφαρμογές.
 • Ασφαλής πρόσβαση για χρήστες κινητών σε επιχειρηματικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης υπό όρους και του ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και πολλά άλλα.
 • Η δυνατότητα προστασίας δεδομένων επιτρέπει στους διαχειριστές να κλειδώνουν ευαίσθητες πληροφορίες εταιρείας σε επιλεγμένες κινητές συσκευές. Οι διαχειριστές μπορούν να επιβάλλουν κρυπτογράφηση, πρόληψη απώλειας δεδομένων (DLP) και απομακρυσμένες λειτουργίες.
 • Διαισθητική διαχείριση διαχειριστή που επιτρέπει στους χρήστες να χειρίζονται τη διαχείριση τελικού σημείου από ένα μόνο σημείο. Κατά συνέπεια, η διαχείριση κινητών συσκευών, εφαρμογών και δεδομένων γίνεται ευκολότερη.
  Γιατί το Tinder δεν με αφήνει να διαγράψω τον λογαριασμό μου;

Hexnode

Το Hexnode είναι ένα από τα κορυφαία λογισμικά UEM που αναπτύχθηκε για την απλοποίηση της διαχείρισης συσκευών. Μπορεί εύκολα να λειτουργήσει μέσα από διαφορετικές πλατφόρμες και περιβάλλοντα. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, οι ομάδες IT μπορούν να παρακολουθούν, να διαχειρίζονται και να ασφαλίζουν από απόσταση διάφορα τελικά σημεία. Έτσι, διαχειριστείτε smartphone, tablet, φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και πολλά άλλα από ένα μόνο σημείο χρησιμοποιώντας το Hexnode.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Παρέχει μια πλήρη γκάμα επιλογών απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών OTA (over-the-air) για συσκευές. Μέσω μιας ενιαίας διεπαφής, μπορείτε να εγγράψετε γρήγορα συσκευές, να ορίσετε κανόνες και να παρακολουθείτε την απόδοση και την υγεία των συσκευών σας.
 • Η επιλογή Διαχείριση εφαρμογών επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται ενημερώσεις εφαρμογών, προσαρμογές και αναπτύξεις σε εγγεγραμμένες συσκευές. Υποστηρίζει τόσο ανοιχτά όσο και κλειστά καταστήματα επιχειρηματικών εφαρμογών, καθιστώντας εύκολη την κοινή χρήση εφαρμογών σε όλη την εταιρεία σας.
 • Οι επιλογές διαχείρισης ασφάλειας υψηλής τεχνολογίας περιλαμβάνουν απομακρυσμένο κλείδωμα συσκευής, μαστίγωμα και παρακολούθηση τοποθεσίας. Επίσης, συνοδεύεται από ασφαλή αποθήκευση εμπορευματοκιβωτίων για την απομόνωση και την προστασία των επιχειρηματικών δεδομένων για το απόρρητο των δεδομένων σε συσκευές.
 • Για τη διαχείριση περιεχομένου, παρέχει ασφαλή πρόσβαση στους διαχειριστές στα επιχειρηματικά δεδομένα σε διαφορετικές συσκευές. Το ασφαλές CMS αυτής της πλατφόρμας σάς δίνει τη δυνατότητα να διανέμετε αρχεία και έγγραφα σε συγκεκριμένες συσκευές ή ομάδες χρηστών.
 • Προσαρμόσιμη λειτουργία Kiosk σάς δίνει τη δυνατότητα να περιορίσετε την πρόσβαση σε συσκευές σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή ομάδα εφαρμογών.
 • Σε βάθος αναλύσεις και πληροφορίες για μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εφαρμογών, της χρήσης της συσκευής, των συμβάντων ασφαλείας και άλλων.

42 Γρανάζια

Με το 42Gears, οι ομάδες IT μπορούν να διαχειρίζονται όλους τους τύπους τελικών σημείων, εφαρμογών και περιεχομένου που χρησιμοποιούνται σε ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα. Ακολουθεί μια συνεπή και ολιστική προσέγγιση για τον εξορθολογισμό της λύσης UEM από ένα μόνο σημείο.

Επιπλέον, επιλύει εξαρτήσεις μεταξύ πλατφορμών και προσφέρει προστασία και έλεγχο για διαφορετικά τελικά σημεία. Με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, εγγυάται ότι οι επιχειρηματικές διαδικασίες και οι εφαρμογές λειτουργούν ομοιόμορφα στα τελικά σημεία.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Υποστηρίζει όλους τους τύπους λειτουργικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των Android, iOS, MacOS, Windows, Linux και ούτω καθεξής.
 • Προσφέρει μια ενιαία πλατφόρμα για την παρακολούθηση και τη διατήρηση όλων των τελικών σημείων. Τα τελικά σημεία περιλαμβάνουν συσκευές BYO, συσκευές IoT, αισθητήρες, αποδράσεις, επιτραπέζιους υπολογιστές/φορητούς υπολογιστές και άλλα.
 • Βοηθά τις επιχειρήσεις να μετεγκατασταθούν ευέλικτα από παλαιού τύπου πλατφόρμες όπως τα Windows 7 σε μια καλύτερη έκδοση συμβατή με EMM, όπως τα Windows 10.
 • Καταργεί την πολυπλοκότητα του τελικού σημείου, προσφέροντας υποστήριξη για αρχιτεκτονική πολλών συσκευών.
 • Ενισχύει την παραγωγικότητα των χρηστών αφήνοντάς τους να επικεντρωθούν σε σημαντικές εργασίες παρά στο ζήτημα της πρόσβασης.
 • Εξασφαλίζει συνεχή συμμόρφωση με την ασφάλεια σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές και πλατφόρμες μέσω ενός τυπικού συνόλου πρωτοκόλλων ασφαλείας.
 • Οι κανόνες πρόληψης απώλειας δεδομένων χρησιμοποιούνται για την προστασία ευαίσθητων χρηστών, εφαρμογών συσκευών και δεδομένων δικτύου.

Σοφός

Η Sophos ισχυρίζεται ότι είναι ο ηγέτης στην ασφαλή διαχείριση συσκευών ως λύση UEM. Για τη διαχείριση και την προστασία τόσο των συμβατικών όσο και των κινητών τερματικών σημείων, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη λύση. Έρχεται με μια διάσημη τεχνολογία ασφάλειας τελικού σημείου που συνδέεται άψογα με συσκευές Windows 10, macOS, iOS και Android.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Τα περιβάλλοντα BYOD υποστηρίζονται μέσω των λειτουργιών διαχείρισης προφίλ εργασίας Android Enterprise και εγγραφής χρηστών iOS.
 • Διαχωρισμός δεδομένων σύμφωνα με ταξινόμηση, όπως επιχειρηματικά δεδομένα και προσωπικά δεδομένα.
 • Τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας μέσω της μηχανής βαθιάς εκμάθησης του X προστατεύουν από εντοπισμένες και μη αναγνωρισμένες απειλές.
 • Ενσωματωμένο με το Sophos Central παρέχει ασφάλεια τελικού σημείου, δικτύου και διακομιστή, καθώς και κεντρικές συσκευές ελέγχου. Είναι μια διεπαφή διαχειριστή που βασίζεται στο web και είναι εύκολη στη χρήση.
 • Ενιαίος πίνακας ελέγχου όπου μπορείτε να εξερευνήσετε και να απαντήσετε σε πολλές μορφές δεδομένων. Επιπλέον, μπορείτε να εντοπίσετε συσκευές που δεν έχουν επιδιορθωθεί και να ελέγξετε ευπάθειες και ανεπιθύμητα προγράμματα.
 • Με το Sophos XDR, επεκτείνετε την ορατότητα του οργανισμού σας εκτελώντας ολοκληρωμένες εργασίες ανίχνευσης απειλών και λειτουργιών IT.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Εύρεση μου για αναζήτηση αεροπορικών ετικετών κοντά σας

Scalefusion

Το Scalefusion είναι ένα λογισμικό ενοποιημένης διαχείρισης τελικού σημείου (UEM) για σύγχρονους χώρους εργασίας. Παρέχει ευελιξία και φιλικότητα προς τον χρήστη στη διαχείριση πολλαπλών τελικών σημείων από οποιαδήποτε τοποθεσία και ώρα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές λειτουργίες που βοηθούν στη διαχείριση, τον έλεγχο και την ασφάλεια εφαρμογών και συσκευών για κινητά για την επιχείρηση.

Βασικό χαρακτηριστικό:

 • Πλήρης έλεγχος συσκευών μέσω της λειτουργίας διαχείρισης φορητών συσκευών. Επιτρέπει απομακρυσμένο μαστίγωμα συσκευών, διαχείριση εφαρμογών, διαμόρφωση συσκευής και κανόνες ασφαλείας.
 • Ενιαίος πίνακας εργαλείων για τη διαχείριση όλων των εφαρμογών και των εγγεγραμμένων συσκευών. Έτσι, παρέχοντας πρόσβαση χρήστη σε εφαρμογές από το Google Play Store, το Apple App Store και άλλα.
 • Σε καταχωρημένες συσκευές, διαχειριστείτε όλα τα έγγραφα, τις εικόνες, τα βίντεο και πολλά άλλα μέσω της διαχείρισης περιεχομένου.
 • Η λειτουργία Kiosk σάς επιτρέπει να περιορίζετε τις συσκευές σε μία ή ομάδα εφαρμογών. Είναι ιδανικό για χρήση σε καταστήματα λιανικής, φιλοξενίας ή εκπαιδευτικούς χώρους.
 • Με τη δυνατότητα Geofencing για παρακολούθηση συσκευών, περιουσιακών στοιχείων, ασφάλειας και πολλά άλλα.
 • Η ολοκληρωμένη λειτουργία ανάλυσης και αναφοράς παρακολουθεί τη χρήση της εφαρμογής, τη χρήση της συσκευής, την υγεία της συσκευής και πολλά άλλα.
 • Οι απομακρυσμένες εντολές είναι διαθέσιμες για τη διαχείριση πολλαπλών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως στις συσκευές σας Android.

Vmware

Με την εμπειρία Vmware, η άνεση μιας ενιαίας εγγενούς λύσης στο cloud που παρέχει UEM για όλες τις συσκευές. Με αυτήν την εκπληκτική λύση, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε το κόστος διαχείρισης IT και να ενισχύσετε την παραγωγικότητα.

Το Workspace One UEM επιτρέπει την απρόσκοπτη διαχείριση όλων των τελικών σημείων, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή το μοντέλο ιδιοκτησίας τους. Ως αποτέλεσμα, η ενοποίηση στη διαχείριση τελικού σημείου διατηρείται σε κάθε πλατφόρμα. Υποστηρίζει τις περισσότερες από τις διάσημες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Android, iOS, macOS, Windows και ούτω καθεξής.

Βασικά χαρακτηριστικά:

 • Παρέχετε μια ανώτερη εμπειρία χρήστη που είναι σταθερή σε όλες τις συσκευές. Διερευνήστε στοιχεία όπως αποτυχίες λειτουργικού συστήματος, απόδοση εφαρμογών, υγεία συσκευής και άλλα. Εντοπίστε τα προβλήματα από νωρίς και βρείτε τις βασικές αιτίες τους.
 • Αποκτήστε μια ενδελεχή στρατηγική ασφαλείας που λαμβάνει υπόψη τον χρήστη, το τελικό σημείο, την εφαρμογή, τα δεδομένα και το δίκτυο.
 • Μέσω ενεργών πληροφοριών σχετικά με τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος, την κυκλοφορία ενημερώσεων κώδικα, τις ενημερώσεις εφαρμογών, την κατάσταση της συσκευής και πολλά άλλα. Έτσι, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις λειτουργίες πληροφορικής σας κάνοντας επιλογές βάσει δεδομένων.
 • Δημιουργήστε ολοκληρωμένες ροές εργασίας για τη διαχείριση των επιθυμητών καταστάσεων, την ανάπτυξη εφαρμογών και την ενσωμάτωση συσκευής. Χρησιμοποιήστε τη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης.
 • Η αρχιτεκτονική πολλών ενοικιαστών σάς επιτρέπει να δημιουργείτε μοναδικούς κανόνες σε κάθε επίπεδο της οργανωτικής δομής της επιχείρησής σας. Περιλαμβάνει τη δυνατότητα κληρονομιάς ή παράκαμψης ρυθμίσεων από τα παραπάνω επίπεδα.
 • Ελέγξτε τις κρίσιμες για την αποστολή συσκευές πρώτης γραμμής από μια ενιαία διεπαφή με υποστήριξη ανθεκτικών συσκευών, φορητών συσκευών και τερματικών σημείων IoT.
 • Πριν επιτρέψετε την πρόσβαση, αξιολογήστε το επίπεδο συμμόρφωσης και οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα χρησιμοποιώντας την ασφάλεια Zero Trust. Η πρόσβαση μπορεί εύκολα να απορριφθεί και ο εξοπλισμός μπορεί να διαγραφεί εξ αποστάσεως ή αυτόματα.
 • Παρέχετε την πλήρη διάρκεια ζωής της εφαρμογής για διαφορετικά είδη εφαρμογών. Όλες οι εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Office 365, θα έχουν πρόσβαση σε έναν μόνο κατάλογο εφαρμογών αυτοεξυπηρέτησης μέσω του Intelligent Hub.
 • Δημιουργήστε ρόλους για ορισμένους χρήστες και ομάδες και, στη συνέχεια, παραχωρήστε τους ορισμένα επίπεδα πρόσβασης στην πλατφόρμα.

Τελικές Λέξεις

Κατά την επιλογή μιας λύσης UEM, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ορισμένα από τα βασικά βασικά χαρακτηριστικά. Οι δυνατότητες διαχείρισης συσκευών, η ενοποίηση με την υποδομή πληροφορικής και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι μερικά από τα κύρια κριτήρια. Εξετάσαμε και συγκεντρώσαμε μερικές από τις κορυφαίες διαθέσιμες λύσεις UEM αφού εξετάσαμε ορισμένες από αυτές.

Ωστόσο, θα πρέπει να αξιολογήσετε διεξοδικά τις απαιτήσεις UEM της επιχείρησής σας και να αντιπαραβάλετε διάφορες λύσεις, ενώ επιλέγετε την καλύτερη αντιστοιχία για τον οργανισμό σας. Έτσι, μπορείτε να μειώσετε τα συνολικά έξοδα, να αυξήσετε την ασφάλεια και να βελτιώσετε την παραγωγικότητα πληροφορικής με το κατάλληλο εργαλείο στη θέση του.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε κάποιο καλύτερο λογισμικό απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.